Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Öt perc beszélgetés után bárkiről megmondom.
Békésen megkérdezhetem, hogy mi alapján? Mármint mik az ismérvei, tulajdonságai az értelmiségieknek? Vagy, hogy mit is takar ez a jelző?
Szerintem a legfontosabb szeretni azt, amit éppen csinál az ember. Szerintem.
Egyébként ahogy a híres mondás is tartja: szólalj meg, megmondom ki vagy.
Legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy az értelmiségi mindenhez is ért Egyébként nagyon könnyen megállapítható. Elég csak egy kényes témát felhozni. Pl: választások stb. Ha ott elkezd erősen szitkozódni, hogy bezzeg régen így meg úgy stb stb, akkor már....
Van aki a fejével, van aki a kezével dolgozik (végez munkát). Mindkét csoportban lehetnek értelmes emberek.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
Mit takar ez a jelző, jó kérdés. Nem a szaktudást értem ez alatt, azt jobb-rosszabb szakembernek mondanám. Nem is kizárólag iskolában eltöltött évekkel tartom arányban. Inkább intelligencia emberi viselkedésben, aki felfogja, hogy nem ő a tökéletes, nem nézi le az elesettet, nem nagy arca van, nem a begyűjtött tárgyak-gazdagság alapján ítél embert, nem szúrja hátba. Pld.: utcán rosszul lesz egy ember, összeesik. Ha a 6 diplomás a 20 milliós autójával elmegy mellette, a csak 8 általánost végzett megáll a trabantjával segíteni, esetleg ezzel életet ment, ott a trabantos az értelmiségi, mert embert értéknek tartja. Valahogy így gondolom.
Ez a válasz már egésszen tetszetős a számomra. Hasonlóképpen gondolom én is.
Nem a "papír" a lényeg, hanem az egyén álltal megszerzett hasznos tudás alkalmazása és ezen tudás átadásának önzetlen szándéka embertársainknak.Sokan vannak itt a Fórumon.Ez jó! Üdv:Laci bá A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
Itt van az értelmességi egyik definíciója.
Én személy szerint nem értek vele egyet.
Nyilván "értelmiségi"-t akartál írni. Az a definíció szerintem is ma már túlhaladott, ennek így az 50-70-es években még volt jelentése (sőt hivatalos fogalom volt pl. a származás jellemzésére). Már akkor is kirekesztő volt (pl. egyetemi felvételnél deklarált hátrányt jelentett az ilyen származás)-na én is beleestem ebbe a verembe, de azért nem kesergek halálig emiatt.
Szerintem ennek a fogalomnak ma már semmi értelme.
Abba maradtunk hogy festék készletet kap. A gyöngyfűző bukott mert már van. Plusz kutakodtam egy kicsit az anyjánál mit akar.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
Jó ötlet!Nagyon fontos ,hogy tevékenységében pozitív megerősítést kapjon a kishúgi.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Az a kérdés milyen munkát adnál ezeknek a vállalkozóknak, mert ugye látszik, hogy nem ezekhez a szerszámokhoz szoktak.
Van nálam egy spéci szerszám tartalékban. Ahhoz mindannyian értenek.
Gondolom mindenkinek feltűnt hogy az elején a fúrót kihajtás irányba állították. Aztán csodálkozik hogy nem megy. Az én szerszámom multifunkciós. Vagyis rendeltetéstől eltérő használat is engedélyezett.
Na, na, ne dicsekedjünk kérem. Még hogy multifunkciós. Mégis mit tudsz csinálni vele azonkívül?
Milyen érdekes, hogy itt a fórumon, még pihenés közben is a munkáról megy a trécselés.
Nekem nem mert akkor a gójokkal csináltatnám .
Tudod nem valami jó már a szemem, és itt van mit klikkelni, olvasni, de azért érdekes dolgok ezek.
Pihenés? Vacsora előtt két nyelet korty pálinka. Utána már enyhe egyensúly zavar támadt. Most pihenek.
Könnyű a zongorabillentyűkkel, de verjenek be szeget vele, vagy törjenek diót, az a kunszt.
Ja, vagy vigyenek el rajta egy vödör vizet, mint ahogy nagyapám is csinálta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |