Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha hidalt a végfok, akkor a mellékelt képet nézd meg. Így a hídból csak az egyik végfok lesz használva, az pedig a GND-hez képest használható.
Biztosan nincs a két negatív ugyanazon a potenciálon?
Szia Karesz, valami ilyesmit próbáltam, csak a negatív oldalon. 1000u kondival próbáltam leválasztani mindkét oldalt, tökéletesen jól is szólt, de most vettem észre, hogy mindkét kondi felpúposodott. Nagyon köszönöm a segítségedet, kipróbálom így. Ha még valami ötleted lenne, köszönettel venném, de ezt megpróbálom! Végül, ha valami nem jól sül el, kukázom a panelt, nem volt egy egetrengető összeg, csupán tudod: ha kiagyalsz valamit: Azonnal meg kell építeni!
Link a panelről: https://www.aliexpress.com/item/32397113231.html?spm=a2g0s.9042311....T9jdjM
Köszi Roli, csakhogy kész panelem van 2db. Egyiket kimenetként használnám két hangszóróra, a másikat fejhallgatónak szeretném, hogy a szomszédom ne naponta jöjjön reklamálni. Panel link: https://www.aliexpress.com/item/32397113231.html?spm=a2g0s.9042311....T9jdjM
Ezt hozzá kell tennem: Nagyon jól szól! A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
Köszi Sany, Karesz is idetette a képet, próbálom. Közzéteszem az eredményt!!!
Húúúú. Kovidivi! Máris próbálom, Karesz50 és Sany is jól segített. Köszönet Mindenkinek!!!
Elvileg nem kell a kondis leválasztás, de berakhatod, ha akarod, megfelelő polaritással (gnd-re a negatív).
A púposodást okozhatta az is, hogy alacsony a beépített kondi feszültsége.
Szia Sándor. 1000u, 35V. Ezt raktam bele. 12V a bemenő fesz. Most azt próbálom, amit Kovidivi ajánlott. Megy is szépen, csak hangerőt vesztettem a fejhallgatón. De tökéletesen megy.
Köszönöm Kovidivi, megpróbáltam az általad leírt módon. Tökéletesen sztereóban megy, valamelyest hangerőt veszített a cuccos, de működik. Megpróbálom még Karesz és Sany rajzát is. Írom majd és a végeredményt közlöm. De ez eddig OKÉ!!! Köszönöm mindenkinek, akik a problémámat segítettek megoldani! Én a kimeneti(negatív!!!) oldalról próbáltam a kondenzátoros leválasztással, de a kimenő oldalra : Kimenet: kezdő pozitív- kimenő negatív. Lehet hogy ez is probléma?
Lehet fordítva kötötted be a kondikat.
Ebben az esetben az nem pozitív, negatív oldalt jelent, hanem invertáló (-) és nem invertáló(+). A kondi pozitív sarka álljon az erősítő kimenete felé.
Az adatlap szerint egyszeres tápról megy a végfok IC és akkor a kimenetek féltápfeszen vannak. Tehát ha a tápfeszültség +20V, akkor az összes hangszóró kimeneten +10V DC van. Ezt mérd meg! Ha így van, a Kovidivi-féle megoldás elég veszélyes a fejhallgatódra nézve.
Ha plusz/mínusz tápról megy akkor nem szóltam.
Sándor: Pontosan fordítva kötöttem Pontosan!
Szia Karesz, Egyszeres a táp, nem mértem, csak így kipróbáltam ahogy Kovidivi rajzolta. Csökkent a hangerő, de ment. Most kipróbálom az általad küldött rajz szerint. Köszi, hogy szóltál! Fejhallgató még működik
KARESZ: tökéletesen igazad lehet. Az említett rajz (Kovidivi) szerinti bekötésnél valóban fél tápot mérek. 12V-a bemenet, 6V a kimenet. Ha mérem a tényleges kimeneteket, ami nincs közösítve, nyugalmi állapotban 0V. Mindenesetre köszönöm Nektek a segítséget, most megcsinálom az általad rajzolt séma szerint.
Sziasztok!
Készült egy visszaszámlálós kapcsolóóra.
Ügyes, a potival állítod az időt? (vagy az enkóder?)
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Az encoder, mert ez elsősorban olyan helyen lesz ahol jó ha van egy bekapcsoláskori fix érték, ha poti lenne, amit eltekerve hagynak, akkor legközelebb, onnét indulna, amit nem szerettem volna.
Készült egy Nixie Csöves hőmérő. Külső / belső átkapcsolható szenzorokkal.VIDEO
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Elkészült az új előlap a végleges órámhoz.
Kijelző karakterek 57*33 mm, közös anód. DCF 77 rádióvétel. Wifi DCF vétel. Mule-2 szoftver. RTC (8583) Infra távvezérlés. KI/BE kapcsolható hang. Választható idő szinkron (DCF77 / Wifi). Szinkronizálás : Amikorra a hang be van állítva. Szinkron idő kérés bármikor (nyomógomb). Fényviszony függő kijelző fényerő (LDR). A doboz 3D nyomtatott 339*131*41 mm. Bővebben: Link
Nagyon szép, kompakt, letisztult kivitelezés, kifejezettem tetszik a kivitelezés! Elismerésem.
Szép lett, bár én a külső belső átkapcsolást automatára készítettem volna! Ettől függetlenül gratulálok hozzá!
Ez is nagyon szép kivitelezés, csak szerintem, ha van benne wifi, akkor felesleges a DCF 77 szinkronizálás.
Köszi.
Először a DCF szinkron készült el, de mivel vannak vételi problémák belekerült a biztosabb megoldás. Így megmaradt a DCF is, és van választási lehetőség is mindkettőre. Kár lett volna kiirtani. Hozzáteszem : az adó ikon csak vételkor jelzi a szinkronizálást. A videón látható vibrálás valójában nincs, (ilyen a felvétel).
Köszi szépen, a Tiéd is gyönyörű munka.
Különösen tetszenek a dobozaid, már sokszor megcsodáltam ahogy a plexivel és a fémlemezzel bánsz. Király vagy.
Sorozat nem lesz, bár van még egy szitázott fólia előlapom és 6 db. kijelzőm is.
Elkészültek a hármas ikrek (karácsonyi ajándékok lesznek).
Kijelzők : 37*27 mm óra-perc (anód) 26*15 mm másodperc (anód) Mule-2 szoftver. RTC (8583) Infra távvezérlés. KI/BE kapcsolható hang. Szinkronizálás : Beépített WIFI-ről amikorra a hang be van állítva. Fényviszony függő kijelző fényerő (LDR). A kettőspont állandóan világít, de ha szinkronizálás van akkor villog. Doboz Egy rövid videó ui : a videó felvétel hibája a kijelző vibrálása. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |