Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Talán tud valaki segíteni: KSV 33600 típusú egy kompresszoros kombi Bosch hűtőszekrényem leolvasztás után is elégtelenül hűt (legfeljebb +10 C fokig). Újabban mintha nem működne a ventillátora, de ebben nem vagyok biztos. Eddig ugyanis ajtónyitáskor néha látható volt, hogy éppen leáll a forgás, most ilyenkor már nem pörög. A kérdéseim ezzel kapcsolatban, hogy -- mikor kellene a ventillátornak bekapcsolnia, mi vezérli azt, -- hogyan lehetne tesztelni, hogy valóban meghibásodott-e a ventillátor, -- hogyan lehet levenni (kipattintani?) a ventillátor burkolatot legalább a megtisztításához? Előre is köszönöm a választ!
Szevasz!
"Autók a félhermetikus kompresszorral eleve arra vannak gyártva, hogy elengedjék..." Nem egészen, 2 autó van a családban, 8 és 10 évesek, eredeti töltet van bennük és hűtenek, valamannyi nyilván már hiányozhat, de a hűtésen nem venni észre.. A kífújt levegő nagy ventillátor fokozaton mind a 4 nyíláson +4 fok. Erre nem mondható hogy rossz. Én magam csodálkozom, hogy gyakorlatilag nem fogy a közeg. Ha kellene amúgy bármikor tudnék rátölteni, de eddig egyiknél sem volt szükség rá, rácsatlakozva, nyomásokra is rámérve minden rendben. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Az előbbi problémámmal kapcsolatban következő lépés a "kivitelezés". Ehhez le kell cserélnem egy szervizszelepet, mert ereszt, sérült. Értelem szerűen forrasztva van. vízvezeték forrasztás nem gond, de keményforrasztani még nem volt szerencsém. Ahogy olvasom, 2 lehetőségem van. Az egyik, hogy ezüst tartalmú forraszanyag, gázlámpa. De a kivitelezés nem tiszta, youtube ellentmondásos. Van, aki használ folyasztószert, van, aki azt mondja, nem szabad, mert koszt visz be. A pálca sem tiszta, milyen kell. A másik lehetőség az ellenállásos forrasztás. Erről viszont nem találok konkrét megoldást. Gondolom megfelelő lenne a ponthegesztő trafó is, két vastag szén elektródával, de nem találok jó leírást. Tudtok kezdő segítséget adni? Akár linket, milyen forraszanyagot vegyek? Köszönöm!
Szevasz!
Ponthegesztő trafó nem jó, kicsi hozzá a feszültsége. Ilyenféle jó hozzá, létezik olcsóbb is ca. 55e+ÁFA https://www.faktoraruhaz.hu/termekek/szerszam/forraszto_anyagok/for...szenes 25% ezüsttartalmú pálca minimum+folyatószer, vagy ez a pálca bevonattal. Láttam már cinnel forrasztott szelepet is, én ugyan nem csinálnám, mert keményforrasztáshoz megvannak az eszközeim, de tény, hogy "működött". Sima pácával folyatószer nélkül semmire se mész, mindig folyatószerrel forrasztanak, szennyezés nem jelent problémát, jól kell csinálni. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2018
Ha mikrotrafóból átalakított ponthegesztőre gondolsz, megoldható, csupán kettő menet helyett 6-7 menet kell rá. Grafit elektródának meg a jó régi laposelemből kihúzott szénrúd. Csak a megfogatását kell jól megoldani. Adja át az áramot, legyen tartása de ne törje el.
Sziasztok!
Segítséget kérek, hogy vajon miért csöpöghet víz, pára a felül fagyasztós Ariston no-frostos hűtőszekrényben a normál hűtőrészben felül? Típus MTM 1611 F. A fagyasztó rész hátulját is leszedtem, nem látok okot. A hátulján a kompresszor fölé kilógó, kondenzvíz kifolyó csőbe is feldugtam egy behúzó szalagot, de ott sem tapasztalok dugulást. Ez a cső vége fent hol lehet? Hogyan végződhet, határozott behúzó szalag ütközést tapasztalok?
Ha felül fagyasztós és a normál térben csöpög annak nagy valószínűséggel az az oka hogy a két tér közötti szigetelés átnedvesedett .
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
Szia!
A cső vége az elpárologtató alatt kell legyen. Leolvasztáskor ott megy le az olvadék. Az újabb gépekben egy kis pöcök van a fűtőszálról belevezetve, hogy ne fagyjon be, ez akadályozhatja a behúzó szalagot.
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.
A hűtőláda mostanában elég vizes az oldala. Ha jól sejtem akkor a szigetelése már nem a legjobban funkcionál azokon a pontokon. Hogyan lehet javítani a szigetelést?
Házilag sehogy , maximum ha olyan helyen van ahol nem látható akkor körberagasztod hungarocellal .
Valahogy volt egy ilyen érzésem hogy házilag nem lehet. Mondjuk kíváncsi lettem hogy milyen szigetelés van bennük és hogy csinálják. . Amúgy gondoltam én is rá hogy 3cm hungarocellel körbeépítem. 5 oldalán el is férne. És hogy tartós is legyen egy 3mm vastag plexilapot is kapna. Ez súlyban még nem lenne vészes és védene is valamennyire. Gondolom itt a szilikonos ragasztó már nem lesz jó hozzá.
A gyárban 2 komponenses purhabbal öntik (régebben sok gorenjét javítottam ilyen hibával ) kikapartam az eredeti szigetelést és újraöntöttem, de ma már nem éri meg ez a fajta javítás .
gGondolom, ilyenkor az oldalát jól ki kell támasztani, hogy ne legyen púpos. Vagy ez speciális purhab, ami nem dagad meg annyira?
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2018
Moderátor által szerkesztve
Elvileg kalodába kell tenni , de ha jól számoljuk ki a hab menyiségét kicsi az esélye a "púposodásnak"
Szevasz!
Igazad van, de akkor nem lesz meg a hőszigetelő képesség, de legalább használható marad a hűtő. "Kézből" habosítva persze csak ezt lehet tenni. Velünk balhézott a német, ha nem volt meg a 40kg köbmétersúlya a habnak. Mert az nem esett össze, amikor -30at kapott. Láttam gyári új fagyasztót, 1 hét után behorpadt az odala. Nem a mienk volt. Egyszer (többször is) a habosító gép eltolta az időzítést, több hab került bele, a 100-as I gerendák elgörbültek a kalodában. 1m2-re kb. 5 tonna nyomás került. Szóval inkább kevesebbet, mint többet.... Üdv:
Már vagy 5 éve nem csináltunk "újrahabosítást" lejárt az ideje a gorenjéknek az újabb típusok meg még nem jutottak el addig a szintig ( ma már inkább kidobják és újat vesznek ha elromlik a hűtő-fagyasztó)
Sziasztok! Nem érdekel valakit régi 80 literes kis lehel hűtő alkatrészei?
Üzemelt 230 voltról 12 voltról és PB gázról. Mindene meg van még, de közeleg a lomtalanítás.
Sziasztok,
Van egy Samsung cooletch dynamic ( SR-L39NMB) típusú hűtőnk. Nem új darab- de eddig tökéletesen működött, soha nem látott még szerelőt- Vasárnap azt vettük észre, hogy nem hűt ki/be kapcsolás után megy, de ha leáll utána nem indul újra. Kézzel kell ki/be kapcsolni, akkor megy. Volt kint szerelő, mindent átnézett, megnézett rajta és azon a véleményen van, hogy vezérlőpanel és még egyéb gondja is lehet. Ergo hiába rendelek/vásárolok egy új vezérlőpanelt, kb 98% hogy még x szenzor (amiből van pár) is szintén kakukk. Kérdésem van-e itt egy, ehhez a típushoz hozzáértő fórumozó: Tényleg új hűtőt kell vennem? vagy van-e egyéb tapasztalata/javítás/bármi megoldás Köszönöm szépen, Csilla
Rendi . Hátha kell valakinek. Sajnálnám kidobni.
Szia!
Segíteni nem biztos, hogy tudok, csak fura az egybeesés. Engem tegnap pont egy ilyen hűtő ugyanilyen hibájához hívtak. Elektrós vagyok, nem hűtős, de a hiba - elmondás alapján - nyilvánvalóan a vezérlésben van. A hűtő pontos típusát ugyan nem tudom, de Samsung cooltech nofrost alul fagyasztós. Ma meg is néztem, az elektronikát elhoztam további vizsgálat céljából... Szóval érdekes
A táp kondiját nézd meg (470n-1mikro körüli kocka fóliakondi) azok szoktak kapacitást veszteni .
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítség kellene! Hogy lehet a képeken látható indító relét leszerelni a kompresszorról.
Mivel processzoros rendszer, sokkal többet nem is tudok vele kezdeni... Felkészítettem a gazdáját, hogy ez (tápkondi haldoklás) rendszeres hiba, így van esély a javulásra, viszont minden más funkciót - első ránézésre - teljesen jól végrehajt, ezért nem biztattam semmivel. Saját célra (saját fagyasztóba) írtam már új firmware-t, de idegen készülékkel ezt nem tartom jó ötletnek.
Kép egy szál se , de az indítórelét ha kikötöd belőle a vezetékeket csak meghúzod és lejön a kompról (csak rá van tolva a komp kivezetéseire )
Bocsi! Hogy lehet képet feltölteni?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2018
Próbáltam de megsem moccan.A két kompresszor között kicsi a hely,így nem látni, hogy fogja-e még valami.
A szürke "Fájl kiválasztása" gombra kattintva és utána feltölteni.
Köszi a választ!
A fájl melléklet(tallózásra) kattintva kettő képet adtam hozzá, de nem jelent meg a hozzászólásnál!? A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |