Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   399 / 443
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2019 /

Csak pár parancs a régiek közül, a verziók frissülésével jöttek hozzá még.
újabb parancsokat a release-ből ki lehet olvasni
Eagle parancsok

Kérdés.. a gerbermegjelenitő.jpg -t melyik grb megjelenítőben készítetted ?
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Feb 9, 2019 /

Köszönöm. Tanulmányozom.
Ezt használom a gerber fájlok ellenőrzésére. Ingyenes, térbeli képet ad, tetszőlegesen forgatható a panel közvetlenül az egérrel. Van egy csomó beállítása is, amiknek csak egy pici részét használom.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2019 /

Egész helyes kis megjelenítő
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2019 /

Úgy is működik a dolog, hogy csak félig használom a parancssort. Pl. rákattintok a move gombra, majd a parancssorba csak annyit írok hogy R1 majd ENTER. Így pl. nem kell megkeresnem hol van az R1 ellenállás, odaugrik a kurzorhoz, és csak le kell raknom. A furatok esetében meg csak lerakom kb. oda ahová saccolom a helyét, majd utólagosan megadom a pontos adatokat mondjuk mm-ben.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Feb 9, 2019 /

Igen, most már én is tesztelem. Esetenként nagyon hasznos lehetőség.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Ráadásul az ULP szkriptek is ezeket a parancsokat használják. Példának okáért nézd meg azt a szkriptet, ami kör alakban el tudja rendezni az alkatrészeid, ha jól emlékszem, az ki is írja milyen parancsokat fog végrehajtani.
(#) niedziela válasza bbb hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Az ULP kicsit más azért
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Skori, Niedziela!
Ha már szóba került, akkor játszottam vele egy kicsit, és nem igazán kényelmes. Feszegetve a határokat kérdezem:
Azt meg tudom adni számszerűen, hogy mondjuk move parancsnál a kijelölt elem ne egy adott koordinátára mozduljon, hanem valamilyen irányba valamennyi távolságra a kijelölttől?
Vonalnál (pl. panelkörvonalnál) is jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a kezdőpontot még egérrel leteszem, majd ehhez képest menjen pl. jobbra 50 mm-t. Ezt a "jobbrát" és az "50"-et meg tudom adni beírással?
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Persze..

Leteszed a Mark-ot valahova és move C1 (R0 20);
az R jelenti a másodlagos Mark(nulla)hoz viszonyítást.

Ha egyik pozicióból mozgatnál egy másikba akkor move (10 30)(50 50) ami ott van azt elmozgatja. (ahol van)(ahova akarod)

Ha csak saccolod hogy az elmozgatásra váró alkatrész hol van akkor move (C3 10)(30 50)
(sacc a közelbe)(ahova mozgatnád)

aztán még lehet ragozni a csoport mozgatást...stb
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2019
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Köszönöm. Ízlelgetem a lehetőséget. Már maga a másodlagos MARK is kinyit számos lehetőséget.

(R0 10) felfelé 10 egység
(R0 -10) lefelé 10 egység
(10 R0) jobbra 10 egység
(-10 R0) balra 10 egység
(R2 R2) jobbra fel 45°-ban a 2,2 pontra a MARK-hoz képest

Ha bizonytalan vagyok akkor jó a (C4 C6) megadás is, aminek a közeléből elmozgat ha van ott valami? A "C" és "R" kombinálható is egymással?
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Nem tudom a C R kombinációra van-e igény.
Amúgy is több lehetőséget kínál fel,mint amit érdemes lehet használni.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 10, 2019 /

Köszönöm egy kedves Ember segítségét. Kb 1 óra beszélgetés alatt nagy türelemmel elmondta nekem, mit és hogyan szabad csinálni, hogy a CAD és a Eagle egy normálisan együtt müködjön és egy század pontos nyákterv is elkészüljön. Köszönöm.
(#) Alkotó válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 10, 2019 /

Az ilyen embereket nyugodtan megnevezheted (nick néven), sőt kimondottan így illik.
(#) gerry hozzászólása Feb 11, 2019 /

Üdv!
Érdeklődöm, hogy Eagle-ben a 4rétegű nyákból hogyan generálom a gerbert? Ahogy eddig szoktam, úgy csak a két réteget megcsinálja és kész. Gerberlogix-al nem látszik csak kettő réteg!
Köszi!
(#) niedziela válasza gerry hozzászólására (») Feb 11, 2019 / 1

Jelen kérdésedre minden infó nélkül az adható válasz, hogy kiválasztod azt a munkafájlt amelyikben mind a 4 réteg generálásához szükséges rétegek be vannak állítva.
Csak ezzel igy nem mész messze

Mint tudod az eagle relative két részre bomlott, a 9.x előtti és 9.x utáni verziókra.
Ahhoz, hogy lehessen segíteni és ne csak saccolgatni, tudni kell te melyik verziót használod.
A 7.x -ben magadnak kell létrehozni a 4 réteghez a munkafájlt
A 9.x -ben benne van a 4 réteghez csak ki kell választanod.
(#) Lucifer válasza gerry hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

Hanyas EAGLE-t használsz?
(#) siposjani84 válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

Lucifer
(#) gerry válasza niedziela hozzászólására (») Feb 11, 2019 / 1

niedziela, Lucifer!
Elnézést láma vagyok! A 6.4.0-ást használom. Közben találtam egy ilyen fájlt, hogy "gerb274x-4layer.cam". Már csak holnap tudom megnézni a melós gépemen, hogy ez azt csinálja e amit szeretnék! Köszönöm!
(#) gerry hozzászólása Feb 11, 2019 /

Még egy kérdést! Ha ez alapján a nyákrajz alapján töltöm fel a gerbert a JLC-nek, akkor tudni fogják, hogy V-CUT kell a két különböző nyák szétválasztásához? Vagy hogy én külön szeretném? Vagy hagyjak közte helyet, úgy is belefér a 100mmx100mm-be. A körvonalak ugyanazon vonalból vannak rajzolva.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019

custom.png

(#) niedziela válasza gerry hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

Bármit megcsinálnak, csak arra figyelj, hogy nem minden 5$
És a nagy kérdés, ez mitől 4 réteg ?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
(#) gerry válasza niedziela hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

A 4rétegű nyákot csak holnap tudom megnézni, mint írtam!
Ez a két különböző nyák ráfér egy 100x100-as panelra. De ha nekem egybe gyártják le és nem választják szét az nagy szívás lenne.
(#) bbb válasza gerry hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

Olvasd el, amit erről írnak!
Bővebben: Link
(#) niedziela válasza gerry hozzászólására (») Feb 11, 2019 /

Nyugodtan rajzold be a marást szerintem, kb 60$-70$ - ba belefér a marás is.
(#) Moderátor hozzászólása siposjani84 hozzászólására (») Feb 12, 2019

A kérdés a helyére áttéve.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
(#) Gobe54 hozzászólása Feb 12, 2019 /

Sziasztok!
Nem olvastam végig mind a 399 oldalt, de használtam a keresőt és az alábbiakra nem találtam a választ (ha mégis volt, elnézést).
1. DOS-os Orcad V3.20-ban készült kapcsolási rajz importálható-e Eagle-be ?
2. Pads-ban készült kapcsolási rajz importálható-e Eagle-be ?
Default értékek (pl. raster, smash, NET width) megváltoztathatók-e úgy, hogy a prg már ezekkel az értékekkel induljon?

6.5.0-es verzió operációs rendszer: Linux
Light Edition

ui.: A Pads-re most láttam egy ULP-t de még nem próbáltam.
Csak a kapcs. rajz érdekes, egyikből sem készül nyák terv.

Előre is köszönettel: Én
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
(#) Lucifer válasza Gobe54 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Idézet:
„Default értékek (pl. raster, smash, NET width) megváltoztathatók-e úgy, hogy a prg már ezekkel az értékekkel induljon?”

Ha ezt így általánosan kérdezed akkor: az eagle.scr-be tudsz parancsokat írni amiket indításkor végrehajt.
Ld. Méretek stb. alapbeállítása szekció: http://users.atw.hu/balubati/website_files/eagle/eagle_stuff.html
(#) alberton hozzászólása Feb 12, 2019 /

Eagle 7.5-ben hogyan lehet megadni vágási vonalat, ahol el lehet törni a kész PCB-t? Furatsort rakni erre vonalra megoldás, de nem elegáns.
(#) niedziela válasza alberton hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

CAM
Csak (46) milling réteg és HPGL. poz. kordináta nélkül
--
Tervben szintén milling réteg / vonal eszköz
(#) Gobe54 válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 12, 2019 /

Köszönöm, próbálkozom.
(#) Frankye válasza Gobe54 hozzászólására (») Feb 13, 2019 /

Általánosságban az EAGLE nem támogatja más szoftverekben készült tervek importját. Egyes kivételek lehetnek, de nem általános.
Következő: »»   399 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem