Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Most egy 10Ft- os diódán vitatkoztok ami tényleg nem árt ha ott van?
Szerintem igazad van. Amíg nem milliós tételben gyártott, filléres termékről van szó, addig inkább legyen benne plusz védelem.
Sziasztok,
jelenleg egy Nano lapkàval kisérletezem a programommal, amit a végleges verzió esetén egy Atmega8-al felépített standalone arduinoba töltenék fel. Több analóg bemenetet használok feszültségmérésre. Azt vettem észre, hogy az usb-n keresztült megtáplált Nano esetén a mért értéket befolyásolja, hogy melyik GND kivezetést közösítem a mérendő feszültséggel. Atmega8 esetén egyes rajzok feltüntetnek külön AGND és DGND lábakat, sok rajzon (általàban) viszont a két GND és a két táp làbak is csak simán közösítve vannak. Érdemes szétválasztanom a digitàlis és analóg pontokat?
Sziasztok!
Az Arduino soros monitorja helyett a Putty-ot szeretném használni. Sükség van az echo-ra, a soremelésre és a kocsivisszára, de a terminál beállításainál ezt nem sikerül elérni. A soros monitorral megy, Putty-al nem. A sebesség, a 8 bit, az 1 stop bit rendben van. Mit rontok el?
Ott van az...
Ha mégsincs, töltsd le az aktuális verziót...
Köszönöm!
Erre nem is gondoltam, mert Debian 9-en a 0.67 az aktuális, másik nincs. Azon így sem megy.
Egyszerűsítettem a dolgon, a cuteCom-ot tettem fel, azzal megy.
Köszönöm!
Kösz az infót!
A Putty-ot évtizedek óta használom, de sose gondoltam, hogy ilyen alapvető gond lehet vele.
Sziasztok!
Ti hogy oldjátok meg, hogy az RXD lábbal soros adatokat olvassatok(MIDI), de emellett fel is lehessen tölteni a programot usbről? Ugyanis, ha beteszem a felhúzó ellenállást, akkor elakad a feltöltés sync errorral...
Csak a midi aramkori csatiban legyen a felhuzo ellenallas ... lehet akkor meg egy drót kell ami az ardutapot is viszi.
Ha lehuzod a midis cuccot akkor nem zavarja az rxd labadat az usbs programozaskor. Másik port hasznalata sorosnak ... ekkor nem hardveres soros port lesz hanem softveres es ott arra a digi portra definialsz amire akarod . Persze a softos serial korlataival egyutt kell elni .
Fejlesztés közben próbapanelon én ki-be dugdostam a vezetéket feltöltés előtt és után.
Végleges NYÁK-on pedig IC foglalatba tettem az Arduino Nanot, így esetleges szoftverfrissítéshez könnyen ki lehet venni a foglaltból és programozni. Másik megoldás lehet még egy jumpert tenni a NYÁK-ra, amivel meg lehet szakítani az RXD/TXD lábak összeköttetését az áramköröddel feltöltés esetére.
Sziasztok!
Keresgéltem de nem találtam egyértelmű választ sajnos. A gondom az, hogy az Arduino Nanót szeretném külső tápról hajtani. Ilyennel: Bővebben: Link Ezt meg egy fali táppal küldöm meg 6V-al. (Polaritást és kimenő feszt is lehet rajta állítani, remélem azok jók. ![]() Ezzel semmi gondom nincs, csak akkor, ha USB-vel csatlakozok a PC-re is. Akkor forrósodik az arduino. Hogy lehet ezt kikerülni? A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2019
Pc tápról vezessek ki 12V-ot ebbe? Akkor legalább közös föld is lenne!
![]()
Ajjaj. Kevés neki a 6V és a PC felől folyik az áram valamiért? Lehet a breboard 6V-ból nem képes stabil 5V-t létrehozni? Ebből van a gond?
Van lehetőség http böngészőből firmware frissítésre de bármit fel enged tölteni ami bin kiterjesztés!
Saját firmwarebe lehetne valami egyszerű uj lenyomatot rakni hogy csak azt engedje feltölteni? Valakinek van ötlete erre?
A belinkelt leírás szerint és az AMS1117 adatlapja szerint is minimum 6,5 V kell a stabil 5 V kimenőhöz.
Én amikor USB-n keresztül csatlakozok az Arduino-ra, a külső tápját mindig le szoktam választani.
Igen, kipróbálom holnap 7-9V-on is remélem nem dob hátast tőle!
![]() Mennem kell kricsmibe! ![]()
Nem haladok vele, mert most meg csinálni kellene egy 5V 4A tápot, mert nincs. A GSM modul szeretne 2-3 Ampert.
Elakadtam segítséget szeretnék kérni.
Van egy nyomógombos egység ami küld vezérlőkaraktereket: if(dimmer==0){ Serial1.println('0');//_ //? } else if(dimmer==1){//! Serial1.println('1'); //? } Van egy vevő ami veszi: if (Serial.available() > 0) { serialReceived = Serial.readStringUntil('\n'); commandChar = serialReceived.charAt(0); rec = true; } if(rec== true){ rec = false; switch (commandChar){ case 'a': delay(10); Serial.print('A'); break; Tehát ha küldök egy kis a betűt akkor egy nagy A betűt várok vissza hogy tudjam hogy megérkezett a parancs, kicsit bonyolultabb a helyzet mert az adó a saját magát is veszi ugyanis egy vezetékes LIN buszos illesztő IC-n kommunikál ( TJA1020 ), a protokolt nem használom a LIN csak mint fizikai kapcsolati rétegét használom.
Két potenciális problémát látok:
1. print vs. println 2. Serial.readStringUntil('\n') - ha itt a windózon szokásos \r\n jön, akkor \r-t fogsz kapni, és nem azt a karaktert, amit várnál.
Hello!
A változók milyen tipusúak? String és char vegyesen? A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2019
Illetve értem, hogy ezek csak program részletek, de a commandChar tartalmát feldolgozás után töröld vagy írd felül valamivel. Ez nem oldja meg a gondot, de sok kellemetlenségtől megóv később szerintem.
Egyszerűsítettem, ennyit küldök csak:
Serial1.print('e'); //arduino micro a vezérlő egység //ide kellene írni balamit ezt próbáltam: rec0=Serial1.read(); rec=Serial1.read() Serial.print("R0o "); Serial.print(rec0); Serial.print(" R1o "); Serial.println(rec); Ezt kapom vissza: R0a o R1a O R0o a R1o A R0a o R1a O R0o a R1o A Vagyis mindig az előző adatot amiket kiküldött. ATmegával már csináltam hasonlót de ott jól működött Így dolgozom fel itt arduino nano van: if (Serial.available() > 0) { commandChar = Serial.read(); rec = true; } if(rec== true){ rec = false; switch (commandChar){ case 'a': delay(10); Serial.print('A'); A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2019
Hasznos funkció!
Bővebben: Link
Megoldottam, sikerült, ha valakit érdekel felrakom a részleteit.
jöhet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |