Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. a pdf-ben mellékelt rajz akkor működőképes? Duplázott végtranzisztorral mekkora teljesítmény vehető ki belőle?
Válaszodat előre is köszönöm.
Nem tudom mert ezt ugy tekerték nekem és én csak beforasztottam!Lehet nem ojan menetszámu amekora kell ?
Azé' azt meg tudod számolni, hogy olyan-e.
Szia! Mindhárom tekercs helyét akár egy-egy dróttal is átkötheted, szólni fog az erősítő.
A másik témában a csatornák eltérő érzékenységére panaszkodsz, ugyan arról az erősítőről van szó?
Mert anno az 1970-es évek közepén így tekerték meg, azóta változott a világ és a technika.
Nem szól a másik fele ojan eröteljesen !A másik fele nem szól oLYan erőteljesen.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Moderátor által szerkesztve
Hasonlítsd össze a két csatorna azon ellenállásait, melyek a műveleti erősítőhöz tartoznak!
Ha nem találsz eltérést, fotózd le a két panelt! Megnézzük.
Alapos tanulmányozás után is egyformának nézem az áramkör erősítését befolyásoló alkatrészeket.
Hogyan hasonlítottad össze a paneleket? Egyenként, vagy kétcsatornás (sztereó) kiépítésben? Utóbbinál érdemes a jelforrás és hangsugárzó csatlakozóit felcserélned, hátha nem is az erősítőben van a hiba.
Akié az erősítő, az azt mondta, hogy mióta megvette, azóta így szólt! Egy hangfalon próbáltam mindkettő felét ki.próbáltam ki mindkét felét.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
A multimétered milyen tartományban mér AC feszültséget? Tud 2 V-os méréshatárt?
Igen számít! pontosan annyinak kell lennie. Főleg a 3uH tekercsnek!
Az befolyásolja a hangját? A 3 uH-s tekercs?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2019
Azok a rézsodratból készült ellenállások... Jujj.
Mit tegyek a helyére?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2019
Nagyszerű! Adj a bemenetre 1 kHz-et Bővebben: Link
Állíts akkora bemenő jelet, amit a multimétered már jól érzékel, pl 20 mV. Mindkét panelnél mérd meg a bementi ponton, az IC 6-os lábán, a T2 bázisán és a kimeneten az AC feszültséget! Ez behatárolja a hiba helyét. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
Semmit. Ha az rézből lenne, szinte nulla ellenállása lenne. De nekem a színe alapján is inkább manganin huzalnak tűnik, az enyémben is hasonló volt.
T2 tranyom mért melegszik kissé ?BC 300 van bene .
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
A T2 enyhe melegedése normális jelenség.
Az 560 Ω-nak erősen kell melegednie, azért van ekkora ellenállás a panelben.
T2 tranyo helyére be lehet tenni a BC301-et?
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Bár kisebb feszültségtűrése a BC301, de ebben a kapcsolásban nem okoz problémát.
BC300 az 120V, a BC301 meg csak 60V azt hiszem?
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |