Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Beretta ciao 24 szabályzásához ért valaki? A sit sigma szelep max/min modulációját beállítottam HMV-re, hogy szépen tartsa a vízhőfokot. Viszont fűtésnél eléggé furcsán működik. Bekapcsolás után pár másodpercig teljes gázon megy, majd a moduláció leszabályoz minimumra. Tehát nagyjából minimum gázzal működteti a fűtési kört és csak a gázszelep minimum modulációját lehetne nagyobb gáznyomásra állítani, hogy gyorsabban felfűtse a rendszert. Nekem a logikám azt diktálná - mint ahogy a HMV fokozaton működik - hogy nagyobb gázzal felfűt, majd ha kezd már túlmelegedni, visszaveszi a teljesítményt. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Nagy az esély rá de ezt a gazszamladon is latni kellett volna. Elmeletileg ha tul melegre futotte volna fel akkor is ott van meg a biztonsagi hőkioldo aminek le kellett vol a oldania. Nézd meg mekkora a gazszelepnel az égőnél a gaznyomas. Lehet túl sok gazt kap ezert eg ki a hocserelod.
Mérd meg az eloremeno ntc erzekelot mennyi az ertek. Esetleg ha pattintos vedd le ugy mit csinal.
Köszi a tippet, de a hőcserélő azért égett ki, mert kb 10 éves a kazán, és a kondenz leeresztője még soha nem volt kitakarítva, és már annyira elkoszolódott, hogy a kondenz víz nem tudott kifolyni!
A fűtési teljesítmény min/max teljesítményét elektronikusan, míg a hmv teljesítményt manuálisan kell beállítani.
A logikád nem jó... Alapelv: Azért kell minimumon működtetni fűtési módban 3-5p-ig, hogy csökkentsék a kondenzátum képződést. Míg hmv módban a kis kör miatt gyorsan felmelegszik a hőcserélő minden része a kondenzációs tartomány fölé, így kicsi a kondenzációs hatás, addig fűtésnél ez több perc, több 10p is lehet. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2018
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni . Van 1 Fég Komfort-Extra 25VD tipusú kondenzációs kombi gázkazánom . Sajnos nem működik rendesen . A tünete hogy lekapcsol és újraindul 08 hibakód is előjön , régebben néha csinálta inkább magasabb hőfokoknál intenzívebb igénybevételnél , kis hőfoknál nem . Megsűrűsödött a kikapcsolgatás kisebb hőfoknál is . Szétszedtem , kitakarítottam és tökéletesen működik is mind addig amíg a burkoló lemezborítást fel nem rakom (bármennyi fokon , bármeddig , nem áll le . De mihelyst felrakom a burkolatot ugyanúgy kikapcsolgat ! A légáramlás kapcsoló kapcsol ha vákumot vagy nyomást idézek elő a csövek végén (kérdés milyen értéken , de kapcsol ) , a ventilátor is működik folyamatosan , a kéményt is átnéztem nem látok problémát (régen elég volt ha nem raktam fel a külső fedelet a kémény szervizelő nyílására ahhoz hogy ne kapcsoljon ki , most már a kazán burkolat eltávolításával működik csak tökéletesen) . Számtalanszor szétszedtem már burkolat nélkül minden tökéletes burkolattal egyre kevésbé megy ! Már azt is kipróbáltam hogy a légáramláskapcsolóról párhuzamosan elhoztam a két szálat ,visszaraktam a burkolatot és beindítottam a kazánt mikor mértem a vezeték két végén kb 30 V-ot és beindult a kazán és kapcsolt a légáramlás kapcsoló , összezárt és 0 volt lett a két kapocs között én is összezártam az érintkezőket direktbe mint a kapcsoló és ameddig nem engedtem el a kazán láss csodát nem állt le burkolattal sem de mihelyst nyitottam az érintkezőt azonnal megállt , mert valószínűleg a légáramlás kapcsoló már nem volt meghúzva burkolás visszarakását követően . Kérdés az hogy a ventillátor folyamatos működése közben miért kapcsol le a légáramlás érzékelő ha a burkolatok a helyükön vannak burkolat nélkül viszont nem ! Mi nem működhet rendesen lezárt burkolatnál ami nyitottnál tökéletes ? A ventilátor nem tud megfelelő nyomás paramétereket gyártani , vagy a légáramlás kapcsoló működik hibásan , vagy valami egyéb befolyásoló tényező ? Kérem segítsen valaki ha találkozott már hasonló problémával , vagy tudja a megoldást , nem szívesen használnám hosszú távon nyitottan a kazánt ( ezért cseréltük le zártra ) de fölöslegesen sem szívesen adnék ki sok pénzt alkatrészekre ha nem muszáj . Minden segítséget előre is köszönök !
Szia!
Úgy tünik, hogy nem kap elég levegőt a kazán a kémèny felől. Milyen a kéményed?
Köszönöm, sokat segített. Megtaláltam a kalibrálás menetét. Valószínűleg nálam a max fűtési teljesítmény nincs normálisan kalibrálva.
Szia 100/60 -as függőleges , szétszedtem a legtetejét tiszta a külső és a belső cső is jól átlátható !
A kazán felett 1 kis darab van 2 kis lukkal utána 1 ablakos tisztító nagy ablakkal mindkét csőhöz plussz 1db méteres + a kimenő 1 méteres fekete a sapkarésszel .Tavaly elég volt ha csak a kilső csőnek a takaró ajtaját nem raktam vissza és + onnan is szedte a levegőt de a kazántakaró burkolat rajta volt , mostan már az kevés le kell a burkolatot is venni hogy ne álljon le és tökéletesen dolgozzon . De ha becsapom a kazánt és zárva tartom az érintkezőit a légáramlás kapcsolónak mikor minden burkolat fent van akkor sem áll le más hibára és rendesen fűt mint ha semmi se lenne rossz . Úgy viselkedik mint aminek levegő áramlási gondja van de nyitottan minden jól dolgozik zárt burkolatnál meg légáramlási hibával áll le . De az ablak is elég nagy és közvetlen a kazán felett van és ha onnan szívja a levegőt az is kevés .
Szokott lenne szűkítő a kimenetnél, hogy a különböző kémény hosszokhoz illessze.
Clas Premium 24 - 2 éve volt vezérlő panel csere, most újra kezdte, hogy teljesítmény csökkentéskor többszöri lángérzékelési hibaüzenet után 504 kóddal leállt.
Ion elekróda tisztít, utána is. Már-már szétforrasztottam a panelt ... Mi volt a baj ? HMV köri áramlás érzékelő turbina a kosztól megszorult. nagyobbik fedél alatt a keringető mellett balra szemben velünk Egyszerű tisztítani, de ne felejtsétek el előtte elzárni a hálózati vizet !!!
Köszönöm a segítséget ! Tudom , hogy a minimálisnál 2méternél rövidebb kéményhosszhoz ajánlott a 60mm-ről (ami amúgy is 56mm belső átmérő a 2-2 mm falvastagság miatt )42mm-re szűkíteni a belső kémény átmérőjét , kaptam is a kazánhoz 1db 42mm-es és 1db 40mm-es szűkítő karikát amikor megvettem a kazánt.AZ ELSŐ BEÜZEMELÉSEKOR ÚGY DÖNTÖTTÜNK NINCSEN RÁ NÁLUNK SZÜKSÉG MIVEL A MI KÉMÉNYRENDSZERÜNKEL TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK A KAZÁN NÉLKÜLE !!! A használati szerint be kell építeni a ventilátorház (venturi) kilépő csonkjába . A helyzet az hogy most megpróbáltam , ezért ismét kiszereltem és a venturi kilépő alumínium nyakában kb 2mm-rel lötyög a kapott műanyag karika , amibe a venturi belemegy gumi tömítő karika az meg még nagyobb . A kéményt nem szedtem le hogy a kazán utáni kezdő idomba vagy annak a hasonló méretű gumigyűrűjébe bele illene-e ez a szűkítő karika (nem tudom hová tervezték és hová szokták betenni . Viszont megpróbáltam a következő tisztító-kémlelő idomnak a belsejébe belerakni és elfordítani ami nagyjából sikerült is kisebb nehézségek árán de feljebb emelve befordult , és elmondhatom a helyzet még rosszabb lett kb 2-3 másodpercenként leállt és ujraindult a kazán !
Köszönöm a kezelési útmutatót ! Már letöltöttem rég , az érdekesség az hogy nem pont ilyen a menüje , például nálam van a menüben állítható Pe funkció is pedig az én kazánom 1 érzékelővel rendelkezik és nincsen neki melegvíz tároló tartálya se , a P6 -ot is nem on-of -al állítom hanem 00-03-al , pont ezért kérdéses hogy a P3 például utókeringetési idő vagy ujra bekapcsolási idő és a P4 utóventilláció idő vagy utókeringetési idő .
Köszönöm a segítségeket ! Úgy néz ki meg lesz a megoldás ! Mikor nekikezdtem a hibajelenség felkutatásának pár hete , mikor még csak ritkábban de ki-ki kapcsolt a kazán főleg nagyobb hőfoknál és igénybevételnél , meleg víz használatnál jellemzőbben fürdéskor , akkor még elég volt csak a kéményről a tisztító fedelet a külső csőről levéve hagyni hogy tökéletesen működjön . Akkor kezdtem el a kémény átvizsgálásával mivel tükörrel és lámpával minden jónak találtam , muszáj voltam a kéményrendszert megbontani hogy biztos ki tudjam zárni a hibalehetőségek közül hogy nem költöztek-e darazsak bele vagy nincs-e valami más dugulás . Levettem a legfelső egyenes tetejéről a sapkát de mivel nem igazán fértem hozzá a tetőn kívülről rendesen kijött vele a középső cső is amit az átvizsgálás után vissza is sikerült rakni a helyére . a kéményből levett sapkával tökéletesen kiláttam a belső csövön át és a két cső között is (amennyire oda befér a tükörke a két cső közé) lentről felfelé a tükörrel mikor nem volt rajta a sapka a tisztító idomtól . Utána mikor nem lett változás még mindíg le-le ált ha a fedél nem volt fent meg jó volt , csak kimentem a tetőn kívülre és levettem a sapkát ismét de így már csak a sapka jött le szerencsére belenéztem és világítottam fentről lefelé mindkét csőbe és mindkét csövön át tökéletesen láttam a kazán belső részeit és nem volt a gumitömítésekkel sem gond az összeillesztéseknél , nem lógott sehol se be semmi a csövekbe , ekkor visszatettem a sapkát másodszor is és ezért gondoltam és írtam hogy a kémény tuti jó és kizárható . A megoldásra tegnap jöttem rá , bár szinte minden nap próbáltam megtalálni . A kazán tetejéhez fel van fogatva a KEZDŐ idom (100/60-as külső-belső csővel) 4 csavarral , kb 10cm hosszú 2 kis lukkal kb 10mm méréshez , ebbe jön bele a TISZTÍTÓ-KÉMLELŐ idom (100/60-as külső-belső csővel ) kb 20cm hosszú nagy ablakkal a külső csövön és 60mm-es kerek tisztítójárattal a belső csövön (ebbe tudtam befordítani a szűkítő karikát amit ki is vettem mert nem működött vele jobban a kazán) . Valószínűleg a hibát megjavítottam akkor amikor kivettem a helyéről a ventúrit és szétszedtem kétfelé és jó alaposan kitakarítottam a 2 kis csövet is és a ventilátor lapátjairól is a port , és a két fél alumínium ház is elvetemedett a melegtől 1 picit és 1 helyen kicsit tudott fars levegőzni minimálisan amit FBS el tömítettem összerakáskor . Ekkor már valószínűleg jó is lett volna a kazán a tisztításoknak köszönhetően mivel a hőcserélőket is kikompresszoroztam a kondenzhőcserélőt is kivettem és kitakarítottam . Csakhogy véthettem 1 nagy hibát amire csak tegnap sikerült rájönnöm ,amikor a kéményt szétszereltem és felfelé húztam a sapkát a tetejéről valahogy feljebb húzhattam a belső csővel a Kezdő idom belső csővét is amivel sajnos feljebb jött a legalsó gumitömítés ami ráilleszkedik a kondezhőcserélő műanyagdobozának a felfelé álló kilépő kerek csonkjára . A lényeg hogy ez a gumigyűrű ami a KEZDŐ idom belső csövének az alján van felcsúszott a felső lemez felé kb 1cm-t és ezzel kevesebb lett a hely a befelé jövő levegőnek ,mert a kazán felső lemeze és a gumigyűrű teteje között csak kb1.5cm-t hagytak gyárilag . Mivel ez a gumigyűrű is kb2cm magas lehet fel sem nagyon tűnt hogy ő feljebb került és ezzel leszűkítette a bejövő levegő útját . Mikor én tegnap ezt észrevettem letoltam kb 1cm-t a helyére hogy ne sérüljön meg és utána összeraktam Fedéllel ahogy kell) azóta szerencsére még nem állt le ! Még 1 amire nem jöttem rá , van 1 db kis átlátszó gumicsövecske a kondenzhőcserélődoboz felső kimeneti részétől elvíve a kondenztartályba vezető alumínium csőbe ennek mind a két vége 1-1 db kis réz szemecskére van rádugva (kb mint a zsirzószemek) és az alsóba ha a cső rajta van beletudok fújni a kondenzcsapda felé viszont a felsőbe se fújni se szívni nem lehet a tartály felé ( belülről is ugy néz ki csak be van tekerve a hőcserélő műanyag dobozába nincs mögötte semmi , kívülről meg mint ha fémesen tele lenne a luka a szemnek .Ennek mi lenne a szerepe ? Lehet hogy gyári hibás a felső szem ? Nem mertem megpiszkálni a lukját de nem lehet megfújni és szívni sem ! De a kazánon eddig sem vettem észre problémát most sincs , a kondenzvíz meg csöpög a műanyagdoboz alján lévő vastag csövön át a szifonon át . Nem tudom mi szerepe van így ennek a vékony kis átlátszó gumi csőnek , pláne hogy a doboz kimenő fakkjának se a legaljára tették hanem vagy 2cm-rel feljebb . Ha tudtok erről a csőröl valamit és lukasnak kéne legyen a felső kis szemecskének ki tudom fúrni ha kell csak így nem mertem hogy nem vagyok benne biztos kelle rá luk és mi a szerepe . Köszönöm !!!
A réz szemecskéről és a csőröl tudsz képet felrakni?
Sziasztok!
Egy Ariston Genus One 24 kazánom van ami elég kontrollálatlanul melegíti a használati melegvizet. Jól gondolom,hogy a 8.3.3 Használati melegvíz hőmérséklete menüpontban kellene látnom az aktuális értéket?
Sziasztok! Egy Ariston class b prémium kazánom van. Egyik nap 1p2 hibakódot jelzett. Megnéztük és azt írta hogy dugulás. Ki hívtuk a szerelőt aki kisavazta a kazán és úgy néz ki a probléma megszünt. Átnézte a kazánt és azt mondta elektródát kell cserélni, majd amikor azt kicseréltem azt mondta hogy ez a kazán lassan panelhibás lesz. Kérdezném hogy ezt honnan lehet észrevenni? Nekem előtte nem adott más hibakódot. Előre is köszönöm a válaszokat.
Idézet: „a kazán lassan panelhibás lesz” Elég laza megfogalmazás. A hiba vagy van, vagy nincs. Ha van, magától nem javul meg. Kivéve a szép lassan öregedő elektrolit kondenzátorokat. Ezekből van néhány kisebb-nagyobb a panelen, amiket ki lehet cserélni. Nem drágák, lehetőleg jó minőségűeket kell venni. Ha nincs azonos típus, jó más is. Az kapacitásértéke, és a feszültsége kisebb nem lehet mint az eredeti, de nagyobb lehet- A lényeg az, hogy elférjen a régi helyén. Ha már ki van bontva a panel, a forrasztási pontokat érdemes átforrasztani (az SMD alkatrészeket nem). Persze nagyon óvatosan, nehogy ónzárlat maradjon a panelen. Ha nem vagy gyakorlott az ilyesmiben, inkább bízd hozzáértőre.
Köszi szépen a válaszod. Azért kérdeztem mert a panelt ki se bontotta csak ahogy újra programozta akkor mondta ezt. Gyakorlott nem vagyok benne úgyhogy mindenképpen szakértőhöz fordulnák.
Szia!
Idézet: „Azért kérdeztem mert a panelt ki se bontotta csak ahogy újra programozta akkor mondta ezt.” Nem foglalkozom kazánokkal, csak mikrovezérlőkkel...Az általad leírt menetben a szerelő láthatta a laptopján, hogy hány hiba miatti újraindulás volt ( hasonlóan a már sokak által ismert gépjárműdiagnosztikához, itt is elmenthetik a hibákat!) és tapasztalat alapján tudhatta, hogy ez nem sejtet jót ! A kondenzátor csere simán lehet probléma, de egy esetleges lakástűznél a biztosító ezt kizáró okként kezelheti ( az elektronika "buherálása" címén, ha észreveszi ! )
Szia. Köszi a választ. A kazán csak egy dugulás róla küldött egy hibaüzenetet, ami ki is lett takarítva. Más hibakódot nem írt és újra sem kellett indítani.
Sziasztok!
Van egy lakással örökölt Beretta Ciao Green 25 CSI kombi kazánom. 2 hónapig szépen ment, aztán tegnap elkezdett nagyon csúnya csobogó hangot adni. Kézzel is lehet érezni ahogy csobog benne a víz. Mit gondoltok mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
Az aristonban be lehet állitani egy szerviz intervallumot, 1-60 hónap, ha jól emlékszem. Ha letelik, akkor hibakódot ad, hogy hivja a szervizt. Vagy pedig azt látta, hogy a láng nehezen marad meg, akkor az elkók cseréje segithet
Szia,
Valószinüleg a kondenzvíz nem tud távozni. Ellenőrizni kell a kifolyó rèszt és a szifont a kazánban.
Szia Konop,
köszönöm szépen akkor ezt megnézem. Nem gondoltam erre, mert a kondenzvíz szépen csöpög 2-3 csepp/mp kb. De talán ezt a felvetést igazolja az is, hogy egy teljes napi állás után elindult a kazán 1 órát ment is a fűtés, majd mikor lekapcsolt utánna már ismét ez az intenzív csobogás jelentkezett melegvíznél és fűtésnél egyaránt.
Szia konop, sziasztok,
igazad volt, a kondenzvízgyűjtő tele volt darázs és poloska darabokkal. Kipucoltam és azóta ismét jól megy a kazán. Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok! Vaillant Ecotec kazán F62 hibát ír.. (Leírás szerint "gázarmatúra késleltetett lekapcsolás", "idegen fény (a gyújtó és lángőrelektróda a lángjel késleltetett kialvására mutat), "a gázarmatúra meghibásodott", "a vezérlőpanel meghibásodott".
Eddig kétszer produkálta 6 nap különbséggel. Az első alkalommal villanyszerelési munka miatt le volt kapcsolva az áram, utána vettem észre. (Napelem, inverter telepítés.) Jól rémlik, hogy a villany földelésnek van valami köze az ionizációs láng figyelőhöz? Lehet, hogy elszúrtak valamit a villanyszerelők, és ez okozza?... Vagy csak véletlen, és a gáz szelep vagy a vezérlése döglődik? Köszönöm , ha valakinek van tippje..
Sziasztok, vaillant 180 xe kombi kazán a melegvíz nyitására nem kapcsol be; a fűtés jó, és ha épp megy a fűtés melegvizet is csinál. Ha kézzel bekapcsolom a mikrokapcsolót akkor beindul, ha rlfngedem a kapcsolot azonnal leáll. Mikrokapcsoló 1.2ohm ellenállást mutat belapcsolt állapotban, gobdolom az jó. Szerintetek hol lehet a hiba?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |