Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   14 / 164
(#) Tomi20 válasza Carter hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Szerintem elégnek kellene lennie a FET áramának. Ha egyanáramú szempontból nézzük, akkor is maximum 10A folyhat keresztül a FET-eken, és ezek a kétszeresét is elviselik. A kérdés, hogy a disszipált hőt rendesen el tudjuk-e vezetni ekkora hűtő felületen. (de elvileg igen)

jandark: Csak arra céloztam, hogy minden félvezetőt cserélj újra. Tökéletesek a rajzon feltüntetett típusok.
Tehát maga a tápfesz nem változott. Akkor érdekes, miért nem szólt. Bár a munkapont trimmert nem lett volna szabad tekergetni.
Javításkor a ráragasztott alkatrészeket ugyanúgy rakd rá! Figyelj a dióda polaritására!
(#) szamóca válasza jandark hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

IRFP240-IRFP9240 FET-pár. Ezeknek a SOA-ja alacsonyabb terhelést is tolerál.
Ha a topicot visszaolvasod, minden kérdésedre találsz választ. :yes:
(#) jandark válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

szia!a helyzet az hogy szólt volta szal a fetet működtek csak a 22k-s poti amivel a bemenetet szerettem volna szabályozni az kinlódott biztos tudod milyen ha a poti recsegéssel együttes jelet ad át ha a réteg megég a terheléstől bizonyos helyeken halkul torzul a hang,nekem ez jó fél álásában mutatkozott innen tekertem feljebb ekkor csattantak a fetek,a polaritást észrevettem azzal nem lessz gond,köszi
(#) jandark válasza szamóca hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

köszi!igyekszek minél többet megtudni erről a jó kis dologról
(#) jandark hozzászólása Máj 25, 2008 /

Ez pedig ismét általános mindenkinek szól,mi a véleményetek arról hogy a feteket kivezetékeljem akár 1-5cmig kb?ugyanis az a helyzet hogy égés után maradt egy két nyoma a történetnek,és nem biztos hogy az esetleges későbbi probléma után is használható lessz a panel,lehet e vagy ha gáz van panelcsere?
ui:azért igyekszek okosan hogy ne igy legyen szimplán elővigyázatosság

És külön köszönet minden kedves segitőkész fórumozónak a segitségért nélkületek nem boldogulnék,egyszer talán én is felzárkózok..
(#) Tomi20 válasza jandark hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Ez a végfok elég gerjedékeny, minél kisebb vezetékkel, lábbal kellene bekötnni a FET-eket. Nem baj, ha eldurrabt pár vezetősáv is, kis alkatrész lábbal pótolhatóak. Arra kell figyelni, hogy ahol nagy áram folyik, ott megfelelően nagy keresztmetszetű javítást csinálj. (pl ahol a tápfesz csatlakozik a FET-ekhez, és a hangszóró kimenet mindkét FET felöl)
(#) jandark válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Most még nem komoly a baj,ha sikerül a nyugalmi áram beálitás szerintem nem lessz baj továbbra sem,meg átnézek minden alkatrészt mielőtt tüzet gyújtok
most már csak a 4ohm lessz kérdéses fogja e kellően stabilan szólongatni?vagy kell e?az irf pár 540-9540 csere irfp re 240-9240,eddig egy hűtőventivel meg egy kilós bordán meg se pisszent a sima irf-el,mindnestetre minden félvezetőt cserélek nem hagyok benn semmit nem vészes az áruk,és majd kiderül jó lessz e,
köszi
(#) Carter válasza jandark hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Olvass vissza a topicban, már minden ki lett tárgyalva.
A lényeget már szamóca is leírta.
Az alacsonyabb frekiken lesz gond az irf 540-9540 párossal. A diódák jó hőkapcsolatára nagyon kell figyelni!
(#) jandark válasza Carter hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

értem nem is boncolom tovább ezt a témát köszike

A diódát mivel ragasztjátok?van bármi egyszerü vagy csak ez a rapidos téma jó?

Én egy-egy átmentő csavarral fogattam oda, alá pedig hővezető paszta.

lehet hogy én értem rosszul de javits ki ha nem jót irok,szóval a fetet én is csillámmal és pasztával vagy szilikon lemezzel raknám fel,de a fetre a 4148as diódát?végülis egyet feragasztottam a hűtőzászlóra ahogy irta a vf2es cikk,elég stabil de gondoltam esetleg van jobb vagy nembiztos hogy jó amit csináltam,vagy a diódát máshová tetted esetleg?bocsi ha érthetelenkedek
(#) szamóca válasza jandark hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Kedves jandark!
Kérlek olvass vissza a topikba, és utánna ha van olyan kérdésed amire nincs válasz, tedd fel.

A dióda a fet tetején van ahogy a mellékelt képen is. Csak egy pici csavarral+leszorító műanyag lappal rögzítettem. Képen bejelöltem hova esik a csavar feje.

vegfet2.jpg

(#) jandark válasza szamóca hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

oksi mindjárt megnézem,bocsi mindenkinek

aha,most már értem simán felcsavaroztad,na erre nem is gondoltam most jöttem rá,köszi a segitséget,nem győzök hálálkodni,de harmadik napja van ez az egész nálam és még új minden,szeretném ha jól müködne sokáig,lassan öszeáll a kép
(#) dj-mike válasza jandark hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Jobban járnál, ha a bd139 és bd140-es tranzisztorok BE diódáját használnád, ezeket a tranyókat simán rácsavarozod a fetekre.
(#) jandark válasza dj-mike hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Szia!nagyon köszi az ötletet már csak egy kérdés jó a irf 540-9540 párhoz is?néztem hogy a 240pár 2*akkora feszültséget elvisel bár a többi adata kisebb 240 200w 20a 150w a 540 100w 28a 150 w
ui:melyket tegyem ha 4ohmot tehelek majd?üdv
(#) jandark hozzászólása Máj 27, 2008 /

Sziasztok!ismét segitség kellene!eljutottam addig hogy előttem van mostmár az új irf 540 9540 pár,na most ezekre tuti rálehet tenni a bd 139 140 tranyókat diódaként?kaptam egy képet amin a 240 9240 hez van,ezen viszont van valami amit nem értek a 820ohmos ellenálás után a gate láb 100ohmal megy tovább ez is kell vagy csak a 820 légyszi segitsetek!erről nem találtam a topikban,hogy is van ez.
Köszi
(#) dj-mike válasza jandark hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Az a 100ohm nem kell!Ezt a képet KD mester küldte nekem, mivel vele csináltattam meg a nyáklemezeket, róla pedig tudja mindenki, hogy szereti az erősítőket tuningolni, tervezgetni!

A kapcsolási rajzon nincs rajta!
(#) dj-mike válasza dj-mike hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

A mechanikus munkálatokat utálom nagyon.
Fúrás-faragás meg reszelés, sokat szívtam vele!
(#) jandark válasza dj-mike hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Szia!köszi a segitséget,most már nyugodtan rakom össze,a neheze még nekem is hátravan a bordát kitalálni hogy is legyen........
Szép estét!

Ja, és ne felejtsd el a BD139/140- es tranyókat is megkenni egy kis szilikonzsírral!
Jó munkát!
(#) Isti hozzászólása Jún 1, 2008 /

Kipróbáltam, 2 csatorna kész van, de még a dobozolás hátravan. Az miért van, hogy nem tom feljebb állítani 30-40mA-nél a nyugalmi áramot? (irfp240-9240-t használok, 40V-os változat) De így is nagyon szépen szól. Azt is hallani benne, amikor nem úgy ütik meg a cint. Nagyon jó erősítő.
Köszönet érte Király Tibornak
(#) troby hozzászólása Jún 1, 2008 /

Sziasztok fórumtársak!
A napokban én is elkészültem egy vf2 vel az eredeti kis panelt csináltam meg, sehol nincs szakadás vagy forrasztási hiba de amikor bekapcsoltuk +/-30 V on akkor a kimenetre -14V került! kicseréltük az ic-t és akkor +14 V volt a kimeneten!
Az ic két lába között ahol 24V nak kellene lennie ott csak 12V ot lehet mérni.
Ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet a hiba oka kérem ossza meg velem is!
Üdv troby tettem fel pár képet

(#) Carter válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Ha jól látom akkor a 3as sorkapocs alatti dióda fordítva van betéve.
(#) troby válasza Carter hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

hello megnéztem szerintem jol van betéve mind két dióda a panel széle felé mutat!
üdv azért köszi
(#) nebszter85 válasza troby hozzászólására (») Jún 1, 2008 /

Helló.
A diódákat mielőtt beültetted a helyére megmérted hogy valóban jók e?
Következő: »»   14 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem