Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv Mindenkinek! Összeraktam a Proli féle Szulfátoldó-töltő automatikával-t. Működött is az élesztés alatt. Viszont újabb bekapcsolás után, még labortápon az R19 100R 1W elkezdett füstölni, amint a labortápot rákapcsoltam, lekapcsolás után visszahűlt. Ötlete van valakinek miért lehet? Ettől függetlenül villog a zöld LED és reagál mindenre az elektronika.
Hello! Akkor valami túlfogyasztás van a tápnál. Normál esetben a 100Ohm-on nem lehetne 0,25W-nál nagyobb terhelés. Meg kell mérni a 12V-os stabi kimenetén a feszültséget. Ha a stabi után van a terhelés, annak is melegedni kellene. Ha nem melegszik, akkor vagy a 100Ohm értéke nagyobb, vagy a C2 vagy C3 átvezet. Esetleg a C3 fordítva van betéve. A 100Ohm-on nem lehetne nagyobb feszültség, mint 5V.
Kiméregettem, nem találtam semmi gondot a C2 C3 körül. Viszont az 556 lesz a hunyó. Ha az 556-ot kiszedem, akkor 1.8V a feszültség. Amint bekerül a foglalatba az ellenálláson felszalad a feszültség 32V-ra.. Start vagy stop nyomásra a Piros led felvillan és amíg nyomom a gombot világít, a hőmérséklet led meg állanódan piros. Most várok egy másik 556-os IC-t (nem tudom ez gyári hibás, vagy mi lehetett vele, de a lábai is elvannak színeződve). Kérdés az, hogy amíg nem jön meg az 556 addig tudom így simán is használni? Mert karácsony előtt fájó lenne egy akkumulátorra költenem.
Hello! Előfordulhat hogy nem jó az IC, de ilyen hiba nagyon ritka szokott lenni. Célszerű lenne a panelt is átnézni, nics-e valami zárlat valahol. Az IC-t kivéve feszültségek is ellenőrizhetők. Egy 555-556 akkor szokott sokat fogyasztani, ha a kimenete zárlatban van a GND-vel vagy a táppal.
- Az IC-t kivéve, a 4-6 lábnak magas szinten kell lenni és GND-nek ha a megfelelő nyomógomb nyomva van. - Az 5 vagy 9-es lábat a GND-re húzva világítani kell a Led-nek. - Az 1 vagy 13-as lábnak magas szinten kell lenni, GND-re lehúzva leáll a zöld villogása. - A 13-as láb a P3 tekerésekor 5..7V között változik. - A 12-es láb kb. a 6V-os féltápon van. T+ megfogva felfelé, míg T- érzékelőt megfogva lefelé mozdul el a feszültség. Ha ezek így működnek, akkor az IC környezetében várhatóan nincs hiba. Egyébként pedig kivéve az 556-ot működik a regenerálás, csak nincs feszültség és hőfok figyelés. Tehát nem kapcsol le. Idézet: Nem a 11esnek kéne változnia? Ezeket már lezongoráztam azelőtt, mielőtt írtam ezért bátorkodtam az 556-ra tippelni, hogy ott a hiba. Közbe a párom már hozza az 556-ot. Remélem tényleg ennyi baja volt. Még annyi, hogy ha elkezdem az akksit regenerálni, akkor érdemes előtte kisütni? „A 13-as láb a P3 tekerésekor 5..7V között változik.”
Valóban, elírtam a lábszámot. A másik kérdésre én nem tudok válaszolni mert én nem regenerálok, sőt nincs is ilyen készülékem.. De az elvi válaszom a "nem" lenne.
Regenerálás előtt mindenképpen merítsd le kb. 9V-ra, különben nem csináltál semmit.
Rendben, köszönöm szépen a segítségeteket.
Vannak eredmények. Az IC volt az (el)hunyó. Mostmár csak a hőmérővel piszkálódok. Köszönöm a segítségedet.
A töltési végfeszültséget mennyire érdemes beállítani?
Szia ! Amennyiben gondozás mentes az akku , akkor 15 V a maximum , annál többet , csak , ha kicsavarható kupakos . Elvileg 16 V a tuti . Én középállásba tekertem a trimmert és , így 15 V jött ki , tehát maradt annyi .
Nem gondolom hogy ezeknél az akkuknál ezt lehetne bárhova is állítani, ugyanis nálam mindig megállt olyan 13,6-13,8V körül, annál feljebb akkor sem ment volna ha napokig rajtahagyom. Bár előfordulhat hogy feljebb is megy ennél, ha jóval nagyobb a töltőimpulzus feszültsége. Nálam 28V körül van, de nem emlékszem pontosan.
Szia
Én a leírás alapján állítottam be, elment 16V-ig, így állítottam vissza. Ebben a tartományban sokáig áll az akku, regeneráláskor (13,8V) bár nálam 27V AC a trafó, kb 36-38V-os tüskék lehetnek, most merítem a szünetmentest, két kidobott, regenerált 55Ah-s akksi van rajta, mértem, 150W kb a gép üresjárati fogyasztása, másfél órája csipog, már nagyon unom, de bőszen bírja.
Üzembe helyeztem a töltőt. Estére lekapcsoltam. A mai napot végig kattogta és még dolgozik. Kérdésem az lenne, mivel eléggé szulfátos az akksi érdemes a teljes feltöltés után újra kisütni és tölteni, vagy már egy töltésnél érzékelhető a hatása?
Ezt csak a terheléses tesznél tudod meg. Én egy 12V/230V -os invertert szoktam rárakni, 230V -os terheléssel, az lekapcsol, mielőtt mélykisülésbe menne az akksi. Mikor bekapcsolom megnézem az időt, meg amikor elkezd csipogni. Így ki lehet számolni az adott terhelés ismeretében az Ah-t.
Természetesen ha ezt többször ismétled, annál jobban tud dolgozni a kémia, s visszaállítani az akksit.
Én a helyedben hagynám , majd egy kicsit terhelés nélkül . Egy óra múlva megmérném , hogy hány volton marad . 12,6 V az , már szuper . Természetesen az újra merítés , töltés , csak jót tesz .
Egy merítést még bevállalok. Autóban járó motornál a fedélzeti computer 13voltot mutat, mintha nem lenne oké az akksi. A másik akkut betéve 14.4Voltot mér. Remélem még visszatér ez is az élők közzé.
Az mennyire normális dolog, ha töltés közben a polaritás led is villog?
Szia
Az nekem akkor villan néha, mikor lemerült akksit teszek rá, ami már veszi is a töltést. Szerintem normális dolog, kis anomália...
Bocs ha evidens de ezt a kütyüt csak kiszerelt aksira szabad rákötni, ugye?
Igen. Mivel feszültségimpulzusokkal dolgozik, nem szerencsés a kocsi elektromos hálózatát ezekkel bombázni.
Kiszerelni nem kell, csak az egyik sarut le kell kötni.
Cigizni, kovakövet pattogtatni nem érdemes közben, a fejlődő Hidrogén igen nagyot tud szólni!
Egy akksit már feltöltöttem, de a feszültség két nap alatt leesik 11.7-11.8voltra. Szóval az akksi kuka lesz. Van egy másik akkum, ami teljesen zárt, töltött már valaki ilyet? Mik a tapasztalatok? Tartok a gázképződéstől.
Szerintem , csak úgy látszik .
A hidrogen csak eg, de a durranogaz nevehez illoen durran. Nem elonyos szetcsapnia a kensavat.
Sziasztok.
Szeretném összedobni a cikkben szereplő szulfátoldót. A problémám a következő, az onnan letöltött Pdf nyák terv kinyomtatva műnyomó papírra tulságosan porrózus. Így nem merem levasalni. Már minden beállítást átnéztem de nem találtam megoldást. Nincs véletlen valakinek egy jobb felbontású , vagy Layout ban, vagy bármien formátumban is jó lenne. Előre is köszönöm.
A nyomtatódat állítsd fekete-fehér nyomtatásúra, csak feketét nyomtasson és hasonlók. Nyomtatója válogatja, hogy nevezik. A szürkeárnyalatos nyomtatást ne engedd.
És a nyomtató takarékos üzemmódját kapcsold ki.
Szia ! Az is kezelhető , csak itt fontos a beállított végfeszültség . 14,4 V a határ ahol elkezdődik a gázképződés , de 15 V fölött , már egy kicsit sok . Ugyan úgy tedd , csak rá a készüléket , csak érdemes előtte ellenőrizni a folyadék szintet , mert , ha alacsony , akkor nem érdemes vele foglalkozni .
Én a vasalt panelt , még körömlakkal és fogpiszkálóval szoktam tuningolni , ha szitás a nyomat . Kész layoutot , nem készítettem , bár átkonvertálva , beillesztve fél óra alatt kész .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |