Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Üdv! Nem, a PLC csak azért került képbe, mert tudom, hogy aki azzal dolgozik, fog tudni válaszolni. A programozható kapcsolóóra jó kiindulási alap, de a célomhoz nagyon kevés. Köszi.
pont: Nem akarok semmit kispórolni, ami kell hozzá. Nagyon gondolkozok, hogy arduinoval és SSR-ekkel oldom meg. Köszi.
Szia naptukor!
Köszi szépen a javaslatot. Volnál ojan kedves és még csatlakoztatnál egy linket mejik konkrét SmartAccess re is gondoltál. Bekell vallanom ez még számomra új donság. Köszi előre is.
Melyik konkrét SmartAccess?
Milyenekről tudsz? ![]() Szóval mint írtam ez a WinCC Flex egy opciója és a projet beállítások Device setting szekciójának Runtime Services szekciójában állítható be. De külön licensz kell hozzá.
Igen
![]()
Üdv!
Az első hozzászólásom tartalmazta az összes körülményt a célomhoz, de most leírom bővebben. Van két konnektor a fürdőben egymás mellett, az egyik az éjszakai áramos, a másik a normál. 18-22 óra közt ha van éjszakai áram, menjen arról a bojler, ha meg nincs, akkor menjen normál konnektorról. Nem akarom egyfolytában normálról járatni 18-22 közt, mert általában van éjszakai, de néha meg pont nincs sokáig. Melegvíz viszont kell. Ha nincs az Arduinoban óra, akkor egy Raspberryt használok. Relével detektálom, van-e éjszakai áram, és pár másodperces hiszterézissel kapcsolom át a bojler ellátását SSR-rel(?) normál konnektorra, ha nincs éjszakai áram. És vissza éjszakaira, ha van. Programozói tapasztalatom 10+ év van, azzal nincs baj, elektronikában vagyok zöldfülű. Ezért kérdeztem meg itt, hogy hogy lenne jó ezt szakszerűen, biztonsághosan megcsinálni. Ez minden.
Sziasztok.
Frissített már esetleg valaki S7-300 CPU-n firmware-t? Online frissítésre gondolok elsősorban. Egy 315-2DP CPU-n szeretném a jelenlegi v2.0.10 verziót a legfrissebb v2.6.11 cserélni. CPU típusa.: 315-2AG10-0AB0 A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
Helló!
Megnyitottam az ip címével a webserverét, módosítottam az IP címet 192.168.162.102-re. A PLC programban ezzel az IP cím beállítással, online-ba tudok kapcsolódni a hálózati kábellel. De a piros LED villog még mindig. Viszont elöször amit írtam IP címet 192.168.250.2 -vel jó lett miután a PLC-n is átállítottam az ip címet. Így nem villogott az err led. Csak ez a 250 nem jó a helyi IT-seknek mert foglalt, ezért adták meg nekem a 192.168.162.100-120-ig terjedő tartományt. A Hálózat típusánál Ethernet vagy Ethernet (FINS/TCP)-t kell beállítanom? Illetve kérték hogy állítsam be a Node címet is. Webserveren beállítottam. CX programmerben hol kell? Köszönöm!
Sziasztok ismét témánál. Elkészítettem az S5-ös PLC-hez a kábelt ami a PC COM portján keresztül illeszti a PLC-m. Már csak az a gond hogy haver adott egy programot de semmit nem értek belőle. Régebben siemens Logo sorozattal bűvészkedtem még iskolában több kisebb sikerrel. Az volna a kérdésem hogy egyszerűbb program létezik ennek a PLC-nek a felprogramozásához?
Erre így nehéz lesz válaszolni ha csak annyi információt adsz hogy "haver adott egy programot".
Van vagy három program amivel S5-öt lehet programozni, de csak jó lenne tudni melyik jött veled szembe!
PG 2000 S5/S7 a program pontosan.
Esetleg keresd az IBH Softek - S5/S7 for windows programot.
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy S7-300-hoz létezik-e rendszer függvény DB sor beírásra / törlésre. Hasonlóra gondolok mint az SFC85 CREA DB, amivel DB-t lehet létrehozni a felhasználói programból. Köszönöm!
Helló!
Nem hiszem. Blokk mozgató utasítással tudsz adatokat mozgatni benne ha szükséges.
Közben jobban kutakodtam a libary-ben, és találtam egy megoldást rá.
"ATT" funkciót használva és hozzá a "FIFO" "LIFO" funkciókat, megoldható amire gondoltam.
Sziasztok!
Omron Cp1L -nél meg lehet csinálni hogy adott időpontokban egy napon 06:00, 14:00, 22:00-kor töröljek egy számlált értéket?(D100 mondjuk). Ha be van kapcsolva a gép ![]()
igen..
szerintem : lehívod az órát 1 "D" vagy "W" tárolóba majd (compare) az adott idővel és a kiértékelésnél egy MOV #0 oda amit nullázni akarsz
Köszönöm, utána nézek a Cp1L utasításainál
Nem kell azt lehívni, már ott van az A351 memória címtől felfele!
DT utasítást ajánlanám megnézni, pont erre van.
Igen közben megtaláltam. Köszi!
kezdő vagyok...
![]()
Én is! Talán elmúlik..
Érdeklődnék, hogy lehet e valahogy, házilag építeni kábelt ehhez a plc-hez: Omron SYSMAC CPM1. Tizenezreket nem szeretnék 1-2 programozási kísérletért kiadni. Jó a sima soros portos verzió is.
Kb 3 ezerért vettem usb-s kábelt hozzá.
Az hogy lehet e csinálni azt nem tudom, de elég speckó a plc oldali csatlakozó, anélkül nem sokat ér a zsineg!
CPM1-20CDR-A
Az a CIF01es interfészen lévő csatlakozó van rajta. Akkor marad a szekrénybe a PLC mert gondolom drága egy ilyen interfész ![]() dB_Thunder: Linkelni tudod a kábeledet? Ha jó az enyémhez, annyiért szereznék én is.
Nincs rajta Rs...
Ezt vettem: http://www.ebay.co.uk/itm/New-PLC-Programming-Cable-USB-CQM1-CIF02-...1Vmi8f A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
Elvileg ez lenne az? Bővebben: Link Igaz nem usb, de van a gépen com port
Én innen szoktam rendelgetni ebayt annyira nem szeretem A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2017
Igen!
Csatlakozóm van CPM1A-hoz, de kell hozzá egy kiegészítő eszköz is. AMim van kábel, azzal lehet rátenni kijelzőt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |