Fórum témák
» Több friss téma |
Hát én kértem a műszaki biztonsági felülvizsgálatot, anno amikor még a TIGÁZ szolgáltatott és éppen óracsere volt 2016-ban talán. Az ügyfélszolgálaton is leadtam személyesen a kérelmet, az volt a hivatalos válasz, hogy majd a következő óracsere alkalmával teszik meg, tíz év múlva. Persze azóta már a FŐGÁZ a szolgáltató. Nálam az óra paraméterein kívül semmit nem rögzítettek. Igazad van, így gyakorlatilag mindent megtehetek. persze a biztonság határain belül.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
Nálam tavaly volt óracsere, így felülvizsgálat is, szintén Tigáznál. Én egy űrlapot töltöttem ki és küldtem át emailben, azon kérték a gázkészülékek típusát/adatait. A gázórával nem is foglalkoztak.
Valóban a biztonság a legfontosabb!
"műszaki biztonsági felülvizsgálat" na nekem ilyen sem volt. Anno ~ 15-16 éve átvették és kész.
Elméletileg kérni kell, és büntethetnek, ha elmarad és ellenőrzik...de ez csak elmélet
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
Lehet cserélni fogom az idén egy korszerűbb, biztonságosabbra. Lehet "csak" cserélni fogom.
Értem én
Az előbb rosszul írtam, az OKF papírt kérték a biztonságihoz. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
Abszolút nem vagyok tisztában a hatályos szabályozással, az idevonatkozó rendeletekkel.
Családi házban akkor nekem kell kérni bizonyos időközönként a műszaki felülvizsgálatot? Ehhez meg kell a katasztrófavédelem előzetes vizsgálata? Más: Westen kazánokról mi a véleményetek? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
Ezt írják a nyomtatványon: 19/2012 (VII) NGM rendelet 1. § (1) és (3) bekezdés.
A gázmérő cserével (szolgáltató határozza meg az idejét) egyidejűleg kell kérni. Díjmentes és 10 évenként ismétlendő. Mivel mostanában az OKF nem vizsgál családi háznál, így szerintem a nyomtatványukat nem fogják kérni. Húgoméknál Western-t javasolt a szerelő. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
Köszi!
Na akkor óracseréig kellene megoldani. Egy ismerősöm javasolta. Elmondása szerint megbízhatóak, és olcsó hozzájuk az alkatrész.
Ja, húgomnak is ezért javasolták. Sok sikert!
WESTERN KONDENZÁCIÓS GÁZ KAZÁNT CSAK AJÁNLANI TUDOM.
A feleségem az imént küldte ezt a képet.
Mire utal a piros jelzés felül?
A jelzés szerint láng hiba, az az nem tudott begyújtani valamiért a kazán, vagy a lángellenőrzése hibásodott meg. Ez a jelzés elég sok dolog miatt lehet, koszos a lánngellenőrző ionikus elektróda, lángleszakadás volt az égőben, vagy akár a gyújtóelektródák hibásodtak meg, akár gyújtótranszformátor is rossz lehet, de akár gázszelep hiba is lehet, na meg, hogy a legdrágábbat se felejtsem ki akár vezérlőpanel hiba is lehet.
Annyi van, hogy a teljes ki és bekapcsolás után már egyből világít a lámpa.
Feleségem annyit mondott, hogy van valami (beteges) kattogó hang a bekapcsolás után és semmi több. Köszi! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
Van valahol ott a tekerők körül egy reset gomb. Esetleg azt meg kelene keresni és megnyomni. Előfordulhat, hogy reteszelődik ebben a hibaállapotban a kazán vezérlése. Az a piros valami nem a reset gomb?
Szerintem nem ég az őrláng, vagy nem érzékeli.
Idézet: Igen, az a reset gomb.„Az a piros valami nem a reset gomb?” Megnyomta és most elindult, megy a fűtés. Köszi! hazamegyek és amit tudok, átnézek rajta.
Lehetett ez véletlen is. Viszont ha valami ok miatt jött elő, akkor úgy is egyre gyakrabban fogja ezt produkálni. Egy tisztítás lehet ráférne. Mikor volt látta utoljára szervizes szakember?
Idézet: Passz,...„Mikor volt látta utoljára szervizes szakember?” 3 hónapja költöztünk. De hétvégén csinálok egy nagytakarítást rajta. és hívok egy szakit is.
Szia!
Nem tudja a modulációt, de ez így helyes! Öntöttvas kazántestnek nagyon nem tesz jót a csökkentett hőmérséklet, mert akkor kondenzálódni kezd! Azaz eldugulnak a lecsapódó pára rozsdájától a légjáratok, onnantól megölted a kazánt! Inkáb azt az 1000éves bimetálos mmg sz.rt csavard le a falról!
Hajrá!
Majd találkozunk 2.5-3 év múlva!
FELHÍVOM MINDENKI SZÍVES FIGYELMÉT, HOGY MIKOR RÖGZÍTETTÉK, FELRAGASZTOTTÁK A VONALKÓDOS REG.MATRICÁT, FÉNYKÉPEZNEK IS!!!
Egyesek lazán veszik a dolgot, mert pénzt látnak benne, de gázóra cserénél kibukik, azonnal leszedik a gázórát, jegyzőkönyvet vesznek fel, a tulajdonos büntetési tétele 350.000.-ft, plusz bukta a kazánt, gáztervet, kéményt is! Vissza keresik a gázszerelőt, és azonnali hatállyal örökre vissza vonják a papírjait, igazolványát! (Ha van neki?!) Plusz a rendőrségi eljárás is jár mellé! Szóval hajrá!!!
A Western kondenzációs már nem olyan csúcsszuper mint a régi jól bevált modelljei.
Sajnos már volt egy párral szerencsénk találkozni...
Szia!
A kazán kezelési könyve alapján alkalmas az alacsony hőmérsékletű fűtésre. Ha az MMG termosztát csak ki-be kapcsol, modulálni nem tud, akkor miért javasolod, hogy szedjem le? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
Nálam a felragasztott sárga OKF-es matricán nincs vonalkód és nem is fényképeztek. Ettől még manuálisan persze rögzíthették feljegyzésben az aktuális helyzetet/adatokat.
Hát, nekem mindegy.
Én a gyakorlatból veszem amit leírtam neked. Amit leírtak a kazán kiadásakor, akkor még nem gondoltak a hosszútávú működésére-azóta eltelt 15-20 év. De ha végigolvasod alaposan amit leírtam, akkor te is rájössz. A régi termosztátok idővel elkalibrálódnak. 1-fok volt gyárilag a hiszterézise, de ez idővel 2-3 fok oda vissza is lehet.
Kiderült, hogy az áramlásmérő mikrokapcsoló karja kissé elgyengült. Ez okozta a bizonytalan működést (a fűtés és a HMV is csak akkor indult el, ha lekapcsoltam a kazánt és újraindítottam, de akkor is csak abban az esetben indult el, ha a vízhőfok 30 fok alatt volt). Kijjebb kellett hajlítani az érzékelő kart, és ettől kezdve jól működik a kazán kedd óta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |