Fórum témák
» Több friss téma |
Valamilyen Delay Line. Régebbi TV-ben, videómagnóban lehetők fel.
Köszönöm az infót, így már van merre indulnom.
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész?
Hello! Ez valami trimmer kondi lehetett leánykorában..
Ha jól látom hernyó trimerkondezátor. A működése nagyon egyszerű, a kerámiacső belső fémezése az egyik fegyverzet, a másik a kívülről rátekert huzal. A huzal fel és letekerésével tudod az értékét beállítani.
Hajdanàban mög rövid hullàmon is hasznältäk. Kicsiben.
General Electric gyártmány. Tipust nem találtam. Magyarországi képviseletük talán pontosabbat tud mondani. Egész valószínű hogy már nincs forgalomban.
A 260 Ohm értéket miből állapítottad meg?
A 74LS07 kimenete alacsony szinten max. 40 mA -rel, a 7438 max. 48 mA -rel terhelhető. Nem sok különbség van köztük. Persze párhuzamosan kapcsolhatók a nyitott kollektoros kimenetek, ekkor 6 inverter már 240mA -rel, a 4 NAND kapu 192 mA terhelhető.
20MHz ~ 50ns. 5V -ról 500 ohm -os ellenálláson keresztül 10 mA áram folyik. Legyen az alkalmazott kapuk és a rá kapcsolódó bemenet, a szerelés és a felhúzó ellenállás szórt kapacitása 20pF. A kialakuló RC kor időállandója 10ns. Ez 100 MHz frekvenciának felel meg, ami csak ötszöröse az átvitt jel frekvenciájának. Jól látható az RC kör hatása a "20MHz TTL*.png" képen. A lassú felfutásért az RC kör a felelős. A "20MHz CMOS*.png" képen pedig az látható, hogy a tranzisztoros fokozat elrontja az erősítő kimenetén még jó jelalakot. Minek is az az erősítő, amikor adatlapja szerint közvetlenül meg tud hajtani 50 - 75 ohm -os koaxiális kábelt. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi linken látható csatlakozóban, milyen érintkezők lehetnek? Bővebben: Link
Szia!
Valószínűleg nikkelezett réz Ez szabvány csőfoglalat sbt10-es geiger müller csövekhez.
Üdv Mindenkinek!
Ez egy elektromos kerékpár 36 voltos lítiumos aksi szabályzó, BMS. A bekarikázott alkatrész felizzott amikor kivették az alu házból. (valószínű valami zárlat). Milyen alkatrész lehetett? Hátha javítható ha csak ez ment tönkre. Köszi.
"3 lábúra mi van írva? Mert ha stab íc akkor az alkatrész egy egyszerű dióda.
A Z2 feliratból következtetve zener lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
FR 024N. Én is zenerre gondoltam de hány voltos lehet?
Általában 18V-os zénerek szoktak ilyen helyen lenni, a fet megengedett Ugs feszültsége miatt. Ha meg tudod mérni a fetmeghajtó tápfeszét, akkor annak alapján lejjebb is lehet menni (pl.: ha 12V, akkor 15V-ös zéner is jó), de lehet pont az ment tönkre, és annak a túl magas feszültsége nyírta ki a zénert. Szóval előbb a tápköröket kellene kellő óvatossággal leellenőrizni.
Ez most komoly volt? Mindjárt gondoltam mi az anyaga, az hogy mi a fém csatlakozó típusa az érdekelne, azt is tudom mihez van mert nekem is olyan csövem van, ki is nyomtattam a csatlakozót csak az oldalon a fém pinek típusát nem részletezik amihez a modell van tervezve.
Köszi a válaszokat. Egy 20A, 600V-os fettel próbálkoztam, mert az eredeti fet is tönkre ment(ez volt itthon).
5,1V zenerrel nem nyitott ki a fet, 8,2 voltossal meg pillanatok alatt forró volt. Lehet más is tönkre ment a panelen.
Csak egy ötlet. A Z1 tipusát lenne érdemes megnézni és azzal a feszűltségértékűvel kipróbálni.
Sziasztok került hozzám a képen látható kijelző,sajnos semmi adatot nem találtam róla.Hátha valaki ügyesebben tud keresni a guglin .köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2019
Sziasztok!
Erről tud valaki valamit? Azt én is el tudom olvasni hogy DC-DC converter, de neten rákeresve semmit nem mond magáról. Előre is köszi.
Én ennyit találtam (más típus), lásd melléklet. Egy-két adatbázis szerint még létezik a gyártó cég de valószínűleg nagy karriert nem futottak be, szinte semmi infó róluk. Ha ez sem leválasztott kimenettel rendelkezik mint a másik típus, amiről találtam egy szkennelt oldalt, nem érdemes vele foglalkozni. Ekkora méretben 1000 - 3000 V-ot kibíró, leválasztott DC-DC konvertereket gyártanak.
Bocsánat, módosítanék. Ha a matrica igaz, akkor vagy felvásárolta őket az Artesyn vagy belőlük lett az Artesyn. Előbbinek nagyobb a valószínűsége.
Köszönöm szépen! Nemtudom én hogy nem bukkantam erre rá, valószínűleg figyelmetlen voltam.
Sziasztok! Éppen egy miniatűr RC helikopter feltámasztásán dolgozom, nem megy a farokrotor, mert nem kap a motor áramot. Egy 8 lábú SMD IC-hez futnak a vezetősávok, amin a felirat a következő: MX113
110930T A gugli most nem volt barátom, arra rájöttem, hogy ez eszköz egy H-híd, a kérdés igazából az lenne, hogy az 1-es láb és a 4-es láb közé iktatott 0603-as ellenállás mi célt szolgálhat, mert ez el van égve, nem kimérhető sajnos. A farokrotor betekert a karácsonyfáról egy díszszalagot, és akkor adta meg magát a heli, pontosabban a farokrotor vezérlése, mert ha direktben adok neki áramot, akkor megy. A panel alapján kiderítettem a lábkiosztását, 1-es lábra megy az ominózus ellenállás, 2-es, 3-as a vezérlőjelek a mikrokontrollertől, 4-es láb táp, 5-ös motor egyik pólus, 6-os, 7-es GND, 8-as motor másik pólus. Nem szeretnék az ellenállással kísérletezni, nem akarom az esetlegesen működő H-hidat, vagy ne adj Isten az ismeretlen mikrokontrollert a túlvilágra küldeni. Találkozott már valaki hasonló alkatrésszel? Mi lehet az ellenállás szerepe, áramkorlátot beállító tag? A válaszokat előre is köszönöm
Vajon miért kellett oda H-híd, hiszen csak egy irányba forog a motor...
Egy 0603 áram érzékeléshez elég bizarr. Azonban, ha tényleg ez volt a funkciója, akkor szakadása esetén a hozzá kapcsolt félvezetőkön folyt a motor áram, ami végzetes.
Azért kellett a H-híd, mert ez egy gyerekeknek szánt, lebutított koax heli, amin a főrotor kollektív vezérlése helyett az előre-hátra repülést úgy oldották meg, hogy a farokrotor függőlegesen áll, előre repüléshez megemeli a gép farkát, hátra repüléshez pedig lenyomja, így a főrotor "már nem csak függőlegesen fúj" ezért elindul a gép valamelyik irányba. Mivel nem ismerem a kérdéses alkatrészt, nem tudom, hogy mi kapcsolódik a tokon belül az ellenálláshoz, az ellenállás egyik vége a tápon van, a másik vége pedig a tok 1-es lábán. Ezenkívül a tok a 4-es lábon közvetlenül megkapja a tápot, ezért gondoltam arra, hogy ez egy áramérzékelő ellenállás, mert ha semmi nem korlátozná az áramot, akkor egy esetleges megszorulás esetén minden füstölne, mivel a Li-Po akksi (akármennyiren is kicsi ebben a madárkában) simán lángra tudná lobbantani az egészet. A főrotorok körében is van áramérzékelés, de ott jól kivehető, a két n csatornás FET egy-egy ellenálláson keresztül megy a testre, az ellenállásokon eső feszt pedig egy LM358 figyeli, és az alkatrészek értéke alapján kb. 1,5A-es áramnál földre húzza a FET-ek gate-jét.
Üdv!
Tudnátok segíteni,hogy mivel lehet a képeken látható smd táp ic-t helyettesíteni? Nem találtam sehol. A nagyobbik ic csak a méretarány miatt van a képen. Előre is köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |