Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Azért mert sokan sokfélét gondolnak. Itt csak egy navos emberke tudna igazat adni vagy cáfolni érdemi szinten.
Azt hiszem hogy értem hogy miért tabu ez. (Vagyis szerintem ez pont nem, olvastam a figyelmeztetést, ha annak éreztem volna akkor nem teszem fel. Ettől függetlenül a moderátorok törölhetik ha úgy érzik, hogy nem való ide ez a kérdés.)
Szerintem két oka is van, egyrészt a moderátorok nem szeretnék hogy minden oldalon 3x feltegye valaki azt a kérdést, hogy mikor/mennyi vámot/áfát kell fizetni, és ezzel szétcsesszék a topic-ot. Másrészt főleg nem szeretnék azt, ha itt tartanának élménybeszámolót az okosok arról, hogy hogyan sikerült megúszniuk a vám/áfa fizetést, aztán az oldal üzemeltetőinél kopogtatnának a hatóságok, hogy adják át a logokat... Én semmi ilyet nem csináltam, a topic címében szereplő cég egyik szolgáltatására kérdeztem rá (előtte rákerestem, nem találtam érdemi említést korábban), és válaszoltam is magamnak (mindenkinek akit érdekel), hogy USA-ból a Global Shipping Program keretében rendelt terméknél a termék árán és a szállításon felül még külön soron a vámot/áfát is ki kell fizetni a szolgáltatónak, pontosabban rajta keresztül a magyar államnak.
Sziasztok! eBay-en (bocsánat, mondat eleje: EBay) amikor megadjátok a pozitív értékelést, ott kötelező valami szöveges értékelést is írni. Nem hagyható üresen. Ide mit 'illik' írni..? Nem baj ha csak bele-tenyerelek a billentyűzetbe, vagy valami ömlengős dicsérgetést várnak? (Pl: az Ön terméke nélkül nem lenne értelme az életemnek... Stb)
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
Szerintem ha jobb nem jut eszedbe, akkor egy thanks pont elég.
(Ha cifrázni akarod, akkor a fast shipping, recommended seller, stb. formulákkal is operálhatsz, persze csak ha igaz.)
Vagy még írhatod, ezt is "Everything was OK, item as expected."
Szia!
Meg tudod nézni, más mit írt, see all feedback, de nem muszáj angolul írd, odaírhatod magyarul is, más nációk nem csinálnak belőle gondot, mi több hamarabb kitűnik a magyar szöveg a tömegből és akkor tudod, hogy más is rendelt és megjött rendben magyarországra. Alin pedig van hogy csak cirill betűs szöveges értékelés van egy egy eladónál. Idézet: „Meg tudod nézni, más mit írt, see all feedback,” Nem találok ilyesmit, (pedig jópár véletlenszerű terméknél kerestem eBay-en), el tudnád részletesebben mondani hol keressem ezt - még vásárlás előtt ? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
Szia!
írás helyett képek, készítettem screenshotot remélem az animált gif-et rendesen megjeleníti Sajnos nem ezért itt egy drive link see all feedback A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
OK megvan.. tks
De eszerint Te a kereskedőhöz kapcsolódó Feedback-re gondolsz, én pedig az áruhoz kapcsolódókra gondoltam. Így is rátalálni persze, minden 20. oldalon egy olyan termék mint ami engem is érdekel.. Tehát a Feedback alatt a kereskedőre vonatkozó leírást kell írni és nem a termékre vonatkozót? Másként fogalmazva ha a kereskedő kedvesen beszél velem, mosolyog, gyorsan reagál, ezt kell értékelni pozitívval, nem azt hogy a rendelt termék pl ssd fából van és csak festették és üzemképtelen..?
Szia!
Igazad van, nem tudtam mire gondolsz, csak azt olvastam amit leírtál, és igen azok az eladó feedback-jei ömlesztve, néha alul meg van a vásárolt termék jelölve. Szerintem túlgondolod. Az eBay elsődlegesen licitálós oldal, azaz nem volumeneket kellene eladni egy-egy termékből, hanem egy-egy darabot. Azt gondolom ezért nincs külön a termékre vonatkozó visszajelzésre lehetőség, hanem csak az eladóra. Vásárolj aliexpressen vagy banggoodon, ott van lehetőség a termékekre vonatkozó visszajelzéseket olvasgatni, vagy ott kinézed és eBay-en megveszed, ha az ár vagy a szimpátia miatt ott akarod.
Feedback-et az adott tranzakcióra adsz. Az eladóra, a termékre, a szállításra, mindenre, ezek a külön csillagok.
Sok esetben (ahogy látom főleg az egyedül rendelt termékeknél) feedback adása után megjelenik egy "write a review" lehetőség, ott lehetőséged van hosszabban kifejteni a véleményed adott termékről.
Hello.
Szeretnék rendelni aliexpress-röl de nem tudok paypallal fizetni. Erre tud valaki vaalamilyen megoldást? Csak webmoney-el birnék de arra átkellene akkor utalni a payplarol. Üdv.
Szia!
Bankkártyás fizetést nem tudod megoldani?
Nem bankártyás megoldás nem tudom megoldani.
Idézet: „..de nem tudok paypallal fizetni.” akkor meg kellene tanulnod hogy kell.. nincs rá más lehetőség, hacsak nem képeslapra gémkapoccsal rögzítve küldeni a pénzt..
Paypallal tudnék csak aliexpressen nem mutassa, hogy lehetne azzal.
A Paypalodra hogyan teszed rá a pénzed? Személyesen beviszed?
Az egyik ismerösöm küldte de nincs hozzárendelve se bakszámla vagy bankártya.
Az ismerősöd hogyan küldi be a Paypalra? Csak azért kérdezem, mert azzal a módszerrel fizetni is lehetne az Ali-n.
Aliexpress-en nem tudsz paypallel fizetni. Bankkártya.
Nincs folyószámlád..?
mert ha lenne kérhetnél hozzá (ingyen) Virtuális MasterCard-ot, amivel fizethetnél biztonságosan. Nem muszáj a pénzedet otthon a fiók mélyére rejtve tárolnod.. erre vannak a Bankok.. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Hello! Biztos vagy benne, hogy ez ingyenes ?
Folyószámla? A lakossági bankszámla? Tudsz róla, hogy van olyan, hogy valakinek nincs is hozzá semmilyen bankkártyája? Úgy is megoldható?
Személy szerint utálom a készpénzt, évtizedek óta ingyen tartozik a számlacsomagomhoz a virtuális kártya is, manapság szinte mindent különféle kártyákkal fizetek. kérdezz rá a bankodnál..
Oké köszönöm mindenkinek.
Más problémám akkadt. Amikor rendelek ebayröl akkor kéri hogy igazoljam a telefon számot. Be is irom de nem fogadja el. Szerintem azért mert a paypal-on United States van beirva. Ezt valahogy meglehet változtatni? Mert szerintem azért nem fogadja el a telefonszámot. Üdv.
Bár nem engem kérdeztél, de a válasz igen, nekem pl. ingyenesen van a NET csomagomhoz.
Hello!
Sajnos láttam, hogy a Doky által mutatott képmellékletről hiányzik az én (30 éve kötött) hagyományos OTP lakossági folyószámlám típusa. Jelenleg 282+56Ft a havidíja. Mivel ez "alvó" számla, még a "plasztik" kártyát is lemondtam hozzá...pedig annak idején tartozott hozzá dombornyomott MasterCard is. A k.p. felvét is rettenetesen drága, de azzal sosem élek. Ennél lényegesen magasabb havi díjért tudomásom van róla, hogy bármi megoldható... A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
De nem birom sehovás se beirni. És a pénzt nem szeretném elvesziteni.
Akkor Te soha semmit ne vegyél online, soha semmit ne vegyél külföldről... Erősítsd a magyar ipart és az offline boltokat papírpénzel..
Az eredeti kérdezőnek viszont jó lesz.. Vagy azoknak is akik vásárlási szokásaiknak megfelelő folyószámlatípust választanak maguknak (váltanak)..
Hello! Valamit nem jól írhattam: csakis netes adás-vételekhez ("on-line") használom a számlámat, ami oda beérkezik, azt idővel el is költöm...persze csak belföldön (az Ebay a legnagyobb bánatom), bár külföldről is érkezett már rá összeg. Az esetleges évi 2-3-szori külföldi vásárlásaimat ismerőseim bonyolítják...csak így egy kicsit problémás intézni. Szerencsére lehet "idegen" címre is szállítást kérni.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |