Fórum témák
» Több friss téma |
4 kamerát ne tegyél egy UTP-re, max 3-at. 4- nél bezavarosodik a kép. Az UTP- t toldhatod forrasztással, nem lesz vele gond. Csak arra figyelj, hogy a toldandó kábelek forgás iránya megegyezzen, mert különben sok zavart összeszed.
200 Ezer nagyon kevés egy minőségi 16 kamerás rendszerre.
Azért, mert UTP kábel van a szettben, használhatsz koaxot...
Szettben nem vásárolunk. Magára adó telepítő összeválogatja a rendszer eszközeit.
5 MP-es rendszereknél én is tapasztaltam ilyen hibát.
A koax max 100m-ig használható, utána erősíteni kell. Az Utp akár 3-400m-ig jó. Azonkívül nem mindegy hogy a koax mennyi helyet foglal el, meg mennyit az UTP.
Csak kezdő vagyok. Figyeltem az erek forgását is de maradt a hiba. Van olyan kamerarendszer ahol a kép digitálisan megy a kábelen ?
Én látom a hibát de a tulaj nem, ez a szerencse.
Mint említettem 4 kamera van 200m. UTP-n. Semmilyen zavar nincs, még a tápot is teljesen máshonnan kapják. Forgásirány tök mindegy. Itt az a lényeg hogy nem legyen kisodorva, mert akkor itt szed össze zavarokat.
Kisodorva nincs max 3cm.
AHD nem digitális. Az IP kamera digitális adatcsomagokat küld.
Akkor azt fogok venni a jövőben, nem bolondulok meg a hullámoktól.
Az is 2 eret használ ?
Nem, IP rendszereknék minden kamerának külön kábele van. Vigyázz, IP rendszerek között is van gagyi bőven !
Hány ér van bekötve ?
Egy ip kamera 1 UTP kábel. Ez az alap.
Lehet cifrázni Switch-el, és POE-val. Ha olyan a hely a nagyon kevés vezetékkel meg lehet oldani. Ip-nél meg a beállítás macerásabb, ill számolni kell azzal hogy általában nem kompatibilis egymással a gyártok kamerái, másik gyár NVR-el. ONVIF ide vagy oda. Ha elromlik a kamerád 4-5 év múlva, nem biztos hogy tudod pótolni. Persze nagy gyártónál ez nem gond.
Akkor ez sem egyszerű. Megpróbálok FTP kábelt használni.
AHD rendszerből is van jó . Provision AHD 2 MP nappal-éjel
És az ára ?
DVR 4 CH 19900-Ft Kam 11000-Ft / db Hdd 1 TB 16500-Ft
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Biztos így van, én hiszek neked. A tapasztalataimnak még jobban.
Azt még elfelejtettem írni, hogy ha fémházas a kamerád, akkor a házon valószínűleg kint van a 12v negatív pontja meg még össze van kötve a kimenet testpontjával. Ezt egy multiméterrel kicsipogtatással ellenőrizheted. Ha ilyen kamerát fémvázra szerelsz fel, akkor földhurkos lesz és a monitoron látható is. Ilyenkor mindig egy műanyag szigetelő lapot tettünk a kamera talp alá és nem érintkezett a fém vázzal. De ha nálad nem ez a helyzet, akkor máshol kell keresni a hibát. Meg kérdés hogy milyen UTP kábelt használsz? Mert vannak ami réz erű, meg van rezezett alu vagy vasdrót. Na ezeket ell kell dobni. Nem muszáj árnyékoltnak lennie, csak minőségi legyen.
Halljátok ma tetőzött a hiba !! Nagyon könnyen törik a kábel. Szerintem rezezett vas !
De ami történt: Visszanéztem az éjszakai felvételt és 2 kamera képe eltűnt, nincs kép. Nappal van éjszaka nincs. Az esti szürkületkor a 2 kamera képe összeomlott. Holnap megyek és átnézem.
Azt írtad hogy feszítetten megy a táp. Előfordulhat hogy mikor bekapcsolnak a kamerák infrái, azt már nem bírja.
Igen, próbáltam másik táppal, de a helyzet nem változott. Valóban az infrára hal meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Holnap lesz a napja, hogy kijavítom. Reggel 7-re megyek.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Az UTP kábel nem törik, ha jól blankolod.
Kijavítottam. Nem volt eltörve a kábel.
Hol hibáztál ?
Visszabontottam az alapokra a rendszert. Már csak a problémás kamera volt bekötve egyedül, és nem jött át a kép a 25m kábelen. Elővettem a maradék 60m kábelt és bekötöttem a kamerát. Nem volt kép. Hibás a kamera ! Rákötöttem egy még felszerelésre váró kamerát és semmi. Ha a tápot közvetlen rádugtam a kamerára akkor jó volt , a videojel átment a 60m-en. Kötöttem a tápot így-úgy de a táp nem volt hajlandó odamenni a kamerához, ill. ott volt századvoltnyira pontosan. Hibás a kábel, gondoltam. De a felszerelt másik irányba futó kábel 30m nem hibás !? A véletlen oldotta meg a problémát, a BNC-csati és a kamera minusza- között 18V-ot mértem (másik kamerával is), de csak ha a hosszú kábellel volt bekötve. Rövidzárat mérve nulla ohm. Fogtam a BNC csatit a kameránál összetesteltem a táp negatívval. Azonnal rendbe jött a kép, már nem omlik össze az infrára sem.
Nem ipari terület de egy nagy komplexum ahol van földkábel (pont a központ alatt), falban áramok, szerintem összeszedte a hálózati zavart. Minden kameránál megcsináltam a hurkot, bár azoknál nem mértem hasonlót. UTP kábelt kaptam a csomagba, amit többet nem használok, és itt köszönöm meg többeknek a tájékoztatást a kábelekkel kapcsolatban. Legközelebb FTB kábellel szerelek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |