Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem hirdesd meg újra. Aki eddig nem válaszolt az már nem fog.
Várni, hogy jelentkezzenek. Megrendeléskor rögtön el kellett volna kérni email címet telefonszámot. Így szívás van.
Az egyetlen jelenlétük a megrendelés volt, azóta pedig semmi.
A fórumból nem lehet "kikérni" az email címüket? Sok fórumozó azt hiszi, hogy ez mások számára látható adat, de egy ideje csak akkor jelenik meg ha azt külön bekapcsolja aki akarja.
Szerintem ne témázz ezen... Tedd fel újra, más majd elviszi. Ha kellett volna, megírta volna rögtön az adatokat, és le lett volna rendezve az üzlet.
Mindig az számít vevőnek, aki konkrétan viszi. Érdeklődés, vagy elhintett vételi szándék nem vevő. Tehát amíg nem viszi valaki, addig állhat a hirdetés.
Vannak még az ígérgetők is. Holnap elhozom a terméket... Jaj, tegyük át későbbre. Pont nem tudtam eljönni. Meghalt az apám (komolyan megtörtént, nem tudtam rá igazán reagálni), temetés lesz, stb. Aztán két hét várakozás után megkérdem, mi legyen a termékkel, azt írja: Kérlek, add el másnak, mostanában nincs időm. Két perccel később el is adtam a sorban álló eladók közül a következőnek. Innentől kezdve én nem jegelek semmit, nem jelölöm meg eladottnak, amíg ténylegesen el nem hagyja a házat a termék.
Az sokkal korrektebb, ha valaki írja: figyu, jövő hónap elején lesz pénzem, ha tudsz várni addig, megköszönném. Nem kell itt húzni az időt, meg hazudozni. Ha le kell valakinek foglalni, akkor elkérem a termék árának 30-40%-át előre. Ha nem akar elére utalni (vagy nem tud), akkor viszi más (ha van rá érdeklődő).
Fórumos mashonnan is ismerős jelentkezett egy hirdetésemre. Kb hét volt lejátszani mindent vagy 2 . Közbe ugyaz az már másnál olcsóbban is volt de mivel megvettem a szavammal kivartam azért mert olcsóbb egy még neten sosem látottól "új embertől" nem veszem meg. Engem még úgy neveltek az adott szó többet ér, akkor még csak pedzegették az internetet de itt is. Persze ha be tudja az ember maradéktalanul tartani.
Neked, és a többi hozzászólónak is.
Alapvetően talán kétféle "eladás" van: Egyik, mikor szükség van a bevételre, és szorít az anyagi kényszer, a másik pedig mikor egyáltalán nem számít. Esetemben ez utóbbiról van szó, ezért jelentős mértékig tudok akár türelmes, akár nagyvonalú lenni. Kis túlzással az ügylet levelezgetésével szórakoztatom magam. (Az alapeset a fölösleges panelok eladása lett volna. De kb fél óra alatt a meglévő készlet sokszorosára jött igény, ezért belevágtam újabb rendelésekbe is. Most már ezt többször ismételtem, és még mindig születnek újabb igények. Azt nem is értem hogyan, mert most nincs elérhető hirdetés sehol.)
Nálam úgy működik a metodika hogy amíg az átutalás nem érkezik meg a számlámra addig úgy veszem hogy csak beszélgettünk. Onnantól az övé a nyák ha már kifizette. Így ha valaki meggondolja magát vagy elfelejt válaszolni tulajdonképpen észre sem veszem. Hiszen a neve csak akkor kerül fel az Excel táblámba amikor megjön a banktól az SMS hogy elutalta a vételárat.
Ha meg már kifizette, onnantól nem szokott gond leni mert nyilván mindenki jelentkezik azért amit kifizetett. De nem mindig! Most is épp van egy emberke aki elutalt 5-6 ezer Forintot nyáklapra de nem jelentkezik és az átutalás megjegyzésébe sem írt bele semmi olyat amiből kitalálhatnám hogy kitől érkezett a pénz. És nem ez az első ilyen eset...
Volt olyan, hogy gyakori folyamatos ígérgetések miatt egy évig tartottam az eladó műszert, majd végleg eltűnt a vevőjelölt. Azóta nálam aki tényleg fizetve viszi, az a vevő.
Most kezdek ott tartani hogy lassan "róka" ingerem van annyi izét kell beszerezni egy javításhoz. Nem sorolom. Legutóbb benéztem és vettem hall os (mágnest érzékel) érzékelőt. Előtte ugyan ez a cucc de nem tudtam helyére tekerni mert nagy volt a kupakja meg még volt vele gond. Ma jött vagy 5 kiló kábel, ritka. 2 hetem ment rá a beszerzésre de siker. Ha még valami kell az gazolaj meg egy raklapemelő lesz. Raklapemelő békával kihúzom a placc közepére, 20 liter gázolajjal leöntöm és gyufát neki . Legutóbb após haverja kapcsolgatta bőszen le s fel az automatákat festés utani visszaszerelés miatz. Erre elhalálozott a gépecske vezérlője rá 2-3 napra. Időm nem volt kimondani ne már lenyomta. Szerencse hogy találtam anno az ebayen 200 fontért vezérlést és megvettem "csak úgy polcdísznek mint aki sejt valamit" . Sajnos nem ám 100% olyan amit bedobok és megy is. Ha meg már 20 éve szívja be a villanyszekrény a párás olajos vizet az nem biztató. Hát lebontottam bő hét alatt. Dymoval ami kell feliratozva, lejött a kábelekről. De mit lehet tenni a pára ellen??? Klíma, az is szívja a meleget de nem enged be port, olajat, olajos vizet. Egy 50x30x40 es púpozott doboznyi ilyen olyan elektomos izé jött a kínaiaktól.... Még az elején se tartok de már kezdek besokallni a "mit felejtettem el még" től. A klíma lyukait bevágtam multiszerszám nélkül mert az már a végét járja, már egy 4000 dremelre nem akartam költeni. Most ezen a fotón mint egy álarcos egyszarvú megyek festeni . Vagyis az első réteg már kész is, én meg épp száradok zuhany alól kijőve. Szép "törtfehér" lesz a belseje ha sikerül...
Szerk: Pihen a pákás, majd hamarosan a forró végű cerkapáka is előkerül. Akkor lesz ám nemulass... A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Idézet: Negyvenezer forintos eladásommal voltam így, utaltak nekem, megjegyzés rovatban semmi. Mivel sok hasonló utalás van nekem munkám miatt, fogalmam sem volt, ez ki lehet. Nincs más, mint várni, ha jelentkezik. Jelentkezett, de brutális stílusban, hogy gazember vagyok, megkaptam a pénzt, de nem küldöm az árut, megy a rendőrségre, ha nem kapja vissza a pénzét. Már az áru sem kellett neki. Nem tudtam vele megértetni, hogy nem tudhatom kitől jött a pénz, visszautaltam. „az átutalás megjegyzésébe sem írt bele semmi”
Nekem eddig 3-4 ilyen eset volt, de nem volt brutális stílus meg hogy gazember lennék, egyszerűen még mindig nem jelentkeztek. Van olyan akinek 3 éve áll a polcomon a kifizetett nyáklapjai! Arra gondoltam hogy lehet hogy meghalt. Olyan is volt akiről tudtam hogy tőle jött a pénz de azt mondta ne postázzam el majd jelentkezik ő. Hát jó mondom... teltek a hetek.. végül három hónap múlva ráírtam hogy most akkor kellenek a nyákjai vagy sem? Ráadásul elég nagy mennyiségben rendelt, valami 20000Ft körüli értékben. Aztán visszaírt hogy persze hogy kellenek a nyákjai de még ráér, majd szól ha küldjem. Viszont ha már ráírtam akkor eszébe jutott hogy még kell neki nyák és átutalt még kb 30000Ft-ot. Így már 50000Ft-nyi nyáklapot őrizgettem neki. És ismét nem jelentkezett még négy hónapig! Négy hónap múlva (azaz összesen 7 hónap) írt hogy most akkor eljönne értük személyesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Teljesen racionális amit mondasz. Borítékot én is csak akkor veszek elő, ha már kattant a kassza.
Esetemben eltorzult az alapkérdés, hiszen én csak azt tudakoltam hogyan tudom elérni azokat, akik ritkán vannak a fórumon. Nem érzem magam becsapva, csak zavart az információ áramlás időleges akadozása.
Erről jut eszembe, egyszer kaptam egy kb 38000Ft-os utalást egy cégtől "termék ár visszatérítés" címén. Utánanéztem a cégnek, az égvilágon soha semmi közöm nem volt hozzájuk. Biztos elírták a számlaszámot. Gondoltam ha felkeresnek akkor visszaadom a pénzüket, természetesen az átutalás díjával csökkentett összeget. Nem nem kerestek.
Kollégám ugyan így járt, csak neki 2,5 millió Forintot utaltak el véletlen. Na ott már nagyon gyorsan megtalálták őt. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2018
Nálam időnként kibogozhatatlan a helyzet, a vevők nem az általam kiállított számlán lévő név alatt utalnak, hanem feleség, gyerek stb. családtagok, akiknek odaadják a készpénzt és ők utalnak, mert csak ők tudnak. Sok egyforma összeg van. Kibogozhatatlan melyik utalás melyik eladásomhoz tartozik, csak annyit tudok, hogy minden pénz megjött. Ha egyszer egy hiányzik, nem tudom, ki nem fizetett. Ez egy hátránya ennek a rendszernek, ezért az utalást amennyire lehet, kerülöm.
Én csak egyet nem értek, hogy lehet félre utalni, hogy ha a név nem egyezik a számlaszámmal akkor visszadobja a bank.
Ha a számlaszám érvényes, arra lehet pénzt küldeni. A megnevezést azt én adom neki, és csak arra jó mert a kivonaton is ezt fogom látni, ami segíthet az azonosításban.
Tehát ha te Kovács Józsefet, Özv. Kolozs Gusztávnénak írod be, akkor is mehet a pénz, de ez kicsit sem logikus. Akkor van a gond, ha a számlaszámot elütöd, de az elütött szám is "érvényes". Ilyenkor rossz helyre érkezik a pénz.
Nem dobja vissza, név nem számít. A K&H-nál ezt mondták.
Ez érdekes, pont K& H-nál jártam úgy, hogy a megadott névhez nem stimmelt a számlaszám és visszadobta, hogy érvénytelen tranzakció, és csak egy szám nem stimmelt.
Lehet az az egy nem stimmelő szám a visszadobás oka, ha olyan számlaszám nem létezhet.
Ezt ki fogom próbálni.
Egy kamu névvel és 1000%-ig létező számlaszámmal, de van egy gyanúm, hogy sikertelen lesz.
Ha írsz neki privát üzenetet, akkor arról nem kap email-t ha nincs belépve?
Nem kap, régebben így működött, de már jó ideje nem így van, annak ellenére sem, ha ez az opció a beállításoknál be van kapcsolva. Jó lenne ezt visszaállítani.
Tudtommal egy számot nem lehet elütni mert a teljes számlaszám egy része ellenőrző szám, a "checksum" nem jön ki.
Lehet hogy bankja válogatja, amikor Em-nek akartam befizetni , és a nevét rosszul mondtam be,akkor a kedves bankos hölgy azt mondta hogy nem ez a neve a számlatulajnak... Másnap sikerült, természetesen jó nevet bemondva...
Nár megint járt nalunk a medve. Merjek-e majd erősítőt építeni?
Meglepődve tapasztaltam, hogy a felhasználók között nem lehet név alapján keresni. Régebben ez a funkció működött. így nem találom meg azt a felhasználót, akinek elfelejtettem a nickjét és csak a nevét tudom.
Megyek ebédelni, három szoftveres fejlesztő cigizik az irodaház sarkánál.
Odasétál hozzájuk egy csaj, hogy: - Sziasztok, ti mégis műszaki emberek vagytok, megnéznétek az autómat, hogy miért nem indul? Vagy legalább kit hívjak? Első válasz: - Autószerelőt. Fél óra mulva amikor visszafelé jöttem még mindig ott volt a csaj, csak a kocsija lett eltolva egy megállni tilos tábla mellé (addig szabályosan parkolt). |
Bejelentkezés
Hirdetés |