Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Retro számítógépek

Témaindító: gyerek67, idő: Nov 21, 2014
A retro, '80-as, '90-es években készült számítógépek bemutatásával, javításával, moddingolásával, illetve korszerűsítésével foglalkozó topik.
Lapozás: OK   7 / 26
(#) cua válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 11, 2017 /

Eleg sok mindent osszevasaroltam a megsemmisites elol egeszen a 90-es evek elejetol.
Aztan amikor elkoltoztem, akkor szembesultem azzal, hogy fel kell szamolnom az addig 160m2-es raktarat es csak azok a cuccok maradhatnak amik elfernek a sajat ingatlanban (egy garazsnyi hely). Az most tele van a padlotol a mennyezetig.
A gepem szombaton reggel 6-kor indult, en penteken este meg a TPA-t fuvaroztam at az uj taroloba....
Sok dolgot szetosztottam de sok minden ment a bontoba. :-|
Mondjuk doksikra meg most is vadaszok de innen messzirol mar nehez. A TPA-hoz azt hiszem semmi nincs. Van viszont sok doksim az ESZR-hez, komplett, fenykepes katalogusok es rendszerleirasok is.
A teljes doksi gyujtemeny kb 800 kotet osszesen, ebben benne vannak a VAX es PDP doksik is, illetve sok kisebb gep es 8 bites/homecomputer konyvek is is.
(#) Action2K válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Lett már megoldás a Sinclair QL-edre?
(#) szikorapéter válasza Action2K hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Huhh azóta már nincs meg. Most C64-est javítok, és nebuló-2 esen tanulok programozni.
(#) Action2K válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Az Z80-as, igaz? Én ZX81-en ismertem meg a Z80-at, no meg C64-en rengeteget programoztam gépi kódban. Itt az akkori munkáim publikus termései. (CSDb) - Niki/ECS
Mostanában újra elkezdtem ezeket a régi masinákat feléleszteni és programokat írni rájuk.
Alapítottam egy helyi klubot is, elég szép számmal összejöttünk, de még csak a fészbúkon.
Egy egy taggal természetesen személyesen is találkozunk. A helyi művházzal lebeszéltem, hogy termet tudnak biztosítani, hogy havonta egyszer össznépi összejövetelünk is lehessen. Januárban szeretném az indulást.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
(#) szikorapéter válasza Action2K hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

A nebuló-2 Z80-as alapú "tanuló" készlet. Ügyes kis kütyü.
(#) Action2K válasza dolargaan hozzászólására (») Nov 29, 2018 1 /

Igen ismerem, erre gondoltam. Ne halogasd a fólia berakást, megérdemli hogy újra épséges legyen.
(#) dolargaan válasza Action2K hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Bocs, az már egy berhelt darab volt, azért töröltem.

Ezen a képen van egy eredeti is.
(#) Action2K hozzászólása Nov 29, 2018 /

Ez az egyik masina, aminek a gombjait szeretném egységessé varázsolni.

HOMELAB 3.jpg

(#) szikorapéter válasza dolargaan hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Igen ilyenem van kicsit "jobb" állapotban. Én imádom mindig egy ilyenre vágytam! Ismerőstől kaptam egyet szerencsére.
(#) szikorapéter hozzászólása Nov 29, 2018 /

Itt az én vasam is csak hogy ki ne maradjak a szórásból. Ezen akarom majd megtanulni az assemblert Z-80-ra de elég akadósan megy.

IMG_2472.JPG

(#) nedudgi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Ilyen gombokat keresel?

gombok.JPG

(#) Action2K válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Igen a TKI (táki) gombokat.

A Videoton is ilyen gombokat használt, de nem találom az alkatrészjegyzéket. A VDT terminálok, VPC/VPPC mikrogépek egyes tasztatúráin is ilyen gombok voltak. Ha szerencséd van, talán a nyaralóban találok ilyeneket. Most nagyon hideg van a padláson, de nyáron lehet szó róla, hogy megnézzem.
(#) Action2K válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 29, 2018 /

Köszi! Bármikor jól fognak jönni az ilyen dolgok, mert elkezdtem sok-sok gép felújítását, s replikák építése is tervben van.

Sajnos a gyűjteményem javát a Szegedi Informatikai Múzeumnak adományoztam, amikor ismeretlen tettesek összetörték a VPPC gépemet az eltérítő tekercsért. Így nem sok minden maradhatott.
(#) mikrodigit válasza Action2K hozzászólására (») Nov 30, 2018 /

Ilyen TKI gombokhoz alsó (kapcsoló) rész van nekem gyári új állapotban. Van mechanikus 2 lábú és Hall-cellás 5 lábú változatban is. Sapka sajnos nincs hozzá, valahol elkevertem.
(#) Action2K válasza mikrodigit hozzászólására (») Nov 30, 2018 /

Köszi!, írok privit.
(#) mikrodigit válasza Action2K hozzászólására (») Dec 1, 2018 /

Megtaláltam a gombsapkákat, ilyenek vannak, újak, mindegyikből több db is van.
A sapka 25 Ft, a mechanikus alj 25 Ft, a Hall cellás 50 Ft. Ha csak 1-2 db kell, azt odaadom ingyen. Írd meg mennyi kell.
Bp. XIII.

gomb-66.JPG

(#) Hp41C hozzászólása Dec 7, 2018 /

Itt feltett kérdésre:
Ez a panel a 6502 processzort egészíti ki a gépekben levő, de már nem beszerezhető 6510 -nek megfelelően. A régi gépekbe lehet betenni a hibás CPU helyére.

6502 CPU család
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2018
(#) Action2K válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 7, 2018 /

Áhhh, így már értem! Belenagyítottam a képbe, s már látom, hogy rajta a 6502-es. Lehet, hogy alkatrésztemető, de szerintem is sokkal jobb, mint bármiféle emulátor, vagy bármi.
Ötletes, szép munka!
(#) janigel válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2018 /

HomeLab programok érdekelnek ?
Minden meg van.
CD-re tudom írni.
(#) Szárnyas válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Ha jól gondolom, ezt a kapcsolást készítette el gerry, de majd ő megadja választ, hogy tényleg erről van-e szó.
Egyébként nekem is jobban tetszik ez a kiegészítő panel, mint bármi más megoldás.
(#) Action2K válasza janigel hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Ezekre gondolsz? Link
(#) janigel válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Nem.
Ez nagyon silány, nekem minden program megvan.
Avi fájlok amiket kisípol a PC a valós HomeLab számára.
De PC emu-ban is megvannak ami HTP formátum.

AVI-ban, nem WAV-ban?
A HTP jó nekem, tudom konvertálni is. Azt egy kis ZIP-ben is elfér. Ide is feltudod tölteni, s akkor bárki letudja szedni.
(#) janigel hozzászólása Dec 8, 2018 /

Azért van avi-ban mert a WMP-t használtam, hogy a PC legyen a monitor hozzá.
A HTP-ket zip-elem.

Köszi!
(#) Tápos Lajos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Ilyen Videoton VSD-47700 terminál monitorom van.Majd felteszem az apróhirdetések közé.
(#) nedudgi válasza Tápos Lajos hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Az apróhirdetéseket nem szoktam nézni. Megtennéd, hogy üzensz, vagy ebben a topikban szólsz, ha aktuális lesz?
(#) Tápos Lajos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 8, 2018 /

Következő: »»   7 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem