Fórum témák
» Több friss téma |
Sokan nem tudják pedig van.
Volt egy Hikvision kamerám amin a hálózati rész fél év után haldoklott, szó nélkül küldtek helyette másik zsír új bontatlant. Illetve volt olyan gond hogy az egyik kamera képe szaggatott néha, a ház hálózati topológiájátbelregélve egyből rávágták a megoldást. Nekem csak jó tapasztalatom van velük. Ja egy kamerán a jelszót elfelejtettem, szó nélkül segítettek resetelni, csak a sorozatszámot kérték, hogy ellenőrizzék rajtuk keresztül vettem-e.
Üdv. Mindenkinek !
Tisztelt tapasztaltabb fórumtársaimtól szeretnék némi segítséget kérni. Pár éve vásároltam egy Techson NVR-DVR-t. Majd százezer volt, de a biztosító fedezte , mert a korábbi rendszem villámcsapást szenvedett. 16 analóg és 8 IP-t tud. Az analógok rendben működnek , viszont az IP-k nem nagyon. Talán az összevissza beszerzett . más más kamerákat nem tudom megfelelően beállítani. De most nem ezért írok. A számítógépes belépésem Windows programmal történt. Ez ragyogóan működött. Aztán gép és programcsere Linuxra , ezt más okok miatt sokkal jobban kedvelem. Most csak egy Windows-os laptopon tudok belépni , ami elég macerás a web client-el. Szeretném ha az asztali gépemen is be tudnék lépni . Linux alatt. Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Linux alatt nem fog menni. Az IP kameráid meg nem kompatibilisek a TechSon rögzítővel.
Nincs más olyan program amivel be lehet lépni a DVR-be Linuxból ?
Az elmúlt télen a régi VHS kazettákat digitalizáltam a DVR-el az alábbi módon:
Videojel kamerából vagy képmagnóról a DVR 1-es csatornájára ,hanggal együtt. Majd a DVR-ről leszedve VIN 7-es géppel Web client-el. A laptopról pendrive-re . Átvittem a pendrivet asztali Linuxos gépre , ott az OpenShot Video editor programmal szépen összeraktam . Ez műszakilag jól működik, de elég időigényes . Sajnos a digitalizálás időpontja rajta maradt a felvételeken ,azzal akkor nem foglalkoztam. Most arra gondoltam , hogy ezek nélkül digitalizálom újra a VHS kazettákat. Csak szerettem volna kihagyni egy pár lépést , azért gondoltam , hogy a Web client -et valahogy felteszem a Linux-os gépemre. Ha nem megy, legalább annyit jó lenne elérni, hogy ne pendrive- ről keljen másolgatni, hanem a két gépet össze kellene kötni valahogy , hogy a Linuxos géppel le tudjam szedni a Win 7-es gépről a videókat.
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata azzal, ha egy IP kamera egy beépített SD kártyára rögzít? Értem ez alatt pl a kártya tartósságát.
Szia.
Nekem is ez a problémám. Írd már le hogyan csináltad.
Mi pontosan a problémad? Pontosan írj le mindent.
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. adott egy NVR-3108 pl hálózati video recorder. Hogyan lehet kireszetelni ? Van benne egy elem azt kivettem kb egy óra hosszára de akkor sem felejtett semmit. még az órát sem. reset gomb nincs a panelon. előre is köszönöm .
Botor kérdés lesz, de ugye a tápot is kihúztad, mikor az elemet kivetted belőle? A panelről tudsz egy normális minőségű, jól látható képet készíteni?
Szia.
Házilag? Sehogy. Ha új usert szeretnél hozzá adni, vagy elfelejtetted a jelszót, lekódolódott, esetleg már regisztrálták a szerverre, sehogyse fog mennj. Csak a gyár tudja újra "húzni" Próbáld felvenni velük a kapcsolatot.
Beszereltem egy kamerarendszert. 4 kamerás, 2 megapixeles, AHD. Ha a 100m utp kábelt rákötöm akkor sima a kép..., 25m kiépített kábellel 3-4db 2cm vastag vízszintes apró tüskékből álló vonal pattog a képen. Igaz nem feltűnő, de én látom. A videojel egy csavart érpáron megy, a tápnak összesodortam a kék-fehér/kék (-) , a barna-barna/fehér (+) vezetéket.
És már nem az első rendszer amivel így jártam. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Próbáld meg ftp, vagy stp kábellel, azok árnyékoltak. Gyanítom összeszed valami zavart a nyomvonalon.
Szerintem is ilyesmi hiba lehet. Már a vezeték cserére nincs lehetőség, de a jövőben ftp kábelt fogok használni. Nagyon idegesítő, hogy mindent frankón beszerelsz a kép meg vibrál.
Köszönöm a segítséget.
Volna még egy kérdésem. Az nem gond, hogy 8m hosszan a 4 kamera képe egy UTP kábelen jön le ? Tettem egy kötődobozt a padra ott közösítem a vonalakat egy vezetékre. Tehát a vevőhöz egy UTP kábel érkezik 4 képpel, és egy 2x0.75-ös MTL kábel (ez a 12V).
Én is így szoktam telepíteni. Nem okoz problémát. A kábel minősége nagyon nem mindegy, csak Belden kábelt használok.
UTP, FTP, STP ?
UTP kábelt toldani? Hacsak nem toldoval. Használj minőségi balunt és tápot. Táp legalább 4A legyen.
Összesodrod leforrasztod, nincs azzal semmi gond. A tápra is gondolok mert nagyon feszítetten megy. Legközelebb máshonnan rendelek rendszert, már csak ez segít.
Belden UTP
Milyen rendszert telepítettél ?
Kamer....ból vettem.
Mod: Kérésre módosítva. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2019
Moderátor által szerkesztve
Te tudod hogy az utp kábel miért sodort? A legolcsobb utp-vel telepítek, soha nem volt zavaros a kép, van ahol 200. méter van kihúzva ipari terűleten, autoszerelő műhely , targonca töltö, stb.
Lényeg hogy egyben legyen a vezeték.
De látod van aki azt írja, hogy nem probléma a toldás.
Még telepítek egy 2 kamerás rendszert, ott majd egybe hozom le a kábelt. Kíváncsi vagyok. Egyszer egy ballun hiba is okozott képzavart, azt egy délután kerestem.
Amúgy ezt a balunos megoldást nagyon utálom, csak a gond van vele. Amikor csak tudom kerülöm. Kis rendszereknél RG59 koax és nem lesz vele gond.
Azt mondjátok meg, hogy honnan vegyek egy 16 kamerás rendszert ami hibátlan képet ad (1-2M). Ezt már tökéletesre akarom kiépíteni. 200eft van rá.
Neve is van a rendszernek ?
Átküldtem privátba, nem akarok itt reklámozni.
A koax biztosan jó, de minden cég UTP kábelt tesz a szettbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |