Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   759 / 1157
(#) FAZ1 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

Azt azért tudomásul kellene végre venni
- általában a TV-k számítógépes bemenete (akár SUB, akár DVI, vagy akár még a HDMI is) az egyszerűen nem képes ugyanarra, mint a direkt CSAK képmegjelenítési célra kifejlesztett monitorok.
Egyszerűen nem tudnak akkora felbontást és képfrekvenciát kezelni, mint amekkorát a monitorok alapból tudnak és amit a gépből a videó-kártya esetlegesen kiad.
Azért is villog valójában a kép, mert valamelyik (avagy mindkettő) adott paraméter sok neki.

Vedd lejjebb a videó-kártya kimeneti felbontását és a frekvenciáját.
(#) Firefighter1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 10, 2018 /

Én kb pont ezt írtam... csak kicsit szűkebben! Nekem ez 3-4 évvel ezelött jelentkezett mint gond, és csak ötletként írtam hogy a kolléga ne kezdjen el rögtön hardveres hibát keresni, mert lehet hogy csak beállításbeli gondjai vannak és szimplán csak tulhajtja a tv-t a videokártya!
(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 10, 2018 /

Sziasztok,
Nemrég volt bővítés, kaptunk új optikai routert (Sagemcom F@st 5655 v2).
Rendszeresen online rádiót hallgatok Winampon, viszont időnként leáll. 10 perc és 1-2 óra között bármilyen időközönként.
Ekkor bármely böngészővel a net se megy, a setup menüjéhez se férek hozzá. Ha megpingelem a 192.168.1.1-et, azonnal válaszol. Pár perc után aztán megint megy minden.
Ezt csinálja éjjel-nappal, hétközben, hétvégén is. Próbaképp laptopon is teszteltem, ugyanaz.
Valakinek valami ötlete, hogy mit nézzek át?
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 12, 2018 /

Végülis megkérdeztem valakit aki (elmondásom alapján) a BIOS-ban látta a hiba javíthatóságát. Tehát:
1. Beléptem a BIOS-ba.
2. Letiltottam a hangeszközt (Audio Device).
3. Bebootoltam a Wondowsba és láttam hogy ennek hatására nincs hang.
4. Újraindítottam a gépet és ismét beléptem a BIOS-ba.
5. Újra engedélyeztem a hangeszközt (Audio Device).
6. Bebootoltam és megnéztem egy DOS-os játékot amiben ennek hatására "No Sound" lett a hangbeállítás.
7. Végül visszaraktam a "PC Speaker" beállítást, így most már az összes "BEEP" ismét az alaplapi csipogón távozik!
Tanulság: Nem minden (szoftver) hiba orvosolható Windows rendszerben!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2018
(#) eSDi válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Pont ilyen problémám volt az 5m-es kínai HDMI kábellel a HTPC-m összerakása után. Meg kell venni a kicsivel drágábbat egy üzletben. Ha neked is hosszú kábel van, akkor helyette a rövidebb jobb választás, amennyiben lehetséges.
(#) FAZ1 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Való igaz!
Azért az USB vagy HDMI kábelekkel nem lehet ám egyből jeleket átvinni a világ túlsó végére. Hiába van annyira mind szuper-hypernek beállítva és reklámozva, egy bizonyos hosszúságon túl ezek nem az igaziak. Van egy hossz, ami még elmegy, de aztán közbeszól a fizika és a magas frekvencia.
Talán az se lehet véletlen, hogy már magánál a sima 75 ohmos koaxiális kábeleknél megadják annak méterenkénti csillapítását, ami ráadásul az mellett erősen frekvencia-függő.
A legnormálisabb megoldás - a minél rövidebb kivitelű jel-átviteli vezetékezés.
Az nem igazán módi, hogy pl. a TV alatt van a valami, oszt egyből 3 méteres, szépen karikába tekert átjátszó kábelekkel bohóckodunk. Egyből kijöhetnek a hibák ...
Talán nem véletlen, hogy a boltokban már lehet kapni egész "szabvány-hosszúsági sort" a mindenféle kábeleknél. Van belőle fél méteres (60 centis), 1 méteres, másfél méteres, stb.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
(#) Inhouse válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Az USB-nél inkább a táplálással van gond, ellenben a HDMI-vel, ahol táplálás ugye nincs. Az előbbit a vékony vezetékek okozzák, sajnos vásárláskor nem látni bele, hogy milyen keresztmetszettel dolgoztak a kínaiak. Minél nagyobb a készülék áramfelvétele, annál jobb kábel kellene, vagy röviddel lehet csak használni. Idegbajt kapok az USB 3.0-s 2,5"-os külső HDD-hez adott 30cm-es kábeltől. Asztali PC-n meg csak az alaplapon volt divat régebben az USB 3.0, a hátlapon, lent. Nem ér fel a kábel a PC tetejéig. Szerencsére kapható 1m-es kábel, amivel még simán jó.
Vonalkódolvasókat hosszabbítunk leltárhoz és a gyári 4-5m-es kábelek sem jók. Vagy működik, vagy nem, pedig egy kézi vonalkódolvasónak nincs nagy áramfelvétele. Csináltam UTP kábelből, 3 érpár a táp párhuzamosítva, a maradék 1 érpár az adat. Na, ezzel megy szépen.
(#) eSDi válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Azért az 5m még bőven benne van a specifikációban. Másrészt a rövidekkel is volt bajom, igaz nem ilyen jellegű. Például HDMI-vel a monitorom nem ment le készenléti üzemmódba, ha a gépet kikapcsoltam (kábel nincs bedugva üzenet). Kábelcsere és jó lett. Szóval nem csak a kínai szuperolcsóval lehet megszívni.
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Nálam meg a Mediamarkt-os "minőségi" HDMI kábel 10-20 dugdosás után nem működött. Brtolódott vagy felhajlott a pin a csatlakozóban... Dobhattam ki.
Miért nem vittem vissza gariban? Mert ez a 20 bedugás kb. 2 év alatt történt meg!
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2018
(#) Hx-2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 13, 2018 /

Azért én azt a hangkártya drivert amit eddig használt csak feltenném újból.
(#) micimacko hozzászólása Márc 14, 2018 /

Sziasztok!
Kezeim közé került egy ASUS X554L laptop érdekes jelenséggel: ha akkuról üzemel, nincs kép, ha hálózatról, akkor nincs probléma. Gondoltam, hátha csak energiabeállítások között lett valami elrontva, de nem: a BIOS-t nézegetve is ugyanaz a helyzet. Ha nem kap tápot, nincs kép, ha kap, mintha mi sem történt volna, megy...
Találkozott már valaki ilyen hibával?

Köszönöm!
(#) micimacko válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Úgy tűnik, csak a kijelző háttérvilágítása kapcsol le... (ahogy rásüt a nap, látszik az asztal)
(#) nedudgi válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

Energiagazdálkodás környékét nézd meg a beállításoknál. Az akkumulátor jó állapotban van?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) micimacko válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Energiagazdálkodási lehetőségeket végigtúrtam, habár ez a win10 egy katasztrófa...
Akku filmnézéssel legalább fél órát bírja.
A furcs az egészben, hogy a jelenség már a windows indulása előtt (BIOS turkálása) is jelentkezik...
A külső monitoron végig rendben van a kép. Ez hardveres nyűg lesz.
(#) Godzi válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

Szia! Itt egy leírás: Bővebben: Link A gép típusa egyezik, csak ott a porbléma az, hogy ha akkuról üzemel akkor villódzik, egyébként minden OK. Remélem segít
(#) nedudgi válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

A félórás akkuidő nudli. Amikor a gép az akkufeszütséget vizsgálja, eléggé be van terhelve, tehát alacsonyabb a feszültség az elvártnál, így csípőből leveszi a háttérvilágítást.
(#) micimacko válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Bocs, rosszul írtam. Fél órája ment, akkor volt 90%-on az akku. 4 órát ír még üzemidőnek...
(#) micimacko válasza Godzi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Nagyon köszönöm, de nem hasznát, ezzel kezdtem.
(#) FAZ1 válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Talán NEM LEHET véletlen, hogy én a kb. egy hetes próbafuttatás után simán letöröltem a winfos 10-et. (format C:)
Annál még tán a Windows XP is sokkal jobb. Vagy mondjuk a Windows 7.
Jelenleg sajna azzal hajtok, mert egynéhány eszközömhöz már nem igazán van XP-s driver. (pl. videokaresz)
Valójában én még a Windows 7-et se tartom igazán annyira jónak, ám az valahogy még elmegy (s az XP-hez képest tán kissé gyorsabb)
(#) Epu2 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ha a 10 nem jó vagy nem tetszik, de az XP igen, a 7-essel sem vagy megelégedve, akkor mit akarsz a Windowstól? Használj Linuxot és rájössz, nem is olyan rossz a 10-es.
(#) vargaf válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

Talán az is jó megoldás lehet, hogy írsz egy a Windowsnál jobb, az igényeidet kielégítő operációs rendszert.
(#) micimacko válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Én is WIN7 (XP!!!) párti vagyok, ha windows. (Saját gépemen DEBIAN fut.)
Próbáltam LINUX Live alatt is, de ott sem megy, sőt a BIOS turkálásánál is előjön a hiba, tehát sajnos nem WIN hiba, ilyennel még nem találkoztam...
(#) xitibi válasza micimacko hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

Szia.
Bios update?
Illetve nincs túl frissítve?
(#) micimacko válasza xitibi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Előéletéről nem sokat tudok, de nem kizárt, hogy a BIOS-t is frissítették win10 alól. Nem rossz ötlet, jövő héten megnézem, mert most nincs nálam a hétvégére.
(#) FAZ1 válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

Használtam Linuxot. Érdekes, de éppenséggel nem csodás.
Az Ubuntut nyomattam egy jó darabig, de nekem végül nem jött be. A gyakorlatban ugyanolyan windows-os, mint az igazi windows-ok.
(#) antikzsolt hozzászólása Márc 15, 2018 /

Sziasztok.
Ma nem kérdezni jöttem. Hanem leírni egy kb 2 hónapos szenvedés eredményét.
Jó ideje szenvedek különféle fagyásokkal, lassulásokkal. Túlmelegedéssel. Maximumon pörög a ventilátor processzor 100% teljesítményen. Csak egy dolog kerülte el a figyelmem. A gép védelme visszavette a teljesítményt a procinál. Gépet szétszedtem portalanítás. Kicsit jobb lett de nem volt látványos kosz benne. Ezért a gyanúm az lett hogy a paszta hibás lenne amit legutóbb beleraktam(Régóta figyelt a polcon mikor kerül sorra) Most már bordástól jött a ventilátor le a ventilátor. És amit ott találtam az minden csak nem elegendő pasztázás. Foltokban volt a paszta fent a borda és a magok tetején is.
"Megy ez nekem, sokszor csináltam" hiba volt ez. Ezért ha ilyesmit csináltok ne kapkodjatok ellenőrizétek a munkátok eredményét.
Köszönöm hogy elolvastátok.
(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

Ezen már túljutottam vagy 5-7 éve. Hasonló okokból, mint a Tied, a gyári ezüstpasztát hígítottam szilikon zsírral. A hűtőt, mielőtt rögzítem, a keret engedte lehetőségeken belül körkörös mozgatásnak kitéve, osztom szét és vékonyítom el a pasztát.
saját módszerem van a ventilátorok kenése ügyében is.
5 rész híg olaj. (Kormányszervó [vörös], automataváétó, vagy vékony motor olaj. A műszerolaj nem frankó.)
1 rész grafitos olaj. A grafit ken igazából a siklócsapágyban.
1 rész kopáscsökkentő adalék. (Vas ionokat tartalmazó.
A ventilátorok élettartama meg többszöröződik és akár halkabbak is lesznek, mint új korukban.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
(#) ABU hozzászólása Márc 15, 2018 /

Sziasztok!
Igaz ez már legalább egy éves történet, de gondoltam leírom, hátha van valakinek ötlete a hibára. Tavaly nyáron villámcsapás következményeként elszállt az alaplapi integrált LAN kártya, meg úgy minden, ami nem bírta a hálózati túlfeszültséget. Az alaplap azóta olyan jelenséget produkál, hogy szabályos vagy szabálytalan gépleállítás után kb 2 másodperc múlva visszakapcsol normál üzemmódra. Ezt az anomáliát egy darabig úgy küszöböltem ki, hogy leállítás után egyszerűen a tápon lévő főkapcsolót átbillentettem OFF állásba, de mivel az 5VStby feszültség még egy darab jelen van, így is próbál indulni, de a maradék powert is elhasználva a tápból leáll a gép. Utána a főkapcsoló ON állásba billentésével minden normális marad. Később megunva ezt a fajta indítás blokkolást, automatizáltam a folyamatot. A tápegység 230V-os betáp részét egy relé kapcsolja, a relét egy picike áramkör vezérli, ami figyeli a normál 5V jelenlétét. Ha leállítom a gépet, akkor megszűnik az 5V, a relé bontja a 230V-ot, majd kb 10 másodperc múlva visszaadja a betápot. Ezzel a módszerrel nem kell kapcsolgatnom semmit, az alaplap sem indul el magától.
Annyi lenne a kérdésem, hogy foglalkozik-e valaki mélyebben az ilyen fajta témákkal? A tápegység tuti jó. Arra gondoltam, hogy leveszem a LAN chipet, talán az zavarja be a leállítást. alaplap Szerintetek?
(#) vladcepes hozzászólása Márc 15, 2018 /

Sziasztok! Valaki segítene hogy ezeket az alkatrészeket miként kell lemérni?, úgy érzem itt van a bibi. (bekereteztem őket)
A segítséget előre is köszönöm!

1.jpg

(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

Üdv!

Azok ott két tekercs, egy ferrit szűrő es egy biztosíték. Hogy az előbbi három tönkremenjen elég nagy áram kell, de abban az esetben már füstölne az egész. A biztosítékot gondolom ki tudod mérni, de ránézésre semmi baja. Szerintem máshol lesz a gond.
Következő: »»   759 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem