Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tovabb olvasod a forumon, emlitenek egy IC-t : MLX90805. Ez rendelkezik lagyindito funkcioval.
Lehet akár egy 8 lábú pic, annak ilyen a táp kiosztása, az 5-os lábon figyelheti a nullátmenetet, a 4-es lábon meg gyújtja a triakot. Ha nincs elrajzolva/működőképes a kapcsolás akkor lehet nem egy nagy cucc megírni a szoftverét.
mod: most látom írják is a kommentben A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
Sziasztok!
Alábbi három diódák közül 10A10, MBRD10100, FSV10100 a legjobbnak is 0.625V a Forvard voltage drop értéke 10A -en. Létezik ennél kissebb Fv értékü hasonló feszültségű (80-100V), áramú (8-10A) és árkategóriájú (2-4$/10db) dióda szerintetek (ami akár keletről is beszerezhető), vagy ne is álmodjak róla ilyen terhelhetőség mellett?
Schottky diódákat ajánlom figyelmedbe, lényegesen kisebb fesz esik rajtuk.
Ha megnézted az adatlapot, mind a három az (vagy hülyeséget írnak, de azt nem hinném)...
Épp azért kérdeztem, mert én még nem találtam olyat, aminek kissebb az Fv értéke. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2018
Én meg csak az első linkre néztem rá, ott pont nem írnak schokkyt
Vannak ugyan "zero bias" Schottky diódák, de nem ilyen nagy áramra. Azok többnyire detektor, nagyfrekvenciás feszültségmérésre valók. ~0,1 V körüli nyitófeszültséggel.
Ebben a feszültség tartományban nem hiszem, hogy találsz jóval alacsonyabb dropú diódát boltban.
Fele ekkora fw értékkel csak 30-45 zárófeszültségűek vannak, pl. 100BGQ03 - 100BGQ04 10 ampernél. Nem tudom, hová kellene a te kategóriád, talán gondold át a szinkron egyenirányítós szituációt, akkor 100 voltos fetekkel 0.2 voltot is el tudsz érni - persze nem minden helyzetben.
Nem hinném, hogy a FET most játszik. Egy 70V -os akkutöltő pozitív kimenete és a töltendő akku pozitív pólusa közé beiktatott diódáról van szó. A diódát azért tenném be, mert az akkutöltő pozitív kimenete töltés közben egy jelző és kapcsoló áramkört is táplál. Viszont ha kész a töltés, a jelző és kapcsoló áramkör ne kapjon pozitív tápot az akku pozitív pólusáról, azért kellene betennem a diódát...
Magyarán van egy pozitív leágazás az akkutöltőről, és utána a diódán keresztül megy tovább az akku pólusára a pozitív töltővezeték...
Oké, értem.. tehát leginkább a diódán képződő meleg zavarna, mert egy töltőnél pár tized volt esés talán nem sok vizet zavar.
Azért játsszál el a gondolattal: az nfet source a töltő felé, drain az akkun és töltés üzemben kapcsold be a fetet, töltés kikapcsolásnál pedig zárd rövidre a g-s átmenetet. Töltés módban egyszer vezet a belső dióda és ha a fetet is "rákapcsolod", jól le fogja söntölni a diódát. Töltés kikapcsnál pedig a fetet kikapcsolod, a diódája pedig az inverz fesz miatt nem fog vezetni ( gondolom, a dióda anód negatívabb lesz, mint a katód ( akku + ) ).
Használj relét..
Annak záró kapcsain kevesebb feszültség esik mint bármely diódán.
Sziasztok!
Ha nem gond, egy kapcsolási rajzzal dugnám ide a képem, arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi képen az 5v6 címkével jelzett dióda mit takar egész pontosan? Köszönöm!
Szia!
5,6 voltos zener.. ZPD vagy hasonló.
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy a BST82 tranyót mivel lehet még helyettesíteni? sajnos nem lehet kapni ahogy néztem
Kösz kösz én hestoron néztem ott nem volt
Sziasztok!
Van egy AEG indukiós főzőlapom, ami beteg, és szétszedés után az a valószínű, hogy egy trafó a hibás. Tudnátok segíteni, hogy az milyen pontosan? A környezetére T921 van írva, az egész lap pedig egy E.G.O. 629.902-02 -es. (Lásd a képeket) Gugli nem volt barát... Az AEG lap pontos típusa: C68000K, (PNC): 949485702 Köszönöm!
Elég ritka a kapcsolóüzemű tápok trafójának hibája.
Általában a készülékhez gyártják, kódszám van rajtuk, de külön venni alkatrész boltokban nem lehet. Ha a szerviz megszán, talán elad egyet Neked. Én - ha van hely a készülékben - átalakítom a tápegységet 50Hz-es sima trafósra. Táphibával sosem fog visszaköszönni...
Köszi! Akkor rápróbálok azért szervízeknél...
Üdv!
A mellékelt panelt bontottam egy Z80-as kártya "számítógép" eprom foglalatából. Valaki felismeri esetleg? Itt van esetleg az elkövető aki csinálta? Köszi!
Sziasztok!
Van egy ASUS X200M laptopom aminek a DC Jack csatlakozójából kitört a középső pöcök/érintkező. Valaki meg tudja mondani milyen típus számon keressem a neten mert a rajta lévő számmal nem mentem semmire. Egy magyarországi bolt linkje is jó lesz ahol kapható mert napi használatban volt a laptop és nem lenne jó a 3-4 hét várakozás a külföldi beszállításra. Csatoltam a képeket. Előre is köszönöm a segítséget! miertcsak
Üdv mindenkinek!
Adott két mosfet: IRF520 és IRF520N. A kapcsolási rajz szerint az utóbbival lehet helyettesíteni egy rádió teljesítmény erősitő végfokot. (zetagi b47) Kérdésem pedig, hogy van e különbség a két FET között, kompatibilis egymással vagy csak gyártófüggő ez a jelölés? Ugyanis az adatlapjuk szerint mindkettő "N" csatornásnak kell lennie és nem értem . Előre is köszönöm a választ
Bontókban noti tipusszám szerint találhatsz, vagy kérdezd meg őket, persze jó drágán
Az N végű picivel jobb: kisebb az RdsON, (vezető állapotú ellenállás) ezért 400mA-rel nagyobb áramot adnak meg.
Üdv!
Valószínű, hogy egy EPROM (ROM) szimulátor kártya lesz. Miért oldották meg így? - EPROM-ot manapság beszerezni nehézkes és már nincs is sok értelme... Vannak korszerűbb eszközök.... - Mert a lábakat, a PIC mikrovezérlővel a kialakított áramkörnek megfelelően úgy cserélgeti, ahogy akarja. (Cím és adat bitek.) - Mert a PIC-et sokkal gyorsabb újra programozni a fogadó elektronika követelményeinek megfelelően....
Esetleg a TME-nél....
Bővebben: Link Ez hasonlít a legjobban rá... De megnézheted a többit is... A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Itt már én is keresgéltem de ezt nem találtam meg.
Ezért ismételten átnézem a jack-eket. Köszönöm.
Csak egy ötlet...
Tedd be fordítva, a csatlakozásokat meg összedrótozod... |
Bejelentkezés
Hirdetés |