Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Retro számítógépek
A retro, '80-as, '90-es években készült számítógépek bemutatásával, javításával, moddingolásával, illetve korszerűsítésével foglalkozó topik.
Eleg sok mindent osszevasaroltam a megsemmisites elol egeszen a 90-es evek elejetol.
Aztan amikor elkoltoztem, akkor szembesultem azzal, hogy fel kell szamolnom az addig 160m2-es raktarat es csak azok a cuccok maradhatnak amik elfernek a sajat ingatlanban (egy garazsnyi hely). Az most tele van a padlotol a mennyezetig. A gepem szombaton reggel 6-kor indult, en penteken este meg a TPA-t fuvaroztam at az uj taroloba.... Sok dolgot szetosztottam de sok minden ment a bontoba. :-| Mondjuk doksikra meg most is vadaszok de innen messzirol mar nehez. A TPA-hoz azt hiszem semmi nincs. Van viszont sok doksim az ESZR-hez, komplett, fenykepes katalogusok es rendszerleirasok is. A teljes doksi gyujtemeny kb 800 kotet osszesen, ebben benne vannak a VAX es PDP doksik is, illetve sok kisebb gep es 8 bites/homecomputer konyvek is is.
Lett már megoldás a Sinclair QL-edre?
Huhh azóta már nincs meg. Most C64-est javítok, és nebuló-2 esen tanulok programozni.
Az Z80-as, igaz? Én ZX81-en ismertem meg a Z80-at, no meg C64-en rengeteget programoztam gépi kódban. Itt az akkori munkáim publikus termései. (CSDb) - Niki/ECS
Mostanában újra elkezdtem ezeket a régi masinákat feléleszteni és programokat írni rájuk. Alapítottam egy helyi klubot is, elég szép számmal összejöttünk, de még csak a fészbúkon. Egy egy taggal természetesen személyesen is találkozunk. A helyi művházzal lebeszéltem, hogy termet tudnak biztosítani, hogy havonta egyszer össznépi összejövetelünk is lehessen. Januárban szeretném az indulást. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
A nebuló-2 Z80-as alapú "tanuló" készlet. Ügyes kis kütyü.
Igen ismerem, erre gondoltam. Ne halogasd a fólia berakást, megérdemli hogy újra épséges legyen.
Bocs, az már egy berhelt darab volt, azért töröltem.
Ezen a képen van egy eredeti is.
Ez az egyik masina, aminek a gombjait szeretném egységessé varázsolni.
Igen ilyenem van kicsit "jobb" állapotban. Én imádom mindig egy ilyenre vágytam! Ismerőstől kaptam egyet szerencsére.
Itt az én vasam is csak hogy ki ne maradjak a szórásból. Ezen akarom majd megtanulni az assemblert Z-80-ra de elég akadósan megy.
A Videoton is ilyen gombokat használt, de nem találom az alkatrészjegyzéket. A VDT terminálok, VPC/VPPC mikrogépek egyes tasztatúráin is ilyen gombok voltak. Ha szerencséd van, talán a nyaralóban találok ilyeneket. Most nagyon hideg van a padláson, de nyáron lehet szó róla, hogy megnézzem.
Köszi! Bármikor jól fognak jönni az ilyen dolgok, mert elkezdtem sok-sok gép felújítását, s replikák építése is tervben van.
Sajnos a gyűjteményem javát a Szegedi Informatikai Múzeumnak adományoztam, amikor ismeretlen tettesek összetörték a VPPC gépemet az eltérítő tekercsért. Így nem sok minden maradhatott.
Ilyen TKI gombokhoz alsó (kapcsoló) rész van nekem gyári új állapotban. Van mechanikus 2 lábú és Hall-cellás 5 lábú változatban is. Sapka sajnos nincs hozzá, valahol elkevertem.
Köszi!, írok privit.
Megtaláltam a gombsapkákat, ilyenek vannak, újak, mindegyikből több db is van.
A sapka 25 Ft, a mechanikus alj 25 Ft, a Hall cellás 50 Ft. Ha csak 1-2 db kell, azt odaadom ingyen. Írd meg mennyi kell. Bp. XIII.
Itt feltett kérdésre:
Ez a panel a 6502 processzort egészíti ki a gépekben levő, de már nem beszerezhető 6510 -nek megfelelően. A régi gépekbe lehet betenni a hibás CPU helyére. 6502 CPU család A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2018
Áhhh, így már értem! Belenagyítottam a képbe, s már látom, hogy rajta a 6502-es. Lehet, hogy alkatrésztemető, de szerintem is sokkal jobb, mint bármiféle emulátor, vagy bármi.
Ötletes, szép munka!
HomeLab programok érdekelnek ?
Minden meg van. CD-re tudom írni.
Ha jól gondolom, ezt a kapcsolást készítette el gerry, de majd ő megadja választ, hogy tényleg erről van-e szó.
Egyébként nekem is jobban tetszik ez a kiegészítő panel, mint bármi más megoldás.
Nem.
Ez nagyon silány, nekem minden program megvan. Avi fájlok amiket kisípol a PC a valós HomeLab számára. De PC emu-ban is megvannak ami HTP formátum.
AVI-ban, nem WAV-ban?
A HTP jó nekem, tudom konvertálni is. Azt egy kis ZIP-ben is elfér. Ide is feltudod tölteni, s akkor bárki letudja szedni.
Azért van avi-ban mert a WMP-t használtam, hogy a PC legyen a monitor hozzá.
A HTP-ket zip-elem.
Ilyen Videoton VSD-47700 terminál monitorom van.Majd felteszem az apróhirdetések közé.
Az apróhirdetéseket nem szoktam nézni. Megtennéd, hogy üzensz, vagy ebben a topikban szólsz, ha aktuális lesz?
Már fel is tettem.
https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_101345.html |
Bejelentkezés
Hirdetés |