Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Tedd át a laptopot másik bemenetre DC/Tape In/VRC In!
Szia!
Köszönöm a segítséget! Megoldotta a problémát! üdv, szeta86
Szia.
Kéréssel fordulnék hozzád. Technics SA-DX 1050.-es készülékem Overload kijelzéssel leállt. Jelenleg szervizben van, ahol pontosabban megállapították a végfok ic hibát. És arra gyanakodnak, hogy a hőtágulás miatt keletkezhetett ez a hiba az ic-ben. Abban volna szükségem segítségre, hogy milyen típus-számú a végfog ic a készülékben. Mivel régi a készülék, honnan lehetne beszerezni vagy eredetei, vagy után gyártott ic-t.? Szerviztől azt az infót kaptam hogy eredetit már nem gyárt a Panasonic és, hogy kissé kérdőjeles az után gyártottal a készülék normális működése. Ez valós? A végfok ic azonos a két készülékben? SA-DX 950 és SA_DX 1050 Szeretem ezt a készüléket, megválni nem szeretnék tőle. Mikor megjelent akkor vettem és ettől független tökéletes állapotban van külsőleg is. Köszönöm szépen a segítséget. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2017
Szia. Mivel az erositod 5.0-as, 2 vegfok ic van benne. Az egyik RSN310R37 -3 csatornas erosito ic, a masik RSN313H25 2 csatornas ic. Az SA-DX 950-ben is ezek vannak. Eredetit nem tudom honnan lehet beszerezni, az utangyartott kinai nem biztos hogy sokaig fog mukodni. Turelemjatek, de nekem bejott: Volt egy vegfokhibas SU-V650-esem, es lestem az interneten a hibaskent arult erositoket, amelyekben szinten az az ic volt. Tobb mint 1 evre ra talaltam egy procihibasat, megoldottam a problemat, es egy rakas alkatreszem is megmaradt, amiket eladogattam, igy meg penzt is hozott a konyhara. Csak turelem kell hozza. Sok sikert.
Szia. Köszi szépen.
Igen türelemjáték. Ha nincs más marad az után gyártott. Az erősítő 5.1-es. Technics SA-DX 1050.. Végfok Ic száma: RSN 310R37-P Ha valaki találkozna ilyennel kérem jelezze felém. Köszi.
Sziasztok!
segítségetek kérem az alábbiakban: kaptam egy TECHNICS SA-AX530 erősítőt ami az alábbi tüneteket mutatja: 3 bekapcsolásból 2 szer teljesen rendben működik, viszont átlagban harmadszorra csak durva búgást produkál, hang semmi!!! nem is merem csak a hobbihangfalamra rákötni kontakthiba? kondenzátorok? vagy vmi durvább hiba? Javaslatokat előre is köszönöm!
Szia. Kontakthiba lesz, de nem tudom megmondani melyik reszeben. A technicsek egyik betegsege a repedezett forrpont, ezek utan nezelodj. Udv.
Hát leszedtem a tetejét, de úgy néz ki nekem ez sok lesz.
anno 20 éve még forrasztgattunk magunknak kezdő erősítőt kínai piacos walkmanhoz, de az régen volt... Érdekel esetleg valakit? Óbudán van
Keress meg privátban kérlek ha aktuális még. Ez itt off.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
Sziasztok,
Adott egy Technics SU-C800U előerősítő. Sajnos, a bemenet választás nem jól működik, ha váltok, utána jó ideig ide-oda váltogat a bemenetek között, hallom, hogy kattog a relé. Találkozott már valaki ilyesmivel? A relé, vagy a bemenet választó lehet a hiba forrása? Hogyan lehet javítani? Előre is köszi a válaszokat: Tolnai Péter
Üdv! Az elektrotanyán megtalálod a Service Manual -t. Abbol el tudsz indulni.
Szia. A neten talaltam nehany forumot, ahol ugyanezzel a hibaval kuzdenek. Valami csatlakozorol irnak, valoszinu ennek is megrepedezett a forrasztasa. Nezd at, es forraszd ujra oket. Udv.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre: Van egy Technics Sa Da8 erősítőm. Gyönyörűen működött pár évig, de az utóbbi időben alkalomszerűen a jobb csatorna durván búg. Nem hallgat el a zene csak jól hallhatóan búg. Kikapcsoláskor jó nagy pattanó hang hallható. Kihúztam az összes RCA-t csak optikai kábellel ment, de mostanában így is búg. A hiba teljesen random módon jelentkezik, van amikor napokig jó. Budapest közeli városban élek, megbízható szerelő kellene, mert szeretném megtartani. Előre is köszönök minden javaslatot. BUÉK mindenkinek!
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni! Adott egy Technics SU-V4X. Bekapcsolás után nem sokkal, de van, hogy csak soká el kezd pattogó, csattogó hangot hallatni a hangfal. Ezt mind 4ohm-os és 8ohm-os hangfallal is produkálja, aztán egyszer csak elhallgat. Jó ideig nem volt használva, úgy vettem meg mint végfok hibás készülék. A végfokot cseréltem benne, ez után be kapcsolt és működött is egy kis ideig és utána kezdte el produkálni ezt a jelenséget. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok. Bar ez a topik nem nagyon latogatott, megis feldobom a kerdest: talalt mar valaki megoldast az SVI3205 hibrid helyettesitesere? Merthogy ez ujonnan nagyon borsos aron van. Egyes svi tipusok helyettesithetoek RSN tipusokkal, de ez a csucsmodell es nincs RSN valtozatban. Az egyik kimeneten ott van az egyik tapfesz, valoszinuleg zarlatos az egyik vegtranyo. Egy megoldas lenne kivaltani az integralt vegtranyokat es kivul a hutobordara felfogni az ujakat, de ez csak vegso esetben, mert a jo csatornaval is meg kene tenni ugyanezt a dolgot, de ez mar a ganyolas hatarat surolja. Szoval ha van otlet / megoldas, szivesen fogadom. Udv.
Idézet: „Egy megoldas lenne kivaltani az integralt vegtranyokat es kivul a hutobordara felfogni az ujakat, de ez csak vegso esetben, mert a jo csatornaval is meg kene tenni ugyanezt a dolgot, de ez mar a ganyolas hatarat surolja” Az eredeti, de az beszerezhetelen. Az általad leírt, a legcélravezetőbb megoldás.
Szia. Es szerinted milyen parost tegyek bele?
Szia!
Itt látod az eredeti felépitését: A benne lévőket, már nem tudod beszerezni, bármelyik, jóminőségü hasonló paraméterú tranzisztorral helyreéllitható a műkődképessége, ellenben ha több ellen sérült, érdemesebb kiváltani.
Sziasztok! Volna egy Technics SA-GX100L Erősítőm. Az a gondom vele, hogy a bal oldala halkabban szól mint a jobb és enyhén torz hangja is van. A vége SVI 3102. Lehetséges hogy ez hibásodott meg? Kikerestem a bemenet lábait és össze kötöttem MONO-ba ( arra gondolva, hogy előerősítő részében lehet a hiba ), de sajnos ugyan az a helyzet, semmi változás. A kimeneten mértem a feszültséget:
bal oldal= 1,43 volt ha fogom a tetejét= 0,749 jobb oldal=1,13 volt ha fogom a tetejét =0,432 Segítségeket előre is köszönöm.
Szia!
Nézd át a forrasztási pontokat, kapcsolókat, és ha nem szűnt meg a probléma, a javítási leírása szerint ellenőrizd, a megadott értékeket, a tápegységtől kiindulva. / a jól működő oldalt is hasoníthatód, a hibáshoz/
Segítséget kérnék egy Technics su-a600-as erősítőm miért negyed hangerőt ad a jobb oldali hangfalakhoz?válaszokat köszönöm
Szia. Tobb sebbol is verezhet, innen kitalalni nem lehet, neked kell meregetned. Idealis lenne ha lenne szkopod, azzal hamarabb meglenne a hiba. Ha nincs, akkor az ujjaddal erintsd meg a hangeropotmeter csuszkajat mindket kanalison. Ez az elso lepes, nem kivan muszerezettseget. Ha ugyanugy megmarad a hiba, a kovetkezo fokozatok bemenetet kell izgatnod az ujjadal. A RSN bemeneteit es utana a SVI bemeneteit. Ha meg mindig megmarad a hiba, kosd at a rele erintkezoit- ezek is szoktak galibat okozni. Vigyazz nehogy a ket csatornat zard rovidre. Sok sikert. Udv.
Köszi,megpróbálom persze sose csináltam ilyet.Nő vagyok és teljesen amatőr.
Szia!
Szerintem, ezt a hibát inkább bízd hozzáértő szakemberre. Nincs meg hozzá a felkészültséged, gyakorlatod.
Sziasztok!
Van egy SE-A900S Reference végerősítő és egy SU-C800U kontroll egység készülék együttesem. Olyan bajom van, hogy nincs meg a kontroll egység és a végfok összekötő kábel, így a kontroll egységet nem tudom használni. Ugyan beszerezhető ebay-ről, uszkva 10 00HUF ellenében. Kapható hazai forgalmazásban is mint audio - videó átjátszó kábel, 8000HUF. A helyzet nem sokkal jobb. Bár egy igen exkluzív erősítő, egy kábelre nem szívesen költenék ennyit! Ellenben kb. tizedéért lehet kapni 6 pólusú mini din kábelt. Kérdésem a következő: az eredeti kábel két dugóját ha egymás mellé teszem (szemben állva velük) a lábkiosztás egyforma, vagy "fordul" valahol a kábel, illetve kiváltható egy mezei 6 pólusú mini din kábellel? A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
Hello! Nagyon előnytelen helyre tudok csak tenni egy Panasonic HE-90 erősítőt (nem marad felette hely, csak alig 1 cm), ezért szeretném állandóra bekötni a ventit benne. A kérdésem, hogy honnan érdemes ehhez feszültséget lopni a ventinek a készülékházon belülről? Gondoltam valami relé húzza meg adott őmérséklet érzékelése felett, de a relét nem találtam meg. Vagy vaksi vagyok, vagy máshogy van megoldva. Van multim, nyilván nem ügy rámérni ide-oda csak ha mód van rá extra audio zajt vagy egyéb gondod nem szeretnék generálni. Ez egy toroidos táppal szerelet MOSFET-es végfok és fűt tisztességesen. A venti viszont elég halk típus, szóval úgy saccolom 5-12V között bármekkora fesz megtenné neki, az áramfelvétele nem számottevő, tán 300mA ha 12V-on forog, úgy emlékszem, mindegy, ha ügydöntő lenne az áramfelvétel akkor majd rámérek, hogy a vonatkozó feszen elért fordulatszám mellett mennyi. Van ötlet, hogy hol lehet stabilan olyan 6-8V közötti fesz, amit meg lehet vámolni egy kis áramocskával?
Találtam itthon egy régi telefontöltőt, amiről pont jó fordulaton megy a venti. Bőven elfér házon belül. Lehet inkább egy relét pöttyözök oda valahová, hogy standby alatt ne kapjon 230V-ot ez a töltő amit benne hagyok egy kábelkötözővel a erősítőben azt ennyi, majd megy arról. Nem vakarózom rajta. Amúgy jól elbeszélgettem magammal
Sziasztok, kaptam egy Technics SA R-40-es Casette Receivert. Minden működik és szépen is szól, de a kazettás deck mechanikusan /gondolom szíjak/ elfáradt, alig mozdítja meg a szalagot. Valaki szedett már szét ilyen cuccot, lehet még cserélni a szíjakat?
Előre is köszi... |
Bejelentkezés
Hirdetés |