Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem tudom, hogy túlélte-e, de így átsütve bizonyára ízletesebb
Sziasztok! Van egy Panasonic SA-AK28 hifim. Nem ismeri fel a CD-ket. Az olvasó fejet megtisztítottam, de semmi. CD test-nél nem ír hibakódot. Van valami ötletetek?
Szia!
Régebben én is találkoztam ezzel a hibával. Nekem a motor volt a hibás. WD40-el befújtam a csapágyakat és azóta is hibátlanul működik.
Köszi szépen! Akkor megpróbálom én is.
Üdv.
Van egy samsung max kj 740 es hifim, és olyan probléma lépett fel vele, hogy az egyik sáv egyfolytában zúg, de csak a közép magas hangszórók, a mély az külön csatlakozón van, azzal semmi gond... Olyan mint mikor a rádión nincs adás, (nem gerlyedésről van szó) És az a sáv a hangerő tekerésre nem is reagál... Menet közben jött rá... Ha feljebb tekerem a hangerőt szól, de sistergés marad csak akkor el nyomja a zene, mi lehet ilyenkor a megoldás? A válaszokat előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Közben rá jöttem, hogy ha fülhallgatót dugok bele az is zúg, akár hová kapcsolom (AUX, kazetta, DVD, Rádió)
És ez a sisterékelés nem folyamatos, hanem váltakozik valamikor a hang ereje, vagy ugrál fel le. Nem hiszem hogy a végfok csinálná... A kondikat ki cseréltem de semmi :/
Üdv: Lenne egy kis problémám tudna valaki segíteni van egy ilyen fajta HIFIM https://price-altai.ru/uploads/2013/09/09085246e349ba.jpg LG LX-M340 az egyik oldala nem szól nem add ki semmi féle hangot ha bedugom a hangszóró kábelét akkor szikrázik anno össze ért a két hangszóró vezeték és úgy lett használva amiatt romlott el gondolom a másik oldal viszont tökéletesen működik Mi lehet a baj azzal ami nem jó ? amatőr vagyok a szerelésben de kis segítséggel remélem sikerül meg javítani .
Az STK403-070 végfok IC-hez nem fűzök sok reményt.
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni. 2 hónapja használtan vettem a neten egy Wega JPS 351V-130 sztereó erősítőt. Sajnos meghibásodott. Észrevettem, hogy az egyik oldalból hiányzik a mély és "élettelen" hangja van. Nekiálltunk megjavítani, bontás után: eredeti egyenirányító diódák egy Graetz hídra patkolva, biztosítékok irreálisan nagyra cserélve, telefújva az egész kontakt spray-jel. (Nos itt határoztam el, hogy nem veszek soha többet használt elektronikai cuccot Magyarországról / sem). Végtranzisztorok elszálltak időközben, persze a hibás oldal, biztosíték kiment, ezeket tudtuk pótolni. Ami gond még, van benne oldalanként 1-1 IC, az egyik eltávozott az élők sorából, kép csatolva (SONY 171 2 alatta 8D 022, erről csak a 022-t, meg a sony-t tudtuk megfejteni, a számot neten találtuk képen). Kérdések: - Honnan szedek ily en IC-t? Van-e helyettesítő IC-je? Kerestem kapcsolási rajzot is, de csak a bankkártya adataimat szerette volna egy oldal kihúzni belőlem. Találok ehhez valami kapcsolási rajzot? Mondjuk amennyi ideget már megettem vele, lehet nem éri meg a pénzt és az időt belefektetni, de hátha van valakinek valami ötlete, vagy találkozott hasonlóval. Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
Jó estét. Nekem van egy Sony Rx77s Hifi-m.
Használtam egy rendezvényen, tökéletesen működött, soha nem maxoltam a hangerőt vagy tettem benne kárt, szállítás után otthon már a bekapcsológombbal nem tudtam bekapcsolni, a demo fények meg a csillogás az működött, kattanást nem hallottam(a power gombjával nem működött), de észre vettem, hogy a távirányítóval bekapcsolható, ekkor kattant is a relé. Szétszedtem. A power gombnál mértem 4,8 DC-t, összezártam a forrasztásnál a kapcsolót, így sem reagált. "No Tape" hibaüzenetet ír ki bármit nyomok rajta. Nem működött rajta a kazetta rész és a cd lejátszó sem, de ezeket mikor megkaptam sem használtam és nem szándékozom. A hang elszállt. Kiindulási pontot szeretnék kérni. Mit nézzek meg a probléma megtalálásához? Veszíteni való nincs a hifi ingyen volt hiányosan. Bővebben: Link hifi manual A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2017
Megvan a helyettesítő IC. Apósomék megtalálták, csak drága ahhoz képest, hogy mekkora fájdalmat okozott. szóval decemberi jutalmamból előirányozva egy új erősítő. A választásom erre esett: https://www.aqua.hu/marantz-pm5005-integralt-sztereo-erosito-ezust-...6.html
Sziasztok! Hozzám került egy JVC-UX_H33 mini hifi. Nem akar élet jelet adni, még a készenléti led se világít. Szét szedtem. A táp rész az rendben van. Valaki tudna segíteni ? Merre kutakodjak benne?
Sziasztok! Kutakodtam benne 2db ellenállást találtam benne ami rossz volt. Kicserélttem már most ég a készenléti led meg a kjelzőn az idő pislákol meg kiírja hogy, clock. Ha be akarom kapcsolni akkor bekapcsol ki ki is írja
helló good bye. Hátér világítás sincs. Valaki tudna segíteni? A képen jelöltem mit cserélttem
Sziasztok! Segítség kellene egy philips fw-c399/34 hifivel kapcsolatosan. Minden előjel nélkül eco power funkcióba kapcsolja magát. Be kapcsolom és bár mely gombot meg nyomom rajta, kattan a relé a trafó mellett és eco módba kapcsol. Lehet ez a gomb tuner, kazetta rádió vagy akár a cd váltó gombja. Választ előre is köszönöm.
sziasztok Segítség kellene kaptam egy LG FFH-286 AD hifit bekapcsol a rádió megyen a kazetta rész is de a CD rész meg se mukkan még a lemezt se forgatja mintha nem kapna áramot. Választ köszönöm
Sziasztok van egy Sony pmc-107l mini hifim a magnó részében a meghajtó gumik már megadták magukat, tehát nem használom. Azonban sajnos mivel nincs a készüléken bemeneti kapcsolódási lehetőség szeretnék az erősítő részéhez magnó funkcióban mp3 lejátszót csatlakoztatni. Ehhez szeretném kikérni a véleményeteket. Előre is köszönet a hozzászólóknak.
A magnót a play gomb indítja el, és indul a motor is, amit ki kellene kötni. Szerintem ez így teljesen felesleges. Veszel egy 3,5 mm-es sztereó jack hüvelyt, és az vagy átkapcsolós, tehát ha bedugsz valamit átkapcsolja, vagy teszel a készülékre egy miniatűr 2 morse érintkezős átkapcsolót, és egyszerűen rádió állásban használod ilyenkor. A bemenetet a hangerő potenciométerre kell tenni, vagy ha ebben ilyen nincsen, (digitális ?) letöltöd a service manualt innen: Bővebben: Link, és megkeresed a hangerősítőn azt a pontot, ahol még szabályozottan tudod bekötni, de az sem gond, mert ha csak simán a hang végfokozat bemenetére kötöd, akkor meg használod halkításhoz az mp3 lejátszó saját belső hangerő szabályzóját.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
Szabályozható bemenet: Alaplap IC 302 2, és 32 láb 0,47µF/50V elkókon keresztül. Te se feledkezz meg valamilyen ehhez hasonló értékű kondenzátorokkal leválasztva bekötni a jack hüvelybe.
Köszönöm a hozzászólásaid. Visszatérve az alapkérdéshez, én úgy gondoltam el, hogy a magnódeck csatlakozásánál kötném be a jack hüvelyt. Mivel a funkció kiválasztásához nem kell feltétlenül elindítani a magnót, digitálisan is lehet váltogatni persze feltételeztem hogy a bemenetnek élő a csatlakozása az erősítőhöz és csak az illesztést kell összehangolni az mp3 kimenetéhez.
A te mp3-ad kimenete nem tudom, milyen? Az enyémnek csak egy fülhallgató kimenete van, az pedig elég simán csak a végfok meghajtásához is. Tulajdonképpen kényelmi szempont, hogy azt leteszed valahová, és jobb lenne a hangerőt nem azon, hanem a Sony-n állítani. Ha ezeknek lenne gyárilag egy line bemenete, az éppen jó lenne, ha nincs, akkor csinálni kell. A magnóknak az a baja, általában hogy csak felvétel állásban szólnak a hangszóróban, és mikrofon szintű bemenetről. Nem ismerem annyira a te készülékedet, hogy milyen bemenetei vannak, amiről belenyúlás nélkül lehetne használni az mp3-hoz. De ha nincs neki semmi olyan, akkor amit írtam, oda próbáld ki először. Ki kellene venni a 0,47µF kondikat, és mindkét lábuk helyére plusz még egy ugyanolyat betenni, azok másik lábáról menne a vezeték a kapcsolóhoz, és a csatlakozóhoz.
Az enyémen is fülhallgató kimenet + bluetooth. A Hifin sajnos nincs bemeneti csatlakozási lehetőség kialakítva csak kimenet füleshez. Még nem szedtem szét a készüléket csak a megvalósítási lehetőségeken agyalok. Azt nem gondoltam volna, hogy lejátszó üzemmódban nincs erősítési lehetőség. Az ötletedet nagyon jónak tartom, csak az IC mellett ódzkodom a panelhez nyúlni. Ehhez már elég nehéz lenne panelt találni ha elszállna. Végül is ez egy 20 éves készülék. Bár a videokártyákon simán kicserélem az elkókat. Úgy vagyok ezzel is mint a LG tv-vel azon meg jóformán csak bemenet van a hangja az kritikán aluli mint a lapos tv-ké általában. Még szerencse hogy van rajta scart csatlakozó ezzel kitudom vinni a hang jelet. De hogyha csatlakoztatok hozzá egy pendrive-ot. Netán arról szeretnék megnézni egy videót annak a hangját már nem lehet kivinni csak a tv hangját lehet hallani. A kép az viszont tökéletes Full HD. Már az első héten amikor megvettem elmentem egy szervizközpontba hogy csináljanak rá egy 3.5-ös kimenetet de lebeszéltek hogy nem lehet hozzányúlni a hangkimenethez a statikus kisülés veszélye miatt. Ez van.
Problémám akadt a Sony HCD-R550 es hifimel. Ment rajta a zene ,kis hangerőn , egyszer csak a zene megszünt,és a hifin a display működött a gombok működtek de a potméterek nem , ettők kezdve nem ment sem a cd sem az aux sem a rádió, semmi , kihúztam 220ból , vissza és mikor csatlakoztatom a 220V hoz van egy relé hangja majd mikor bekapcsolom még egy erőteljesebb hang , na ez a második relé hang nem volt , a display működött , a gombok is , és ezen kívül semmi , még a gomb megvilágítások sem , gondoltam arra hogy a második relé "elszált" ,holnap szétbontom és megkeresem , szerintetek mi történhetett vele ? Válaszaitokat előre is köszönöm...
Sziasztok!
Van egy Sony HCD-RG220 -em és a problémám a következő lenne: A meghibásodás úgy kezdődött, hogy meghülyültek a gombok, többszöri próbálkozásra váltott csak bemenetet. Ezt követte a tényleges bajom ami már azért zavaró, hogy az egyik oldala ha jól emlékszem a jobb, hol szólt hol nem szólt. Bemenettől függetlenül csinálta ezt. Viszont egy bizonyos hangerő felett újra megszólalt, majd aztán az idő teltével ismét elkezdte ezt a néha szól néha nem játékot. Valakinek van ötlete hogy mi lehet a probléma? Szétszedtem, de úgy láthatóan nincs baja, garázsban volt használva, szinte csak rádióként ezért a gombok hibája nem is igazán zavar. Találtam service manualt, de megmondom őszintén egyenlőre azt sem tudom hol keressem a hibát. Abból adódóan hogy bemenet független a probléma végfokra gondolnék, de nem vagyok benne biztos. Itt található a manual
Sziasztok! Hozzám került egy Sony HCD-XB6 hifi. Áram alá helyezve ad élet jelet. A display demó működik, villog minden funkciója a kijelző is hibátlan, de a Power gombot megnyomva nem hajlandó bekapcsolni. Valaki esetleg tudna tippet adni hol kezdjem? Nem volt még javítva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |