Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, Mérés, és szkóp nélkül elég nehéz megmondani, de az első az áram-szabályozó körben, a második lehet a fojtó ami simítja az egyenáramot. Az anti stick az úgy jól működik, Mikor hozzáér, még egy pillanatig rajta van az áram, majd leveszi, de addigra odaragad. Simán le kell törni, s hegeszteni tovább. 20-30 A-rel kipufogót lehet hegeszteni vele 1,5-2mm es pálcával.
Szia! Köszönöm a választ! Na, hát ezzel nem így megy. Meg is lepődtem, hogy nem tudom beállítani a megfelelő hegesztő áramot. Az első próbám egy 2x2-es zártszelvény volt amink a falvastagsága 2mm lehet. Egy pillanat alatt kilyuggalta az anyagot. Lejebb vettem, de semmi nem változott. 35A körül szinte csak pontozni lehet vele. Ha lejebb veszem kb. 3A-rel akkor meg már oda is ragad. Furcsa volt, hogy ennyit jelent ez a kis mértékű különbség. Szerintem 40A körül problémamentesen kellene hegesztenem 2-es elektródával szétolvasztás nélkül.
Kimentem a műhelybe és készítettem néhány varratot próbának.
Ami a képen látszik, hogy kb. 3-4cm-t hegesztettem 2-es elektródával és 4mm-es anyagon 43A-rel. Ez lett belőle. De volt olyan is, hogy egy egész elektródát leolvasztottam 50A-en, így szélesebb volt az ömledék és nem égett át az anyag, de eléggé izzott a túloldala. Ami még érdekes, hogy ha nullára (azaz 20A-re) letekerem a potit akkor 5A-t mutat. Akkor magasabb Amperen nem változik az áramerősség? Tehát nem valós a jelzett és a tényleges kimenő.
Nem a valós értéket mutatja, belül egy potival be lehet állítani az értéket, amit a műszer mutat, pedig van benne shönt, tehát egy másik műszeren lehetne nézni a valós áramot hegesztés közben, de a sisakban nem látszik semmi a piros kijelzőből... Ez a varrat úgy néz ki, mintha nem lenne benne fojtó, vagy fordítva van bekötve. A Hegesztő Inverter topicban nézzél szét, ott építéssel foglalkoznak, s több ilyesmi problémát kitárgyaltak már.
Köszi az infót! Ha a potit kitekerem teljesen, 145-ig, akkor a kijelző is annyit mutat. Fojtó van benne, mert látszik is, a de a bekötését nem tudom. Sajnos mérni nem tudok, mert nincs hozzá műszerem. A kijelzőt nem is nézem pajzson keresztül, de ennyire van beállítva.
Hát 145-el, már a 3.25 -ös pálcát kell neki vinni szépen, olyan 6mm-es anyagon. Az hogyan megy? Én 10-es tartót toltam 200 A-el, hát az egész felizzott, az 5-6 os lemezt átfújja akkor.
Sajnos nincs itthon 3,25-ös elektródám, de lehet még olyan anyagom sem amit lehetne vele hegeszteni.
De lehet holnap beszerzek ilyesmit és letesztelem, de jobb lenne inkább mérni a kimenő áramerősséget. Szerintem.
A kijelző az csak parasztvakítás.nem a ténylegest és nem a valost mutatja,csak van.Dizájn jobban veszik.Az egyik ismerösöm is vett valami ilyesmit ott 200A mutat,de a szabályzási tartománya ilyesmi mint a tied.Ha letekerem akkor is hegeszt,ha feltekerem,valamivel több de nem sokkal.
Én nem a kijelző miatt vettem, hanem más miatt. De ilyenkor mi a teendő? Ki kellene mérni a kimenőt hegesztés közben? De akkor sem jó szerintem, hogy akárhova tekerem mindig lyuggat. Valami nem kerek benne az biztos.
Én nem terveztem 200 meg 250A-os gépet venni, mert az egy nagy átverés. Azt lenne jó tudni, hogy akkor most küldjem vissza vagy nem. Mert lassan dolgoznom kellene vele, de ez igy nagy trágya.
Nem érdemes méregetni, mindenképpen vissza kell küldeni.
A fordított polaritás nem okozhat ilyen jelenséget.
Sziasztok! Ma felhívtam a webshopot ahonnan vettem a gépet és átirányítottak a Centroweld-hez. Ott beszéltem egy emberrel és azt mondta, hogy nem szabályoz a gép. Nagyon egyszerű baja volt az inverternek, egy a képen bekarikázott csatlakozó nem volt rendesen a helyén, pedig még valami ragacsot is kentek rá, de gondolom nem a legjobb pozicióban. Mindkét végét újracsatlakoztattam, leteszteltem és egyelőre nem lyuggatja ki az anyagot. Majd hamarosan élesben is tesztelve lesz és kiderül. Október közepéig él a gari, ha esetleg előjön a baj újra.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, infókat és a segítséget!
Erre szokott lenni egy apróbetűs kitétel a garanciafeltételek között. "A ház megbontása a garancia elvesztésével jár."
Reméljük, hogy a garancia lejártáig nem lesz több hibája a gépnek. Ha szerencséd van, utána se.
Ez így van. De azzal az emberrel beszéltem aki cserélte volna a gépet ha nem "javítható" házilag. Vagy küldjem vissza a webshop-ba, aztán úgyis hozzá fog kerülni.
Mondta, hogy nyugodtan bontsam meg és nézzem meg a csatikat. Ha nem javul küldjem vissza és cserélik. Én is bízom benne, hogy nem lesz vele több bajom, de azt nem hiszem, hogy örökké.
Helo,
Nekem is van ilyen csodám, más a neve, de belülről ugyanilyen. Neked nem vágja le a biztosítékot bekapcsoláskor? Az enyém sajnos levágja a 16A-est, de csak elsőre, utána már nincs vele gond. Ha jól láttam nincs benne lágyindítás, valószínűleg teszek majd bele... Üdv.: Imi
Szia! Nem tudom, mert nekem 20A van a műhelyben. Máshol meg még nem volt lehetőségem próbálni.
Ha nincs benne, milyen módon lehet azt megoldani? Annyira sajnos nem értek hozzá. Üdv!
Hali,
Ha szeretsz építeni akkor itt a fórumon találsz bőven ifót: Áramlökés határoló Ha nincs kedved hozzá akkor pedig rendelsz egy ilyent: EM-60014 Üdv!
Igazából szeretek építeni, de ha ennyiért lehet kapni, akkor felesleges birkózni vele.
Köszönöm a tippet és a linkeket! Akkor egy ilyen tuti jó hozzá? Behoztam a gépet és a fürdőszobában bekapcsoltam és levágta a megszakítót. Ott 16A van. Csak be kell szerezni egy ilyen cuccost, mert nem mindenhol van 20 és több amper.
Én is csak most rendeltem, nem tudom milyen relé van benne, max. azt kell cserélni 16A-re, amúgy jónak kell lennie.
Utánaolvastam egy kicsit és néhány helyen 10A-es relét használnak, de lehet 16 is.
Nagyon sok NYÁK terv és alkatrészlista van. Szerintem beruházok én is egy ilyenre, csak még azt nem tudom, hogy a gépben hova teszem, mert rengeteg hely van benne és legalább ekkora szabad felület.
Nekem is van ilyenem, nekem is ilyen problémával. Bár a neve más szokás szerint, de ugyan ez elejétől a végéig. Nekem ráadásul még az ívgyujtás is halott, de nem volt még idegrendszerem megnézni se.
Ma megjött a lágyindító, ha minden jól megy akkor a napokban beszerelésre kerül.
Gondolom közvetlen a kapcsoló után kell bekötni.
Szia, Azért nézd meg milyen vezetékre kötöd, ha onnan használod, ahonnan a trafósat, akkor nem lesz gond, a jobb hatásfok miatt kevesebb az áramfelvétele, viszont a pufferek feltöltéséhez megrántja a hálózatot. Annyi pénzért érdemes bekötni az EM-60014 -et, ha nem is a gépbe egy elosztóba.
Szia! EM-60014-et rendeltem. A bekötést úgy gondoltam, hogy a kapcsolóról lehúzom a két csatit ami megy bele a panelba és annak a helyére kötöm be a lágyindító bemenő kapcsát. A másik kettőre pedig azt a két kábelt (piros és fekete) amit lehúztam a kapcsolóról. Remélem így működhet a dolog.
Az 1800VA lehet kevés lesz, érdemesebb egy nagyobb relét berakni. Az adattáblán/ gépkönyvben benne kell lenni, hegesztőáram A / felvett áram összefüggésnek. Az enyém max áramnál, 15,5A-t vesz fel, az 3,7KVa.
Nekem a könyvében 4,2KW-ot ír és bemeneti áramerősség pedig 19A.
A lágyindítóban pedig 16A-os relé van.
A 16A-rel, 3,8KVa , ami ellent mond az adataiba olvasott 1,8KVa-rel. Ha nem akarod mindíg maximumon használni, akkor annyi tűrést ki kell neki bírni. Itt 13A-es biztik vannak a fali-dugókban, patkoltam bele egy 20A körülit, amit schönttel kimértem pontosan egy 30A es tápról. Otthon már régen felszelik a 32A-t ingyen, ha a vezeték keresztmetszete engedi. Nekem is az volt felrakva, egy jó erős plusz kábelt vezettem a megszakítótól a műhelyig, a lakás többi része szét volt osztva a kisebbekre. Itt 65A a bejövő.....
Hát a gép útmutatójában ez a táblázat van. Vagy igaz vagy nem.
Minden gép adatai jobban néznek ki egy kis túlzással. Így lehet eladni a sok kacatot. Akkor lehet nem kell cserélnem a relét? A srác az itteni "villanyosbótba" azt mondta, hogy lehet nincs ennél nagyobb relé ilyen lábkiosztással mint a lágyindítóban van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |