Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2869 / 3607
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Ünnepségeken szokták használni. Vonal nyitás, zárás, új mozdony avatás, stb.
(#) Petyaa válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Találtam egy videót róla, tényleg nagyot szól. Gondolom a mozdonyban ez a robbanás már érezhető is, nem csak hallható
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Gondolom a mozdonyt leugrasztotta a sínről, biztosan megálljon.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Azért azt nem Bővebben: Link

Bár gondolom anno történhettek olyanok is hogy egymás mellé volt egy pár db rakva, vagy éppen felváltva
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 18, 2018 / 1

De ha egy kézi hajtány megy rá, gondolom becsinálnak.
(#) Frankye válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 18, 2018 / 1

Igen, jókorát szól, hogy a dübörgő dízel gépen is hallani lehessen. Egy évben szilveszterkor dolgoztam, a pályamestert rábeszéltük, hogy a selejtezést az arra érett durrantyúkkal így oldjuk meg. Éjfél után 5 perccel indult egy vonat menetrend szerint, elé tettünk vagy tízet. Persze, a mozdonyvezető tudott róla, csak az utasok nem... Lett is riadalom, amikor végiggurult rajta a gép! Aztán másnap a főnök előtt kellett számot adni, mi volt ez... Szerencsére jó fej volt, röhögött egyet, és a lelkünkre kötötte, ha legközelebb ilyet csinálunk, szóljunk előtte Neki. Már csak azért, hogy Ő is ott lehessen.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Az többet az életben nem fog kézi hajtányozni az is biztos
(#) Petyaa válasza Frankye hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Pánik tört ki az utasok között? Vagy csak egy-kettő nagyon megijedt?
Valóban jó főnökötök van
Bár gondolom biztos volt olyan a vonaton aki tudta hogy miről van itt szó, aztán alig bírhatta ki nevetés nélkül
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

A neve "durrantyú" Vész esetén két füllel a sínre lehet erősíteni. Ezt biztosan meghallotta a mozdonyvezető. Elég veszélyes játék. A vonalbejáró tartozéka volt a durrantyú, és a kalapács a bőrtáskában. Volt emiatt baleset is, amikor a bőrtáskában elkezdett dörzsölődni és felrobbant a hőtől. Közben találtam videót is róla.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) Epu2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Üdv! Amikor riasztó patronokat tettünk a villamos sínre, mindig kitört a frász. Persze nem nálunk.
(#) Frankye válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Azért pánik nem volt, de néhányan igencsak meregették a szemüket.
A személyzet azért tudta, hogy mi az ábra, meg azért az időpont (január 1-én éjfél után picivel) alapján lehetett tudni (sejteni) miről van szó.
(#) Petyaa válasza Frankye hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

Egyébként leselejtezték az összeset, vagy héba-hóba vannak még fellelhető durrantyúk?

Közben van ahol meg is említik: Bővebben: Link
(#) Petyaa válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 19, 2018 /

13:48-nál
(#) jani1987 hozzászólása Márc 20, 2018 /

Gondolkoztam ezen a határvadász hirdetésen de van egy rossz szokásom: a törvény az törvény hiába hisztiznek azok akiket a fórum szabályzat okán nem említhetek. Mire számítsak ez esetbe?
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Kitől? Ha engem kérdezel én (és sokan a környezetemben) kimondottan örülök, lévén közel lakom a határhoz, hogy van, aki védi a hátsómat.
(#) jani1987 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Láttad azt a videót ahol úgy védték az ország határt hogy ha még egy lépést teszel lelőlek?
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Nevezz be, de számíts arra, hogy nem sétagalopp, sokat kell tanulni, gyakorlatozni. Ha beleszoksz, fix helyed lesz, de lazítás nem.
(#) Frankye válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Amennyire én tudom, mindet leselejtezték, mert már nincsenek használatban (kikerült az utasításból a durrantyú fogalma is, és a használata sem engedélyezett ma már). Akkoriban csak a szavatossági idő lejárta előtt állókat kellett selejtezni. Mi ezt "oldottuk meg".
(#) jani1987 hozzászólása Márc 20, 2018 /

Randomba visszanéztem a korábbi képeket és nem értettem a szkóp hogy került ebbe a témába. Utána néztem. Aztán a hozzászólásokat olvasva eszembe jutott amit anyám mondott a barátnéjának amikor haverommal bütyköltünk: inkább ez mint a kocsma. De vajon mikor mondjuk azt hogy sokat költünk valamire? Vagy a hobbi mindig drága mulatság lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
(#) pjg hozzászólása Márc 20, 2018 /

A hobby a legdrágább a drog, az ital és a k.rva után.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

És még a hobbihoz érteni is kell.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Na igen.
(#) Stewe válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Vagy ha nem, hát nagyon gazdagnak kell lenni!
(#) Stewe válasza Petyaa hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Pirotechnikai eszköz, mivel a vasútnak mint szervezetnek a negyedkatonai jellege megszűnt, már nem használhatnak ilyesmit. A mobiltelefon mindenre alkalmas...

Kérdés a MAVOX működik még, vagy az felett is eljárt az idő?
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Nekem csak a hobbimra futja a másik kettőre már nem !
(#) kameleon2 válasza Stewe hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

A Mavox engem is érdekelne, mert jó sokat talpaltam a javítás okán. Vagy a hangszórókat lopták el, vagy az EKB-t, vagy mindkettőt. Volt főnököm - isten nyugosztalja - ezzel kezdte mindig az oktatást: EAB- Egyirányú Asztali Bemondóhely. KAB - Kétirányú Asztali Bemondóhely. EKB - Egyirányú kültéri Bemondóhely. A KAB-on van egy gomb, aminek két állása van: KABKI-KABBE .
(#) Stewe válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Mikor még katona voltam (majd 20 éve) vasútbiztosítóként az volt (lett volna) a dolgunk, hogy az űrszelvényben ragadt járműveket kimentsük. (Egy katonai menetoszlopban ennél sokkal furcsább dolgok is megesnek.) Az eligazítás mégis az volt, hogy az irányító, a vonóeszköz kezelők és a vontató vezető mellé kell plusz egy ember, aki az első oszlopnál megkeresi a kezelőt, és az ujját az F gombon készenlétben figyeli a forgalmat, és bármi rendellenesség van, lassújelet kér a vonalra, mert az idő mindenképpen kevés....
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

A 3-ra azért jut?
(#) Petyaa válasza Stewe hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Vanni van, dehogy működik-e és használják-e még az jó kérdés. Kihangosítóként lehet használni?
Olykor-olykor egy két fütyölést, és Notár Mary-t szoktam hallani a hangosbemondókból, talán ezeken keresztül játszák le ha lelehet.
Egyébként itt még a vizes daru is kint van
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Márc 20, 2018 /

Az már régen rossz, ha fizetnem kell érte. Szerencsére inkább nekem fizetnének Szeretem a női nemet de a női igent annál inkább.
Következő: »»   2869 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem