Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!A Tekercskivezetéseket kell megcserélni!Pont ma fordítottam meg egy Samsung fej forgásirányát jobbra..Érdekessége,hogy"kétfázísú" mint a pc ventillátor így a négy kivezetésből mindkét párt fordítanom kellett a működéséhez..Valószínű ezért indul el már 4,8 voltról is..
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2017
Itt a USER friendly verzió
KÉPKONVERTER Pont olyan színhelyes képen generál ami majd az órán fog megjelenni.
Ezek nem mind BLDC motorok? Három kivezetéssel?
Ezek szerint nem mindegyik.. Ennek négy kivezetése van egy egy tekercssorozat külön külön..
A kameramotoros projectem megbukott Ha rajt a rotor nehezen indul,ha megy nagyon gyors. Most hdd motoros lesz ha sikerül. Ez egyébként a 67 ledes órához készül meg akarom csinálni állványosra.Az öcsi elég kicsi de nem akarom,hogy kilógjon alóla..
Igen ez gond. 600 RPM nel nem kell több. Nekem is épp határeset. Ha lejjebb vinném a feszt már nem forogna. Szerencsére épp jó meg.
Megpróbáltam PWM hajtást a motorvezérlő bemnetén hátvnem jó sírt..Talán kicsi volt a freki..
Azért a"kétlapátos" rotor hozza a várt eredményt fordulatszámügyileg 700-750 rpm az már nagyon jó..
Igen így van. Sajnos a videoim nem adják vissza rendesen a különbséget. Látni kell.
Azt had kérdezzem meg, hogy a kijelző panelen a kondik és az ellenállatok milyen értékűek?
És még egy dolog a táp panelez a zener nem elírás a 30V? És egy utolsó kérdés... A kijelző panelen van egy hiba az egyik ledmeghajtónak az egyik lába nincs bekötve, arról van fent kép a honlapodon. Ez egy egy hiba van a 2 nyákon vagy van más is amire oda kell figyelni?
A led drivernél van egy hiba meg a Pic-nél van egy átkötés de ezt már írtam neked és képet is kaptál róla Máshol nincs hiba amit átkötéssel kéne orvosolni.
A pic lábánál egy 0R értékű átkötés van, de az eredetinek tűnt számomra... Az én szemem olyan vezetékes kokányolást keresett, mint ami a kijelzőn is van. De akkor megnyugszok és beültetek oda egy átkötést és le vannak tudva a "hibák".
KLY: Egy kismadár azt mondta, hogy a képeden látható 10uH már 15uH akkor eshetek neki levenni, vagy rendben lesz a 10uH is ott?
Én ERRE gondoltam, de ez s itt fent van a képek között.
Szia
Maradhat a 10uH nekem is azzal működik a DCDC. A zener tuti 30v os? Megnézem holnap. Elvileg olyan kéne ami a DCDC max feszültsége alatt van pár voltal A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Igen ez a led meghajtó ezt tudom. A Pic lábánál levő átkötéssel vagyok zavarban, úgy gondolom elbeszélünk egymás mellett.
Én a képen láthatót gondoltam gyárinak, mivel ott van a pad a nyákon. Ha te is ezt mondod akkor egyről beszéltünk!
Az a 0ohm a PIC doksija szerint úgy emlékszem párszáz ohm csak azért van atkotve mert szenvedés volt a kvarc miatt. MZ bug......Ez a MCLR lábra megy egyébként.
Nem láthatóak a hozzászólásaim vagy tényleg nagyon nem egyet beszélünk, kettővel feljebb kattints az ERRE-re és ott a kép, nem a nullás átkötésről beszélek.
Huh köszönöm!
Majdnem elkezdtem kicsupálni az induktivitást! Azt majd áruld még el kérlek, hogy a kijelzőn a kondik és az ellenállatok ha jól látom egységesek, de milyen értékűek?
100Nf a 0603 a kondi és 10K 0603 az ellenállás.
A kondil 12V és GND között vannak. Az ellenállások az áramkorlátozók a LED drivernek. Azt tudni kell hogy a 10K erősen tápfüggő, ha valaki biztosra akar menni 20K körül épít be, de ekkor kisebb lesz a LED fényerő. Ha erős a táp akkor lehet akár 5K is mivel PWM fényerő szaályozás úgyis van. Szóval tulajdonképp nem kritikus az értéke.......viszont mégis az mert beterhelhet a tápnak és ettől bootloop lehetséges max fényerőn. Remélem érthető.
Az MCP16311 DCDC doksija 3V3 volthoz 15uH ír. Nekem ilyenem nem volt kéznél így betettem a 10uH, mert én nem vagyok ijedős ilyesmikben. Hogy ez igazából mit okoz nem tudom , gondolom a hatásfok pl nem 98 csak 92 % . Na bumm ......
Visszatérve a 30V-os zenerre, ha neked ezek vannak beültetve amik itt a képen is vannak akkor az tuti 30V-os mert nekem is ugyan ezek vannak bent még a szám is stimmel a tetején.
Mircsof azt nem értette, hogy minek oda a 30V zener ha a tantálok max 25V-osak.
Értem én , igazából a zener csak "biztosíték" ha megszaladna a táp a DCDC max fesz fölé (30V). Van némi esély ,hogy megvédje a többi cuccot (nem sok).
De most jobban átgondolva inkább 15V os kéne mert a led driverek max 17V osak úgy emlékszem. Nagy jelentősége nincs akár el is hagyható. Oda kell figyelni a tápra és kész. Úgy kell kialakítani a wpowert hogy 15V nál ne legyen nagyobb a feszültség soha mert az káros lehet az egészségre. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Hát én még nem vettem meg jóformán semmit. De akkor 15V értékűt veszek majd, mert a led driver nem olcsó, főleg ha mindnek az árát összeadjuk.
Az elején meg történhetnek bakik a Wp sose volt olyan, hogy bekapcs, és elsőre jó. Legalább is nálam nem. Ledeket szeretném már felragasztani, de paszta híján max celluxszal tudom. UI: jött a kukás autó csütörtökön, a ledek meg ugye egy karton hátuljára ragasztottad fel. Na azt párom összefogta mondván "mi ez a sok szemét" és páff ---Kuka--- még jó, hogy észrevettem.... A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Célszerű előbb megépíteni a módosított wpowert és a DCDC az öcsipanelra. Semmi mást nem tenni az öcsire csak a diódákat kondikat és DCDC-t. ÉS mérni a feszeket. Kell egyszer 12v körül stabilizálatlan és kell lenni 3V3 nak. A 12V re tenni valami terhelést (kis izzó 1-2W). És így tesztelni, mérni.
Ha minden OK akkor feltenni a PIC et és RFM75 öt.
Na szép is lett volna ha kidobod a ledeket
Ebből én is tanultam. Legközelebb minden részletet leírok..... Idézet: „Ebből én is tanultam. Legközelebb minden részletet leírok.....” Ezt vehetjük úgy, hogy lesz még ennek folytatása? esetleg egy 4 karú propeler clock, vagy egy 3D?
Minden lehetséges. Bár úgy érezem ettől a kétrotorostól nem nagyon fogok jobbat csinálni.....
Mondjuk ennek ellentmond, hogy egyik reggel azon kaptam magam hogy azon töröm a fejem mi lenne ha még egy tengelyen megforgatnám az órát. Persze ez most nem lehetséges mert nem úgy van tervezve és nem lehetne központozni. De ettől az ötlet érdekes.....igen egy 3D propeller clock, globe A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Nem én!!! Én ugrottam utána bele a kukába majdnem...
Majd rágom attika fülét, hogy minél előbb küldjön pasztát... Idézet: „Azt tudni kell hogy a 10K erősen tápfüggő, ha valaki biztosra akar menni 20K körül épít be,” Én maradok akkor az általad is használt 10k értéknél. attika: 4 karú?!? ne sértegesd kly-t legalább 8 karú patexati is ezt célozná meg szerintem. 100fordulat/perces idővel. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Azt nem is kérdeztem,hogy a pic felprogramozható pickit2-vel,támogatja??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |