Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Ez Hajdú?,mert az enyémen nincs 4.,rejtett csavar.
Ha azt kitekered ( semmi értelme ) nem tudod visszatenni, ha fenn van a fedél.
A kábelsarukat kell lehúzni a szabályzóról, előtte megjegyezve, hogy melyik hol volt. Ekkor le tudod venni a fedelet. Így a sorkapocshoz már hozzáférsz és be tudod kötni. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Igen erről van szó. Bővebben: Link
Ennek van "fazék" az alján, nem "tányér". A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Igen,az enyémnek egy lapos "tányér" az alja,cc 3 éves,és még csak 36000 pénzbe került!
Résre engedett a fedél hátul, belátni is alig lehetett, benyúlni kizárt. Nem volt más mód. Hozzá van rögzítve a testhez a tekerő belső része.
Így is tökéletes, most már hozzáférsz és be tudod kötni.
Az a könnyített Hajdu Aquastic AQ bojler, annak más a szabályzója is és vékonyabb a szigetelése. Ez a jobbik
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Van egy másik gond. Kevés a kismegszakító a mosógépnek és három konyhai gépnek. A villanyszerelő ésszerűségi okokból a bojler vezetékét csapolta meg 3 wago-val, erre tette a mosógép konnektorát. A baj, hogy a régi bojler fedele alatt csinálta meg a kötéseket. Ez a bojler feljebb került, nem ér el odáig a vezeték. Egyébként sem férne el a bevezető lyukon mégegy kábel, mint az előző bojlernél. Nem utolsósorban nem szeretném magam kinyírni, ha a kötésekre víz kerül. Ha fogok egy falon kívüli kötődobozt, kétoldali ragasztóval felcuppantom a csempére, onnan ágazok le a bojler és a mosógép felé jobb egy fokkal, ha nem is szabályos? A bojler vezetékét megszakítás nélkül kell vinni? A jelenlegi vezeték 2.5mm2-es merev. Továbbmehetek a kötődobozból 1.5mm2-es merev vagy sodort 3 vezetékes kábellel?
1.Ezt Bővebben: Link olvasd el mégegyszer figyelmesen.
2. A mosógép hogyan kerülhetett a vezérelt áramkörre ? Ez két okból is szabálytalan. Idézet: „Kevés a kismegszakító a mosógépnek és három konyhai gépnek” Sajnos nemcsak a kismegszakító. A kismegszakítóhoz vezeték is tartozik. Hidd el, már előzőleg írtam, de nem fogod vezeték nélkül megúszni.
Állandó, nappali áramról megy a bojler. Egy mérőóra van, kapcsolóóra nincs. A védőföld hiánya feltételezés volt. Mint, kiderült nincs köze az anód működéséhez. Így viszont nem gondolom, hogy rossz lenne a védőföld. Tudok hívni szakembert kiméretni, de attól tartok drága lesz és felesleges. A kötést villanyszerelő csinálta így,. Pont az a kis vezetékhossz hiányzik, amit lecsippentett. Talán, feszesebben elér odáig... De akkor mit csinálok a mosógéppel? Nincs hova kötni. Ezért döntött így a szakember is.
Akkor azóta ilyen magas a számlád, amióta át lett kötve a nappali ( állandó ) áramkörre.
Akkor ez a kijelentés is téves. Bővebben: Link. Nem arra van rákötve. A mosógépet és bojlert közös vezetékre rákötni, az nem szakember. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Kevés a kismegszakító. Hiába húzok új vezetéket, nincs hova kötni. Három 16A-es van a konyhának, kompromisszumosan elég. Ezen kívül egy világítás, egy bojler. A világításon a lámpákon kívül (nem energiatakarékos) van a hűtő, számítógép és minden fali aljzat. Házon belül lehozhatok a mosógépnek konnektort, akkor az lesz kevés szerintem.
A képen lévőre van rákötve, azzal kapcsolom ki-be. Csak nappali áram van, nem opcionális. Ausztriában van. Nem is tudom, hogy létezik-e itt éjszakai áram. Az előző lakhelyemen is csak egy mérőóra volt, de gázkazán (fűtés, melegvíz). A szolgáltatótól nincs válasz, de a kedvemért gondolom nem fogják behozni, ha az épületben sincs.
Értem de nem lehet így 2 nagyfogyasztó 1 áramkörön.
A szakember megkérdezte mi van a mosógép adattábláján és azt mondta jó lesz. Nem volt gond.Az előző bojler 1500W-os volt, ez 1800W-os. A mosógép 2100-2400W, 10A-es biztosítékot ír. Tényleg necces fogyasztás alapján. Ha nem vezérelt (nappali áram), amiatt még mehetne vagy akkor sem jó a bojlerre kötni? A kötés szabályos, ha nem vezérelt?
Más: engedem le a vizet. Sok liter leengedése után a melegvizes cső folyamatosan csöpög, majdem folyik. Hibás az új bojler, lyukas a cső? Vagy ez így normális? A boltban a 3 napos hiba miatti kezelés lejárt, a Hajdu nem jön ki külföldre...
Egész leengedés alatt sűrűn csöpögött a melegvizes cső. Lement a hidegvizes csövön minden víz, ami le tudott. A hidegvizes cső 10 perce nem csöpög, a melegvizes cső másodpercenként csöpög tovább. Kérlek erősítsétek meg, hogy ez hiba-e vagy sem.
Rátettem egy sárgaréz toldót a melegvizes csőre. Talán kevés volt a loctite 55 menettömítő, a menet végéig, ütközésig rátekertem a toldót. Erősen meghúztam, de nem téptem. Levettem, mert rossz volt a tömítés. Nem túl könnyen, de nem is eszeveszett nehezen indult meg visszafelé (kb. 10Nm). Elrepedhetett belül a bojler csöve az erősebb ráhúzástól? Ennyire kényes lenne? A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Annak a csőnek, amelyikből a meleg jön, sehol nem szabadna csöpögnie. Vagy kevés a tömítés a meneten, vagy tényleg megrepesztetted, Én inkább a kevés teflonszalagra gyanítok. Én mondjuk olyan flexibilis félcolos csővel kötöttem össze a boylert a vízcsővel, és abban volt tömítés is, ott ezért nem is kellett szalag, nem csöpög 12 éve...
A hideg (bevezető) csőnél szabad csöpögni, de ott sem a menetnél, hanem feljebb, egy kiágazásánál (feltéve, ha feltetted a visszacsapót is elé), ott kell is, ott ereszti el a hőtágulási túlnyomást.
Közdarabot tettem a csővégekre (nemrég voltak tárgyalva az előnyei). Ennek szúrtam el a tömítését, de nem erre értettem a csöpögést. Leszedett flexibilis csővel a melegvizes csonkból csöpögött a víz. A víz teljes leengedése után még fél órán keresztül 1-2 deci kicsöpögött a melegvizes csőből. A bojler belsejében alul lyukas a cső? Nem akarom elhinni, hogy én repesztettem el a bojler belsejében a csövet. A menetes vég sértetlen. Ma hívom az üzletet, megpróbálom visszavinni.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Most akkor nem értelek.
Ha leszedted a csövet, miért ne csöpöghetne víz a nyitott csőcsonkból? Kifolyik, ami még bennemaradt, kicsöpög. A melegvízkivezetésnél nincs semmi akadálya neki (A hidegnél is csak a visszacsapó).
Ne idegeskedj,ha megnézed a metszeti rajzot,azon látni,hogy egy behegesztett csonkba megy bele a meleg víz búvárcsöve,flexibilis tömlővel illik szerelni,abban benne a tömítés. Van olyan toldó ami tömítőgyűrűs belső ülékkel készül,nem kell kócolni!
-Bár én még nem szedtem szét boylert, de miután feltöltötted, hát tele lett vízzel. Ez rendben.
DE: a meleg víz nem az aljáról folyik ám ki. Egy felnyúló csőből, hogy a fenti, meleg réteget eressze neked elsősorban. Most, hogy leszerelted a csöveket, leeresztődne ő, de felül nincs luk, a be és kivezető csöveken jut levegőhöz is, tehát lassan buborékolja tele magát, tehát nemcsak lassan eresztődik le, hanem a "felbuborékolás" ütemével -"csöpög".
Szerintem félreértetek. Semmi köze a tömítéshez, csak amiatt engedtem le a vizet. A flexibilis cső bele tud rohadni a bojler csövébe, emiatt tettem toldót, de ez is mellékes.
Mindkét (hideg és meleg) csővég szabadon állt. A melegvizes cső a bojler belsejében felmegy a tetejéig. Kifolyik pár liter melegvíz, amíg a vízszint alá nem megy. Nálam a víz leengedése közben végig csöpögött. Még azután is kicsöpögött 1-2 deciliter víz, hogy a hidegvizes csövön minden kifolyt, ami tudott. A tippem, hogy a bojler belsejében tőből lyukas a melegvizes csövem. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Ha leveszed a fenekét (ha már úgyis leengedted a vizet), minden kiderül.
Levettem, nem onnan jön ki a cső. Ott nem látszik semmi rendellenes, de a csövön sem.
Ha most így ráteszed a meleg víz csőre a hideg víz flexibilis csövet és óvatosan ráengeded, ha hibás lenne, akkor az látszana. De ilyennel új bojlernél még soha nem találkoztam.
Előfordul többnyire, hogy a meleg ági cső az egy külön darab. Cserélhető is, jellemzően egy vékonyfalú rozsdamentes cső, ami pici peremezéssel van egy műanyag csőillesztővel abban a csődarabban ami bele van hegesztve a bojler testébe. Ott csepeghet, ha olyan kedve van, vagy ha nem közvetlen flexicső van rátekerve.
Gyere el értem Kőszegre, kiviszel- megcsinálom, -hazahozol, aztán ennyi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |