Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ünnepségeken szokták használni. Vonal nyitás, zárás, új mozdony avatás, stb.
Találtam egy videót róla, tényleg nagyot szól. Gondolom a mozdonyban ez a robbanás már érezhető is, nem csak hallható
Gondolom a mozdonyt leugrasztotta a sínről, biztosan megálljon.
Azért azt nem Bővebben: Link
Bár gondolom anno történhettek olyanok is hogy egymás mellé volt egy pár db rakva, vagy éppen felváltva
De ha egy kézi hajtány megy rá, gondolom becsinálnak.
Igen, jókorát szól, hogy a dübörgő dízel gépen is hallani lehessen. Egy évben szilveszterkor dolgoztam, a pályamestert rábeszéltük, hogy a selejtezést az arra érett durrantyúkkal így oldjuk meg. Éjfél után 5 perccel indult egy vonat menetrend szerint, elé tettünk vagy tízet. Persze, a mozdonyvezető tudott róla, csak az utasok nem... Lett is riadalom, amikor végiggurult rajta a gép! Aztán másnap a főnök előtt kellett számot adni, mi volt ez... Szerencsére jó fej volt, röhögött egyet, és a lelkünkre kötötte, ha legközelebb ilyet csinálunk, szóljunk előtte Neki. Már csak azért, hogy Ő is ott lehessen.
Az többet az életben nem fog kézi hajtányozni az is biztos
Pánik tört ki az utasok között? Vagy csak egy-kettő nagyon megijedt?
Valóban jó főnökötök van Bár gondolom biztos volt olyan a vonaton aki tudta hogy miről van itt szó, aztán alig bírhatta ki nevetés nélkül
A neve "durrantyú" Vész esetén két füllel a sínre lehet erősíteni. Ezt biztosan meghallotta a mozdonyvezető. Elég veszélyes játék. A vonalbejáró tartozéka volt a durrantyú, és a kalapács a bőrtáskában. Volt emiatt baleset is, amikor a bőrtáskában elkezdett dörzsölődni és felrobbant a hőtől. Közben találtam videót is róla.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Üdv! Amikor riasztó patronokat tettünk a villamos sínre, mindig kitört a frász. Persze nem nálunk.
Azért pánik nem volt, de néhányan igencsak meregették a szemüket.
A személyzet azért tudta, hogy mi az ábra, meg azért az időpont (január 1-én éjfél után picivel) alapján lehetett tudni (sejteni) miről van szó.
Egyébként leselejtezték az összeset, vagy héba-hóba vannak még fellelhető durrantyúk?
Közben van ahol meg is említik: Bővebben: Link
Gondolkoztam ezen a határvadász hirdetésen de van egy rossz szokásom: a törvény az törvény hiába hisztiznek azok akiket a fórum szabályzat okán nem említhetek. Mire számítsak ez esetbe?
Kitől? Ha engem kérdezel én (és sokan a környezetemben) kimondottan örülök, lévén közel lakom a határhoz, hogy van, aki védi a hátsómat.
Láttad azt a videót ahol úgy védték az ország határt hogy ha még egy lépést teszel lelőlek?
Nevezz be, de számíts arra, hogy nem sétagalopp, sokat kell tanulni, gyakorlatozni. Ha beleszoksz, fix helyed lesz, de lazítás nem.
Amennyire én tudom, mindet leselejtezték, mert már nincsenek használatban (kikerült az utasításból a durrantyú fogalma is, és a használata sem engedélyezett ma már). Akkoriban csak a szavatossági idő lejárta előtt állókat kellett selejtezni. Mi ezt "oldottuk meg".
Randomba visszanéztem a korábbi képeket és nem értettem a szkóp hogy került ebbe a témába. Utána néztem. Aztán a hozzászólásokat olvasva eszembe jutott amit anyám mondott a barátnéjának amikor haverommal bütyköltünk: inkább ez mint a kocsma. De vajon mikor mondjuk azt hogy sokat költünk valamire? Vagy a hobbi mindig drága mulatság lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
Vagy ha nem, hát nagyon gazdagnak kell lenni!
Pirotechnikai eszköz, mivel a vasútnak mint szervezetnek a negyedkatonai jellege megszűnt, már nem használhatnak ilyesmit. A mobiltelefon mindenre alkalmas...
Kérdés a MAVOX működik még, vagy az felett is eljárt az idő? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
Nekem csak a hobbimra futja a másik kettőre már nem !
A Mavox engem is érdekelne, mert jó sokat talpaltam a javítás okán. Vagy a hangszórókat lopták el, vagy az EKB-t, vagy mindkettőt. Volt főnököm - isten nyugosztalja - ezzel kezdte mindig az oktatást: EAB- Egyirányú Asztali Bemondóhely. KAB - Kétirányú Asztali Bemondóhely. EKB - Egyirányú kültéri Bemondóhely. A KAB-on van egy gomb, aminek két állása van: KABKI-KABBE .
Mikor még katona voltam (majd 20 éve) vasútbiztosítóként az volt (lett volna) a dolgunk, hogy az űrszelvényben ragadt járműveket kimentsük. (Egy katonai menetoszlopban ennél sokkal furcsább dolgok is megesnek.) Az eligazítás mégis az volt, hogy az irányító, a vonóeszköz kezelők és a vontató vezető mellé kell plusz egy ember, aki az első oszlopnál megkeresi a kezelőt, és az ujját az F gombon készenlétben figyeli a forgalmat, és bármi rendellenesség van, lassújelet kér a vonalra, mert az idő mindenképpen kevés....
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
Vanni van, dehogy működik-e és használják-e még az jó kérdés. Kihangosítóként lehet használni?
Olykor-olykor egy két fütyölést, és Notár Mary-t szoktam hallani a hangosbemondókból, talán ezeken keresztül játszák le ha lelehet. Egyébként itt még a vizes daru is kint van A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |