Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   122 / 258
(#) antikzsolt válasza Andralin hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Azért mert sokan sokfélét gondolnak. Itt csak egy navos emberke tudna igazat adni vagy cáfolni érdemi szinten.
(#) tbarath válasza Andralin hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Azt hiszem hogy értem hogy miért tabu ez. (Vagyis szerintem ez pont nem, olvastam a figyelmeztetést, ha annak éreztem volna akkor nem teszem fel. Ettől függetlenül a moderátorok törölhetik ha úgy érzik, hogy nem való ide ez a kérdés.)
Szerintem két oka is van, egyrészt a moderátorok nem szeretnék hogy minden oldalon 3x feltegye valaki azt a kérdést, hogy mikor/mennyi vámot/áfát kell fizetni, és ezzel szétcsesszék a topic-ot. Másrészt főleg nem szeretnék azt, ha itt tartanának élménybeszámolót az okosok arról, hogy hogyan sikerült megúszniuk a vám/áfa fizetést, aztán az oldal üzemeltetőinél kopogtatnának a hatóságok, hogy adják át a logokat...

Én semmi ilyet nem csináltam, a topic címében szereplő cég egyik szolgáltatására kérdeztem rá (előtte rákerestem, nem találtam érdemi említést korábban), és válaszoltam is magamnak (mindenkinek akit érdekel), hogy USA-ból a Global Shipping Program keretében rendelt terméknél a termék árán és a szállításon felül még külön soron a vámot/áfát is ki kell fizetni a szolgáltatónak, pontosabban rajta keresztül a magyar államnak.
(#) Doky586 hozzászólása Feb 8, 2017 /

Sziasztok! eBay-en (bocsánat, mondat eleje: EBay) amikor megadjátok a pozitív értékelést, ott kötelező valami szöveges értékelést is írni. Nem hagyható üresen. Ide mit 'illik' írni..? Nem baj ha csak bele-tenyerelek a billentyűzetbe, vagy valami ömlengős dicsérgetést várnak? (Pl: az Ön terméke nélkül nem lenne értelme az életemnek... Stb)
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Szerintem ha jobb nem jut eszedbe, akkor egy thanks pont elég.
(Ha cifrázni akarod, akkor a fast shipping, recommended seller, stb. formulákkal is operálhatsz, persze csak ha igaz.)
(#) Andralin válasza tbarath hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Vagy még írhatod, ezt is "Everything was OK, item as expected."
(#) nyuszis2 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Szia!
Meg tudod nézni, más mit írt, see all feedback, de nem muszáj angolul írd, odaírhatod magyarul is, más nációk nem csinálnak belőle gondot, mi több hamarabb kitűnik a magyar szöveg a tömegből és akkor tudod, hogy más is rendelt és megjött rendben magyarországra.
Alin pedig van hogy csak cirill betűs szöveges értékelés van egy egy eladónál.
(#) Doky586 válasza nyuszis2 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Idézet:
„Meg tudod nézni, más mit írt, see all feedback,”

Nem találok ilyesmit, (pedig jópár véletlenszerű terméknél kerestem eBay-en), el tudnád részletesebben mondani hol keressem ezt - még vásárlás előtt ?

Szia!
írás helyett képek, készítettem screenshotot remélem az animált gif-et rendesen megjeleníti
Sajnos nem
ezért itt egy drive link
see all feedback

minta3.gif

(#) Doky586 válasza nyuszis2 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

OK megvan.. tks
De eszerint Te a kereskedőhöz kapcsolódó Feedback-re gondolsz, én pedig az áruhoz kapcsolódókra gondoltam. Így is rátalálni persze, minden 20. oldalon egy olyan termék mint ami engem is érdekel..

Tehát a Feedback alatt a kereskedőre vonatkozó leírást kell írni és nem a termékre vonatkozót?
Másként fogalmazva ha a kereskedő kedvesen beszél velem, mosolyog, gyorsan reagál, ezt kell értékelni pozitívval, nem azt hogy a rendelt termék pl ssd fából van és csak festették és üzemképtelen..?

Szia!
Igazad van, nem tudtam mire gondolsz, csak azt olvastam amit leírtál, és igen azok az eladó feedback-jei ömlesztve, néha alul meg van a vásárolt termék jelölve.
Szerintem túlgondolod.
Az eBay elsődlegesen licitálós oldal, azaz nem volumeneket kellene eladni egy-egy termékből, hanem egy-egy darabot. Azt gondolom ezért nincs külön a termékre vonatkozó visszajelzésre lehetőség, hanem csak az eladóra. Vásárolj aliexpressen vagy banggoodon, ott van lehetőség a termékekre vonatkozó visszajelzéseket olvasgatni, vagy ott kinézed és eBay-en megveszed, ha az ár vagy a szimpátia miatt ott akarod.
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

Feedback-et az adott tranzakcióra adsz. Az eladóra, a termékre, a szállításra, mindenre, ezek a külön csillagok.
Sok esetben (ahogy látom főleg az egyedül rendelt termékeknél) feedback adása után megjelenik egy "write a review" lehetőség, ott lehetőséged van hosszabban kifejteni a véleményed adott termékről.
(#) zsolt58 hozzászólása Feb 13, 2017 /

Hello.
Szeretnék rendelni aliexpress-röl de nem tudok paypallal fizetni.
Erre tud valaki vaalamilyen megoldást?
Csak webmoney-el birnék de arra átkellene akkor utalni a payplarol.
Üdv.
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Szia!
Bankkártyás fizetést nem tudod megoldani?
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Nem bankártyás megoldás nem tudom megoldani.
(#) Doky586 válasza zsolt58 hozzászólására (») Feb 13, 2017 1 /

Idézet:
„..de nem tudok paypallal fizetni.”

akkor meg kellene tanulnod hogy kell..

nincs rá más lehetőség, hacsak nem képeslapra gémkapoccsal rögzítve küldeni a pénzt..
(#) zsolt58 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Paypallal tudnék csak aliexpressen nem mutassa, hogy lehetne azzal.

pay.jpg

A Paypalodra hogyan teszed rá a pénzed? Személyesen beviszed?
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Az egyik ismerösöm küldte de nincs hozzárendelve se bakszámla vagy bankártya.

Az ismerősöd hogyan küldi be a Paypalra? Csak azért kérdezem, mert azzal a módszerrel fizetni is lehetne az Ali-n.
(#) bbb válasza zsolt58 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Aliexpress-en nem tudsz paypallel fizetni. Bankkártya.
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Nincs folyószámlád..?
mert ha lenne kérhetnél hozzá (ingyen) Virtuális MasterCard-ot, amivel fizethetnél biztonságosan.

Nem muszáj a pénzedet otthon a fiók mélyére rejtve tárolnod.. erre vannak a Bankok..
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
(#) uniman válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Hello! Biztos vagy benne, hogy ez ingyenes ?
Folyószámla? A lakossági bankszámla? Tudsz róla, hogy van olyan, hogy valakinek nincs is hozzá semmilyen bankkártyája? Úgy is megoldható?
(#) Doky586 válasza uniman hozzászólására (») Feb 13, 2017 /

Személy szerint utálom a készpénzt, évtizedek óta ingyen tartozik a számlacsomagomhoz a virtuális kártya is, manapság szinte mindent különféle kártyákkal fizetek. kérdezz rá a bankodnál..

bank1.png

(#) zsolt58 válasza bbb hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Oké köszönöm mindenkinek.
Más problémám akkadt.
Amikor rendelek ebayröl akkor kéri hogy igazoljam a telefon számot.
Be is irom de nem fogadja el.
Szerintem azért mert a paypal-on United States van beirva.
Ezt valahogy meglehet változtatni?
Mert szerintem azért nem fogadja el a telefonszámot.
Üdv.
(#) Placi84 válasza uniman hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

Bár nem engem kérdeztél, de a válasz igen, nekem pl. ingyenesen van a NET csomagomhoz.
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

A valóságot írd be, tehát Szerbiát.
(#) uniman válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

Hello!
Sajnos láttam, hogy a Doky által mutatott képmellékletről hiányzik az én (30 éve kötött) hagyományos OTP lakossági folyószámlám típusa.
Jelenleg 282+56Ft a havidíja. Mivel ez "alvó" számla, még a "plasztik" kártyát is lemondtam hozzá...pedig annak idején tartozott hozzá dombornyomott MasterCard is. A k.p. felvét is rettenetesen drága, de azzal sosem élek.
Ennél lényegesen magasabb havi díjért tudomásom van róla, hogy bármi megoldható...
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

De nem birom sehovás se beirni. És a pénzt nem szeretném elvesziteni.
(#) Doky586 válasza uniman hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

Akkor Te soha semmit ne vegyél online, soha semmit ne vegyél külföldről... Erősítsd a magyar ipart és az offline boltokat papírpénzel..

Az eredeti kérdezőnek viszont jó lesz..
Vagy azoknak is akik vásárlási szokásaiknak megfelelő folyószámlatípust választanak maguknak (váltanak)..
(#) uniman válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

Hello! Valamit nem jól írhattam: csakis netes adás-vételekhez ("on-line") használom a számlámat, ami oda beérkezik, azt idővel el is költöm...persze csak belföldön (az Ebay a legnagyobb bánatom), bár külföldről is érkezett már rá összeg. Az esetleges évi 2-3-szori külföldi vásárlásaimat ismerőseim bonyolítják...csak így egy kicsit problémás intézni. Szerencsére lehet "idegen" címre is szállítást kérni.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Következő: »»   122 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem