Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   877 / 1177
(#) Peter65 válasza ferci hozzászólására (») Okt 19, 2018 /

Lehet ezzel oldották meg a gyújtójelképzést, mint telítődő fojtóval, hálózati frekvenciás mágneses erősítőként. Igaz, az ilyen pozícióban lévő fojtókra általában több tekercset tettek, hogy a vezérlést leválasszák a tirisztor gate potenciáljáról, de lehet hogy ez leválasztás nélküli volt. Esetleg köss ár 10-50V-os hálózati feszültséget áramkorlátozással (mondjuk egy ellenállással). Ha adott érték fölött határozottan megy telítésbe (az ellenálláson az áram úgy néz ki mint egy szaggatón), akkor megerősítheti ezt.
Ha az "üres" pontokon segéd tirisztor van, akkor az néhány száz volton legalább pár 100Mohm ellenállást kell hogy mutasson. Szigetelés ellenállás mérővel mindenképpen kimérhető.
(#) Isibá hozzászólása Okt 21, 2018 /

Üdv.
Ez vajon miféle szabályozó lehet?Valaki felismeri?
(#) talaldki válasza Isibá hozzászólására (») Okt 21, 2018 /

Üdv! Csak tipp, porszívó teljesítményszabályzó formája van!
(#) uniman válasza Isibá hozzászólására (») Okt 21, 2018 /

Én inkább (B&D) dekopírfűrész/(Gerex) felsőmaró fordulatszámszabályzójának
tippelném. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2018
(#) blasz hozzászólása Okt 22, 2018 /

Sziasztok mivel tudnám ezt az IC-t kiváltani lehet rosszul keresek de semmi infót nem találok róla.Keverőben van.
(#) pipi válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

Hali!
Mit írtál be? Gugli első találat(nálam) adatlap: Bővebben: Link
(#) Epu2 válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

Szerintem 741-es műveleti erősítő. Bármelyik elektronikai boltban kapsz egy gombóc fagyi áráért.
(#) granpa válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

Ez egy "jobb" 741. Rosszul kerestél: Írd be a "kugliba", hogy CA741, és sok találatod lesz.
(#) blasz válasza pipi hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

Úgy kerestem RCA 941
(#) dolargaan válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

(#) Hp41C válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 / 1

Idézet:
„... ezt az IC-t kiváltani lehet rosszul keresek de semmi infót nem találok róla...”

Pedig fenn van az egész katalógus.
RCA Linear IC 1975 77. oldal

Ha jó régi típusokról kellene adatlap: www.bitsavers.org/components
(#) elektroncso válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /

Jó, csak a típusa a felső sorban lévő CA741.
(#) blasz hozzászólása Okt 22, 2018 /

Köszönöm mindenkinek rosszul kerestem
(#) vargham válasza blasz hozzászólására (») Okt 23, 2018 /

Ha nem találok egy alkatrészt a neten, akkor azért meg szoktam próbálni a másik sorba írt karaktereket is. Hátha... Nem áll semmiből.
(#) blasz válasza vargham hozzászólására (») Okt 23, 2018 / 2

Okultam az esetből
(#) killbill válasza blasz hozzászólására (») Okt 23, 2018 /

Honnan tudod, hogy rossz? Vagyis miért akarod kiváltani?
(#) blasz válasza killbill hozzászólására (») Okt 23, 2018 /

Szia tippelek csak sok minden nincs a panelon igaz van még 2db tranzisztor is még nem mértem ki mindent.
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Okt 25, 2018 /

Keverőben, ha teheted, és cserélni szeretnél, akkor 748 -ra cserélj, ez ugyanolyan, mint a 741, lábkompatibilis is, de kisebb zajú.
(#) Hp41C válasza pucuka hozzászólására (») Okt 25, 2018 /

Emlékeim szerint a 748 ugyan olyan felépítésű, mint a 741, de nem rendelkezik belső kompenzációval. Ha 748 -ra cseréli, meglehet a gerjedéssel is kellene foglalkoznia.
(#) Edem631 hozzászólása Okt 25, 2018 /

Helló.Van egy maréknyi ilyen piros kondenzátorom.Azt szeretném kérdezni hogy megegyezik-e az értéke a 100nF kondenzátoréval?Földelés kondenzátornak is hivják ezt.Lehet-e cserélni modulokba vagy tápokba ilyen pirosra ha van egy kis eltérés értékileg?
(#) Hp41C válasza Edem631 hozzászólására (») Okt 25, 2018 /

Idézet:
„Földelés kondenzátornak is hivják ezt.”

Inkább tápszűrő, hidegítő, bypass, csatolásmentesítő (decoupling) kondenzátornak hívják. Pontos értékük nem lényeges (és pl. a páratartalomtól, hőmérséklettől függ), inkább több darabot használnak, különböző helyekre beépítve. Mind a kettő 100nF, kb 50V -os, összecserélhetők.
(#) Edem631 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 25, 2018 /

Köszönöm válaszát.Van egy Tesla Duettóm abból hiányoznak ezek a 100nF kondenzátorok... abba akarom tenni azért kérdeztem.
(#) pucuka válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 25, 2018 /

Igazad van, javítottam (bár már rég volt) több keverőt is, azokban 748 volt, de nem emlékeztem a kompenzációra. Végül is rá lehet pakolni azt az egy szem 30 pF kondit az IC lábára.
(#) kadarist válasza Edem631 hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

Szia!
Inkább használj kerámia multilayer kondenzátorokat a poliészter helyett. Kisebb az induktivitásuk, hidegítésre ezek az alkalmasak.
(#) Edem631 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

Oké kösz
(#) gkari válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

Dehiszen a képen a felső egy Kőporc kerámia-fóliakondi, az alsó meg szerintem pont az, amit ajánlasz!
(#) kadarist válasza gkari hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

Nem, az alsó nem kerámia, hanem poliészter (Mylar) dielektrikumú típus. A felső valóban kerámia. Poliészter kondenzátor.
(#) Hp41C válasza gkari hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

Ember legyen a talpán, aki egy fotóból eldönti, milyen az a kondenzátor...
https://www.pcboard.ca/0-1uf-63v-multilayer-ceramic-capacitor.html
https://www.rfparts.com/capacitors/capacitors-monolythic/cm104-63.html
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
(#) kadarist válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2018 /

A méret és az alak együtt számít. Egy 100nF-os fóliakondi van a kérdező képén, az alsó helyen. Manapság a kerámiakondik így néznek ki: Bővebben: Link.
A kérdező piros kondenzátora poliészter: 2A 104J.
(#) jdani hozzászólása Okt 27, 2018 /

Üdv. Szükségem lenne egy csatalkozóra, (2PIN) ami panelra szerelhető, és elbír 10-12A.
Pl ilyen mint ez.
Milyen dugó lehet a nekem megfelelő? (lényeg hogy minnél kisebb legyen, de az azt áramot bírja.)
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2018
Következő: »»   877 / 1177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem