Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Igen jól látod a műszernek +5 -5V kell a trafó amit betettem 2x8V ha minden igaz és a 8V onnan vettem le.
Ez mennyiben befolyásolja a működést? De rájöttem ahogy nézegettem a huzalozást hogy az előlapi panelt a ledekkel fordítva kötöttem be a 6 szál vezetéket Vagy már nem is tudom mert világította a piros led ha rátettem az aksit akkor a sárga is. Szóval a rajz szerint ismét bekötöttem és most nem világít led a kijelzőn 12 és semmi változás A 8V viszont nincs meg csak 7,5V körüli az érték a képen 7,79 Teszek fel képet a kötésről azt hiszem így vannak jól bekötve a panelek ha nem tévedek nézd meg kérlek A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Haladéktalanul kösd ki a mérést, mert annak nem lehet közös a tápja a töltő segédfeszültségével. A mérés egy kényelmi rész, nélküle is kifogástalanul tud a töltő működni. Elküldtem neked az Accu-Mat1-mod3.2 építést és élesztést segítő leírásomat. Ez a legújabb panelváltozathoz illeszkedik (a tiéd nem ilyen), de talán találsz benne számodra is hasznos információkat.
Mellékeltem a legújabb változat kapcsolását. Ebből most számodra a trafót javaslom tanulmányozni. Ezen látod hogyan tudod a 2 db független 8V-os szekundert felhasználni. A töltő segédfeszültsége lehet AC 7,5 V is. Javaslom ellenőrizni a 7805 kimenetén a stabil 5 V meglétét. Ha a trafódon van 2 db egymástól független AC 8V-os tekercs, akkor abból az egyiket fel tudod használni a töltőhöz, és a másik alkalmas lehet egy általam épített és javasolt kijelző táplálására. Ennek a kijelzőnek csak egy darab AC8V-ra van szüksége, ami terhelhető legalább 500 mA-el. Így néz ki ez a mérőegység. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Szia!
A rajzodon lévő kondi mekkora legyen? Ennek a műszernek van finombeállítási lehetősége. Mi a trükkje? Le van forrasztva, fel kell hajlítani, vagy csak csavarhúzóval erősebben tekerni? Nem szeretném elrontani... A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2019
Üdv emberek!
Lenne egy iskolai projekt, melyben az én feladatom lenne 2db 12v 18ah zselés aksi töltésének a megoldása. Tudnátok nekem segíteni olyan áramkört csinálni hozzá ami lekapcsol ha fel van töltve. Azt is megköszönném ha tudnátok valami módszert mondani a töltöttségi szint kijelzésére is.
Szia!
Ezt megépítettem, teszi a dolgát: Prolli 007 töltő A cikkek között van Vicsys töltője: Vicsys töltő
Elkerülte a figyelmem a hozzászólásod, bocsi.
Az enyémben 1000µF/25V-os van. A másik kérdést nem értem. Trimmerek vannak a panelon, amiket lehet tekergetni. Forrasztás, hajtogatás, erősebb tekerés nem kell ehhez.
Köszönöm a választ, közben próbálgattam a kondikat, minimum 47µF-os kell, de jobb a nagyobb.
A trimmerek elég gagyik a műszeren, de lehet a csavarhúzó sem volt tökéletes...
Apró a trimmer, ezért kisebb szerszám kell a forgatáshoz.
Eljutottam az Accu-Mat mod2 élesztéséhez.
Elvileg már működhetne. De nem teszi! Bekapcsolás után a (piros) (sárga) led világít. Végig csináltam Alkoto beállítási javaslatát. De a bekapcsolási állapottól nem sikerült továbblépni. Sajnos proli007 már 2 hete nem járt itt.
Melyik beállítási javaslatról van szó (ilyen elvileg csak a panelt vásárlóknak küldtem)? De ha neked is van ebből, akkor a "C" ponton nem juthattál tovább (mert ott már váltanak a LED-ek), ami még távolról sem a dolog vége. Ezért a "végig csinálást" nem értem. Javaslom követni a leírást.
Labortáp és műterhelés nélkül nem valószínű, hogy tovább lehessen lépni ami a beállítást illeti.
Én is elakadtam, de az én esetemben saját figyelmetlenségem volt az oka, rosszul választottam műterhelést. Az általam megépített töltő kiűnöen működik.
Az utolsó kép hátterében látszik a labortáp kijelzője.
Műterhelésnek egy H7 izzó azt hiszem elegendő lehet.
A terhelés később jön a képbe, egyenlőre a "C" pontot kell elvégezni.
Van nekem is beállítási javaslat (küldtél).
Kikötöttem a négyes számú vezetéket a teljesítmény panelról, Rá csíptettem a labortáp negatív ágát, pozitív ágat a pozitív kimenetre, 6v-ra állítottam a labortápot. Igaz műterhelést nem tettem rá. Feszültséget növelve 14.5V ig ne aludt ki a sárga led. Idáig jutottam.
Esetleg próbáld már meg a vezérlő panel 4 kivezetésére ráakasztani a labortápot,ne a teljesítmény panelra.
Erre nem tudok mit mondani. Az elvárt működés mellett, 9 V körül a sárga LED elalszik. Persze ehhez az "A" és "B" pontnak is rendben kell lennie. Ellenőrizd újra.
Feltételezve, hogy a panel, az alkatrészek értéke, azok pozíciója és az építés minden egyéb része jó, esetleg egy fotó a mérési összeállításról segíthet. Hátha a többiek szeme felfedez valamilyen turpisságot.
Valamit félre értettél mert a vezérlőpanelre kötöttem a labortápot.
Próbáltam éleszteni az Accu-Mat mod2 de ismét nem jártam eredménnyel. A képeken látható mit hová kötöttem.
A feszültséget ha emelem KB 9V nál a sárga led fél fenyérőre vált. Átnéztem a panelt az ellenállások, diódák megfelló értékűek. Látszik a képeken hogy 9,1V nál fél fénnyel világít a led még 8,9V nál teljes fénnyel. Nem a kapcsolási rajz után ültettem be az alkatrészeket hanem az ültetési rajz szerint A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2019
Mikor a sárga fénye felére csökken, a kimeneten megjelenik a feszültség?
azt írtad a kapcsolási rajz mellé, hogy módosítottad az R8, R9, R10, C6 értékeit.
Az eredeti 1K, 100R, 100R, 100R, 47uF. Nekem ezek az értékek vannak beültetve.
A módosítás a tirisztor gyújtóáramát növeli meg. Érzéketlen tirisztor esetében szükséges. Nálam is az eredeti értékekkel működik az átalakított töltő.
A 324-es nyolcas lábát kösd össze stabilabban a 4093-as első lábával.
A nyák forrasztási oldala ...Miért használsz csiszolópapírt, amikor van jobb módszer is.
A pirossal bekarikázott részek nem szakadások véletlen?
Szia!
Az első képen, a legalsó vízszintes vezetősávszakaszok közül a jobboldali mintha nem lenne folytonos.
De jó lenne ha ilyen gondom, Más szögből is lefotóztam nézd meg a képet
De ujra átnézem a panelt. Más ötletem nincs nekem se.
A kék tégely felöl a vezetősávnál folytonossági hiány van.
Látok még egy- két gyanús dolgot, szerintem csipogtasd át a vezető sávokat.
Bejelöltem a képen. Ezen a sávon 99%, hogy szakadás van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |