Fórum témák
» Több friss téma |
első oldalon a 3-4 hozzászólásban benne van, igaz nem ehhez, de csak 1-2 dolgot kell átalakítani
Azt vedd figyelembe, hogy ez TDA2030 -hoz van. Ezt már nem gyártják, viszonylag drága is. Az ujabb tipus a TDA2030A. Ez itt a boltban(HEstore) is kb 100 Ft, míg a másik 600 körül. 2030A +-22 Volttal megy, 18Wos, egyszóüval korszerűbb, mint elödje uli
Ne haragudj de simán belemegy a 2030A! Ne zavard már össze lécci!
Amúgy ebben nekem is 2030A van.És ezen nem kell semmit sem átalakitani érted???? Amit tettem fel képet az úgy jó ahhogy van. Maradjunk ennyiben.
nálam speciel az elejére a 10 µF sok, a végére 1000µF kevés. nem akartam összezavarni,cs ak felhívni akartam a figyelmet,. hogy kétféle TDA2030 van
uli
Hali Mindenkinek!
Szeretnék építeni TDA2030-as IC-ből egy erősítőt itthoni zenehallgatásra. Érdekel az elektronika nagyon de "még " nem nagyon értek hozzá(16 éves vagyok). Ha tudnátok egy működő kapcsolási rajzot és nyák tervet küldeni az nagyon jó lenne! Majd később szeretnék építeni TDA2030-ból egy mélynyomó érősítőt. Ehez is várnék ötleteket. Köszönöm előre is! ROLAND
Helló!
A Googli, a barátod! Amúgy itt a link! Ebben kapcsolási rajzot, nyákrajzot, is találsz! Több féle van, 18W és 35W os teljesítmény tranyó beiktatásával is! (nem nehéz, csak pár alkatrésszel több) A TDA2030 as más! Az cak 14W -os (már nem gyátják) A TDA2030A van jelenleg, teljesen ugyan az csak 18W -os! (nem kell megijedni, csak ez a pár watt ülönbség van e kettő között) Sok sikert hozzá! Ja amúgy milyen tápot szántál neki? Szereti a 18V + - -t, (de kiválóan indul 15V -ról is, de ez azzal a kompromisszummal jár, hogy a kivehető teljesítmény is kevesebb lessz!)
üdv!
Rögtön ennek a topicnak az elején, asszem a 3. hozzászólásban csatolt valaki egy nyáktervet, meg egy kapcsirajzot. Én is ez alapján építettem meg, müxik is rendesen. Remélem tudtam segíteni
Köszönöm Ampervadász és pista91!
Reméljük működni fog! Ha meg nem, hozzátok, fórumosokhoz fordulok . Köszi mégegyszer!
Helló! például az én hozzászólásomba kicsitt fentebb a tiédnél van eggy rajz az működik. Próbapanelre is megcsinálhatod vagy megrajzolhatod hozá a panelt kézzel egyiksem bonyolult kezdőnek meg pláne nem rossz.Nah helló.
Figyelj oda alaposan, és akkor nem lessz szükséged a mi segítségünkre!
Sok sikert hozzá! ( amúgy tényleg sok 100e pédányban már itt is fenn van a kapcsirajz, stb.)
Sziasztok!
Bele kezdenék én is egy ilyen erőlködőbe. találtam egy 40W-os végfokrajzot, csak az ellenállás értéke szokatlanul van feltüntetve. Nem tudjátok hogy kell leolvasni?
8200ohm... = 8k2 = 8.2kohm (csak spórolásból az emberek pont helyett írják az ohm jelet.)
akkor a 4u7 a kondinál az 4,7u ?? a radiális az az elko?
ehhez az erősítőhöz kell lágyindító ill. koppanásgátló?
kb 40V-ot akarok adni az erősítőnek
helló
ha 40voltot adsz az erőlködőnek akkor az nem lessz hosszú életű. egyszer én is adtam neki 40voltot és kb-2-3percig szólt aztán pápá ic
Hali otthon talaltam egy panelt tda 2030a-val
van mellette 2 tranyo is. Ez miert ilyen-? Ti csak siman a 2030a-t hasznaljatok...
igy vannak parban : BD 679a-BD680a.
Esetleg igy tobbet nyomhat mint 18 W ?
Üdv!
Hát ahogy nézem itt (és gondolom minden máshol) max. 36V!
üdv!
csak elő kéne venni a tda2030 és a tda2030a adatlapját, és nem kénne vitázni mennyit bír. Az adatlapból minden kiderül amugy a pontos válasz itt is le van írva
felrakom a kapcsirajzot, mert szerintem még nem néztétek meg...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |