Fórum témák
» Több friss téma |
Még plusz egy kérdés ha lehet.a 2 darab integralt kivegyem a foglalatbol amikor fogom cserélni az R15,R18-at.vagy nem fontos?
Még plusz egy kérdés ha lehet.a 2 darab integralt kivegyem a foglalatbol amikor fogom cserélni az R15,R18-at.vagy nem fontos?
Szia.akkor nyugottan kicserélhetem azt az ellenálást?kivegyem az integraltat a cserénél?koszike
Szia .koszi a tippet ,ellenallást kicseréltem az biztos hogy fel emelkedet a teljesitmény.koszike szepen,csak még annyit hogy hosszab távra nemlesz gond ha igy marad evel az ellenálással?koszike válassod.szép napot neked
Szia .nem olvastad véletlenul kérdéseim légyszi?jo lesz akkor ha ezt igy hagyom?koszi a valaszod
Nem lesz gond, erősítőd bemeneti érzékenységét csökkentetted csak.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2018
Hálás koszonet.nagyon sokat segitettél.jovobe ha tanács kell remélem hozzad fordulhatok.mégegyszer koszonom.szép napot
Üdv mindenkine van nekem egy Technics sa-dx940 hazimózi erösitöm problema jelensége késznlét pover led világit pover gomb megnyomásra nem reagál nem kapcsol be mi lehet a problémaja válaszokat elöre is kőszőnőm
Üdv. Neked! H nincs javítási tapasztalatod akkor vidd szakihoz mert "szép példány" Ha segít a szervízköny akkor itt van, küldöm...
Bekapcsol, de nincs hang esetleg ic hiba? honnan tudom hogy a végfok rossz, vagy valami más dolog van a háttérbe.
Nekilátsz mérni és kiderül. Nekem ugyan valami Thomson és nem Technics erőlködőnél volt, hogy csak a 7905 hibásodott meg és azt kellett cserélni - azóta is úgy működik, mint új korában.
Tisztelt Fórumozók!
Egy Technics SU610 erősítőben szeretnék kapcsolókat meg hangerő potit cserélni, mert sajnos kontaktkhibásak, ami nem csoda 27 éves korát tekintve. Tudna valaki segíteni abban hogy ezeket a fém kereteket a kapcsolók körül hogyan kell leszedni? Előbb kell a keretet levenni a kapcsolóról, vagy előbb kell mindent kiforrasztani és kapcsolót meg keretet egyben levenni? A kisebbik keretnek egyetlen lába van beforrasztva, azzal kezdtem, de nem sikerült a forrasztást megolvasztanom se. Pedig 300fokig feltekertem a pákát elkeserédesemben, de nem akar megolvadni. Ez normális?
Kerettel együtt vedd ki, magasabb hőfok, ónszívó(szalag) kell hozzá.
Sziasztok .a multkor sikerult megoldanom hala nektek egy problemat egy technics sa gx 100- as erositoben,ahol a hobiztositek ment el.koszi megegyszer.nos sikerult mégy egy ugyan ijen darabot szereznem,csak sajnos ot is bibi van.még nem mértem semmit de ahogy a kepen is latni ki van menve az R 771,772,773 ellenalas meg 2db tranzistor Q703,Q704.ha teszek ra bemenetet megy o valahogy,kicsit torzit,meg pulzal a hangszoro.nemtudjatok veletlenul hogy eleg e alkatreszeket kicserelni vagy a végfok is el lesz menve?koszike.ahogy kapcsolom a bemeneteket az elso panelon,az se reagal.ki irja csak mintha mindig egy bemenete lenne.kiszike
Még egy kérdes.nem valami meghibasodas ért mentek ki ezek az alkatrészek?
Sziasztok.sikerult kicserelnem a kiéget alkatrészeket,megy is az eggyik oldal,amejik a kepen tussal van megjegyezve.sajnos a masik oldal valahogy megyen ő csak valamiert torzit.nemtudjatok valetlenul hogy a végfok van elmenve vagy mashol keressem a problemat.a végfok az IC vagy a tranzisztorok a hutesen?koszi a segitseget
Sziasztok.a kicserelt alkatreszek utan még mindig torzit a masik oldal.ki lenne menve a végfokom?nemtudna valaki segiteni?meg ahogy kapcsolom át a bemeneteket ,nemreagál.muszaj kapcsolni AM-re hogy haljam a tobbi bemenetet.koszi
Szia!
A leírásod alapján elment a hibrid ic, valamint a bemenetválasztó. amennyiben nem rendelkezel ilyen, működőképes csere alkatrészekkel, gazdaságosan , nem javítható.
Szia .koszi segitsegedet,azt hiszem ki tudnam cserelni csak sajnos nem tudom melyik az a hibrid IC meg a bemenet valaszto.meg volna a rajzis csak tudod ez a magyar szak nyelv nem az erosegem mivel magyar szarmazasi vagyok de nem Magyarorszagrol.ha meg kernelek,nem segitenel legyszives?koszike szepen elire is
Idézet: „egy technics sa gx 100- as erositoben,ahol a hobiztositek ment el.koszi megegyszer.nos sikerult mégy egy ugyan ijen darabot szereznem,csak sajnos ot is bibi van.még nem mértem semmit de ahogy a kepen is latni ki van menve az R 771,772,773 ellenalas meg 2db tranzistor Q703,Q704.ha teszek ra bemenetet megy o valahogy,kicsit torzit,meg pulzal a hangszoro.nemtudjatok veletlenul hogy eleg e alkatreszeket kicserelni vagy a végfok is el lesz menve?koszike.ahogy kapcsolom a bemeneteket az elso panelon,az se reagal.ki irja csak mintha mindig egy bemenete lenne.kiszike” Innen indultál: Tekintettel arra, hogy a leírásod szerint, van egy másik, és a jelenlegi hibás , én nem foglalkoznék tovább vele. Megjegyzem, a működő alapján,is áttudod mérni. A valószínűleg cserélendő alkatrészek ára, a rajz alapján, de neked is meg van illetve hozzáférhető: SVI 3102 B 59 USA dollár+ szállitás / ez diszkrét elemekből is utánépithető/ TC9163 N bemenetválasztó ez 13-15 euro Ennyiért munka nélkül vehetsz, egy sokkal jobb minőségű rádióerősítőt. Ezenkívül nem biztos, hogy a beszerzendő alkatrészek, beépítés után tökéletesen működnek, és bőven lehet, ott még más hiba is.
Szia .koszi hozzaszolasod,szuper a segitseg.az a igassag hogy a masikat baratomnak ajandekoztam,szetetnem ezt a darabot mar magamnak megmenteni,mar csak azert is mert nagyon szepen szol.tudom hogy nem nagy az erteke annyi járással vehetnék egy jobbat is ,ez igaz.szeretnem eztet ossze hozni.azt az IC-t csak kulfoldon tudom beszerezni?hogy érted hogy diszkrét elemekbol is utan epitheto?koszi segitsegedet
Szia! A fotódon Q702 hiányzik a panelból!(Tranzisztor a hűtőborda jobb szélén) Ha még mindig úgy van, és az az oldal az, ami nem szól jól, akkor nézd meg a rajzon, hogy oda mi kéne.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
A netan talált rajzon Q702 nincs beültetve gyárilag se... Bővebben: Link Más ötletem nincs, csak ez tűnt fel a fotón hirtelen.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
Jol mondod,nincs beultetve,es a rajzon sem talalom.akkor tob mint valoszinu ahogy irtad hogy az IC lesz a gond meg a bemenet valaszto?megprobalok szerezni es majd kicserelni.nincs valami tipped honnam tudnam beszerezni e alkatreszeket?koszike
Üdv! Van egy Technics SE-CH 404 erősítő mini toronyból. A torony részei szalagkábellel vannak összekötve, de csak az erősítőt használnám, a többi rész nincs meg. Önmagában nem kapcsol be. Hogyan használhatnám önállóan az erősítőt? Mellékeltem a rajzát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |