Fórum témák
» Több friss téma |
Ha jól emlékszem, egy csöves tektronix szkópból lett bontva.
Ha jól emlékszem, indukciómentes, tömör szénellenállások.
Első ránézésre Allen-Bradley gyártmányú, Carbon Composit (szén) ellenállások.
Sziasztok. Ez opto csatoló lenne? Sajnos csak ilyen fotót tudok telefonnal... Kugli nem volt barát
Ezer köszi! én csak 356t meg opto szavakkal próbálkoztam Az ltv-t még ráírhatták volna
Üdv! Sziasztok!
kéne egy kis segítség! Havertól kaptam egy "kisérletező készletből" egy 2db tranzisztoros névszerint OC1070 ből álló hangerősítőt gondolom annak készült google szerint is, bemenet kimenet + - (föld) stim az megy, gondolom 12v vagy jobbhíján 24 de inkább 12re saccolom, de a panel közepén van 2 banánhüvely oda mifrász ment volna (mérőműszer?) valaki tipp? vagy esetleg tanács a készülékhez felakarnám éleszteni hátha még él. köszike.
Szerintem két független egytranzisztoros erősítő be és kimenetekkel közös tápfeszültséggel. Az OC1077 PNP a rajz jelölés hiányos az emitter a pozitív tápfeszültségen van. A nyíl a bázis felé mutat ha ráakarod rajzolni. Volt ilyen tranzisztor üvegtokos kivitelben is. Ha lekapartuk róla a festéket,akkor fotótranzisztorként lehetett használni. Gyerek korom tranzisztora.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
a 356t opto keresre az elso talalat a LiteOn LTV-356...
Ahogyan otvenkilenc írta, ez két erősítő. A bal oldali munkapontját a trimmerrel állítod be, a jobboldali adott az emitterellenállás és a bázisosztó alapján.
A középen lévő két banán : balra-az első fokozat kimenete, jobbra: a második bemenete.
Köszönöm,Gondolom akkor csöves erősítőben nem szerencsés alkalmazni?
Ellenkezőleg. Néhány pozícióban kifejezetten előnyös.
A zajuk elég jó, (rózsaszínzaj tartomány) A hátrányuk hogy a tűrésük nem túl jó (10-20%) tehát válogatni kell őket csatornánként azonos pozícióba.
Csak még egy kérdés ha szabad, a teljesítményeket, terhelhetőséget hogyan lehetne megállapítani?
Rengeteg dokut találni róluk, ez csak egy, de ez alapján már be tudod határolni:
AB Carbon Resistors
Rákerestem az összes rajta levő számra neten, de semmi. A kocsihoz csak annyi köze van, hogy ebben találtam Utólagos beleheftölés, abszolút nem gyári. Még nem tudtam felderíteni hova mennek belőle a vezetékek, mert az első sárvédő környéken kell bontani.
Azért köszi, én is valami H brigre tippelek. Érdekes, hogy a híd egyik fele n fet a másik pnp tranzisztor
Üdv Mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni Ariston 80L bojlerrel (digitális led kijelzős)kapcsolatban. A képen látható gomb elem vagy akkura lennék kíváncsi. Milyen fajta milyen típus és beszerzési forrás. A segítséget előre is köszönöm. hzsiga.
Fizikai méret alapján nem próbáltál keresni? Mint pl a PC -k CR2032 liion eleme...
Esetleg nem lehet, hogy "csak" szuperkondenzátor, és nem is elem?
Szia !
Az egy Supercap, más néven "tárolókondenzátor". Nagyon ritkán mennek tönkre. Általában csak üzem közben mérhető rajtuk feszültség, és néhány perctől pár óráig tárolják a kraftot, utána kisülnek. Az oldalán találsz adatot, a rajt lévő fólián.(Kapacitás/feszültség)
Én ML614, vagy hasonló akkura tippelek. Ki kellene forrasztani, és elolvasni a feliratot, addig felelőtlenség bármit is állítani.
Miniatűr csövek,talán katonai,A második valószínű kivezérlésjelző,ha tudna valaki segíteni a bekötésében.Sajnos nem találtam sehol,ill. a tipusát sem ismerem. A kivezérlésjelző lenne fontosabb talán be tudnám építeni,Köszönöm.
Ha nevüket ideírtad volna ( a képről nem olvasható), talán lehetne segíteni.
A Google tud oroszul, csak a cirill betűket kell beírni. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2018
A felső egyenirányító az alsó meg trióda a lábszám alapján.
Bocs.
Azért nem irtam mert nem vagyok benne biztos,nem látható jól. Most nagyítóval átnéztem,de lehet téves. 1ZS18B,642 Valvo,és egy lemaradt a fotóról, Z71U.
Az 1Zs18B pentóda, de a képen kevés a lába. Amúgy lehetne. A 642 Valvóról semmi. A Z71U hideg katódos trigger cső.
Szia. Köszönöm a segítséget mindenkinek. Lehet, hogy igazad van mert C7-nek van jelölve. És 0,22 F 5,5 V. Nem tudom ezé a baja de mostanában mindig állítani kell az időpontot mert lenullázódik. Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek. hzsiga.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |