Fórum témák
» Több friss téma |
Abszorpciós fűtőpatron ügyben nem jártam sikerrel mert elég drága megoldást javasoltak (10000ft körüli összeg +posta) ráadásul kb 6 hét várakozási idővel! Így továbbra is él a dolog hogy költségkímélőbb megoldást keresek abszorpcios minibár hűtőhöz 9,6mm átmérőjű hossz 200mm 220v vagy 12v-os is érdekel 70 - 100w körüli teljesítménnyel segítségeteket előre is köszönöm!
Páka betétek között is kutakodjál,én egyszer egy hotdog készítő fűtőbetétjével oldottam meg.
Sziasztok! Én is ennél a modellnél ugyanabba futottam bele, hogy első kikapcsolás után többet nem indult. Kb fél év próbálkozás után rendeltem egy digitális termosztátot, azt rákötöttem a kompresszorra és vettem egy programozható konnektort, azt meg az olvasztó ellenállállásra kötöttem. Most csodásan működik kb 2 hónapja. Az olvasztás napi 20 percig tart, ez vált be. Sok sikert mindenkinek!
Ha használnád a Válasz gombot, tudhatnánk, hogy miről írsz.
Szia Norbi! van nekem egy régi lengyel abszorpciós hűtőm. Mostanság lesz nálunk lomtalanítás megnézem neked hogy mekkora a fűtőpatron benne, hátha jó a mérete sajnálnám kidobni ha valaki esetleg tudná használni. De ha érdekel és megoldod a szállítást, az egész hűtőt is elajándékozom szívesen.
Arra is van lehetőség.Holnap megnézem, hogy megvannak-e még! Lehel hűtőben voltak, de valahol kilukadt a cső, ezért szétszedtem és kidobtam.
Sziasztok,
A tanácsotokat szeretném kérni. Adott egy 90-es évek béli Zanussi Lehel hűtőgép. Kb. 3 percenként ki-be kapcsol, de van, hogy a hűtési ciklus rövidebb, mindegy, hogy hova tekerem a hőfokszabályzót. A felfogató bilincs megvan, abba van befűzve a kapilláris, a hőfokszabályzó felett közvetlenül, az elpárologtatóra fekteve alulról. .A termosztátot cseréltem, ugyanez maradt a hibajelenség. Nem a kompresszor biztonsági kapcsolója állítja le, hanem a termosztát, ez jól hallható. Mi lehet a baj? Érdemes még vele foglalkozni, vagy dobjam ki a gépet? Igazából nem használjuk, csak most a garázskisöprésnél előkerült. Kb. 1 éve cseréltem a termosztátot, vadi újra, a boltba magammal vittem a régit, úgy adták annak megfelelően az újat. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2018
Egy dolgot hiányolok a leírásodból. Hűt vagy nem hűt?
Sziasztok.
Van nálam, néhány hűtőpult vezérlő elektronika. Tip: Hauser HCR003. A paraméter listája megvan nekem, de némelyik le van zárva kóddal. Tudja e valaki, vagy van e leírása, hogy kell feloldani a kódot. Van amelyik Safe módban van, van amelyik OFF módban. A Program, és fel le nyílra nem mindegyik ad ki kódot. Tudtok segíteni?
Hűt, mindig ugyanúgy. Nagyon hamar le is jegesedik.
Sziasztok!
A hűtőmben (egyszerű 1 körös, felül fagyasztós kicsi hűtő) elromlott a termosztát, vettem helyette egy másikat, de nem találtam sehol olyat ami eredetileg benne volt (K59 L2722) csak olyat ami ugyanúgy néz ki, de más típus (K57 L5575 = L5568). A szenzor eredetileg a hűtőtérben de sajnos úgy tűnik, hogy az új termosztát fagyasztóba való, mert egyáltalán nem kapcsolja ki a kompresszort. Ugyanúgy kötöttem be, mint az eredetit, még azzal is próbálkoztam, hogy mikor már -10°C körül volt a hőmérséklet a hűtőben, a termosztáton lévő állítócsavarokat csavargattam, de semmi nem történt. Azon gondolkodom, hogy kifúrom a fagyasztó hátsó falát és bedugom ott a termosztátot. A fagyasztóban van a hőfelvevő felület, de csak körben a fagyasztó oldalfalán, a hátsó fal csak egyszerű műanyagnak tűnik. Van esetleg valakinek ötlete, hogy is lehetne megjavítani a termosztátot vagy hogy kifúrhatom-e a fagyasztót?
A hűtő típusát elhallgattad...az új termosztát kapiláris csöve úgy tűnik, fél méterrel rövidebb az eredetinél ?!
A hűtő egy régi Wellington típusú kishűtő, a pontos típust sajnos nem tudom. Igen rövidebb, ezért csak kb. 5 cm lóg be a hűtőtérbe a szenzorból.
Ha nem kerül a termosztát kapiláris csöve az eredeti helyre, az nagy probléma !
A kapilláris cső nem csak a legvégén érzékeli a hőmérsékletet? Ezért gondoltam, hogy elég ha éppen csak belóg a hűtőtérbe.
Inkább készíts képet arról, hogy a régi termosztát hogyan helyezkedett el !
Nem hinném, hogy csak a hűtőtérbe volt "belógatva", talán inkább mélyen bele volt tolva a hőszigetelésben a számára kialakított "furatba"...vagy nem? A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
Szevasz!
Ne kísérletezz, a K57xxxx család jellemzői eltérnek a K59xxxx családtól. A K57 sose lehet jó, K59-et keress. Másoknak is: A kapillárcső utolsó 5-10 cm-re elég, ha "látja" a kapcsolási hőmérsékletet, de a teljes termosztátot figyelve, a végének kell lennie a leghidegebbnek, különben érthetetlennek tűnő dolgokat csinál. Üdv: StMiklos
Szia,
Sajnos ezt vettem, úgyhogy ezt kell használnom. Miért, mi a gond vele? Milyen hőmérsékleteken kapcsol? Sajnos semmi információt nem találtam róla a neten. uniman: A hőszenzor a lámpa hálózati kábele mellett megy be a hűtőtérbe és ott csak simán rá van fogatva a hátoldal közepéhez egy kerek műanyag lappal.
Szevasz!
"ugyanúgy néz ki" Néhány ezer, nem túlzok! (egymástól eltérő kapcsolási értékű) termosztát néz ki ugyanúgy, mert ugyanabba a házba szerelik. Küldhetek róla katalógust/felsorolást, ahol csak a típusjelek szerepelnek sok oldalon, és semmi más csak értékek nélkül a kapcsolási jellemzők. Miután a hűtőszekrényt gyártó cég határozza meg a kapcsolási értékeket, az rendszerint nem publikus, nincs róla katalógus adat. Kevésről azért van, de az a ritka kivétel. A K59xxxx kikapcsolási értékét tudod változtatni (ez mindvégig minuszban van, akár -32-ig), de a visszakapcsolási értéke MINDIG +2 +5 között van. Ettől olvad le. Tipikusan az egy kompresszoros normál+mélyhűtő szekrényekben használják. Bármelyik másik típuscsalád (K50, K54, K60, K22) sem rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Üdv: StMiklos
"értékek nélkül a kapcsolási jellemzők."
Mik is ezek? A tipuscsaládban a rendelő által kérhető beállítási adatok -tól -ig. A beállítható kapcsolási diferencia -tól -ig. Félautomata leolvasztási lehetőség (ez plusz nyomógomb) A kapcsoló kontaktus morze típusú (átváltó) legyen. Hőfok állító gombbal ne lehessen kikapcsolni (fagyasztó !). Lehet rajta szignál kontaktus. Ez rendszerint fagyasztó és a piros lámpát (baj van a hőfokkal!!) kapcsolja, mert van amit egy hétig se nyitnak ki és látni kell, hogy baj van a hűtéssel és nem azt konstatálni 2 hét múlva, hogy felolvadt 50-100kg fagyasztott áru. És még vannak más lehetőségek is.... Üdv: StMiklos
Értem, úgy voltam vele, hogy hűtőtermosztát, nagyot nem tévedhetek vele, úgy látszik mégsem olyan egyszerű a történet, mint gondoltam. Van valami ötleted, hogy mégis mekkora hőmérsékleteken kapcsol az új termosztát? A fagyasztó térbe helyezés szerinted működhet?
Nem akarok bele másikat venni, nem szeretnék többet költeni erre a hűtőre, nekem nem ér annyit. Köszönöm a sok információt!
Szevasz!
Hol kapcsol? Fogalmam sincs. Ha meg eltekergetted az állítócsavarokat akkor végképp megmondhatatlan, immár lehet hogy működésképtelen, mert például lecsökkentetted a konaktusok közti távolságot és már oldani se tud. Ha valamit még csinál, azt a kapillárcső mélyhűtőbe helyezéssel kísérelheted meg "kitalálni". De a normáltérben közben minden megfagyhat, mert eredetileg ott van rögzítve valahova és nem a levegőben lóg. Ott sose kapcsolna ki. Eredetileg a kikapcsolása valahol -6 és -25 közé eshetett, de már nem ott van.... Üdv: StMiklos
Szevasztok!
Nem elrettentés, de ilyenből még van 8 oldalam. Ennyi adat van róluk... Hogy mennyire így van (mármint az adathiány), az eladó cégek, webshopok, mert valamit azért kéne írni róluk, olykor 3 cég ugyanarról lényegesen eltérő adatokat közöl. Közük nincs egymáshoz a kapcsolási értékeket illetően. És akkor rossz a beépítés helyén a termosztát? Nem, csak nem azt tudja, amit kéne, a vevő meg végképp nem érti. Ennyit a termosztátokról. Üdv: A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2018
köszi az ötletet, rajta vagyok a megoldás felé vezető úton!
Ha méreteket tudnál mondani a fűtőpatronról megköszönném!
Kisméretű kemping hűtő a lengyel tipusod? Kompletten már nem üzemel azért bontanád meg?
Huuu ne haragudj. teljesen elfelejtettem amit ígértem. Hozzá sem nyúltam még. Ez a hűtő kb 80-100 literes lehet. KB. egy éve még tökéletesen hűtött, azóta nem volt bedugva. De ma kipróbálom neked. Viszont nem kemping hűtő.
Sziasztok! Van egy bonyolultabb elektronikus vezérlésű Privileg hűtőm (Electrolux ENB3450 vagy 3850 néven gyakoribb) egykompresszoros kombi hűtő ERF2021P vezérlőpanellel - ez utóbbi a legfontosabb. Áramszünet volt, most nem tudja beindítani a kompresszort, és a vezérlés is csak ki-be kapcsolgat, a szenvedéstől a kompresszor forró. Olyan mintha a nagy áramfelvételtől valami besokallna. A kompresszor direktbe kötve működik. Ha a kompresszort lekötöm, a vezérlés sem kapcsolgat ki. Vettem egy relét, hátha azt be tudja húzni (a motoron nincs), elsőre működött, másodjára már nem. Megnéztem, a a fent említett vezérlőpanelen minden triakkal van kapcsolva. Korábban nem találtam erről itt a fórumban említést. Kérdésem az lenne, hogy jó eséllyel vajon (valamelyik) triak a hibás, vagy már a vezérlő jel is elégtelen lenne, illetve a triak előtt van a hiba? Amúgy csak lelkes amatőr szakbarbár vagyok, eddig azt sem tudtam, mi az a triak.
Csinálj egy képet a vezérlőpanelról ..
"Olyan mintha a nagy áramfelvételtől valami besokallna" általában a tápkondi miatt csinálja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |