Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Hasonló dac-ot rendeltem anno, csak az cax-ról működött nem usb-ről.
Alkatrészileg nem viszik túlzásba ezeket, jobban megéri építeni egyet.
Valami szoftveres probléma lehet, esetleg valami win7 frissítés hiányzik (de melyik?). Kipróbáltam egy másik PC-n amire 32bites win10 van telepítve - azon egyből működött, és be lehetett állítani 32bit/96kHz-et is. Tehát a harver része valószínűleg jó. Vajon az működne, hogy egy 64bites win10-ből, a DAC-hoz használt driver fájlokat lemásolnám, és felülírnám a win7 azonos nevű driver fájljait?
Ubuntu linux alatt is kipróbáltam, és ott is működött egyből, de nem tudom hogyan lehet megnézni milyen órajellel, és bitszélességgel dolgozik a DAC, és persze ilyen beállításokatt sem találok benne. Építeni ilyesmit nincs időm, azért az alaplapra integrált hangkártyánál valószínűleg ez is jobb valamivel. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2018
Aki 64bites win10-et használ, bezippenetné nekem az alábbi fájlokat (ezeket használja a win7 az USB DAC meghajtóprogramjaként):
drmk.sys ksthunk.sys portcls.sys USBAUDIO.sys SysFxUI.dll WMALFXGFXDSP.dll Megpróbálnám, hátha ezekkel éltre tudom kelteni a cuccot.
Én elküldöm neked emailben, illetve ezeket a fájlokat a system mappában találtad?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2018
Én 7€-ért vettem egy ilyen DAC-ot I2S bemenettel, ház nélkül. Ennyi pénzért egyáltalán nem sok, egyszerü és praktikus kis cucc. Nyilván vannak nála sokkal jobbak, pláne ha építesz jobbat csinálsz, no de hányszoros áron? A hangját egyébként egy átlagos, középkategóriás hangkártyához tudnám hasonlítani...
Nálam a system32 és system32/drivers mappákban vannak win7-ben. Win10-ben lehet hogy rá kell keresni. Köszi ha elküldöd!
Megtörtént
A win10 drivert valamiért nem sikerült beleerőszakiolni a win7-be. Viszont találtam más megoldást, ha nem is tökéletes, de jól működik, ezért felteszem ide, hátha más is belefut ebbe a problémába.
Tehát aki a csatolt képen szereplő DAC-ot, ill. hasonlót rendelt távolkeletről, és nem sikerül normális működésre bírnia win7 alatt, akkor a DENON DA300USB driverével működésre bírhaja. Nekem ezzel a driverrel 24bit/192kHz a beállítható maximum. Ez ugyan kevesebb mint amit a hardver elvileg tud, de jóval több mint amit a win7 alap drájverével tud, és stabil a működése (a win7 alap drivere minden indulásnál "elvesztette" a DAC-ot) Aki esetleg tud ennél jobb megoldást, annak kíváncsian várom az ötletét! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
ejjha, jól néz ki, van még kép?
Szép lett, gratulálok.
Hangja milyen?
Csinálok majd még, ha megjön a maradék pár alkatrész is.
Egyenlöre csak két csatornát próbáltam egy öreg erösítövel és passzív hangfallal, hogy egyáltalán müködik-e rendesen.
Meg kellett állapítsam, hogy abszolút zajmentes, dinamikus, részletes, telt hangzású. Hétvégén lesz szerencsém tesztelni a normál rendszeremen is (LXmini+2)... Rosszabb semmikép sem lett mint a korábbi PCM1794-em, söt szerintem le is fölözi. Nemsokára kész a vezérlés is hozzá (Arduino), azzal lehet majd kapcsolgatni a különféle beépített digitális filterek között is.
Meg a feszültségszabályozókkal fogok játszani még, hogy a képen láthato söntök maradnak-e benne vagy LT3042...
Tök jól néz ki.
Traffancsos IV? Te tekered? Hangja mondjuk ha tudod a PCM1794-hez képest? Gondolkodtam már én is, hogy ilyen modulárisat csinálok majd, de nem tudom mennyit számíthat a jó földelés, mert így nehéz megoldani otthon az alsó teleföldet. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Én tekertem, csöves fokozathoz csatol, fesz kimenetes a dac IC.
Hétvégén fogom tesztelni, eddig csak méregettem. Kíváncsi vagyok én is melyik a jobb..
Idézet: „Gondolkodtam már én is, hogy ilyen modulárisat csinálok majd, de nem tudom mennyit számíthat a jó földelés, mert így nehéz megoldani otthon az alsó teleföldet.” Így cserélhető a DAC rész és a kimeneti fokozat is, lehet kísérletezni. GND vezetését könnyebb megoldani, ha minden táphoz külön szekunder tekercseket alkalmazol.
Szia Zoli!
Ez a készüléked is nagyon szép lett. Esetleg arra nem gondoltál még hogy USB bemenetet is készítesz a DAC-hoz? Kíváncsi volnék hogy milyen receivert lehetne erre használni, amivel megmarad a kiváló hangminőség. Én is gondolkodom egy DAC-on de én építenék bele egy USB bemenetet is, hogy a géppel is össze lehessen kötni.
Szia!
Köszönöm! USB forrást nem használok, CD-t is ritkán hallgatok. Nekem az LP a favorit.
Zoli egy Őskövületet is hallgass meg , kiváncsi lennék rá mit mondasz ?
1865 -re Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Szia,
ami (USB) hifi minőséget képvisel az az amanero meg az XMOS. Állítólag a kínai XMOS-ok is egész jó hangúak. Nekem az AudioGD bevállt, igaz az drágább kicsit. Ezek tudnak kifele I2S-t és ezt tudja fogadni közvetlen a DAC IC. Így nagyon egyszerű a digit rész. Vagy veszel egyet, használod s/pdif konverterként és megépíted az s/pdifhez a fogadó részt minden további DAC esetében. Én erről tudok, nem tudom létezik-e erre olcsóbb és jó minőségű megoldás.
Pedig érdemes volna kipróbálnod az USB-t is, mert a tavaly novemberi HiFi Show-n hallottam olyan DAC-ot aminek ilyen usb-s bemenete volt és ezek a nagy felbontású audio fájlok mentek rajta. Nagyon szép részletező hangja volt. Ami még tetszett hogy a Roon programot használták hozzá. A Wifin keresztül pedig távirányítható egy okostelefonnal is. A lejátszásra szánt zenék pedig a PC-n tárolódnak. A Lampizator nevű cég követte ezt el.
AD sorozat legjobb példánya, szerintem is. Ha hozzájutok, meghallgatom.
Itt érdemes egy kicsit körülnézni, és ihletet meríteni.
Lampizator
Szia!
Ezt egy kicsit bővebben fejtsd ki lécci, melyikek ezek a termékek, illetve hol találhatom meg. Az amanero az az AudioGD? Van egy ilyen cég MO-on, forgalmaznak DAC készülékeket nem olcsón.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy PCM1794 AK4118 AD827 USB DACDAC-om és vettem hozzá egy 7 pin CM6631 USB module CM6631A USB daughter card for DAC3 AD1955 D...iliang kártyát, amivel állítólag működik az USB bemenet. Összeraktam de nem működik. Tud valaki megoldást?
Szia!
A Daughter board biztos, hogy ehhez a DAC panelhoz való? Én úgy látom a leírásból, hogy nem összevaló a két kártya, a Daughter board másik fajta DAC panelhez jó. De lehet hogy tévedek és jót vettél. A Firmware-t gondolom telepítetted hozzá a Windowsra. Járd körül egy kicsit a dolgot, hogy tudjuk, mi az ami nem működik, és hogy nem működik. Nincs esetleg valami bővebb leírásod a kártyákhoz? Ha minden jó, akkor próbáld meg felvenni a gyártóval a kapcsolatot, hogy mondja meg, hogy lehetne működésre bírni a szerkezetet. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2018
Ha akad valaki, aki rajtam kívül még vett magának, a korábban említett kínai DAC-ot, annak megemlíteném, hogy végül sikerült 32bit/384kHz-en is működésre bírni, windows7 x64 alatt.
Az USB Audio driver innen letölthető. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |