Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, sajnos előfordul. Meg a HV kondi is lehet hibás, de az elég ritkán fordul elő. Inkább a magnetron a ludas.
Ilyen esetben, mikor a HV diódát cserélni kell, ajánlott lehúzott magnetronnal indítani először a készüléket. Ha úgy megy és nagyfesz is van, akkor mehet vissza a magnetron a körbe.
Köszönöm a segitőkész hozzászólásokat. Két dióda és a magnetron átalakítás után, működik.
A mikró rendesen szuperál, viszont 1-2 perces melegítés után, a magnetron fölött, meleg a mikró teteje. Ez normális? Eddig a saját, és más mikrónál, nem éreztem, hogy meleg lenne.
Addig nincs gond, amíg a magnetronon lévő hőkapcsoló le nem old. Ha az előfordul, esetleg többször is, akkor van probléma. Ha a ventilátor megy, akkor az hűti a magnetront, elvileg annyira, amennyire szükséges.
Hello.
Van egy mikorom ami tonkrement.Fustolt a 220-230 as része a trafonak. Tudtam szerezni egy jo trafot bele ugyan olyat. Kicsereltem egy pillanatig melegitett aztan az 5kW os biztositekot kicsapta. En hulye beletettem egy masikat hat azt is.Ha tudtam volna mibe kerul egy uj.... Szerintetek javithato a dioda multimeteren nem sipol. 12V ot ra kotottem 2-3 V-t ot enged at nem tudom az jelent e valamit.Van belole masik uj holnap ossze rakom,de nem merem elinditani. Van eselye jo lesz meg? Van jo kondenzator is csereljem?
- Magnetron,
- Kondenzátor, - Dióda, - Kapcsoló. Más van még a dobozt nem számítva?
Ha nem különleges, értékes mikro.... 10-15 ezerért kapsz újat.
Valami hausmaster grill nincs benne
Össze szerelem proba szerencse. Kicserélem amit tudok a trafo korul. Egy masiknak meg kigyullad a belseje. LG 2M226 akarmi.....az a kis lap belul ategett + a festek vagy valami egett benne.
Kicsapta megint.
Ha ennyi. Amugy megy meg minden csak nem melegit. 00% teljesitmenyen meg ment igaz ott nem melegit amugy sem. Trafo zug ahogy kell.
Mikor a rossz trafo volt benne akkor meg a biztositek jo volt benne.
Lehet, hogy rosszul kötötted be a trafót.
Azt nézd meg, hogy nem cserélted-e össze a primer és szekunder tekercseket.
Jo lett az az A meg AF volt forditva micsoda eges...
Nem neztem meg csak radugtam meg ket egyforma mikroba sem egyformak a labak.... egyiken az A jobb oldalt masikon baloldalt van. Levettem azt a magneton izet es akkor latom nem egyforma.....
Hello. Kiégett a mikro ajtón a műanyag, látszik a fém keret, ezért szikrázik. Lehet ezt valamivel beragasztani?
Urak, amikor megláttam ezt a videót, elhűltem.
Vajon milyen egyéb, nem látható sérülést, sugárzást kaptak még... https://youtu.be/RoBfp7A-ZVE Mi a vélemény?
Mitől tud a magnetronon a mágnes megrepedni?
Ez a nő játszik a mikrohullámú sütővel, úgy, hogy hajtogatott drótot lesz az ajtó 2 rovátkájába, ahova eredetileg az ajtó két rugós kampója beakad, lenyomva a biztonsági ajtókapcsolókat! Eszénél van ez????!!!!
Üdv. Van egy inverteres mikróm a 2db igbt zárlatos lett benne. vettem bele de 5 másodpercig ment aztán megint zárlatos lett az igbt Mi lehet a gond segítsetek. köszönöm.
Ez véletlen szerencsétlenség. Előzetes méréssel megelőzhető lett volna az újoncok halála.
Üdv amit megmértem az a magnetron diódák azok jó.Legalább is nem zárlatodsak.
2 hét múlva lesz 4db IGBT. el lehet indítani magnetron nélkül?
Ha magnetron nélkül inditod el a mikrosütőt, akkor nem is fog melegiteni!
Sziasztok(!)
Tudnátok ajánlani egy olcsó festéket, amivel a mikró tányér alatt futó görgök által kidörzsölt, és rozsdásodó részt letudnám festeni. Gondolom nem használható itt bármilyen típus. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
Szia! Trinát zománc , évek óta ezt használom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |