Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   714 / 1159
(#) abcdabcd válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 24, 2017 /

Amit írtál, hogy beépítettél valamilyen toldókábelt, az a monitor képe vagy a tápja? Azt megnézted, nem e jött szét?

A vga alaplapi vagy cserélhető?
Vagy van olyan, amit bele tudsz tenni, hogy azzal van-e kép?

Ha a vga csere nem segít, másik tápod van, amivel ki tudod próbálni a gépet?

A többi infó meg itt van fentebb... bármilyen más egység hibája okozhatja, hogy nem ad képet a gép, úgyhogy ha azt akarod, hogy jó legyen, akkor kezdd el sorban nézni a dolgokat, amiket pl én is írtam, vagy olvass vissza itt a témában valószínű volt már pár ilyen "nincs kép" hiba... Vagy vidd el valakihez aki megnézi, mert magától valószínű nem javul meg
(#) Udvari Zsombor válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2017 /

A toldókábel az a monitor képe és jól egyben van. A VGA az alaplapi integrált és nincs másik.
(#) abcdabcd válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 24, 2017 /

Tuner nélkül sincs kép? Elemet cseréltél? Csak az egyik ramot hagyod benne akkor van kép? Kipróbáltad ezt mindkét rammal? Húzd le a vinyót is (táp+adatkábel!!!!!) próbáld ki úgy is, meg ha van optikai meghajtó azt is, csak a minimál konfiggal indítsd el, egy ram, A JÓ FOGLALATBAN, nézd meg a gép leírását, hogy melyik az 1. számú foglalat...
Ha egyik rammal nem jó, akkor próbáld ki a másikkal...

És ha már ennyire szétszeded, akkor takarítsd ki, és erős fénynél nézd végig mégegyszer, hogy van-e púpos kondi, akkor is, ha kiderül, hogy a fenti valamelyik kombinációban működik... mert a kondi előbb utóbb, ha rossz úgyis előhoz valami hibát, és amúgy az javítható, ha van aki meg tudja csinálni, pár perc az egész...
(#) didyman hozzászólása Jún 24, 2017 /

Ő, egyáltalán nem biztos, hogy a kondi púpos lesz, púp nélkül is lehet bőven baja. A Fujitsu meg nem noname tápokat használ, általában Astech, vagy Delta szokott lenni bennük, persze a Fujitsu saját címkéjével. Jó az. Simán elbír egy Core 2 konfigot, 1-2 vinyóval, és PCI-E aljzatból táplálkozó VGA-val.
(#) antikzsolt hozzászólása Jún 25, 2017 /

Sziasztok.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok hogy csak egy darab usb csatlakozó működik a gépemen.
Tegnap este még semmi baj nem volt.
Hibernáltam és áramtalanítva. Ma meg már egyik sem működött az alaplapon. elől is csak egy.
Újraindítás volt
Telepítés volt (win10 gyári visszaállítás személyes adatok maradnak.)
alaplap: asrock n68vs3ucc
bios gyári értékekre visszaállítva és mentve.
Hibaellenőrzéskor hiba nincs
Driver a legfrissebb a win10 szerint
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
(#) Udvari Zsombor válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 28, 2017 /

A gépet félretettem, most inkább a másik régit használom, amin arab(!) Windows Millennium van telepítve...
(#) abcdabcd válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 28, 2017 /

Van másik tápod, amivel ki tudod próbálni a gépet? Feszültséget mértél? (12V,5V) Ezek jók?
(#) abcdabcd válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Ezek szerint akkor nem sikerült megtalálni a baját? Vagy olyan baja van, amit nem tudsz javítani?
(#) Gabó válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Szerintem csak a szokásos, mint az összes többi projektjével történt
(#) abcdabcd válasza Gabó hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Hátha elmondja hol akadt el... vagy esetleg elvitte valakihez, és az mit mondott, hogy szerinte mi a rossz... aztán lehet meg tudjuk cáfolni persze ha hajlandó utánanézni...
(#) vargaf válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Én eddig még megoldott javításról nem tudok, csak felesleges kérdésekről. De az az arab Millenium is érdekes lehet, nincs belőle magyar verziója?
(#) coyote55 válasza vargaf hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Magyar Millenium telepítőm van, ha érdekel

Uraim, segítséget kérek. Nem tudom mikor, de az explorerben eltűntek a HDD-k és az ODD ikonjai, helyettük valami olyasmi van, mint amit nem ismert fájltípusnál használ.
Van valami gyanúm, talán akkortól ilyen, mióta bekapcsoltam az AHCI-t.
Hogyan lehetne visszahozni? Tulajdonképpen kárt nem okoz, megvagyok nélküle, de ha lehet, visszaállítanám.
Köszönöm!
(#) vargaf válasza coyote55 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Köszönöm, nekem a Windows 3.1-től kezdve minden telepítőm megvan. Udvardi Zsomborról volt szó:
Hozzászólás
(#) coyote55 válasza vargaf hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Az arab Millennium magyar verziójáról gondoltam, hogy kell a telepítő.
(#) antikzsolt válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 29, 2017 /

Azóta helyreált a rend. Valamiért ha mind a két eszköz hátul van kifagy. Nem értem a problémát.
Chieftec ctg 500 80) a tápom. Hogy kellene mérni.
Nem akarom eldurrantani sem, a műszert sem a gépet. De én sem akarok megrázó élménybe részesülni. Multiméter van
(#) coyote55 hozzászólása Jún 29, 2017 /

Megoldódott a problémám, ha egy kicsit tovább tart a türelem, míg a barátom (google) hozza a megoldást, nem írtam volna be.
(#) tbarath válasza coyote55 hozzászólására (») Jún 30, 2017 /

és mégis mi a megoldás?
(#) abcdabcd válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 30, 2017 /

Inkább mérés helyett először próbálj meg egy olyat esetleg, hogy nézd meg, hogy az alaplapodon lehet-e olyasmit állítani, hogy az USB portok áramellátása a tápegység STANDBY köréből történjen, vagy sem... Ez pl egy jumper lehet valahol az alaplapon,

(Úgy tudod ellenőrizni ,hogy tényleg ezt kapcsoltad-e át, hogyha pl olyan egered van, ami akkor is világít, ha nem mozgatod és eddig akkor is világított, ha a gépet már kikapcsoltad, de nem áramtalanítottad - pl kapcsolós hosszabbítóval, hogy ilyen beállításnál a gép kikapcsolása után nem világít az egér.

Mert ez a beállítás a port működésében nem okoz változást, szóval ez az "egeres teszt" csak azért kell, hogy ellenőrizni lehessen, hogy sikerült-e az átkapcsolás, mertl ilyenkor a porthoz az 5V máshonnan jön, de más különbség nincs.)

Aztán ha ezt át tudod így állítani, nézd meg, hogy ebben a beállításban az usb-k hogyan működnek...

Ha így jók, akkor a tápod standby áramköre "szórakozik"

Aztán innen lehet majd tovább nézni, akkor is ha így jó, akkor is ha nem, mert a hibás standby áramkör attól még nem jó mert az amúgy kell a tápba...
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 30, 2017 /

Rendszer: Windows Millennium
Program: Deamon Tools
Hibaüzenet: "Unable to mount image. Unit is locked."
Kérdés: Először ki kellet kapcsolnom a virtuális meghajtót, utána pedig vissza. Ez helyrehozta, de attól még kérdezem, hogy mitől zárhatta le magát?
(#) coyote55 válasza tbarath hozzászólására (») Júl 1, 2017 /

A Winaero tweaker nevű programmal eltüntettem a nyilakat az asztal ikonjairól, és nem figyeltem oda, hogy mindenen végigmenjek, beállítsak, és leokéztam.
Így sikerült elbarmolni az explorerben a HDD-k és az ODD ikonját. Újra elindítottam a programot, és kijavítottam mindent.
Most jó.
(#) antikzsolt válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 1, 2017 /

Jelenleg nem világít az egér ha ki van kapcsolva a gép. De ha kell azzal is el tudom indítani a gépet a hibernálásból.
Az alaplapon 2 jumper is van.
usb 1 ps 2-3 jumperen 5+v
usb2 1-25 volt gyárilag. Áttéve 2-3. Más jumper nincs csak a bios.
(#) abcdabcd válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 1, 2017 /

Mi az alaplapod típusa? Az alaplap könyve pdf-ben vagy az eredeti hozzá adott könyve nincs meg? Az mit ír, melyik jumper állás micsoda?

Vagy lehet az a legegyszerűbb, ha tudsz szerezni egy próba erejéig egy másik, jónak tűnő hasonló teljesítményű tápot és azzal kipróbálod... És akkor nem kell feszültséget mérni se, mert ha mérni nem tudod, hogy hol mérj úgy, hogy ne csinálj zárlatot, akkor gondolom megjavítani se szeretnéd, ha esetleg kiderülne, hogy a tápban van valami gubanc...
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2017
(#) antikzsolt válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 1, 2017 /

Azért kérdeztem hogy hol mérjek mert még sosem csináltam. Ha kérdezek csak úgy tanulok.
Ha úgy van akkor természetesen megjavítom.
alaplap: asrock n68vs3ucc
És sajna nincs meg az eredeti könyve

Na akkor sorban:
-a könyvét megtaláltam (bár lehet te is): Bővebben: Link
A 19. oldalon van az usbpwr és az usbpwr2 jumperek beállítása, ez nekem úgy tűnik, hogy usb0123 és usb4567-ről ír, szóval ez lehet, hogy az alaplapon lévő portok közül 4-et az egyik 4-et a másik jumperrel lehet beállítani... de akkor ezt egyelőre hagyjuk is...

Ha mérni akarsz, akkor csináld azt, hogy menj be a biosba, ha nem vagy biztos a dolgodban, mert ott ha zárlatot csinálsz, akkor csak leáll a gép és a vinyón nem kéne, hogy adatvesztés legyen de amúgy fogsz egy vinyó-tápcsatlakozót (molex-nek is hívják) és annak a két középső érintkezője GND az egyik szélső az 5V a másik meg a 12V, megméred az 5V-ot és megméred a 12-t is úgy, hogy a gép nem csinál kb semmit, tehát akár a bios emiatt pont jó is... aztán ha itt jónak tűnnek a feszültségek:
+5V: ±5% (±0.25 V) +4.75 V to +5.25
+12V: ±5% (±0.60 V) +11.40 V to +12.60

akkor meg lehet nézni terhelve is, vagyis valamilyen programot elindítasz, ami dolgoztatja a gépet... vannak kifejezetten erre készült programok is, van amelyik külön a videokártyát hajtja, van amelyik a vga-t és a cpu-t is egyszerre de ezeknél azt is vedd figyelembe, hogyha nem jó a hűtésed, akkor túlmelegedhet a gép, szóval ezekkel óvatosan, meg ha a tápnak valami baja van, akkor lehet az se hálálja meg, ha meghajtod a gépet...

Szóval szerintem először mérj üresjáratban, aztán meg írd meg mit mértél...

Az 5V standby-t meg külön nem tudom, hogy hol lehet egyszerűen kimérni, én egy szétvágott usb kábelen mérnék nem tudom van-e ilyened... de ott meg a terheléses mérés az meg valószínű macerás, lehet, hogy ellenállásokkal leterhelve lehetne leginkább

Szóval tényleg lehet, hogy a jó táppal kipróbálás a legkorrektebb dolog... amúgy... és ha úgy jó, akkor meg legalább tuti, hogy a tápot kell javítani Ahhoz lehet, hogy kell esr mérő is, mert lehet, hogy kondibaja van, és esetleg olyan, amin szemmel nem látszik, hogy baja van...
(#) antikzsolt válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 2, 2017 /

Lehet megvan a hiba. Méghozzá a billentyűzet. Mert mióta kicseréltem nem fagyott be. De természetesen azért végigmegyek rajta amit írtál. Mondjuk az első naptól kezdve részelgessen működött csak. A számok nem nagyon akartak rajta működni rajta.

Kétszer is megmértem terheletlenül.
5v és 12.4V volt rajta. Gép rendesen bekapcsolva. Tehát elvileg jó.
Terhelve is ugyan annyi.
(#) abcdabcd válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 2, 2017 /

Mennyire volt stabil a mért érték? A terheléses tesztnél a processzorfoglaltságot nézted? Kb hány %-os volt? Ha úgy tűnik, hogy bírná, mert stabilak a feszültségek, meg van valami programod amivel tudod figyelni a hőmérsékletet, akkor megpróbálhatod 1-2 percre, 100%-ban leterhelni a procit, hogy akkor is jó-e, esetleg a videokártyát is meghajtani, pl 3dmark-kal vagy hasonlóval... Amúgy milyen konfig ez pontosan?

Vagy ezzel a billentyűzetcserével megoldódott az eredeti gond, hogy nem minden usb port működött?

Kb fél perc alatt nem változott semmi sem az érték. Mindjárt letöltöm a videokártya terhelőt és azt is megindítom.
100% volt a terhelésnél. Túlmelegedés nem volt még. Azt figyelem. Azt lekezeli a bios.
amd athlon 2 x250 3000
asrock n68-vs3 ucc
amd radeon hd 6570
2x2G ram

Minden terhelve ingadozás minimális. 1-2 tized
Következő: »»   714 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem