Fórum témák
» Több friss téma |
A jelek alapján úgy tűnik, hogy nem.
Fogadok az 5Vos tápod az a tegergetős trafós fajta mi? Na mérj csak rá szépen üresjáratba, és rájössz, hogy mit toltál el....
Elég rajta az LCD háttérfénye terhelésnek a PIC mellé, hogy beálljon 5V köré...
A táp alján lapos csavarhúzóval lehet kiválasztani, hogy 3/4,5/5/6/7,5/9/12V legyen... -> HEstore
Háttérvilágítás nélkül mennyi feszültséget ad? Hasonló van itthon, több darab is, jól dolgoznak. Valsóínűleg fordított tápfeszültséget adtál a kontrollernek, az adapter két tüskéjét könnyű felcserélni. Ha jól látom (eléggé elmosódott a kép) úgy használod, fej nélkül.
Kettő drót végén lévő tüske megy a fej lábainak helyére. Ha felcseréltem volna, akkor se billentyűzet se LCD háttérfény nem lenne...
Miért nem használsz legalább pic-nél egy 7805-ös stabilizátort?
Az jó esetben fordított tápnál az megy tönkre és a pic talán túléli. És nem utolsó sorban az stabilan tarja az 5voltot és még véletlenül se tud megszaladni 5v fölé. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Diodaval. Katod a VCC-n, anod a GND-n. De egy 5.2..5.6V Zenerrel meg tulfesz ellen is lehet valamennyire vedekezni es forditott tap ellen is ved. Regen bevett szokas volt TTL aramkoroknel.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
100% hogy kárt nem tesz a további eszközökbe??
Nem. A tapegyseget leegetheti, ha az nem birja a rovidzarat. De erre valo a biztositek. A Zener egyebkent azert is jobb a sima diodanal, mert azok gyakorlatilag mindig rovidzarba mennek tulterheles hatasara, nem pedig megszakadnak, amikor is nem ernenek semmit.
Az a tápegység amit használ, kapcsolóüzemű és stabilan tudja a beállított feszültséget.
Ha jól rémlik, annó említetted, hogy megkínáltad fordított táppal... Szóval annak nagy eséllyel byebye...
Akkor nem, ha olyan diódát raksz oda, ami hitelesítve van rá, hogy annyi ideig bírjon akkora löket áramot, ameddig egy előtét olvadó biztosíték már elpattan, és persze a tápnak is elég erősnek kell lennie arra az időre akkora áramot tolni, de azt a kondenzátor miatt bírni is szokta. Akkor éli túl a táp is, meg az ic is, ha nem cidrizés van, hanem szégyentelenül el van égetve a biztosíték kajakra.
A bemenetre teszel egy greatz-et,és akkor teljesen mindegy,hogy milyen a polaritás,utána stabi,és mehet is.Bár ez ott nem jó,ahol fontos a feszesés(ami a greatz-en esik).
Valaki probált mar játékkontrollerrel mondjuk PS3 joy-al kapcsolatot felépíteni egy PIC-el?
Ardu project van fent a neten rengeteg de ahhoz nagyon sülthal vagyok! Esetleg ha van valakinek tapasztalata... ötlete azt szívesen veszem! Köszönöm
Előszőr nézz utána a neten, hogy a csatlakozó miként van bekötve, valamint, hogy hogyan kommunikál. Ha netán nem találsz róla semmit, szedd szét, és derítsd ki, hol kapja a tápot. Ezután szkóppal nézd meg, hol addja az órajelet, és hol a kódokat. Valamint, hogy mekkora a leghosszabb kód.
Ezután egy nem túl bonyolult programmal már meg lehet jeleníteni az összes kódot egy LCD-n. Ha ez megvan, utána már azt csinálsz vele amit akarsz.
Hát igen... mondjuk ha ennyire érteném a témat akkor a fejem nem fájna....
Nem, amugy értem mit irtál, de bluetooth on komonikál, igy nem tudom hogy akapcsolatot hogy tudom vele felvenni! Ezért bizom benne hogy valakinek lessz tapasztalata! Amugy rendelésbe van.... még nem tudom szétkapni! De ami késik az nem mulik!
Ps3 nem zigbees?
Sziasztok!
Bootloaderrel kapcsolatban kérnék segítséget. Egy PIC18F65k40 PIC-en szeretném megoldani, hogy USB-ről lehessen frissíteni a szoftverét. Mivel ebben nincs USB modul, megoldható ez a művelet egy FT232 IC-vel?
Elsőként - biztos fából akarsz vaskarikát barkácsolni?
Ha egészen biztos, akkor annyit gondolj át, hogy csak valami soros port szerűséget használhatsz. Persze ftdi gpio-kkal barkácsolni lehet 1-2 dolgot, mint uart, spi, jtag, vagy valami saját ketyere. Ha usb-s eszközt használsz, annyi előnye van, hogy az usb-n van tápfesz is, de van mellé driver para is. Egy mezei uarthoz elég csak valamilyen galván-leválasztott opto-shifter, nem kell hozzá driver, viszont nincs tápfesz sem. Nagyjából annyi a körkép, válassz kedved szerint.
Fut már egy kész szoftver ezen a kontrolleren...esetleg egyszerűbb lehet át írni egy másik PIC-re, ami tartalmaz USB modult?
Emlékeim szerint találkoztam már olyan megoldással, hogy FT232-t használtak ilyen célra, és ugyanúgy felismerte a PC a kontrollert. Mindenképp USB-re lenne szükségem, hogy a lehető legkönnyebben lehessen szoftvert cserélni programozó nélkül.
Mekkora a program kód mérete byte-ban? A forrás milyen környezetben / nyelven van megírva?
MikroC-ben írtam a programot, 60KB-os a lefordított HEX fájl.
A MikroC -ben a tools/mikroBootloader mappában találsz egy pdf-et. Az talán segít.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Sajnos a PIC18F65K40 még elég új típus, így nem találtam kész megoldást.
Tudja magát programozni, de nincs USB illesztő benne. Egy soros vonali Bootloader -t kellene működésre bírni a típuson. Ha sikerülne, a PC oldali program felhasználható módosítás nélkül. Kipróbálható PC soros vonalával és egy MAX232 szintillesztővel és egy tetszőleges USB - COM konverterrel, csak az UART jelszintjeire kell ügyelni. A bootloader -rel nem hajtható végre teljes törlés, így a kódvédelmet nem tudja feloldani, a konfigurációs regiszterek, a felhasználói azonosítók (UserId) nem programozható. A kész programodat a boot tartomány méretével (legalább a bootloader hosszával) feljebb kell tolni a memóriában. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Sziasztok!
Mellékeltem egy kapcsolási rajzot, kellene egy kis segítség. Azt szeretném elérni, hogy az 1-es kapcsolóval függetlenül a 2-es kapcsoló állapotától a ledet fel és le tudjam kapcsolni, de a 2-es kapcsolóval is szeretném függetlenül le és felkapcsolni ugyanazt a ledet. Nem tudom mennyire érthető, valaki ötlet?
Talán az Elektronikában kezdők kérdései -be kellene áttenni. Ebben nincs PIC.
Majdnem jó!
Fordítsd meg a 2-es kapcsolót! Máris kész az alternatív kapcsolás.
Üdv mindenkinek.
PIC 16F84-A nál előfordulhat olyan hogy 2 láb nem működik? A program szerint kellene.A picet újra égettem, tesztáramkörben újra ugyan azt a hibát csinálja.Ha új picre égetem be a programot a tesztáramkörben hibátlanul működik.Vagy a kapcsolásban keressem a hibát?
Szia!
Létezik az, hogy csak egy-egy láb megy tönkre és a Te jelenséged is erre utal ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |