Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én különféle vaskloridokat tudtam venni gyógyszertárakban, eléggé változó anyagok hosszabb-rövidebb maratási idővel azonos töménységűre csinálva, voltak amelyek használhatatlanok voltak. Ezeknél a legtöményebb volt a legjobban használható. Beleöntöttem a kevéske vizet, másnapra feloldódott. Későbbiekben a TN maratót vettem az jó volt, de jóval kevesebbet lehetett maratni vele mint a teljes tömény maratóimmal.
Ma már sósav-peroxid a maratóm. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2019
Minek? Toltsd le a sprint layoutot és egyből avval csináld , ha kézi rajz van azt is be lehet tenni háttérképként és készülhet a nyákterv .
Jól értelek ebbe a progiba be lehet importálni kézi rajzot?
Png-t be lehet tenni háttérképként azután meg már egyszerűen megtervezed a látvány után a nyákot .
Oksa , megprószálom.....
Tisztelt tagok!
_BiG_ tanácsait követve készítettem egy UV levilágítós dobozt. A doboz egy régi lapolvasóból van. Ebbe szereltem be az UV fénycsöveket, meg a huzalokat. Kipróbáltam üresben, öt percig bekapcsoltam, hogy lássam, melegszik-e? Kikapcsolás után a plexy lap langyos volt. Tegyek-e bele ezért egy számítógépből kiszuperált ventillátort? Továbbá, milyen időzítőt szerkesszek bele? Néhány fénykép az UV levilágítós dobozomról.
Nem kell ventilátor , soha nem fogod 5 percnél tovább használni .
Nekem 45 másodperc volt a levilágítási időm ... A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
Ezt nem nekem akartad írni ... Egyébként van ennél sokkal pontosabb időzítő is ,az 555 nem igazán a pontosságról híres (R-C tag az időzítésben ...) Ha már időzítő én a 4060 at ajánlanám egy 32768Khz s kristállyal vagy egy pices időzítőt ami már sokkal többet tud mint ezek ...
Szia!
Ha időzítőt akarsz hozzá akkor ez lehet a megoldás. Ebbe az a jó, hogy csak egy nyomógomb van rajta. Az S1 nyomógomb elindítja az időzítőt, ha letelik az idő akkor kikapcsolja (teljesen áramtalanítja) magát. Az S2 nyomógomb nem kell. A levilágítót a trafó PRIMER tekercsével kell párhuzamosan kötni. A relét és a nyomógombot terhelésnek megfelelően válaszd ki (milyen áramot vesz fel a levilágító). A tranzisztoros részt nem kell megépíteni. Csak az egyik 4700µF kondi kell. Főkapcsoló így nem kell. Különben frankón megcsináltad, gratulálok. ![]()
Valóban nem neked akartam írni, de javítottam.
Különben elég pontosan időzít, stopperrel mértem mindig egyforma. Erre biztos hogy megfelel.
A te reakció időd sem mindig egyforma , de igen erre megfelel . A pices verzió az tud például olyat hogy ha kinyitod a levilágító ajtaját kioltja a fénycsöveket és visszacsukás után onnan folytatja az időzítést ahol abbahagyta . 1s től állítható egy óráig , lcd kijelzőn mutatja a beállított és a hátralévő időt , csipog ha a levilágítás kész . Egy kicsit komfortosabb mint az 555
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
Szia!
Ez mind igaz amit leírtál. ![]() Ez a kapcsolás volt hirtelen kéznél, (ami nekem évek óta működik) gondoltam ez jó lesz neki. Ezek után Ő dönt, hogy megvárja a komolyabb megoldást vagy nem. De szerintem 40-50 másodpercnél ha van 0.5-1 másodperc tévedés (ami nem szokott lenni), az levilágításnál nem számít.
Természetesen nem számít ha van egy kis hiba (még 10 másodperc -vagy egy perc sem számít ha jó a mesterfilm) .A komolyabb megoldásra nem kell várni , fent van az oldalamon. Évekig használtam egy alukofferbe épített levilágítóban .
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
Üdv mindenkinek!
Ezt az előbb találtam Bővebben: Link elvileg átlehet vinni a pappiról a tervet vasalás nélkül kizárólag aceton és alkohol keverékével. Próbálta már közülünk valaki?
Szerintem már vagy 90 en próbáltuk olyan 5-6 éve volt róla sok vita itt az oldalon .
Valahogy én még csak mos találkoztam vele először
Megosztanád-e az időzítőd vezérlő programod is ( amit talán az MPLAB X -ben írtál meg ), s nem csak a .hex állományt?
Az egyik programot parsic a másikat Flowcode programmal írtam . A hex miért nem elég az utánépítéshez ?Egyébként mindkét fájl fent van az oldalon ....
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2019
Mert én is szeretek programozni, és érdekel, hogyan oldottad meg. Nekem ezért nem elég a .hex állomány.
Mindkét program grafikus fejlesztő , tehát nem asm-c nyelven hanem blokkvázlatban programoz , Hex re fordításkor mindkettő generál asm kódot is de sok felesleges dolog is van benne . Ha nagyon szeretnéd a fordításnál keletkező asm et át tudom küldeni de ez már nem ide való keress meg emilben kaqkk007.... citrom ....
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2019
Szerbusztok.nem tudna valaki segíteni keresem a Livevire nyáktervezőlap leötlését de nem találom a netten.
Ha valaki elküldené a linket nagyon meg köszönném. Üdv majorka.
Sziasztok!
Van egy panelem amibe már beleültettem az alkatrészeket és szeretném lelakkozni Plastik 70-el. A gond az az hogy majd ebbe még vezetékeket kellene forrasztanom egy két helyre. Mit tudnátok tanácsolni, hogyan lakkozzam ? Maszkoljam le azt a részt ahová a vezetékek fognak kerülni, vagy majd ezen a részen kaparjam le a lakkot ? Sajnos az nem kivitelezhető hogy most a vezetékeket is beleforrasszam.
A plastic70 átforrasztható nyugodtan fújd le és majd ha forrasztani kell akkor egy kicsit tovább melegíted ...
Hűha, ezt nem is tudtam. Ennek nagyon örülök. Szuper!
Köszönöm a segítségedet! ![]()
Lenne még egy kérdésem. Forrasztás után majd a gyantát szeretném eltávolítani a nyákról. Kontakt PCC és finom sörtéjű kefével. Ez nem fogja leszedni a lakkot amit ráfújtam ?
Ezt a kontakt pcc-t nem ismerem , próbáld ki egy darab maradék nyákon...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |