Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Hallottál már a CREE LED-ről? Egy extraerős fehér lednél többszörös fényereje van! vakító! Lehet, jobban járnál maximum 10db ilyennel!
Szia!
És ez a csodaled hol kapható kishazánkban?
Kösz! Van 1-2 jó dolog itt amire szükségem lehet.
Én innen akartam rendelni mert jók az áraik.Bővebben: Link De lehet hogy inkább a chipcad-ről mert drágább ugyan de nagyobb a fényerő.
Heló
LED-et érdemes inkább a Vaterán vásárolni!Link Ezek ultrabutális fényerejűek, hátrányuk, hogy csak 30-35 fok a sugárzási szög...
Khm... Ez a "Ki mit épített" topic. Ne offoljunk tovább. Köszi mindenkinek a megértést!
Pár oldallal előbb leirtam egy kiegészités épitését, a PIC 16F877 gyakorlópanelhez. Na itt egy másik kiegészitő ez BCD dekóderes LED kijelzős meghajtáshoz készült. Igy már LCD, Shift regiszteres, és BCD dekóderes meghajtású kijelző programozását is lehet vele tanulni.
Hi!
Ismerősömtől kaptam a képeken látható erősítőt amelyben a vékfokokon szép fekete lyukak voltak láthatók.Építettem helyette egy IC-s végfokot TDA7294-es IC-kel.Mikor készlet kiderült hogy nagyon jól szól a cumó, sajnos azt már nem tudom meg milyen hangja volt az eredeti végfokkal! De most tényleg jól szól.A neten utánanéztem ennek az erősítőnek de csak csak a gyártási évet sikerült megtudni (1986) és hogy egy német cég aki régiségekkel foglalkozik 300 euróért kínálja.Ezek után azt huszem fel fogom tuningolni!!!(jobb minőségű és nagyobb kapacitású pufferkondik, csatlakozók, és kipróbálom valami jobb fetes végfokkal is)
Ma elkészült a 2. mozdonydekóderem. Hihetetlen de elsőre jó lett, nem volt elkötés sem a panelon, pedig szokott (a piros átkötés az azért készült felül huzallal, hogy alul az ic alatt telifólia maradhasson a lábak környékén, mert hűtőbordaként szolgál a nyák) Pedig evvel a motorvezérlővel ez az első áramköröm. (L293) Azért az elsőhöz képest itt sokkal könnyebb dolgom volt, tobzódtam a helyben. Így normál tokozású alkatrészeket is használhattam.
Nagyon szép lett! A működésével kapcsolatban lennének kédréseim, illetve szívesen látnék belőle leírást (akár cikket is!), de azokat ne itt beszéljük meg!
nah! sziasztok! bedobozoltam a dobozt ahogy mondtátok.Egy használt dobozba tettem. de a poti meg minden megy
+ ráadás csináltam egy UV ledes dolgot. A képen nem látszik igazán szépen de aki már világított meg UV leddel szövegkiemelőt az tudja mien szép
Hello
Ez a LED-es valami egy váza??? Vagy csak fényforrás? Üdv.
Szerintem egy üveg víz de lehet hogy tévedek!
Bocs, PET palackos víz
Mai alkotásom:
isamisa féle lágyindító a jelelnlegi projektemhez...
nem
ez víz+szövegkiemelő egy ásványvizes üvegben,a háta mögött UV leddel. nagyon szépen világít. Itt a képen nagyon gyatra. Azért szövegkiemelő mert az fluoreszkál. @köbzoli: köszi amugy nagyon olyan mint egy zöld neon.igazából fluoreszkál azért nem lehet normálisan lefotózni
Az ilyen elkészítést szeretem! Amikor bebizonyítják, hogy nem csak fotózással, vagy más "profi" technikkel lehet korrekt NYÁK-ot gyártani! Csak így tovább!
nagyon szép :yes:
Szép és precíz munka, gratula, bár az az átkötés az alján nem a legszebb, de ettől eltekintve nagyon tetszetős! :kalap:
Épitettem egy NIXI csöves órát, hogy tettszik?
Az igen, szép lett! Az én cikkem képezi az alapját? A "doboz" kialakítása nagyon igényes, bár nekem nem különösen tetszik. Gratula...
Szerk: Az egymás felett elmenő szigeteletlen átkötéseket nem tartod kissé bizonytalan megoldásnak?
Nagyon szép lett! Gondolom nem kevés meló volt vele. Az átkötések kicsit rontanak a képen, de azt úgyse látja mindenki.
Szia
A te cikked alapján készült az óra. Egy kicsit átterveztem a panelt.
Nekem tetszik a design-ja is, különleges.
A csövek alatt van egy csomó hely, oda gravirozhatnál valamit, direkt fára vagy réztáblára. Gratula! |
Bejelentkezés
Hirdetés |