Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   429 / 489
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Márc 16, 2017 /

Megjött az alkatrész de nem raktam ma össze így nem tudom ma tesztelni.. Max csak a pit .) Megszórtam 3,7 zenerekkel ..
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Márc 16, 2017 /

Meg is van!
190 Ft

Bővebben: Link
(#) Mircsof hozzászólása Márc 16, 2017 /

Én közben helyrepofoztam a tápot, a 494 egyik műveleti erősítője szívatott meg, mind egy nem téma...
A lényeg, hogy most van tápom és tudok tesztelni. Pl a fordulatot lemérni, ami 5,7V feszültségen majd 1000 ami szerintem még több is mint ami kell. 5,5-5,7V között van a cél valahol.
Következő teszt, hogy a WP és a motor hajlandóak-e együtt működni.... Vagy forgathatom kézzel.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2017
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 16, 2017 /

Hát érdekes ez.... Itt elindul 5V tápról is. A PC esetén nem ment. Szemre és mérve is 5,5V lesz a nyerő, bár még ki kell próbálnom mit szól a WP 5,5V táp esetén a full fényerőhöz.
(#) attika hozzászólása Márc 17, 2017 /

Végre normálisan működik az én órám is
Még jó, hogy lehet kapni selejtes RFM modulokat is, ami még jobb benne, hogy sikerült a több ezer darabból kifognom azt az egyet ami hibás volt
Ha állítva forrasztom be a PI-n lévő öcsire az RFM-et akkor sokkal jobban muzsikál mintha rá lenne fektetve a panelra.
Közben rájöttem, hogy javítható nagyon könnyen ez a modul, egy nagyon régen feltalált precíziós szerszámmal ami sok mindenre jó(többek között az ilyen kis kütyük javítására)
A nagytesóját még nem próbáltam ki, de amint lesz időm letesztelem azt is, lehet a szomszédból is zavar nélkül továbbítja a jelet, kérdés, hogy a kistesó hajlandó e venni.

Videó
(#) kly válasza attika hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Nem lehet hogy az RFM kvarc lába átért a nyákon és hozzáért egy vezetősávhoz??
Ez az egyetlen alkatrész ami nem felületszerelt! Nekem volt olyan rfm aminek rendesen szúrt az alja. Billegett mikor a hátára fektettem. Le kellett venni a kvarcot és rendesen visszatenni!

Örülök hogy jó lett
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
(#) patexati hozzászólása Márc 17, 2017 /

Helyére került a dc konverter egy olyan tekercs van bent mi a wpowerbwn de nem zavar semmit.. Az adatlap szerint készítettem el ha már szét volt bombázva kerámia kondikkal..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Valaki nagyon nem akarja ott fent,hogy tökéletes legyen ez a clock .. Felvittem a szobába nem ment lehoztam a műhelybe itt sem előtte semi baja nem volt.. Levettem a rotort visszatettem debug módba raktam párszor most meg megint megy.. Valószínű először is ezért nem mehetett.. Be tud "fagyni" valahogy az rf modul a rotoron??
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Nem tud befagyni mivel újraindítás mikor felviszed.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Ez rejtély.. Néha olyat csinál,hogy megáll,befagy a pi-t elérem a webszwerveren tudom kezelni,rebotot csinálni de nem megy amíg a tápot meg nem szüntetem és úgy nem indítom újra.. Eddig a távolságra gyanakodtam mert azzal nem foglalkoztam de majd kiderül..

Ha be is fagyna akkor is lenne kijelzés csak úgy állandó. Nem változna semmi de lenne az utolsó vett állapot. De neked el sem indul?

Nem..Most már megy de nem tudom miért állt le..

Én már gyurom egy ideje de talán kétszer volt olyan hogy megszakadt a kommunikáció menet közben. És újra kellett indítani de akkor a rotort kellett. De ez régen volt azóta jobb kód. Nem is volt ilyen. 6.00 van egy komoly bugfix de nem kimondottan erre.

Még gyepálom majd meglátom a későbbiekben mi lesz..

Mondjuk nekem rfm73 van fenn nem 75.
Őszintén megmondom hogy nem hasonlítottam össze a két adatlapot csak futolag. Lehet máskepp kéne a 75 öt felkonfigolni?

Ezt én nem tudom Ha újra előjön majd írok..Lehet akkor csinálok egy log-ot a weszerveren ha nem hajtja az rf az órát..

Log nem kell ilyen irányú infó nem lehet benne.
Told fel a 600 próbáld ki. Wav ot ne feledd odamasolni meg az új pconfigot.

Nem tudom mi az oka nálam a 6.0 verzió nem fut pig-re sem válaszol rotoron semmi..Az igazság már este próbáltam de nem megy most sem hiába formáztam le a kártyát és tettem rá úgy akkor sem megy..

Attika is mondta.....Neki se ment.
Hogy csináltad? Új pconfigot masolad? Start.Wav felmasolva ?

Újra csomagoltam a bootcode.tar.gz ben ott van komplett.

Igen letöltöttem a csomagot úgy tettem frissen formázott kártyára már többször nem megy.. ftp-n felülírtam az 5,2 verziót akkor sem ment tegnap..

Fura. Hétfőn megnézem a csomagot.
(#) attika válasza kly hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Idézet:
„Nem lehet hogy az RFM kvarc lába átért a nyákon és hozzáért egy vezetősávhoz??”

Én is erre gondoltam mert amit most vettem az is olyan, hogy kézzel érezni a kvarc lábait, de ami régen rajta volt azon nem.
Nem ment ott vezetősáv ahol a kvarc volt, na de mindegy is ez már mert végre működik

Patexati a lefagyás az nekem is szokott jelentkezni de főleg akkor amikor váltogatom a képeket oda vissza meg a videót kapcsolgatom.
Ha nem nyúlok semmihez hanem hagyom csak a futószövegen meg az órán akkor mehet akár órákat is hiba nélkül.
Volt olyan, hogy simán végigjátszotta a videót 2x is, de volt olyan is, hogy kb a felénél lefagyott és akkor ugyan azt kellett csinálnom mint neked, hogy kihúztam a tápot és vissza.
Rebootra nekem is reagált de a kijelzés nem állt helyre és utána a webserver se működött.
(#) patexati válasza attika hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Szia! Akkor nem az én pi.m hibás arra is gyanakodtam.(kly nem annyira örül neki mint én gondolom) KB ugyanaz a helyzet mint nálad.. Ha elindítom és a webszerver nem volt használva akkor sokáig megy (talán meg sem áll de nem hagyom menni még felügyelet nélkül) Olyan mintha a webszerveres irányítgatás során kapná a nyavaját és nem küld az órának jelet..Holnap melózom megnézem egész napos üzemben..Úgy vettem észre,hogy a dc konverteres táppal sokkal több a zavar a vételben,megpróbálom majd zárt magos tekercsel is.. Lehet a nagytesó modult is beüzemelem valamikor..

Lehet a taskokat is kapcsolhatóra teszem majd. Minél kevesebb dologgal kelljen a cpu nak foglalkozni. Pl felesleges a konzol log meg a TFTP állandóan futóra. Bőven elég egy kattintással bekapcsolni ha szükség van rá.
Csodás dolog ez a nem realtime operációs rendszer de könnyű belegabajodni. Ez az eső ilyen projektem.

Nagyteso plusz két lábát csak tedd 3v3. Ra elvileg nem is kell neki külön GPIO!
Mint ahogy rajzoltam.

Ma már nem érek rá vele játszani sajnos de a hétvégén megpróbálom azzal is.. Első nekifutásra nekem menne így valami örülnék neki..
(#) attika hozzászólása Márc 17, 2017 /

Na működik szépen a Big Brother is
6 méternél messzebb még nem próbáltam de addig tökéletesen megy minden.
De szerintem bőven elég ez a 6 méter távolság is.
A TREN,PAEN lábakat 3,3V-ra kell kötni ahogy Kly is mondta és minden mehet a PI-ről.

Nagytesó.jpg

(#) kly válasza attika hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

És érzékeny az irányra vagy valamire? Vagy ennek mindegy megoldja erőből?
(#) attika válasza kly hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Talán ha hátat fordít a nagytesó a kicsinek akkor kicsit zokon veszi és be-be szemetel de nem mondható olyan vészesnek.
Kb annyit csinál mint amit mircsof linkelt videójába és írtam rá, hogy az övé is kicsit dereng, és te írtad, hogy nem derengés az hanem rádió zavar.
Ha irányba fordítom a nagytesót akkor egy kósza pixel sincs a kijelzésen.
Torony magasan jobb a kicsinél, szerintem nálam marad ez a végleges.
Még a tüskesor forrszemeit kell lekenni valami fekete alkoholos filcel mert ott erősen visszatükröződik a ledek fénye amire azt hitted, hogy az a derengés.
(#) patexati válasza attika hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

A fagyás marad az új modullal is? A fényerőt ha állítod neked is olyan 80% körül a legnagyobb és ha teljesen felhúzod kicsit visszaesik vagy a wpower rogy be nálam ? Nem mintha nem lenne elég a fény csak érdekel sw vagy táp miatt van..
Következő: »»   429 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem