Fórum témák
» Több friss téma |
Univerzálisan az AVRDUDE és annak valamelyik grafikus felületét használd. (AVRDUDE és AVR-8-OMAT)
A programozó nevét Te tudod (USBASP, ASPISP, vagy hasonló lesz). A firmware ismerete nálkül nem lehet tudni, hogy épp melyikkként viselkedik. Fontos! Az emulált USB miatt csak kis sebességen programozd az AVR-t, mondjuk max. 10..25kHz sebességgel...
Sziasztok.
Van egy MKII klónom, saját építésű. Próbáltam több firmware-t is beletölteni, de az Avr studio 4.19 nem ismeri fel. Tud valaki olyan firmware-t ami jó lenne. Atmel studio7 felismeri, és éget is vele. Köszönöm:
Jungo driver uninstall, AVRStudio uninstall.
PC restart AVR 4.19/4.23 install, JUNGO install PC Restart MKII rágug, jungo települ. PC Restart Innentől működik....
Sziasztok!
Eddig a TavIR MKII programozót AVRStudio 4.19-el használtam és megfelelően működött. Most szeretném Win10 alatt használni AVRStudio 7-el, de a programozót nem ismeri fel a számítógép. Tud valaki ebben segítséget nyújtani? Köszönöm előre is!
Programozó lehúz,
Régi AVRStudio összes része leszed. Jungo és WinDriver is! Restart Új AVRStudio felrak, drivereket is telepítse. Restart Programozó rátesz Driverek települnek Restart AVRStudio indít - MKII kiválaszt Tesztel és valószínű örül. A sok restart ha kimarad, nálam nem tetszett neki....
Hello,
adott egy ATMEGA128-16AU-val megépített eszköz (board), a múltja 15 éves.... régi meglévő boardba a bootloadert sikeresen beégettük JTAG interfészen keresztül (ez lett anno a boardra tervezve). Összesen 6 láb van használatban, VCC, GND, TCK, TMS, TDO, TDI. AVR Studio 4.13-mal mindez ment is eddig JTAGICE programozóval. Most van egy nagyobb tétel újra legyártott ilyen board és nem megy a programozás. Nem tudja kiolvasni a Device Signature-t. Az újon ATMEGA128A AU van (???). Próbáltam Atmel Studio-val és Atmel-ICE basic programozóval, miután elkészítettem a boardunkhoz illő JTAG csatlakozót, de "No Jtag device detected". A bosszantó, hogy az új és a régi programozása sem működik Atmel-ICE-szal. JTAG órajelet levettem egész 32kHz-ig. Target power rendben, 5.1V körül. Érdekes mert ez meg a régi boardon JTAG-ICE-szal 6V körülit is mért, (persze nem lehet annyi). Atmel-ice-szal hosszas próbálkozások után külső tápolással 2 esetben sikerült az új boardot programozni 32kHz-es JTAG órajel mellett, de ez is csak pillanatnyilag volt jó. Olyan 30 esetből kétszer, érintkezési hiba nem lehet. ATMEL ICE jó más hardver esetén ISP módban.. Szóval a kérdésem -elsősorban- mi lehet a gond a régi JTAGICE programozós megoldással, de ha atmel ICE-ra is van ötlet annak is örülnék. Ja, a fenti 4 programozó láb 10K-mal tápra van húzva (de le is forrasztottam már, nem az a gond). (Tápot is szűrtem extra kondival, de az egész board ua. mint a régi dizájn, semmi nem változott.) Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
Hello,
Atmel ICE-nál lehetséges, hogy kellene a TRST (nTRST) kivezetés is.
Atmel ICE manuálja szerint opcionális és nincs is lehetőség bekötni a jelenlegi csatlakozóra.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
Sziasztok!
Van néhány régebbi atmel ic-ém: AT89C2051,AT89S5224. Milyen égetővel tudom a hex fájlt felvinni rájuk? Van STK500 és pickit2 égetőm.
Építettem egy stk200 programozót. Létezik, hogy a 244-es bus hibás lenne ? Attiny13-at írtam vele minden ic-t lezár. Tisztában vagyok a fusebit-ek funkcióival. Amint átkapcsolom a gyári beállítást 6B F9 -re behal a chip. Atmega8-al jó működik. Ponyprog2000-et használok.
Valakinek volt már ilyen hibája ? Sajnos csak most lett gyanús az író miután elfogyott az attiny, a régi íróval fogom próbálni az új beszerzést.
Van olyan program, ahol a bepipált fuse bit lesz nulla, és az üres négyzet lesz egy az AVr-ben. Ki kellene olvasni egy AVR fuse bitjeit. és óvatosan, egyesével módosítani, majd megnézni, mi került az AVR-be. Persze először a bootloadert piszkálnám, azzal nem zárod ki magad.
Esetleg a belső oscit elállítottad, ha rádug külső oszcillátort akkor sem tudod újra olvasni/irni?
A ponyprognál pont ellenkezőleg kell kipipálni a dolgokat! Pipa a nulla. Valószínű kizártad az atmegát.
Nem indul újra külső oszcival sem, pedig nem egyfélével próbáltam. 6db Attiny13 lett oda. Nem hibáztam... 6B-F9 -et nem lehet elhibázni, az volt odaírva.
Tápfeszültség rendben? 4.3 V a brownout.
Igen, megvan az 5V, de attól még lehetne írni.Nem kommunikál az íróval.
Van arduinod? Ha csak a fusebitek miatt nem indulnak a tiny13-ak, egyszerűen orvosolhatod. Én már használtam párszor.
Bővebben: Link
Sajnos nincsen, pedig biztosan a fusebiekkel van gond. Volt, hogy csak a fusebitet bántottam. Kivettem a CKSEL0 elöl a pipát (Mert így lett 6b-f9)... írás .... és azonnal kommunikációs hibára futott. Ma este lesz Attiny13-am, a régi íróval fogom írni.
Tud valaki olyan AVR író-progit amin állítható a kommunikációs sebesség. Szerintem 16Khz-en megy a chip. 128Khz/8 ugyanis a nyolcas osztást bent hagytam.
Atmel Studio-val talán menni fog ilyen alacsony sebesség.
Lehet az is jó de leltem egy kis progit, olyan lassúra kapcsolható, hogy már nehéz kivárni.
A fusebiteknél volt a hiba 128Khz és 8-ad osztás egyszerre volt bekapcsolva. Ezekben a percekben állítom be a fusebit-eket, eddig 3-ból 3 kinyílt. Fel is rakom ide az író progit ha valaki így járna.
Hálistennek meg lett a hiba!
Úgy látom mást is aggasztott a dolog.
Töltsétek le a kis író-progit, jó ha megvan. Kinyílt a negyedik Attiny13 is !!
Igen, ez az !
Üdv mindenkinek!
A közelmúltban tönkrement az AVRusp programozóm. Többféle programozót építettem többek között a Topi féle AVRisp-t egyik sem akart igazából működni. Hosszas keresgélés után úgy döntöttem veszek egy Arduino Unót, állitólag az mindenféle AVRt programoz. Megvettem s az USBasp-t szerettem volna életre kelteni. Próbáltam az AVRDUDE-val, Atmega Stúdió 7-el. Nem akart összejönni. Minden program az STK500 syncron hibára hivatkozott. Keresgéltem sokat az interneten, számtalan hasonló gonddal küzdőt találtam a világ minden részéről, de igazi megoldást nem találtam. Ekkor elkezdtem az AVRDUDESS-el foglalkozni és meglett a megoldás. Lásd melléklet. A probléma ott kezdődik, hogy a legfelső sorban „Programmer (-C) alatt látható ARDUINo csak a drivert jelöli meg. A valódi programozót a Presets legördülő menüben kell kiválasztani esetünkben Arduino as ISP. A többi menüpont magáért beszél. Az égetendő ATMEGA környezetében TOPI ötlete alapján egy 4MHz-es oszcillátorral hajtom meg a céláramkört és lám csodát a hibás fusebit miatt döglött USBasp feltámadt. Összegezve Arduino Uno és AVRDUDES segitségével mindenfajta AVR és Fusebit hibás AVR is helyrehozható. Üdv. jano36 |
Bejelentkezés
Hirdetés |