Fórum témák
» Több friss téma |
igen tudom de én a tda2030-al szertnék egy kicsit foglalkozni unalomból amíg nem lessz kész a vf2-nek a nyákjai
mert próbáltam hogy tettem be a kimenetre egy bd250-nek a collektorát a a kimenetre az emittert a bázisát pedig egy 470ohmos ellenállással a gnd-re de csak a nyugalmi áram lett nagyobb semmi nem változott
Sziasztok csináltam egy tda2030-as végerősitőtt de az a baj hogy torzit és nem tudom mijért.12v-os pc táprol táplálom.
Helló! Mekkora hangerőnél torzit??Hol áll a poti csuszkája vagy mutatója??
volna egy kérdésem az lehet hogy az egyik kondi kisebb a keleténé mert van egy nem polarizált és az kisebb mint ami a bekötésirajzomon van.
itvan bejelölöm a helyét Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás
Nem értem teljesen, de szerintem nem lessz belőle probléma, csak nem fogja a 100nF-os kondi a magasfrekvenciás zavarójeleket leszűrni->cseréljed le 100nF-osra a 10uf-osat
Az a 100nF tokeletes oda. Legyen keramia kondi.
előző problémámat már megoldottam, most azt a kérdést tenném fel, egy tda 2030nak mekkora hűtőfelület szükséges?????
Kössze lőre is (remélem válasz is jön) Uli
én használt procihűtőket szoktam használni. a legújabb tda-m egy p1-es designes hűtőt kapott. eddig soha nem számoltam ki a hűtőfelületet, mindíg saccoltam majd megszoroztam kettővel. tehát inkább nagyobbat mint kissebbet!!
Ez jó hír, p1es hűtőm tán pont van is izzhon Kössssz a gyors választ
tudsz róla képet küldeni, hogy saccoljak ( jó lenne mellé egy gyufa v. valami mérték), vagy méretei
Szia!
Képet hamarosan készítek hozzá és felrakom!! De közben megint elakadtam kicsit. Szeretnék csinálni egy olcsó hangszínszabályzót hozzá. Tudom van fent az oldalon egy, de az ic maga 6-800 Ft, aztán a 4 poti rá még egy ezres, ez nekem kicsit sok (persze ha nyáron sikerül összeszedni valami frankó melót... ) Lényeg az, milyet csináljak???? Azt nem árultam el, hogy két tda2030as végfok fog dolgozni benne (ha nem 3 a SUBládának, de azt majd később). szóval a kettőhöz kéne nekem egy stereo hangszínszabályzó szerű. Nem kell nagyon bonyolultra gondolni, 2-3 csatornás bőőőven elég. csak annyi kéne, hogy be tudjam hangolni a hangszóróimhoz. meg ami hozzá "jár" egy balansz állító potit is belegyömöszölnék Amit megvalósítani a kép szerint gondoltam. Jó lesz vagy nem lesz jó? HAngszínre visszatérvve bss.en van fent műveleti erősítős, csak ott meg a - tápfesszel vannak gondjaim. Nem létezik idfe is valami kapcs, mint 555-tel a -5V ra???? Mertr akkor nem lenne több gondom Na lényeg a lényeg, próbáltam érthető lenni sztem nemm sikerült de nem lényeg. Valami egyszerű , OLCSÓ, hangszínszabályzót tud nekem valaki mutatni??? Nem kell 55 csatornás elég 2-3 is. Kössz elre is . puli
Tessék. Az adatlapján van több is. De ha gondolod nagyon szívesen megrajzolom neked.
Megköszönném.
Adatlapot én is néztem de teljesen más-szerintem-.
Van nekem egy TDA2030-as végfokom, ha én kicserélném benne az IC-t egy TDA2050-re (ugyan az a lábkiosztás) akkor elméletileg működhetne Így az erősÍtő?
ŐŐőőőŐŐő.... NEM!
Üdv! Az a helyzet, hogy a lábkosztás az ugyan az, de pár dolgot is meg kell változtatnod! Csináltam skiccet, remélem érthető!!!!
Kösz szépen a segÍtséget! A közeljövőben át is épÍtem az erősÍtőm.
Simán kicserélheted és működni is fog de ha az adatlapban lévő értékeket átcseréled a gyári ajánlásra akkor lessz az eredeti a működése.
Mind a két ic megy kettős illetve szólótápról is csak meg kell jobban nézni az adatlapját.
Gyakorlatilag az egyik 2030asra ,vetettem rá a 2050est! Ebben alkatrészek minden megtalálható!
Helló! Szerinted ez működőképes rajz??
Mert szerintem nem. Ez szimpla tápfeszültségre készült vagy szimmetrikus tápfeszre?? Ez a dolog engem is érdekel. Kösy.
Szerintem működne. Ahogy elnézem a rajzot ez szimpla tápra készült, de át lehet alakÍtani szimmetrikusra is (ha jól tudom).
Ha kell a szimmetrikus tapra, akkor meglathatod.ITT
Meg azt el is elfelejtettem írní hogy nagyon fontos az hogy szimmetrikus tápot kell kapnia!
Ezen a rajzon látszik is, a kondiknál, hogy az pirossal ki van rajzolva, és a negatív ágából ki van "X"-elve a test! Csak a kivezetését a negítívnak elfeljtettem berajzolni!!! Amúgy az áramkőr működőképes, a 2030-as rajzát, átterveztem, hogy legyen képes fogadni a 2050 -est! Azért, nem a 2050-es rajzát raktam be, mert aki kérdezte, az csak cserélni akarta a végfokot, egy nagyobbra, és nem megépíteni! Így könnyebb, mert lehet látni, jelenleg, azt hogy melyik ellenállást kell cserélni, vagy hozzá tenni/elvenni belőlle, hogy könnyedén lehessen átalakítani a 2050-es hez a 2030-asból.
Csá!
MEgépítettem végre valahára a tda2030-as erősítőmet. Ez alapján dolgoztam. De van egy problémám. Mivel több helyen is megnéztem miket írnak. Mondtak olyat, hogy a bemenetnél lévő 1µF-os elkót cseréljem 4,7-esre mert szebben fog szólni. Kicseréltem, de bekapcsolásnál csak recsegett, ropogott. Visszacseréltem 1µF-osra. Beindítottam, szépen szólt úgy egy percig, IC nem melegedett, és egyszer csak abbamaradt a zene. Gondoltam először a rádió a hibás, mert a Slágerrádió nálunk mostanában csinál ilyet, hogy egyszer csak volt hang-nincs hang De kihúztam a jack-et, és a rádió szólt. Visszadugtam, szólt egy kicsit, megint nem, aztán újra szólt.... Mi lehet a baja??? Olvastam olyat is, hogy a hang és a táp GND-jét ne kössük össze. Kipróbáltam, de úgy nem szólt . Várom meglátásaitokat: Uli
Hány voltról hajtottad meg?
Ja néztem a kapcsolási rajzot! Ez tökéletes, egy valamit kivéve, a DIÓDÁKAT, cseréld 1N4001 esre 1N2002 -esről, ja meg vegél egy másik végfokot, mert elküldted!
Ja és fogjad össze a 3/2 -es jack GND-jét az erősítő GND -vel!
Egy tuti tipp, ha a 2030 as égfokot megkeresed a googlen akkor a datashetjében, van egy gyári ajánlás a felhasználásra, vagyis még kapcsolási rajz is van hozzá, ha azt építed meg valószínű ezzel az élménnyel nem találkoztál vlna így! (a diódák típus nem egyeztek a gyáriéval!) |
Bejelentkezés
Hirdetés |