Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kicsit késői jótanács.
Egy fiatalember lázasan tanulja a szóbeli érettségi tételeket. Egy nappal az érettség i vizsga előtt riadtan konstatálja, hogy a történelem tételekre nem maradt ideje. "Mentsük, ami menthető!"- alapon EGY tételt azért megtanul, mégpedig a 13-as számút, ettől rögtön elmúlt a félelme. Másnap, amikor a 8-as számú történelem tételt húzta, egy hirtelen mozdulattal visszadugta a többi közé. - Na-na fiatalember, mit művel? Hányas tételt húzta? - A 13-ast, de szörnyen babonás vagyok, ezért ijedtemben visszadobtam. - Ilyen nincs!!! Tessék, mondja csak el a 13-as téte lt! A fiatalember jelesre vizsgázott.
Ez jó! Nincs ez későn, a szóbeli majd csak májusban jön.
Most, hogy vége az írásbelinek egy égető munkát álltam neki megcsinálni. Szegény CANON MX310-es nyomtatóm utóbbi időben összekeni a papírt mert csupa tinta a nyomtatófej. Megtelt az itatós benne, csupa tinta minden. Nekiálltam kitakarítani. Nem tudom, hogy mennyit használhatták előttem, én két éve találtam tavasszal a lomtalanításon. Először alkatrészbázist láttam benne, de mivel működőképesnek bizonyult, ráadásul ennek a patronját meg tudtam fúrni utántöltés céljából ezért lecseréltem a BROTHER DCP195C nyomtatónkat erre. Egyenlőre reménykedek, hogy ez az alkatrészkupac még működő nyomtató lesz valamikor. Szegény dokkoló ki sem látszott a tinta alól. De a meleg víz szép tisztává varázsolta. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Sziasztok! Egy ismerősöm jelenleg 64 bites Windows 7 professional oprendszert használ a számítógépén - és ezt szeretné legálissá tenni. Meg tudja mondani valaki, hogy mi a legegyszerűbb és egyúttal törvényes módja ennek? (ugyanis Win7-et már nem árul a M$)
Vásárol egy kapható legálisat, ami jogosítja a downgrade-re.
Ha jól tudom akármit mond az EULA, a licensz eladható: Bővebben: Link
Szóval én 3 módot látok erre: 1. vesz egy olyan hardvereszközt (pl. HDD, CD olvasó, lehet akár működésképtelen is), amivel együtt anno vettek win7 licenszt, így azt a gépébe építve azon a gépen tud legálisan win7-et használni 2. vesz valakitől egy "használt", nem OEM (ez fontos!) win7 pro x64 licenszt 3. vesz egy használt gépet win7 pro licensszel és átköltözik arra (lehet még ilyet kapni itt-ott)
Ezt úgy kell érteni, hogyha vesz egy Win10-et, akkor legálisan használhat win7-et?
Ez le is van írva valahol a M$ oldalán? A win7-et milyen kulccsal használhatja - tudja regisztrálni a win10-hez kapott kulccsal?
Már ha jogosítja, mert tudomásom szerint általában nem. Néhány OEM tud olyan winX licenszt eladni, ami downgrade jogot is tartalmaz, de ehhez tőlük kell olyan gépet venni - és nem hiszem, hogy a MS mostanában ezt hagyná az OEM-eknek. De erről biztosat a MS tud mondani,
Haha!
És ha a fiatalember pont azt a tételt húzza ki , amit éppen nem tanult meg?
Bővebben: Link
Most találtam, itt ezt írja: Idézet: „Rights to OEM versions of system software are granted in the OEM License Terms. The OEM License Terms for Windows 10 Pro, Windows 8.1 Pro, Windows 8 Pro, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows Vista Business, and Windows Vista Ultimate operating systems grant downgrade rights. See the full text of the OEM License Terms for the specific downgrade rights. Please refer to the OEM license terms for complete details.” Talán ez az, ami leginkább erre illik - bár sokat elmont a májkrémszoftról, hogy nem él a link ami benne van. Azért érdemes lenne őket megkérdezni, hogy ez pontosan hogy is van. Idézet: „ "Mentsük, ami menthető!"- alapon EGY tételt azért megtanul, mégpedig a 13-as számút, ettől rögtön elmúlt a félelme. Másnap, amikor a 8-as számú történelem tételt húzta, egy hirtelen mozdulattal visszadugta a többi közé. - Na-na fiatalember, mit művel? Hányas tételt húzta? - A 13-ast, de szörnyen babonás vagyok, ezért ijedtemben visszadobtam. - Ilyen nincs!!! Tessék, mondja csak el a 13-as téte lt!”
Bizony az, saját tapasztalat. Még középiskolában pont azt a tételt húztam, amit nem tanultam meg egyáltalán.
Ez a gáz. Mit csináltál tanulás helyett? Ha nagyon diszkrét, ne mondd meg. Nekem, munka, csaj, sport, maszekolás mellett bőven elég volt az időm, a felkészülésre (a 4 év alatt ).
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Miért ne engednék? A poén pont az, hogy végül is a tanár utasítására kellett elmondani a 13. tételt. Nem?
A nagyobb gond inkább az lehetne, ha valaki már előtte kihúzta a 13-ast.
De lehet, hogy butaságot írtam, mert vissza szokták tenni a kihúzott tételt. Régen érettségiztem már, nem emlékszem rá, hogyan történt.
Ha nem teszik vissza, akkor az komoly előny annak, aki a vége felé megy be. Még az is lehet, hogy neki nem jut tétel
Semmit, tanultam a többi tételt becsületesen megtanultam. Történelem volt, a római birodalom Augustus római császár politikája (soha nem feledem azt a napot). Tudom sokan szeretik a rómaiakat,de én utáltam. Gondoltam pont azt nem húzom úgy sem. De szerencsére meglett a 2 -es, a többi tételből nem tudtak olyat kérdezni amit ne tudtam volna.
Aztán a főiskolán nem volt olyan, hogy ne nézzem meg legalább, az összes tételt. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Asterixék is utálták őket,múltkor láttam a tv-ben
Értem a poént, de jó annak akinek ilyen tanárra volt , illetve van.
Volt részem ilyenben, meg olyanban is. Levelezőre jártam, már nem annyira fiatalon, egy zárthelyire készülödvén olvasgattam a puskámat. Egyszercsak odaült mellém egy kölökképű gyerek, (csak később tudtam meg, hogy tanársegéd) és kérdezte mit csinálok. Mondom neki, hogy mit. Erre rábökött egy képletre, hogy ez mi. mondom neki. Aztán egy másikra, azt is mondom, Mégy néhány ilyen attrakció, majd megkérdezte, hogy egy négyes jó lészen-e. Mondom jó. Elvette a puskámat, ráírta a négyest. Én meg örültem, hogy mehettem haza, pedig a zárthelyi még el se kezdődött.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Rövid tanfolyamos vizsgán voltam, nem ismertem senkit osztályból, mert tanfolyamra sem túl sokat mentem. A vizsgabiztos közben kiment. Láttam, hogy a hátsó padon sokan odamennek egy valakihez, gondoltam, az osztály feje, tőle kérdeznek. Én is odamentem, mondtam miket nem tudok, segíthetne. Segített, de elkezdett inkább kérdezni. Kiderült, ő is vizsgabiztos.
Aki jó puskát tud írni, az már megtanulta az anyagot, mondta egy-két tanárom. Írtam kollégának anno puskát (esti), ugyanígy járt. Aztán később a kocsmában (Kerék), a tanár úrnak elmondta, hogy én írtam neki a puskát, és szégyelli, hogy link volt. Akkor jött a pofára esés: Tudtam ránézésre, de azt is tudtam, hogy be fogja vallani, mert nem link, csak családos.
Nekem is volt vizsgabiztosos élményem. Elektronikus műszerek mérések tárgyból vizsgáztunk. A vizsgabiztos a Orion műszerosztályának vezetője volt, de ő nem tudta ki vagyok.
A téma rádióberendezések érzékenységének mérése volt. Mivel nem nagyon értettünk egyet, meg is kaptam a kettesemet. Pedig soroltam neki a vonatkozó szabványokat, és műszaki előírásokat. Aztán bejött a csőbe. Akkoriban nagyon ment a saját építésű CB rádió. Erre csak egyedi vizsgálat után lehetett engedélyt kapni. A mérőlabor pedig az üzemem része volt. Egyszercsak látom ám a nevét a beküldött CB papírjain. Fel is hívtam rögvest, hogy tanár úr, úgy mérjem az érzékenységét, ahogy ön ragaszkodott hozzá? Mert azt biztos nem éli túl a szerkentyűje. Nem láttam az arcát, de biztos meglepődött.
Egy úgymond durrantyút. Ha jól tudom, lőporral volt töltve, és durrant egy marha nagyot, így figyelmeztetve a mozdonyvezetőt, hogy meg kell álljon. A jelfeladás és a telefon elterjedésével szépen lassan kihalt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |