Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
Hiába forrasztgatod nem kh-s, és nem elektronika a baja.
Hanem inkább az a gond hogy nem tudja beolvasni a Cd-lemezt, Ennek lehetséges oka az optikában lévő infra-lézer led rossz, ritkábban a spin. motor, vagy előfordul még, hogy gyenge jelet ad ki,az átalakítónak. Ilyenkor csere szükséges, ha van másik alkatrész.. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2019
Szia, elég sok felesleges, macerás dolgot megcsináltál.
erre van szükség a javításhoz: Optika
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget kérek, "TELEFUNKEN DP 1000 CD lejátszó, hálózat bekapcsoláskor azonnal bekapcsol a tálcát kiadó motor és folyamatosan forog az ékszíjon megcsúszva. Az "open" kiadásra indulna a tálca de nem adja ki, csak kézzel rá segítéssel. A tálcára helyezett lemezt a "close' kapcsolásra tálcát behúzza, de nem indítja a lemezt. A tálcát kiadó motor folyamatosan forog. A kis narancssárga csatlakozót lehúzva a kis motor leáll. Utána rögtön vissza dugva a csatlakozót, rendben működik minden, azonnal elindul a lejátszás, megállítható, stb. mindaddig amíg az adott lemezt ki nem vesszük, "open" kiadás működik ki adja a lemezt és újból folyamatosan forog a tálcát kiadó motor a szíjon megcsúszva. A készülék "EN" kikapcsolásnál, kijelző minden lekapcsol, de a tálcát kiadó motor továbbra is forog folyamatosan a szíjon megcsúszva. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Pontosan leírtad mit kell cserélned, cseréld a szíjat.
Szia!
A szíjcsere előtt minden esten a csúszó felületek tisztítását, újrakenését érdemes elvégezni, valamint a mikrokapcsoló ellenőrzését.
Szia!
Természetesen a szíjat cserélem, de most a legnagyobb probléma, a tálcát kiadó motor, ami folyamatosan forog, amíg a kis csatlakozót nem húzom le. Az egész mechanikát már kivettem csatlakozók lehúzva, és kézben könnyedén csúsztatható ki be a tálca. Tehát, először a motor problémát oldanám meg ha lehet. Idézet: „valamint a mikrokapcsoló ellenőrzését.”
"Tehát, először a motor problémát oldanám meg ha lehet. "
Nincs motor probléma, a motor addig forog, míg az adott üzemmódnak megfelelő végálláskapcsolót el nem éri a mechanika. Jelen esetben a szíj csúszása miatt a mechanika nem éri el a kapcsolót, tehát a motor forog, teszi a dolgát.
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni egy High Tech Goldline CX904 cd- lejátszó javításában. Olvas hibátlanul és szól is, viszont a kimeneten hangos, digitális zaj szerű jelenik meg. Ha közelítek a fejre menő kábelhez akkor egyre zavarosabb lesz, ha megfogom ki is áll hibára. Találkozott-e már valaki hasonló hibával? Talán tápszűrési gond, kiszáradt egy kondi? A két tápkondi, greatz, stabilizátorok rendben vannak. Illetve sehol sem találok hozzá szerviz doksit. Valakinek esetleg van? A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2019
CONDOR CD950,
HARMAN KARDON HD200, ONKYO DX-6430, SEG CD200 Elméletileg ezeket is azonos DAC-al készítették, nézd meg az áramköri felépítésüket.
Köszönöm, rákeresek hátha találok valami hasznosat.
A vezető sínpárt nem állítottad el véletlenül? PC-s CD meghajtónál találkoztam olyannal, hogy ha elállítottam a sínpárt, akkor az elejét még olvasta, aztán a többit egyre nehezebben, majd feladta. Emlékeim szerint csak az egyik sín állítható. A sínt rögzítő csavar és a sín alatt ott egy pici rugó, ha meghúztad a csavart koppig, akkor tutira el lett állítva. Néhány próba után sikerülni fog rendesen belőni. Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok, van egy Technics SL-PG490-es gépem, olyan hibája van, hogy vagy szépen beolvassa a lemezt és akkor minden rendben, vagy éppen nem. Ez a két másodperc utáni "No Disc"-től a sokáig keresésen keresztül a pillanatok alatt megtalálja és már játssza is szimptómákig terjed. Ráadásul ha nem a Play gombbal hívom be a lemezt, hanem a becsukással, akkor ha éppen sikerül beolvassa, tuti, hogy a lejátszás már nem fog sikerülni. Ha meg elindul és minden oké, akkor isten ments, hogy stoppal megállítsam, mert kezdhetem elölről a próbálkozást. Persze a Pause-ra ez nem érvényes, mert ott ugye folyamatosan pörög tovább. Lencse tiszta, szinte minden lemezemmel képes megcsinálni a figurát, függetlenül attól, hogy írott-e, vagy gyári. Van ennek valami ellenszere, vagy kuka a transzport? Köszi
Megoldottam, feltoltam a lézer erejét és így már sokkal jobb.
Sokat segít, ha megtakarítod a lencsét is.
Mindig azzal kezdem, koszos lencsével semmit nem olvasott a szegény.
Érdemes lassan, keresni hozzá optikai egységet, jól emlékszem ebben Philips van.
Valóban Philips van benne, kb. 5 rongy íbéjről a legolcsóbb. Meggondolandó.
Itthon is elérhető, és van jobb/ módosított/ utánagyártott
VAM-120., ha jól emlékszem.
Olyasmi, VAM-1201 (nem tudom, hogy van-e köztük különbség). Idehaza hol találok ilyet és honnan tudom, hogy az általad említett jobb/módosított verzió-e? Köszi
Ez Kínából van, én a 480A-hoz rendeltem, azóta is jól működik.
Szia,
eredetileg CDM 12.x (a Tiédben 1), vagy VAM 1201 (módosított 1202) a Technics eredeti szerviz alkatrésze RAE1100Z (KIT) ebben benne van a négy gumi is. Eredeti NEM kapható már. Csak 1 helyről tudok, ahonnan rendelhető, de kb 45ezer Ft-ra jön ki. Kínai után gyártott van dögivel, és valóban kb. 3eFt-tól indul az ár, csak ezekkel az a baj, hogy vagy eleve nem jó, vagy hamar tönkre megy. Persze ez használattól is függ ugyebár.
Az az "azóta is" az pontosabban mennyi időt/lemezt jelent? Az értékeléseinél sok negatív hangvételűt láttam, ezek szerint igencsak lutri, hogy milyet fogsz ki.
Az optika esetében, mindenképpen az, mert nagyon sok a szakszerűtlen szerelés, valamint biztosan előfordul hibás darab is, a megrendelt termékek között.
Idén februárban cseréltem. Heti szinten hallgatok meg pár lemezt.
Köszi. Ezek szerint rendesen eltaláltad a munkapontot.
Újabb kérdésem van: csak beraktad és már használtad is, vagy be kellett kalibrálni? Szerintem a kalibrálás a titok nyitja, ha valaki felnyomja a lézert maxra, akkor pillanatnyilag mehet szépen, de hamar kinyíródik.
Neten azt írják, hogy ki kell minden kondenzátort cserélni, attól minden készülék megjavul.
Az ellentábor meg azt írja, hogy tekergetni kell, ami lehet, felfelé. Hol az igazság?
Az elektrolit kondenzátorok valóban hajlamosak a kiszáradásra, egy sokéves gépnél valóban okozhatnak gondot. A lézer is gyengülhet. Ez számomra még nem bizonyított tény, de elképzelhető, hogy a rubinban idővel kiég pár atom (vagy több), főleg a melegedés miatt, ami persze a lézer gyengülését eredményezi.
Szóval mindkét oldalnak igaza lehet, bár szerintem ezt az adott gép válogatja, mert minden alkatrész más, két azonos típusú gépnél is előfordulhat, hogy az egyiknél a kondik cseréje elég, míg a másiknál a tekergetés, vagy esetleg már csak a kocsi cseréje oldja meg a problémát.
Csak beraktam és egyből ment. Nincs kizárva, hogy az áram erősebb a kelleténél, de működik. Ha meg esetleg ez is elromlana, rendelek mégegyet.
Na igen, ennyi pénzért nem sok akár évente újat venni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |