Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Mesterek ! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Thomson MS 6000 típusú gépem a magnó rész nem működik. A motort megnéztem az jó. A funkciókapcsolót a TAPE-ra állítom megnyomom a panelon a lejátszás gombot,és semmit nem csinál. Mi lehet a baj ?
Ha a motort nézted, gondolom az észíjakat is nézted. Nem kap tápfeszt? Akkor a ki-be kapcsoló oxidálódott, vagy megégett. Vagy van egy érintkező, ami akkor indítja a motort, amikor megnyomod a play gombot, esetleg az nem zár. Így látatlanban nagyon többet nem tudok. A gumik szoktak tönkremenni, és a kapcsolók. Azokkal kell ilyennél kezdeni.
Kazettafészek felső oldalán lévő kapcsolókat ellenőrizd.
Kazetta behelyezését ha nem érzékeli, akkor is lehet ilyen hiba.
A kazetta behelyezését érzékeli mert a kijelző mutatja.
Tápfeszt nem kap az biztos mert azt is néztem csak eddig nem tudom miért. Az a baj,hogy nem a tanult szakmám csak annyit értek hozzá amennyit saját magam megtanultam,de a legtöbb TV szerelő sem foglalkozik vele.
Sziasztok!!!
Segítségteket szeretném kérni abban,hogy lenne egy LG XA64-DOU típusú Micro hifim. A probléma a következő,a frekvencia beállítást hangolását sehogy sem tudom végrahajtani semmit nem csinál csak "0.00"-nál áll.Ezt a probléma nagyobb vihar után keletkezett. A többi funkciókat megfelelően látja el. Nem értek hozzá csak eddig nagyon jól, megbizhatóan működött nem szívesen dobámki,ha valaki tudna ebben segíteni ha egyszerű módszerekkel javítható lenne!!! Köszönöm a segítséget előre is!!
Az a funkciókapcsoló amit írsz, hogy TAPE-ra állítasz, azzal kezdeném utána az összes többi érintkezőt először kontakt sprayvel lekezelném, utána ha a hiba továbbra is fennáll, mérnék benne, mert vannak olyan gyenge konstrukciók, melyeknek néhány száz mA is elég, hogy miután kellően elkopott, még az a kis maradék érintkező is kiég belőle. Az a Thomson nem tudom, milyen, de találkoztam már több híres gyártó termékében (Ami nem gagyi) olyan kapcsolóval, amit az ő helyükben szégyellnék beletenni. Akkor vagy szétszeded, és valahogyan megbarkácsolod, vagy egyszerűen fixre kötöd, vagy ha kell benne a rádió is, a magnó is, teszel bele valamit, ami valahol az előlapon elfér, és valahogy be-vezetékezed.
Sziasztok! Gondoltam megkérdezem itt is. Van egy Onkyo TX-SV373 típusú erősítőm. Tegnap délelőtt zenét hallgattam róla, majd kikapcsoltam, délután szinté szerettem volna, de nem jött össze. Bekapcsol, de egyből le is tilt és kikapcsol. A biztosítékok jók benne. Mi lehet a probléma? Végfok?:/
Helló tudnátok Segiteni nekem ?
van egy pioneer A-103 De nem kapcsolbe néztem a biztósitékot de jó a rellé nem kattan a kapcsoló jó 230v okés a trafó teszi a dólgát mi lehet abaj mit nézek meg ?? elöre is köszönöm a Válaszokat És tudna valaki egy szerviz manualt ?? adni ?? elöre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
Helló tudnátok Segiteni nekem ?
van egy pioneer A-103 De nem kapcsolbe néztem a biztósitékot de jó a rellé nem kattan a kapcsoló jó 230v okés a trafó teszi a dólgát mi lehet abaj mit nézek meg ?? elöre is köszönöm a Válaszokat És tudna valaki egy szerviz manualt ?? adni ?? elöre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
Valószínüleg valamelyik végtranyó adta meg magát, ezért nem kapcsol a kimeneti relé, DC van a kimeneten és letilt a védelem. A szervizmanuált feltölteném de sajna nem engedi a rendszer, majdnem 30 MB.
Szia köszönöm .
lehet hogy húlye kérdésem lesz de a multiméterel hogyan mérem a tranyot ? a középsö lábrol mérem mindig és sipol . a balrol a 2 jobrol az elsö gondolom párban voltak . ?? : (
A végtranzisztorok vizsgálatához Skori oldalát tudom ajánlani Bővebben: Link a sípolás tartós zárlatot jelent ebben az esetben, az ilyen taranzisztor cserélendő.
köszönöm
Szia! Elküldtem mailben.
Sziasztok!
Philips 70CCD 340/00B combo cd, kazetta deck szalagkábel bekötését keresem. Ami kellene nekem az a táp és az analóg kimenet. Csatoltam pár képet a panelekről a tápregulátorokat megtaláltam mind a cd min a kazetta részen de a bekötéséről fogalmam sincs. Esetleg szervízkönyve valakinek nincs hozzá? Kerestem de nem igazán találtam. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Sziasztok!
Mi lehet a hibája a hifimnek? Millenium MN 9644 Mini Hifi. Két kazettás deck: Néha nyúzza a szalagot, és be kapta a szalagot, a gumi görgő mellett rá csavarodott a szalag és nem tudom leszedni. Annyira meg tudtam csinálni ne érjed oda ha zenét hallgatok. A szalag még nem volt felcsavarodva az előtt is nyúzta már a szalagot (nem mindig nyúzza). 3 cd disc: Néha a tiszta cd-k is akadnak, néha meg azt írja ki No Disk (pedig bent van a lemez) mikkor érzékeli a cd-n a számokat, mikkor már ki veszem a cd-t és a tálcát vissza tolom akkor azt jelzi mintha benne lenne a cd. A hifin néha nem rendesen reagálnak a gombok a hangerő, meg nyomom a hangerőt és mást csinál helyette. A cd részénél meg az a gond, nem nagyon akar teljesen ki jönni a tálca kézzel kel ki húzzam, mikkor be akarom mennyen a tálca akkor csak kézzel tudom be tolni, és lehet hallani a hangot és kattan egyet és ki írja Dorr Error és akkor a tálcát nem tudom be tolni se semmi csak ha gombot meg nyomom. CD-s résznek a gombjai meg elég nehézen kell nyomnom hogy működjön. Sokba kerülhet a javítás? Mikkor meg vettem, már kellet vinnem szervizbe mert rossz volt, és már akkor 3x volt szervizben de akkor még jótállásos volt. Előre is köszönöm!
Szia!
Félő, hogy a vihar és/vagy egy közeli villámcsapás miatt, túlfeszültség keletkezett, és az antennán, vagy a hálózaton keresztül tönkre tette a tunert. Nem mondom, hogy lehetetlen megjavítani, de gazdaságosan valószínűleg nem lehet. Az ember magának megjavít esetleg egy ilyen hibát, pénzt és időt nem kímélve, csak a kihívás /hobbi kedvéért, de amúgy.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Sziasztok van nálam egy aiwa nsx 116 os hifi és nem jó neki a hangerő szabályzása enkóderes meg oldású ec16b24304 típusú enkóder van benne és ez nem e lenne jó helyette https://www.hestore.hu/prod_10028123.html
Ha a méretei megfelelnek, akkor jó.
Sziasztok! Van egy Panasonic SA-AK28 hifim. Nem ismeri fel a CD-ket. Az olvasó fejet megtisztítottam, de semmi. CD test-nél nem ír hibakódot. Van valami ötletetek?
Sziasztok! Adott egy Fisher RS-130 receiver. Az volt vele a probléma hogy néma. levettem a burkolatot, szemre vételezéssel minden rendben látszott Bekapcsoltam, és kézzel szerettem volna megnézni van-e gyanús túlmelegedés a végtranzisztoroknál. Szinte még hozzá sem értem mikor pattant egyet a készülékre kötött hangsugárzó. Olyan jelenséghez tudnám hasonlítani mint egy statikus kisülés lett volna . Attól a pillanattól kezdve szól szépen. Lehet terhelni bírja gond nélkül. Minden funkció működik rendesen. Mi lehetett az addigi némaság oka. Lehet valami hibája a látszólagos normális működés ellenére? A képen a piros nyil jelzi a történés helyét
Szia! Futtasd újra a tranzisztor forrasztásait!
Köszönöm.
Nálam is előjött ez a probléma, több mint egy évtizeddel később.
S lám, nálam is a tuner eltávolítása megoldotta a problémát! Milyen jó, hogy ezek a topikok sok-sok évig megmaradnak! A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől, akinek van tapasztalata AIWA Hifibe ? sajna amik vannak benne tranzisztorok nem lehet kapni . tipus száma AIWA CX-NR11EZ BI370 M2013J DI933 BI342 DI933 DI342 sajna végfok kiment
Sziasztok ! Volna egy hifiből kiszedet végfok panel. Rákötöttem a tápot és az STK 9-es és a 6-os lába eléget. A tápot rendesen kötöttem be. Szerintetek mi lehet a baj? Az STK-nak gondolom már annyi?
Szia! Nem győzőm elégszer leírni, erősítőt testre zárt bemenettel és áramkorlátozóval élesztünk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |