Fórum témák
» Több friss téma |
Mennyiért vetted..?
Egyébként nekem is Retail-t ír, pedig a hologramos matricán OA(OEM) szerepel amiről (win7) frissítettem..
Most így meg nem mondom, de nem pár ezresért. 35 környéke vagy több is volt még...
Ez nem w7ről frissített, ez ilyen digitális vagy mi a szösz fajta. Emailben jött a serial.
Sziasztok! Tegnap klónoztam a HHD-t az új SSD-re, a Macrium oldalán van egy tutorial ami szépen végigvezetett rajta. A 160GB-ot kb. 3,5 óra alatt másolta át. Kicseréltem a két lemezt és szuperül működik, most már erről írok. A programok is sokkal gyorsabban indulnak.
![]() Idézet: „sokkal gyorsabban” Ez nem mond nekünk semmit...mennyivel gyosabb? ...meg aztán nem is az "indulás" számít, hanem az, mikor a kapott feladatot elvégzi, pl. a photoshopban "átfesti" a program az erdő zöld leveleit hupi-narancssárgára... ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
A Macrium nekem egy 250 GB SSD-t 45 perc alatt klónoz le. A "sokkal gyorsabb" így nehezen értelmezhető számomra. Milyen konfigurációt használsz?
Gondolom a szoftverek betöltése gyorsabb, mert utána a memóriából dolgozik már ha le van tiltva a lapozófájl. Szerintem korrektebb egy újratelepítés mint ez a klónozgatás, főleg így, mert akkor a telepítő már eleve tudja hogy a windows nem HDD-re hanem SSD-re fog kerülni, gondolom csomó mindent máshogy állít be magának.
Engem speciel az SSD nem győzött meg, 1 hét után visszaküldtem a kereskedőnek, és becseréltettem inkább egy jóval nagyobb méretű HDD-re. Gyorsabban töltött be a windows, meg 1-2 program. És akkor mi van? Inkább legyen nagyobb tárhelyem, azt a néhány plusz másodpercet ki tudom várni.
Az automata töredezettség mentesítést, indexelést, virtuális memória és még pár nyalánkságot kapcsold ki. Nekem a klónozás után aktívak maradtak.
Ivan93: Nem kell semmit kikapcsolni !!!
Win7 óta már van olyan okos az OS hogy ilyenekre semmi szükség.
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.
A Matlab betöltése eddig percekben volt mérhető, most talán fél perc sem volt. A másolás szerintem a HDD miatt volt lassú, rossz állapotú volt, de csak tippelem. Az újratelepítés valóban jobb lehet, de sem a programokat sem a win-t nem akartam újra feltenni, plusz nem is tudom a win kulcsát. Alapvetően jó lett volna nekem egy új HDD is, de nincs szükségem nagy tárhelyre, meg inkább a programok induljanak el gyorsan. A futás sebessége úgyis a procin múlik, az meg nem egy erőmű a gépben (2x1.5GHz Celeron B800). Olvastam pár dolgot amit az SSD-hez át kell állítani. A töredezettségmentesítést magától kikapcsolta a win7, a két "prefetch" beállítást kellett csak kikapcsolni a registry-ben. A lényeg, cserélnem mindenképpen kellett a meghajtót, a klónozással ez gyors és fájdalommentes volt, az SSD pedig egyelőre úgy látszik megérte. A tanácsokat pedig köszönöm!
Hdd ról ssd re klónoztam én is. És bizony nekem a win10 nem kapcsolta ki. Akkor nálam nem volt elég okos valamiért.
Win10-ben nem defregmentálás van hanem optimalizálás: ez azt jelenti hogy ha hdd-t detektál akkor defregmentál csak, ssd esetén offline trimmelést csinál..
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
Sziasztok,
Az Asus TransformerBook-omban meghalt a 64GB-os EMMC memória, aminek a cseréje körülményes lenne. A WinToUsb programmal feltelepítettem a Win10-et egy 16GB-os USB 2.0 memóriára, azt leszámítva, hogy csiga lassan működik, de működik. A kérdésem az lenne, hogy ki milyen márkájú/típusú USB 3.0 memóriát ajánl ami kb. 64GB-os, bírja a sok írást, és legutolsó sorban az ára is kedvező? A választ előre is köszönöm!
WinToGo módban USB-re telepített windows Pendrive esetében botrányosan lassú. Már egy USB-HDD -n is 1 nagyságrendel gyorsabb lenne, de inkább egy USB3 házba tett 120-as SSD-t ajánlanék..
![]()
Köszönöm a válaszodat!
A gond az, hogy nem igazán van hely HDD-nek/SSD-nek a laptopban, az USB3 memória is csak úgy fér be, ha a billentyűzet részét "átalakítom" + a közre beiktatok egy USB hub-ot. Hétfőn keresek a cégnél egy USB3-as adathordozót, kipróbálom azt, ha azzal is csiga lassú, akkor veszek egy SSD-t meg egy SATA-USB3 átalakítót és a laptop aljára ráragasztom. Azt viszont megjegyzem, hogy a 32GB-os változatban egy PS2251-es USB3-EMMC átalakító IC van a nyákra integrálva, ami egy EMMC memóriával van összekötve, elméletileg az adathordozókban is ugyanez van. Hétfőn jelentkezek.
Léteznek Pendrive kinézetű (nevű) SSD-k is, de azok ára megközelíti a laptopod új árát, így nem hinném hogy azt választanád..
![]()
A sandisk direkt ilyen célra tervezett pendrive-jait ajánlanám, amiket ebay-en olcsón be lehet szerezni.
Azért az ilyen "hivatalos" helyről szerzett adathordozókkal eléggé vigyáznék
![]()
99% hamisítvány. gyorsaság és adathordozásban sem érik el a minimumot sem
Üdv mindenkinek!
Alaplapi front panel csatlakozás. Asus Gaming 970 Pro Gaming. Tartalék lap a majd jó lesz valamire kategória. Most épp kellene. Egyszerűen elvesztettem a fonalat. A szokásos csatlakozóim vannak ,/corsair Obsidian 450 ház/ 1 szálon fut a Power Led+, és 1 szálon a Power Led- . De az alaplapi front panel bekötésének a leírásában 4 polusú csalakozó is szerepel .De 4 pólusú vezeték az nincs a házban. Most a két szál +- power led vezetékem beköthetem mind két helyre akár. Be is kötöttem , ide is, meg oda is , de valami nem stimmel, mert a folyamatos lenyomással tartott bekacsológomb 4 másodperc után nem kapcsolja le a gépet. Egyszerűen nem értem. Mit lehet itt elkötni? A reset csatlakozóm is csak két pólusú egy dugaljazattal ellátott csatlakozó. Az NC az evidens ott nics csatlakozás, tehát Reset dugaszt a Ground és a RSTCON-ra kell dugni. De mégsem indul újra a gép. A lényeg, a Power Led az melyik csatlakozási helyre kötendő helyesen ? Mert van kettő amire rá lehet kötni. De mint írtam mind két helyen kipróbáltam. Remélem nem a lap a ludas. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
Nem tudom mi nem érthető az ábrán.
Power LED: [PLED+ PLED-] vagy [PLED+ üres PLED- üres] attól függ milyen csatlakozód van. Power Switch: [PWRBTN# GND] Reset Switch: [RSTCON# GND] Teljesen szabványos a kiosztás évek óta. Esetleg nem nézted el az 1-es lábát a csatinak?
Sziasztok! Annyira nem számítógépes de mégis. Van egy kiszedett Samsung ST1000LM024 1000GB SATA 2,5" laptop winchester és szeretném az Xbox one külső winchester-e ként használni. Az Xbox one leírásba azt írja hogy csak 3.0 ást ismer. Ha veszek hozzá házat lessz ebből valahogy 3.0 ás USB kijövetel? Válaszokat köszönöm.
SATA to usb 3.0 ház vagy kábel. így keresd
Köszönöm! Akkor egy ilyen Bővebben: Link megoldja a problémámat? Köszi!
Leírás alapján igen. De ehhez nincs ház!
Ill ha találsz olyat, amin 2 usb csati van, az jobb lenne. Ugyan is abból az egyik, egy kiegészítő táp csatlakozás. Pl: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
Értem. Akkor ezt fogom választani ! Köszönöm!
És melyikkel járnék jobban? nem árban,hanem megbízhatóbb? Házas vagy a ház nélküli Bővebben: Link Nekem van egy házas-om de az csak 2.0-ás. Azt a Samu TV is felismeri (nem kéri a kiegészítő tápot) .
Amelyik gépen van USB3 ahhoz nem kell kiegészítő csatlakozó; ahol olyan házba dugod ahol egymás mellett van két USB2, azoknál sem kell, de az ezredforduló előtt gyártott 1db USB2 port +1 arrébb esetén előfordulhat hogy kell ez az Y formáció. (én még sose láttam szükségét, de elviekben kellhet)
Ha a táskába bedobva kell hordozni egy HDD-t akkor inkább ház, de ha van 2-3db hdd ssd és 1 kábel vagy ház akkor inkább kábel.. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2018
Én futottam bele olyanba, amihez kellett a kieg táp. Persze kábel, ill táv függő is
Ház meg csak a mechanikai behatás miatt lényegesebb. Ha valami dobozba lesz, vagy olyan helyen, ahol védve van, nem érdekes. Vagy ha cserélgeted rendszeresen a hddket. Bár nekem ez úgy van megoldva, hogy nincs a ház összecsavarozva ![]()
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Végül a háznál kötöttem ki,azt rendeltem meg. Az Xbox one mivel úgy követeli hogy a hozzácsatlakoztatott vincseszter 3.0-ás legyen így gondolom a sajátja 3.0-ás. Nem fogom hordozgatni,ha megtelik a saját 500-Gb-os merevlemeze , van egy fölösleges laptop 1Tb-os vincseszterem így szeretném felhasználni erre a célra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |