Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet a Mestereknek!
DÉG Colibri KT-E kombi turbós kazán hibáról érdeklődnék.A kazán véletlenszerűen, ritkán kiáll hibára, piros led világít, ventillátor és a kerinető egy ideig megy.Reset után rendesen megy.A hiba tavasz óta fennáll de ritkán jelentkezik.Volt itt szerelő de akkor éppen nem tudtam a hibát prezentálni.Égő tisztítás,csatlakozók átvizsgálása,ntc csere stb. nem segített.Azóta figyelem mikor jelentkezik a hiba,de nehéz mert ritka. Most,hogy fűtünk gyakoribb.Napi egy-kettő. Amit eddig megfigyeltem,hogy nemgyújt be. Tehát elindul a folyamat,keringetés,szellőztetés indul zöld led villog amikor gyújtani kéne aztán piros.Ventillátor keringés megy.Reset és jó.Akár egész nap. Ami gyanús, hogy a gázszelep néha búgó hangot ad, da akkor is ha hiba nélkül ég a tűz.Nem tudom jelent-e valamit.Gyanú:szelep (sig sigma 845),elektronika,kontakthiba. Mit tegyek,hogy kiszűrjem a hibát? Köszönöm a válaszokat.
A következő a problémám van egy Immergas victrix 26 KW-os kombi kondenzációs kazánom, ami két hibakódot dob: 20:Hibás láng (parazita láng) blokkolás 37:Alacsony feszültség.
A kazán nem gyújt be. A szerelő cserélt lángőr elektródát, hiba nem szűnt meg, Gyújtó elektródát nem cserélt illetve, gyújtót sem, állítása szerint vezérlőpanel csere, ami 70 ezer forint. A kazán 4 éves, de már nincs gari. Nagyon úgy tűnik, hogy nem nagyon tudja mi a hiba, csak tapogatózik, ha ez így halad lassan 100 ezer lesz a javítás. A panelon semmi égés, zárlat nem látszik. A vezérlőpanel száma: IMMERGAS 1.034123, nem tud valaki olyat Győr-Moson-Sopron megyében aki ezt tudja javítani. Vagy valaki találkozott már hasonló hibával? Fotók mellékelve
Sziasztok.
Adott egy FÉG kazán. Az a baja, hogy amikor a termosztát leállítja szinte üvöltő hangja van. Felforr a víz. Gondolom az utókeringető elektronika adta be az unalmast. Mi szokott elromlani? Van e róla valakinek kapcsolási rajza? Köszi.
Szia!
Sajnos találkoztam a hibával. Istenítették az Immergast, jól megkérték az árát, és pont 4 éves volt az is! Egy rakás ... az egész kazán, és drága hozzá minden! A rossz kommunikáció vitte magával a ventillátor vezérlést is, ugyan evvel a hibával. A tulaj végül lecseréltette a kazánt, egy normálisabbra. De hogy vígasztaljalak, az ariston 2év után nyekken le, pont hogy kihúzza a gari lejártáig. Hm. Mint ha így lennének tervezve. Ha vissza olvasol tavalyról, rengeteg időt eltoltam vele, sajnos feleslegesen. Szóval nem sok jóval kecsegtetlek. Sorry.
Üdv
Ez az NTC volt egy cirkóban. A két lába közt szakadást mérek és a lábak és a test közt is. Gondolom ez nem normális állapot, mert azért valami ellenállást csak kéne mérni. Mit lehet tudni erről az alkatrészről? Csak ennyi van rajta, hogy ITS 69... A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2017
Szia
Milyen kazánban volt? Egyébként általában 10k az értékük.
Sajnálatos módon alkalmam nyílt megismerni a FÉG C21 kazán vízcsapházat és a gázarmatúrát.
Ha valakit majd érdekelnek részletek szóljon.
Vesten Quasar kazán, parazita láng hibát dob. A gyújtó tekercse szakadtnak tűnik. Egy elektródás, gyújtás és lángfigyelés. Létezik, hogy szakadt a gyújtótrafó ? Ezért a lánghiba ?
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2017
Szia!
A gyújtáskábel zavar szűrősre cserélése általában megoldja a hibát.
Köszi a választ. Csak az a zavaró, hogy a szikratrafó szakadtat mutat. A szekundere szakadt. Még 200Mohm-ban is. Nem értem....
Én éppen nyáron javíttattam meg a gázszerelő volt osztálytársammal ezeket az alkatrészeket, igaz, C24 kazánnál.
A vízarmatúra kiengedte e vizet a tömőszelencénél, és felnyomta a gázarmatúra nyomórúdjához. Szerencsére feljebb nem ment a víz. Láttam szerencsétlenebbül járt embereket, akiknek a gázarmatúra belseje gyakorlatilag barázdásra rohadt a bejutó víztől. Remélem, Te is megúsztad vízarmatúra-javítással.
Nekem a nyomórúd is szorult ezért azt is meg kellett tisztítanom, és újra kennem, ezért szét kellett szednem a gázarmatúrát is.
Azért az meglepett, hogy a tengely gáztömítését egy zsírpaca adja... Meg az is, hogy a vízarmatúra tömszelencéjénél a cseréhez az új tömszelence tengelyét a régivel kell kinyomatni, hogy a gumi ne sérűljön. (Erre magamtól jöttem rá, senki nem szólt )
Segítséget kérek!
Egy Thema Classic F AS 24E tipusú kazánom van. Régi motoros, de eddig nem volt vele probléma. Valamikor április végén leállítottam és néhány napja, a szokatlanul hideg reggelek miatt indítottam újra. A múlt pénteken viszont F2 hibajellel leállt. A kihívott szerelő megállapította, hogy a ventillátor a panelból megkapja a 220V -ot, ám a visszamenő ágon nem kap "0"-át. Mivel ő nem ért az elektronikához levonult, én maradtam a prolémával. Több szervíz és szakember megkérdezése után úgy tűnik az IRIS 1,0 panellelt kell cserélni. A beszerzés folyamatban van, de a szerelő után talátam egy szabadon lóbó csatlakozót amelynek sem a funkcióját, sem a csatlakozási helyét nem találtam. Megtudná mondani valaki, hogy ez mi, és hova kell bedugni? Vagy csupán egy bővítéshez gyárilag beépített elem, amelyre jelenleg nincs szükség? Előre is köszönöm a tippeket.
Sziasztok!
Tudna valaki magyar nyelvű használati utasítást FÉG Unical QONPAC CTFS 24F-hez? Eddig csak olaszt találtam.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni SD thema classic F24 gázkazán F13-as hibakódjával kapcsolatban? Vezérlő panel hiba. Nekem úgy tűnik, hogy egy fűtési ciklus végén áll le hibára, de néha hmv után is. Előre is köszönöm!
Valamelyik beragadt, vagy nem húz? Úgy tudom két panel is van benne, melyik panelen vannak relék? Még nem szedtem szét, csak mintha a fórumon kettőről írtak volna...
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2017
A narancs színű relék súlyponti elmozdulásuk miatt kikopnak, hogy függőlegesen vannak a panelen-nem tudod üzembiztosra megjavítani őket!
Félre kopik a forgópontnál, és annak annyi-random szerűen működnek csak.
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Egy Westen Quasar 24 kazánom van. A következő a probléma vele: Teljesen véletlenszerűen leáll, miközben engedi a melegvizet, de reset után újra megy. Tegnap egyszer csinálta ezt. ma kétszer, de órák óta jó. Ideiglenesen lett feltéve tegnap, mert az Ariston kazánom panele meghalt. A bal alsó lámpa villog ilyenkor, amikor ez a hiba történik. Ezek a képen a gáz kimaradás jelzőnek van írva:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=268323 Mi lehet a gond vele?
Hali!
Nekem Fég van, de hasonló hibája volt. Ott a lángmoduláció potija volt túl alacsonyra állítva. Néha a fele égéstér gyulladt be. Azóta csak 1-2 hetente áll le mikor a vizet elzárom, ez már talán nyomáskapcsoló lesz.Szerelőre bíznám, gázzal nem szórakozok.
Szevasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy FÉG kazán CH-12-40 vezérlő paneljén az U7-IC(?) milyen típusú és hozzáférhető-e a CH-12-40v1.5 tartalom esetleges utánépítés, javítás esetén. Az összes többi alkatrész még talán itthon is van a fiókban (nincs még pontosan feltérképezve), ez az áramkör a gátja az esetleges javításnak, ami télvíz idején időben kritikus. Ez az a vezérlő, amelynek digitális a hőfokkijelzője és hibakódokat is jelenít meg, ha arra kerülne a sor. Most került a képbe a családban (ház vétel) egy ilyen, első tele nálunk, most üzemeltük be először, működik, de ennek kapcsán merült fel az esetleges hiba és a javítás lehetősége. Válaszotokat előre is köszönöm, üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2017
Kedves Mindenki!
Van egy 6 éves ZCK-24HE gázüzemű szivattyús fűtő készülékünk (ez a hivatalos neve), aminek a hibáját a gázszerelő többszöri próbálkozás után sem volt képes megjavítani. A hiba: a fűtést a szobatermosztát indítja, a szikra után a láng belobban, majd 2 – 3 másodperc után kialszik. Ezt próbálgatja folyamatosan, és ha szerencsénk van, 20 – 30 próbálkozás után elindul a fűtés. Ha türelmetlen vagyok úgy is elindítható a fűtés, ha a melegvíz csap nyitásával a melegvíz szolgáltatás elindítom, majd elzárom. Ez után a fűtés folyamatosan működik. A készülék nem jelez hibakódot. A hibajelenség folyamatosan alakult ki. Az előző évben 1 – 2 próbálkozás után indult a fűtés, most egyre inkább tartunk a végtelen felé. Kérem, adjanak tanácsot a hiba okának megszüntetésére. A segítséget előre is köszönöm. Üdvözlettel: kazanbaj
Ionizációs a lángőr?Annak az érzékelője lehet oxidos, elégett.
Tisztelt pjg, a szerelő egy hete cserélt érzékelőt, ez valószínűleg nem lehet hibaok. Köszönöm a segítségét.
Az, hogy a melegvíz nyitásra helyreáll, azt a gyanút ébreszti bennem, hogy a váltószelepen lévő mikrokapcsolót nem működteti a mozgás, kontakthibás, vagy vizet kapott.
Nem vagyok készülék javító, de egy elektronika javítása után a helyszínre kellett mennem és ezt tapasztaltam... |
Bejelentkezés
Hirdetés |