Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   305 / 626
(#) nagym6 válasza llax hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Folytatva: ezen folyamatok alatt rengeteg szemét keletkezik megy a szemétbe, oda valahova szállítgatni, esetleg megsemmisíteni.
(#) llax válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Az élelmiszer biológiai végtermékét szintén...
(#) Gafly válasza llax hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Majdnem mondtam, hogy oda kell temetni az illetőt a vadkörtefa alá, pucéran. És akkor még teljesebb körforgás...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2019
(#) Epu2 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Nem kg. Liter.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Gondolod, hogy van annyi?
(#) kameleon2 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 19, 2019 /

Én eddig egyetlen távmunka ösztönzést láttam. A Telekom meg is nyerte több éve és minden embere Nokia kommunikátorral szaladgált - természetesen autóval.
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 19, 2019 / 1

Nézd, valamit kellene tenni ezzel a tulszaporodással, mert ez igy nem mehet tovább. De addig amig a segélyszervezetek ovszer és felvilágositás helyett telefonokat meg göncöket osztogatnak a harmadik világban, aligha lesz orvosság a szaporodásra. Lehet, hogy majd a természet közbe szol, ha az ember erre képtelen ( mert sajnos az, akármilyen disszolamok is hangzanak el szerte a politikai világban). Afrikában hetente születik kb 1 millio gyerek. Jo, sokan nem élik meg a kamaszkort, de azért mégis jo lenne rendbe tenni ezeket a dolgokat.
Ezeknek az embereknek energiára is szükségük van ( ma már mindenhol pislákol valamilyen villanykörte meg hát a telefonokat is tölteni kell, viszont az egész kontinensen talán egy tucat vizierömü van, minden más energiát földgázbol és köolajbol illetve szénböl nyernek ( kivéve néhány északafrikai országot, ahol már elöfordulnak a napelemek). A gond továbbra is az, hogy villanyra éjszaka lenne szükség, ami Afrikában meglehetösen hosszu, amikor a nap nem süt.
Az arab világban meg talán egyetlen vizierömü sincs, de minden város határában ott vannak a foszlilis erömüvek, söt sok helyen dizelmotorokkal hajtott generátorok adják az elektromos energiát - ami nagyságrenddel rosszabb hatásfoku, mint egy klasszikus höerömü.
És a méretek sok europai számára felfoghatatlanok. Sok országban egy magyarországnyi terület, kisebb, mint egy ottani kisváros.
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 20, 2019 /

Idézet:
„Gondolod, hogy van annyi?”

Ezt most tényleg nem értem... Mire gondolsz, miből nincs annyi?

Nincs annyi kaja, amit megeszünk? Akkor mit eszünk meg? (Igen, tudom, hogy nincs mindenhol annyi kaja, amennyit meg kellene enni az adott helyen és ezért sokfelé éheznek az emberek, vagy a létminimum alatti szinten táplálkoznak, de amit megesznek, az van.) Ha csak fél kiló kenyered van, abból nem tudsz megenni egy kiló kenyeret. Tehát van annyi kaja, amennyit megeszünk.

Vagy arra gondoltál, hogy a szervezetünkbe nem viszünk be annyi szenet (különböző vegyület, vagyis kaja formájában), amennyit kilélegzünk? Akkor honnan termelődik szén a testünkben?

Nem tudom, mire gondoltál, de igen, van annyi.

Lehet, hogy másról is szól ez a téma, de én most (és a korábbi írásaimban) csak arra reagáltam, hogy az állatok (beleértve az embert is) lélegzése befolyásolja-e a légköri CO2 mennyiségét. Továbbra is állítom, hogy semmilyen formában sem növeli azt!
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Nov 20, 2019 /

Meglehetösen nehéz felfogásu ember vagy.
Az emberiség nagyobb része éhezik azaz nincs annyi növényzet meg élelmiszer amit elég lenne. Viszont lélegezni még az éhes embernek is kell. Ráadásul az embernek nemcsak a lélegzéshez kell oxigén hanem a tüzhöz is stb, ami szintén CO2- termel.
Nincs erdö sem. Valahol a wikin van egy összehasonlitás. hogy egy fa hány köbméter CO2 tud feldolgozni ujra oxigénné.
De ebbe már nem megyek bele, vitatkozz másokkal.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2019
(#) Moderátor hozzászólása Nov 20, 2019

Nem lehetett érteni az előző figyelmeztetést?
A személyeskedést fejezzétek be, különben kénytelenek leszünk lezárni a témát!
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 20, 2019 /

Szerinted honnan származik a kilégzésben megjelenő CO2-ben jelen lévő szén???

Éhes ember is lélegzik. Igen, igazad van. Amíg van bármilyen kevés ennivaló, amit bevisz, addig a bevitt szén-vegyületekből és a belélegzett levegő oxigén-tartalmából képes biológiai folyamattal energiához jutni, aminek az egyik végterméke a kilélegzett CO2.
Ha nincs mit ennie, akkor hamarosan (amint elfogynak azok a tartalékok, amiket korábbi étkezések során vitt be és a szervezete addig tartalékolt) leállnak ezek a biológiai folyamatok és meghal az illető, attól kezdve nem fog lélegezni.

Az első mondatomban leírt kérdés nem költői kérdés, tényleg szeretném tudni, hogy szerinted hogyan kerül az ember szervezetébe az a szén, ami kilégzéskor CO2 formájában távozik!
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2019
(#) Gafly hozzászólása Nov 23, 2019 / 1

Piramisunk is van. Régen ott jártam el mellette rendszeresen.
Meg van fa Tescó is, Martfűn.
(#) GPeti1977 hozzászólása Nov 25, 2019 /

Milyem elven működik, tulajdonképpen ez egy galván elemes autó? Tudjuk van szárazelem de van kevesek által ismert nedves elem is. Elemes autó
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
(#) bbalazs_ válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 25, 2019 /

Pontosan. Ez egy marha nagy elem benne, csak nem a hagyományos. Azért 2x 176liter folyadék van benne... utána regenerálni tudják más elektromos forrásból. Jó esetben nem mérgező. A hidrogén nem tudom, hogy jön ide.
(#) GPeti1977 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 25, 2019 /

Egyik fémsó lítium vagy inkább kálium vagy nátrium, a másik réz fémsó, így elég nagy feszültségű lehet egy cella, meg nem kell ritka fém. Kérdés lúgos, semleges, vagy savas fémsót kell beletölteni.
(#) Hp41C hozzászólása Nov 25, 2019 / 5

Secret C64 Program Found On A Christian Rock Band’s Vinyl Record
Rejtett C64 -programot találtak egy 1985 -ben kiadott bakelit lemezen.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
(#) tbarath hozzászólása Nov 25, 2019 /

Egy pizzáért odaadjuk a barátaink mailcímét
Szerintem baromi érdekes amit mond a nő...
(#) Massawa hozzászólása Nov 26, 2019 / 1

Tegnap bedobta a német Bundestag fö zöld képviselöje a jokert. Ha nem lesz elég szél-, meg napenergia akkor majd Omanbol olaj helyett villamos áramot vesznek. ( nem mondta, de biztos azt hitte, hogy ilyesmivel is meg lehet tölteni a hatalmas tankereket.)

(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Nem értem ezzel mi a baj...
1. Áramot olcsóbb szállítani, mint kőolajat. Legalábbis, miután kiépítették a vezetékeket...
2. Az olajat nem Németországi erőműben égetik el, hanem Ománban, így a környezetszennyezés nem náluk jelenik meg. Sőt, nem is Európában.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Nov 26, 2019 / 1

Na akkor holnap megyek egy szatyor áramért a közértbe.....
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Linkelni tudnád? Érdekelne, parádés cucc lehet
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Vödröt vigyél, ne szatyrot, és műanyagot, mert az szigetel
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Elektronszámolással darabszámra mérik, sokáig ott leszel.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 / 1

Érdekes (maradva a téma címénél), hogy ennyire nem ért ahhoz, amiért felel.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Főleg, ha egyenként csomagoltatja...
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2019 / 1

Dehogy nem ért, de a zöld demagogiát csak igy lehet eladni. A nép meg azt hiszi, hogy valoban lehet hasonloan a köolajhoz vagy a gázhoz áramot is venni Omanban.
Igaz, hogy Németországban még a mai napig sem sikerült eljuttatni megfizethetö veszteségek mellett az északi tengeri ventillátorok energiaját Bajorországba, kb 1200 km, (ahhoz szuper nagyfeszültségü vezeték kellene, vagy esetleg egyenáram, mint Kinában, de az ilyen vezeték ellen szintén a zöldek tiltakoznak), de a "zöld áram Omanbol" majd biztos eljut a németekhez. (csak még senki nem tudja hogyan).

Amugy tavaly jártam Spanyolországban Europa legnagyobb napelemes erömüvében. A több mint 20 év alatt az erömü majdnem 6x akkora lett, mint amikor tervezték, de még mindig csak a költségek 60% térül meg.....
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2019
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 / 2

Pedig nagyon egyszerű... A Kínából érkező akkumulátorokat a Szuezi csatornán át kell hozni, közben megállnak Ománban, és ott mindet feltöltik...
Visszafelé a tankereket megpakolják a lemerült akkukkal, amiket Ománban ismét feltöltenek...

De van egy másik lehetőség... A tankerekből Leideni-palackot kell csinálni. A külső fém már meg is van, csak a belső elektródát kell kialakítani. Elektrolitnak meg ott van a sós tengervíz... Így a feleslegessé váló tankereket sem kellene kidobni...
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

phoenix.de, tegnap kb 22.20, illetve éjfél után ujra ismételték a müsort.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Erre én is gondoltam.......
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Nov 26, 2019 /

Mi a bajuk a sötétzöldeknek az egyenárammal?
Következő: »»   305 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem