Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
A K&H nál volt olyan lehetőség, hogy megerősítő kódot küldött a telefonra.Volt egy hitel meg egy maestro kártyám, mindkettőnél működik hazai oldalon. Aztán jött a meglepetés egyik kártyára küldött csak az alliexpresses vásárlásnál. A következő meglepetés, ha a PAYPAL- hoz beregisztráltam, és fizettem, akkor már egyikre sem. Nem nagyon értem miért.
Igazad van, az is van rajta.. ma is tanultam valamit.
Akkor viszont az a kérdésem hogy hogyan tilthatom le hogy internetes vásárlásra ne lehessen használni ? Ugyanis ezen kártya milliónyi pénztáros kezében megfordul és lehetnek köztük jó memóriával rendelkezők akik megjegyzik a kártyaszámot és a cvc számot is (sőt a Lurdy Alexandrában évekig jegyzeteltek is füzetecskébe kártyát nézegetve minden vásárláskor) így bármikor utána le tudnak nyúlni a kártyámról pénzt? Egyébként netes vásárlásra (Paypalhoz csatolt) virtuális MasterCardot használok, nem a fizikai Maestro-t.. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Azzal kezdtem, kikapartam,lefestettem... Bár ha netes vásárlásnál megadom, bárki felhasználhatja. Ezért szeretem(ném) netes vásárlásnál a kötelező jóváhagyó kódot.
A kártya beállításai között a netes vásárlásnak külön limitje van. Ha ez 1 ft, vehet amit akar a tolvaj A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Nem emlékszem hogy lehetne a Maestro kártyám netes vásárlási limitjét külön állítani, csak két limit állítható emlékeim szerint nálam a webbanknál: (de majd még jobban körülnézek ott)
- vásárlási limit (pl mekiben fizetek) - pénzfelvételi limit (atm automatából) Teszek rá én is fekete ragasztószalagot a trükkös pénztárosok ellen (az már feltűnne ha lekaparja), illetve lehetőleg NFC-vel (PayPass) fizetek.. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
NFC-vel pont annyi adatot le lehet olvasni a kártyáról, amivel Amazonon lehet vásárolni...
Csakhogy itt nem egy buta mágnesszalag vagy RFID adatait kell(ene) lementenie (ami valóban könnyű lenne), hanem egy titkosítóchip (ami egy komplett számítógép) tartalmát, ami nem adja ki a tartalmát, így nem tudja kiolvasni... (az átviteli úttól (NFC, WiFi, UTP) függetlenül)
Szerintem nagyon túl vannak pörögve a cikkek...
Szemmel is leolvashatók azok az adatok amik a mobiltelefonos progival is.. húúú Sőt a cvc még azzal se, csak szemmel. CVC-t csak az Amazon nem kéri.. Szerintem visszakapnám a pénzem egy bírósági perben. Az pedig hogy egy 300Ft-os próbavásárlást csináltak nevetséges. Nem tudták hogy a PayPass is csak 5eFt felett kér csak PIN kódot... Most hogy letakartam a nem internetes vásárlásra való Maestro kártyámon a CVC kódot, ezt továbbra is elegendőnek tartom (az internetes vásárlás ellen). A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Majd ha a bevásárlóközpontban sétálva észreveszem hogy valaki mobiltelefonjával simogatja a hátsóm (mert azt hiszi hogy valamelyik farzsebemben van a bankkártyám, szólni fogok neki hogy a húgom valamelyik ingzsebében van..)
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Persze, lelvashatóak, ezért tartom a dombornyomott kártyát alapban veszélyesnek, NFC nélkül is. Amúgy egyre több helyen működik az, hogy te dugod be a kártyát a terminálba, tehát ki se kell adni a kezedből.
És persze, visszakapod a pénzed, csak ugye neked kell észrevenni, neked kell szórakozni a bankkal (amazonnal, akárkivel), és amíg vissza nem kapod (simán lehet 1-2 hét vagy hónap) addig te nem tudod használni a pénzedet... Én egyébként úgy csinálom, hogy van egy "nem dombornyomott" kártyám ATM és POS használathoz, netes vásárláshoz pedig ehhez való virtuális kártya alapban 1 Ft limittel.
Gondolom ebbe a topikba jönnének sírni azon fórumlakók akiknek napi vásárlásra használt (ebédvételre, ABC-ben használt) kártyájáról illegálisan online pénzt emeltek el.. Nemigazán olvasok ilyenekről..
Nekem az online kártyám másik folyószámlához csatlakozik mint a napi használatú fizikai (offline?) bankkártya. Tiedhez képest csak az a különbség hogy - nálad a 1Ft-os limitet kell megemeltetned pl 10eFt-ra (időtartamlimittel?) - nálam a 0Ft-ot tartalmazó számlára kell 10eFt-ot utalnom. De a napi offline kártyámat nem akarom így korlátozni, ott nem tehetem meg hogy a Tesco-ban sorbanállva a vásárlási limitet óránként variálgassam.. és most pont ezen offline kártya (ami még sosem látott netet) védelmét akarom biztosítani internet ellen amióta kiderült hogy azon is van CVC és a banki leírások se utaltak rá hogy internetről elérhető (ekkor mindig csak a virtuális másik kártyáról beszélnek) A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Nézd, nem azt mondom hogy ez napi szinten kihasznált "sebezhetőség", mert akkor nyilván az amazon se csinálná azt, amit. Mert gondolom kiszámolták, hogy a CVC ellenőrzés megkövetelésével több vevőt vesztenének, mint amennyibe a csalások kerülnek nekik. Ők ezt megtehetik.
Én csak azt mondom, hogy ez kihasználható, és erre bizonyíték is van (akármennyire hatásvadász is a cikk).
Szép napot!
Sikerült már valakinek beregisztrálni a taobaora magyarországról, magyar telefonszámmal? Mert én már próbáltam néhányszor, és a visszaigazoló kódot amit SMS -ben küldenek, sose fogadta el... Taobao.com
Nekem még ilyen is van itthon Karcmentes ! Boltban vásárolt (1971 Damascus), azóta megvan... Kazetta nincs már hozzá, szemezgetek vele az Ebay-en.
Szia
Taobao nem postáz külföldre. (Csakis Kínán belül szállítanak) Még ha tudnál is regisztrálni, nincs aki elküldje neked az árut.
Hát az érdekes, mert lehet választani tengerentúli szállítást is a termékeknél. Mondjuk arra nem esküszöm meg, hogy mindegyiknél így van, viszont amiért regisztrálnék, azoknál ott van ez az opció is.
A másik meg az, hogy a 86daigou -ról már rendeltem pár dolgot, és ők is a taobaoról küldenek... A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
A Taobao egy nagyker és a világszerte fellelhető kereskedőiket szolgálja ki.
Az lehet, de nincs mennyiségi megkötés (mint pl az alibabán), szóval akár egy darabot is lehet rendelni, és gondolom cégkivonatot meg a kutya se kér, hogy eldöntsék, hogy most akkor magánszemély, vagy cég vagyok -e. Ezért akarom kipróbálni. Máshol nem találtam az a terméket olyan árban amik ott vannak
(és igen tudom, a szállítás még rájön, az nincs feltüntetve, mint ahogy 86daigoun sem)... A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
Próbáld ki hogy nagyobb tételben hajlandó-e szállítani. Hátha 1'000'000 $ rendelésnél kivételt tesz..
Mélyedj el a témában: Bővebben: Link. Van itt egy olyan okosság, hogy: Supported Countries:
Taobao Global Direct Shipping: Singapore,Malaysia Taobao Global Consolidation and Shipping: USA,Canada, Australia,New Zealand,Singapore,Malaysia,Japan(new) A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
Nem tudom, ha valóban ennyire korlátozottak a szállítási zónák, akkor nem is értem regisztrációnál miért lehet kiválasztani még csajágaröcsögét is...
Nálam így néznek ki a kártyalimitek beállítási lehetőségei. Nem találok a fizikai kártyámhoz tartozó netes vásárlási limitet. Nálad ez hogy néz ki? hol állítod be az 1 Ft-ot (de úgy hogy az ABC-ben továbbra is tudj vásárolni)
Az én bankomnál nincs virtuális kártya. Ez helyett találhatták ki, ha veszek valamit, akkor egy a bank által kreált ablakban egy üzenet társaságában ( amit én változtathatok tetszőlegesen a bank oldalán) megkérdezik a telefonomra érkezett 9 karakteres kódot. Ennek ismeretében Így néz ki a limitbeállításom.Csak egy bánatom van, ha PAYPAL-hoz csatolom a kártyát , az valamiért nem minősül internetes vásárlásnak, így a kódmizéria nem működik. A másik félelmem, az ember hol tartja a kártyát, a telefon mellett, így ha veszik mindkettő veszik, tehát a tolvaj jó esetben szinte minden vásárlási információval rendelkezik. ( a CV kód kivételével, mert azt alaposan kikapartam.)
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
Telefonra pin +sim pin +maximum 1 perc inaktivitás után aktiválódó lock screen szerintem alap ha értékes vagy érzékeny dolgot tárolsz a készüléken.
Nem tárolok rajta semmit még a böngészőből sem nyitottam meg a bank oldalát soha, nem a rendes mail címem van beregisztrálva. Csak a bank küldi rá a hozzáféréshez szükséges SMS-eket.A felesleges zárakat útálom, ha ellopják úgyis mindegy, buktam az egészet. Feltöltő kártya van benne. Cserébe viszont ha valaki megtalálja ( had higgyek az emberekben) , valami ismerőst fel tud hívni.
Előbb azt írtad, hogy a kártyával "csomagban lopható", és ugye erre jönnek a 2FA SMS-ek, és gondolom a vásárlási/pénzfelvételi értesítők is (ha vannak). Ezt azért nem mondanám értéktelennek - bár önmagában nem sok mindenre elég, kell még hozzá user és password is a netbankhoz.
Csak nekem újdonság hogy eBay-ről rendelt minden 2-500 Ft értékű aprósághoz is adnak Tracking numbert és a postás nem dobja be hanem csak aláírás után adja át.. ? (vagy mehetek érte a postára kiváltani)
Nekem sokszor fake tracking number-t adnak.
Postásról nem tudok nyilatkozni, nekem a cégnél átveszi a recepciós, ha nem felejtem el majd rákérdezek hogy kell-e aláírnia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |