Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Csak pár parancs a régiek közül, a verziók frissülésével jöttek hozzá még.
újabb parancsokat a release-ből ki lehet olvasni Eagle parancsok Kérdés.. a gerbermegjelenitő.jpg -t melyik grb megjelenítőben készítetted ?
Köszönöm. Tanulmányozom.
Ezt használom a gerber fájlok ellenőrzésére. Ingyenes, térbeli képet ad, tetszőlegesen forgatható a panel közvetlenül az egérrel. Van egy csomó beállítása is, amiknek csak egy pici részét használom.
Úgy is működik a dolog, hogy csak félig használom a parancssort. Pl. rákattintok a move gombra, majd a parancssorba csak annyit írok hogy R1 majd ENTER. Így pl. nem kell megkeresnem hol van az R1 ellenállás, odaugrik a kurzorhoz, és csak le kell raknom. A furatok esetében meg csak lerakom kb. oda ahová saccolom a helyét, majd utólagosan megadom a pontos adatokat mondjuk mm-ben.
Igen, most már én is tesztelem. Esetenként nagyon hasznos lehetőség.
Ráadásul az ULP szkriptek is ezeket a parancsokat használják. Példának okáért nézd meg azt a szkriptet, ami kör alakban el tudja rendezni az alkatrészeid, ha jól emlékszem, az ki is írja milyen parancsokat fog végrehajtani.
Skori, Niedziela!
Ha már szóba került, akkor játszottam vele egy kicsit, és nem igazán kényelmes. Feszegetve a határokat kérdezem: Azt meg tudom adni számszerűen, hogy mondjuk move parancsnál a kijelölt elem ne egy adott koordinátára mozduljon, hanem valamilyen irányba valamennyi távolságra a kijelölttől? Vonalnál (pl. panelkörvonalnál) is jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a kezdőpontot még egérrel leteszem, majd ehhez képest menjen pl. jobbra 50 mm-t. Ezt a "jobbrát" és az "50"-et meg tudom adni beírással?
Persze..
Leteszed a Mark-ot valahova és move C1 (R0 20); az R jelenti a másodlagos Mark(nulla)hoz viszonyítást. Ha egyik pozicióból mozgatnál egy másikba akkor move (10 30)(50 50) ami ott van azt elmozgatja. (ahol van)(ahova akarod) Ha csak saccolod hogy az elmozgatásra váró alkatrész hol van akkor move (C3 10)(30 50) (sacc a közelbe)(ahova mozgatnád) aztán még lehet ragozni a csoport mozgatást...stb A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2019
Köszönöm. Ízlelgetem a lehetőséget. Már maga a másodlagos MARK is kinyit számos lehetőséget.
(R0 10) felfelé 10 egység (R0 -10) lefelé 10 egység (10 R0) jobbra 10 egység (-10 R0) balra 10 egység (R2 R2) jobbra fel 45°-ban a 2,2 pontra a MARK-hoz képest Ha bizonytalan vagyok akkor jó a (C4 C6) megadás is, aminek a közeléből elmozgat ha van ott valami? A "C" és "R" kombinálható is egymással?
Nem tudom a C R kombinációra van-e igény.
Amúgy is több lehetőséget kínál fel,mint amit érdemes lehet használni.
Köszönöm egy kedves Ember segítségét. Kb 1 óra beszélgetés alatt nagy türelemmel elmondta nekem, mit és hogyan szabad csinálni, hogy a CAD és a Eagle egy normálisan együtt müködjön és egy század pontos nyákterv is elkészüljön. Köszönöm.
Az ilyen embereket nyugodtan megnevezheted (nick néven), sőt kimondottan így illik.
Üdv!
Érdeklődöm, hogy Eagle-ben a 4rétegű nyákból hogyan generálom a gerbert? Ahogy eddig szoktam, úgy csak a két réteget megcsinálja és kész. Gerberlogix-al nem látszik csak kettő réteg! Köszi!
Jelen kérdésedre minden infó nélkül az adható válasz, hogy kiválasztod azt a munkafájlt amelyikben mind a 4 réteg generálásához szükséges rétegek be vannak állítva.
Csak ezzel igy nem mész messze Mint tudod az eagle relative két részre bomlott, a 9.x előtti és 9.x utáni verziókra. Ahhoz, hogy lehessen segíteni és ne csak saccolgatni, tudni kell te melyik verziót használod. A 7.x -ben magadnak kell létrehozni a 4 réteghez a munkafájlt A 9.x -ben benne van a 4 réteghez csak ki kell választanod.
Lucifer
niedziela, Lucifer!
Elnézést láma vagyok! A 6.4.0-ást használom. Közben találtam egy ilyen fájlt, hogy "gerb274x-4layer.cam". Már csak holnap tudom megnézni a melós gépemen, hogy ez azt csinálja e amit szeretnék! Köszönöm!
Még egy kérdést! Ha ez alapján a nyákrajz alapján töltöm fel a gerbert a JLC-nek, akkor tudni fogják, hogy V-CUT kell a két különböző nyák szétválasztásához? Vagy hogy én külön szeretném? Vagy hagyjak közte helyet, úgy is belefér a 100mmx100mm-be. A körvonalak ugyanazon vonalból vannak rajzolva.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
Bármit megcsinálnak, csak arra figyelj, hogy nem minden 5$
És a nagy kérdés, ez mitől 4 réteg ? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2019
A 4rétegű nyákot csak holnap tudom megnézni, mint írtam!
Ez a két különböző nyák ráfér egy 100x100-as panelra. De ha nekem egybe gyártják le és nem választják szét az nagy szívás lenne.
Olvasd el, amit erről írnak!
Bővebben: Link
Nyugodtan rajzold be a marást szerintem, kb 60$-70$ - ba belefér a marás is.
A kérdés a helyére áttéve.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
Sziasztok!
Nem olvastam végig mind a 399 oldalt, de használtam a keresőt és az alábbiakra nem találtam a választ (ha mégis volt, elnézést). 1. DOS-os Orcad V3.20-ban készült kapcsolási rajz importálható-e Eagle-be ? 2. Pads-ban készült kapcsolási rajz importálható-e Eagle-be ? Default értékek (pl. raster, smash, NET width) megváltoztathatók-e úgy, hogy a prg már ezekkel az értékekkel induljon? 6.5.0-es verzió operációs rendszer: Linux Light Edition ui.: A Pads-re most láttam egy ULP-t de még nem próbáltam. Csak a kapcs. rajz érdekes, egyikből sem készül nyák terv. Előre is köszönettel: Én A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
Idézet: „Default értékek (pl. raster, smash, NET width) megváltoztathatók-e úgy, hogy a prg már ezekkel az értékekkel induljon?” Ha ezt így általánosan kérdezed akkor: az eagle.scr-be tudsz parancsokat írni amiket indításkor végrehajt. Ld. Méretek stb. alapbeállítása szekció: http://users.atw.hu/balubati/website_files/eagle/eagle_stuff.html
Eagle 7.5-ben hogyan lehet megadni vágási vonalat, ahol el lehet törni a kész PCB-t? Furatsort rakni erre vonalra megoldás, de nem elegáns.
CAM
Csak (46) milling réteg és HPGL. poz. kordináta nélkül -- Tervben szintén milling réteg / vonal eszköz |
Bejelentkezés
Hirdetés |