Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2964 / 3998
(#) Gj válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Valóban.

Ha a párhuzamosan kötött ellenállás kellően nagy, akkor a méretével a villogás frekvenciáját is tudom módosítani.

Van valami lehetőség a kiküszöbölésre, amivel magát az égőt nem kell módosítani?
(#) kadarist válasza Gj hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

A lámpával párhuzamosan kötött ellenállással vagy kondenzátorral meg lehet szüntetni ezt a villogást.
(#) Gimo27 hozzászólása Márc 18, 2017 /

Üdv mindenki. A segítségeteket szeretném kérni. Arról lenne szó , hogy van egy szobai erősítöm. Bekapcsoláskor koppan. Ezért épitettem az egyik honlap alapján 1 koppanásgátló áramkört. Bei indult, jó minden, csak annyi a gondiom, hogy az erősítőmből meg kapja a táp feszt ( ~25V)-ot, és a relé felé (+ 32V)ot küld. namármost arelével sorba van kötve 1db 470-ohm os ellenállás, a honlap szerint ezen kell variálnom, hogy be állíthassam a relé tápfeszültségét, kérdésem milyen ellenállásra cseréljem, hogy 24 (+-2-3V) legyen a relére jutó egyen fesz??? Válaszotokat előre is köszönöm üdv.

ak1beult.gif

(#) kadarist válasza Gimo27 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Szia!
Hány ohmos a relé tekercse?
(#) Gimo27 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

880ohm- ot mértem.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2017
(#) kadarist válasza Gimo27 hozzászólására (») Márc 18, 2017 / 1

Nézd meg 680 ohm-al.
(#) Gimo27 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

be forrasztottam, és nem változott a fesz.. sajnos
(#) kadarist válasza Gimo27 hozzászólására (») Márc 18, 2017 / 1

Pedig ha változik a behúzótekerccsel sorba kötött ellenállás, akkor a tekercsen mérhető feszültségnek kutya kötelessége változnia.

Helyesbítek. Jó lett nagyon köszönöm a segítséget....
(#) gyulank hozzászólása Márc 18, 2017 /

Hogy kérhetek 100mA-nél többet az USB-től?
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Kérés nélkül is ad.
(#) gyulank válasza kadarist hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Bármennyit?
(#) Blintux hozzászólása Márc 18, 2017 /

Veszek még egy ilyen kütyüt, csak jó lett volna rájönni, hogy mi okozta most a gondot, nehogy még egyszer így járjak.
Bár ezt az adapter többször nem kötöm rá, az tuti, veszek inkább egy 12 voltost.
(#) Stewe válasza gyulank hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Semmi sem ad bármennyit.
Az USB-2 500mA -es áramkorláttal van ellátva.
(#) vargham hozzászólása Márc 18, 2017 /

Ez egy ESP8266 WiFi mikrokontroller, ismerem.
Tehát rá volt dugva a LED sor, de a telefonos programmal, még az előző áram alá helyezéskor lekapcsoltad.
A LED szalag 12 Voltos? Azóta próbáltad használni? (Dimmer nélkül, csak simán 12 Voltra csatlakoztatva.) Működik?
A túlóldali IC-nek mi a típusa? A középső, elégett IC-nek mi a típusa? A 15 Voltos Toshiba táp még működik? Hány Voltot mérsz rajta?

A jobb szélén, az elégett 3 lábú IC egy AMS1117, az csinálta a 3,3 Voltot a mikrokontrollernek. Ajánlott tápfeszültsége 12 Volt, maximális tápfeszültsége 15 Volt. Már csak emiatt sem igaz a max 24 Volt.

+egy észrevétel: Ezt a LED vezérlőt csak akkora feszültséggel szabad használni, ami megfelel a csatlakoztatott LED szalag feszültségének, mert NEM csökkenti és NEM növeli a kimenetre jutó feszültséget, csak kapcsolgatja. Tehát egy 12 Voltos LED szalaghoz pontosan 12 Voltos tápot kell csatlakoztatni, se kisebbet, se nagyobbat.
(#) gyulank válasza Stewe hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Azt én tudom, de úgy tudtam, hogy alapból 100, és kérni kell, ha 500-at akarok, és mi van ha USB3-ra akarok? Azt kérdeztem, hogy tudok kérni. Annál se kell? Alapból kijön mindből a max. kérés nélkül? Akkor minek irkálnak olyan hülyeségeket, hogy nem? Én örülök, ha így van, de nem tudom, honnan kéne így tájékozódnom.

Hol írják azt, hogy programozni vagy adatátvitelt kell csinálni nagyobb áram igényléséhez?

Mindenhol azt olvastam évek óta, hogy az USB 2.0 100mA-t ad le kérés nélkül, kéréssel max. 500-at.

Hogy kell kérni? Programozni kell?
Közben jobban utána néztem és azt írják, hogy a számítógép alaplapjáról táplálkozó USB-csatlakozásnál felismerhető készüléknek kell lennie a 100mA-nál nagyobb áramhoz, de ez alaplapfüggő, van, hogy 100 mA-nál többet is ad felismerés nélkül. Viszont a saját tápegységgel ellátott USB-huboknál nincs ilyen korlát.

még szeretnék valamit kérdezni az erősítőn szeretném a hangszóró aljzatot kicserélni csiptetősre. meg tudná valaki mondani ennek az aljzatnak a helyes polaritását??? Köszönöm előre is.

Én mondjam meg amit kérdezek? Azt írták mindenhol, itt is, wikin is, az elmúlt 10 évben, hogy miután felismerte a gép az eszközt, kérhet tőle 100-nál többet is. De ennyi. Hogy én hogy kérjek egy saját akármihez, arról nem volt szó, csak, hogy a gyári eszközök így kaphatnak fél Watt helyett 2,5W-ot.
(#) reloop válasza Gimo27 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Szia! A nagyobb nyílás a negatív.
(#) vargham válasza gyulank hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Nálam ez az első Google találat: http://electronics.stackexchange.com/questions/5498/how-to-get-more...b-port

Tehát akkor kapsz többet, ha a készüléked bejelentkezik, mint USB eszköz. (Táp +/- nem elég.)

Bővebben:
http://janaxelson.com/usbcenum.htm
(#) gyulank válasza vargham hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

És ahhoz mi kell?
(#) kadarist válasza Gimo27 hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

A vékonyabb a pozitív.

Sajnos értelmes adatátvitel, mégpedig szabványos.

Vagyis lehetetlen? Vagy drága, vagy nehéz?
(#) Bakman válasza vargham hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Én még ilyen USB aljzattal nem találkoztam. Bármelyikbe dugtam fogyasztót (csak és kizárólag a tápfeszültség lábak voltak használva), mindegyik kapott 400 mA-t. Ezt külön teszteltem annyi eszközön, amennyit csak elértem akkor. Volt köztük asztali számítógép, laptop, TV, autórádió előlapján lévő USB alzat, oszcilloszkóp USB csatlakozója, függvénygenerátor és még egy csomó, ami most nem jut eszembe.
(#) nedudgi válasza gyulank hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Nem lehetetlen. Nehéznek nehéz, a drága pedig attól függ, mire akarod használni. A legtöbb gyártó nem foglalkozik vele, annyit ad, amennyi a csövön kifér.
(#) Blintux válasza vargham hozzászólására (») Márc 18, 2017 /

Le volt kapcsolva igen. Illetve üzem alá helyezéskor egy pillanatra felvillannak a LED-ek, de ez csak egy tized másodperc.
LED szalag 12 voltos igen, de azért bátorkodtam 15 voltot ráküldeni, mert nem max fényerőn kapcsoltam volna be.
A LED szallag még mindig működik.
Toshiba táp is működik. Kimértem, 14.8 voltot ad le.
A túloldalról is csatoltam egy képet.

Következő példánynál betartom majd a 12 voltot, de akkor még mindig nem értem miért van ráírva a DC 5-24 volt. Simán vásárlói megtévesztés ezekmszerint :O

P1020330.JPG

Következő: »»   2964 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem